Frureinhold

Starta en sån där blogg

jag behöver få skriva av mig lite. Idag blev jag och två andra tjejer utvalda att få testa ergobabys nya Amningskudde. Jag blev såklart jätteglad och allt presenterades på deras instagram. Nu till den tråkiga biten, i kommentarsfältet uttryckte flera personer sitt missnöje över att det var toppbloggare som blev utvalda. Det var prat om tillgjort och att de minsann själva skulle skaffa sig en sån där blogg och skriva om sin otroligt roliga vardag, så de kunde få gratis saker. Jag uppmuntrar alltid folk att starta en blogg, för tack vare min blogg har jag fått uppleva så otroligt mycket. Men för er som tror att vi sk toppbloggare dansar runt på rosa moln och får saker, resor, upplevelser skickade till oss helt gratis får tänka om. Inget är för det första gratis, all den tid med planering, skrivning av inlägg etc etc kostar tid vilket också pengar. Många toppbloggare har sina bloggar som jobb och då förstår jag att företag väljer att promota sina produkter hos just dom. Som företag använder man sig av bloggar i ett marknadsföringssyfte, som ett annonsverktyg istället för att skriva i ex magasin eller i tv. Så jag förstår att företag väljer ut just oss. Nu vet jag inte hur andra gör, men all reklam som finns på min blogg tar jag betalt för, jag gör inget gratis och inte företag heller. 

Så nästa gång ni uttrycker er att ni också vill ha saker gratis kan 1. Förstå att inget är gratis och 2. Det är fritt för alla att starta en blogg och ha det som jobb, men förstå det att 40 h veckor existerar inte som bloggare och röda dagar är bara att glömma 🙂 att blogga är en livsstil och tyvärr passar det inte för alla. 

Stort grattis igen till oss utvalda, det skall bli superkul att testa amningskudden 🙂 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag tror inte folk fattar hur mycket det ligger bakom att driva en blogg. Man lägger tid och energi dagligen på bloggen. Klart man ska få något för det! Roliga samarbeten är en av aspekterna. Jag tycker du bara ska köra på, du driver en jättebra blogg och det är grymt att du får testa roliga grejer ibland. Det är inte lätt att komma så högt i bloggsfären som du gjort, det är en bedrift! Bra jobbat!

  2. Christina Frisberg

    Hihihi, skit i den otäcka avundsjukan , den finns överallt och gör människor bittra ja de som är avundsjuka alltså!! 😉

  3. Laura

    Exakt så! När folk undrar varför jag bloggar trots att jag inte får saker ”gratis” svarar jag helt enkelt att ”tja, jag lägger ju inte så mycket tid på det och då blir det inga samarbeten”. Att människor som inte bloggar inte förstår verkligheten är faktiskt skrämmande, undrar vad de tycker om de som arbetar som krönikörer eller författare…
    Sträck på ryggen och var stolt 🙂 grattis till att du blev utvald!

  4. Charlotte

    Finns alltid människor som har en massa åsikter, mest handlar det nog om avundsjuka. Läser din blogg varje dag och tycker den är grym. Är stolt över min kusin som blivit en sådan stor bloggare och gör det så bra. Kram