Hannas Bageri

Saffrans mazarintårta

DSC_3396   DSC_3408 DSC_3410  DSC_3414     DSC_3430 DSC_3431 DSC_3437

God kväll i stugorna!

Som ni säkert har märkt har det inte gått att komma in på bloggen under dagen p.g.a. ett serverbyte som har gjorts här på Loppi men nu ska allt vara fullt fungerande igen! 🙂 Och snart kan ni dessutom komma hit via mitt domännamn hannasbageri.se igen. Några tekniska bitar som ska fixas först bara.

Nu ni har jag inte kunnat hålla mig längre vad gäller julbaket..! Nu spelas jullåtar för fullt här hemma samtidigt som jag bakar julgodis och julkakor och första julreceptet för i år här på bloggen blir denna makalöst goda saffrans mazarintårta! På senare tid har jag som ni vet börjat älska mazariner mer och mer och bestämde mig därför ganska snabbt att jag ville göra en julvariant på vanliga mazariner.. Resultatet blev detta! En mazarintårta smaksatt med saffran. En kaka som är som klippt och skuren till att bjuda på till första advent på söndag. Dessutom kan jag tycka att det är lite roligare att servera detta som en tårta istället för klassiska mazariner när det är vid något speciellt tillfälle som på söndag 🙂

Till 2 små tårtor:

120 g smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa

0,5 g saffran

1 msk vaniljsocker

150 g smör

2 msk vetemjöl

2 ägg

3 äggulor

Dekoration:

Florsocker

Mandlar 

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.

Fyllning: Smält 50 g smör. Blanda ner saffran, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och saffransblandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en gul, slät massa.

Ta två formar (18 cm) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i dessa. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll sedan i fyllningen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker samt lägg över mandlar.

Ät och njut! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hannasbageri

      Du kan använda en större form, exempelvis 24 i diameter 🙂 Tänk bara på att du inte gör den högre/tjockare än ett par centimeter, annars måste du grädda den längre tid än vad som står i receptet.