Frureinhold

Maktlösheten

för varje dag som går fylls löpsedlarna med den ena flyktingkatastrofen efter den andra. Barn flyter i land efter att ha drunknat ute till havs. Pappor håller ett krampaktigt tag om sina barn i en sliten gummibåt över ett hav som skiljer två land. Varje dag fylls mina ögon med tårar, jag ser på mina barn och fylls med glädje. Men jag fylls även med stor sorg över att människor skall få genomlida sådana fruktansvärda saker som de gör just nu. Människor har i alla tider befunnit sig i någon slags flykt, det har mer eller mindre alltid funnits krig men det som sker just nu är så extremt och medierna gör helt rätt i att visa, även om det gör så otroligt ont! 

Jag känner mig dock så extremt maktlös, jag vill hjälpa men hur? Natali och hennes man är volontärer och flera ha startat en insamling, gå in och stöd det ni kan för vi alla in göra något! 

Varför kan inte större stormakter gå in och agera, vart är fn vart är Nato? Varför inte bygga murar och sätta taggtråd runt förövarna och inte mot dom som försöker fly från dom. 

Jag tycker även att Sverige måste bli bättre på att integrera människor som kommer hit och göra dom till en del av samhället. Inte bara ge dom en säng, ett hygienkit och en stor dos ångest över att inte få asyl. Ta vara på den kunskap och skapa förutsättningar till  kunskap så tror jag att vi kan bygga något riktgt bra.

  

SMs hav100 till 72980 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.