Göteborgsmamman

Världens godaste linssoppa.

God morgon vänner!

Har ni sovit gott? Mår ni bra? Jag hoppas det!
Jag och tjejerna har precis ätit frukost och det är dags för lite undanplock här hemma. Vid 12 ska vi träffa Emma och barnen i Slottsskogen så jag tänkte passa på nu innan. Vädret är något molnigt, men vi har kollat in alla möjliga appar för att konstatera att det ska bli bättre efter lunch 🙂

Igår hade vi en fantastisk dag och mötet gick bra även med två barn. De hade en stor leklåda och med en nyvaken bebis så underhöll hon och Elise varandra. Kul!
Vad mötet handlade om tar vi längre fram 🙂 (så typiskt bloggare – jag vet! Men jag vill känna mig klar med studierna innan jag ropar hej. Hoppas det är okej!)
När vi kom hem slängde jag ihop en superenkel, lätt och god linssoppa som vi åt med nybakt bröd och en klick creme fraiche. Så himla gott! Receptet hittar ni under bilden. Ett riktigt middagstips!

Nu ska vi sätta igång här hemma! Ikväll kommer inlägget upp om kroppen före/under/efter den andra graviditeten – missa inte det!

Kram.

DSC06238 DSC06239 DSC06240 DSC06242 DSC06246 Du behöver:
1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 burk krossade tomaten, 8 dl vatten, 2 dl röda linser, 1 msk garam masala, 1 msk tomatpuré, 1 msk flytande honung, 1 grönsaksbuljongtärning, olja att steka i och lite salt.

Såhär gör du:
Fräs gul- och vitlöken i olja,
Tillsätt kryddorna, purén och honung. Fräs i några minuter. Rör om så att det inte bränns!
Häll i vatten och krossade tomater. Lägg i buljongtärningen.
Tillsätt linserna och låt koka i 15-20 min.
Servera med färskt bröd och créme fraiche.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.