Familjen Davidsson

Barnens skola var på nyheterna idag.

Idag har det varit lite blandade känslor då det har varit en hel del stormar kring barnens skola. Det har ju visat sig att några äldre barn har lärt yngre barn om hur man kan titta på porr på datorn. Detta har då alltså ägt rum på skolan. Det handlar om barn som är så små som sju år. Vi fick ett mail om detta utav skolans rektor i förra veckan så vi var ju i alla fall informerade om det innan det kom ut i diverse tidningar och även på tv. Det känns ju inte bra att något sådant här sprids i skolan och speciellt inte bland så små barn. Det är helt ofattbart att det inte ens finns ett filter som spärrar sådant här i skolans datorer. Jag har pratat med mina barn om detta och de säger sig inte veta något men det vet man ju aldrig säkert. För övrigt är jag ändå väldigt nöjd med skolans måste jag i alla fall tillägga. Jag har ju haft ett gäng barn där nu och har inte inget ont att säga av egna erfarenheter än i alla fall.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/foraldraprotest-vara-barn-porrsurfar-pa-skolan

Nils hade äntligen fatta att man kan sova lite längre på morgonen. Tyvärr hade han inte talat om för Maja att han tänkte ta sovmorgon för hon vaknade glad som en lärka vid sex tiden. Så är det att vara småbarns förälder 😉 Sova får man göra i graven som man säger.

Idag skulle Carl spela fotbolls cup med sina klasskamrater. Det anordnas en påsklovs cup här i Tranås för skolans alla elever som vill vara med. Carl är ju inte med i något lag för övrigt men har varit med på skolans raster och spelat. Så jag blev lite glatt överraskad när han ville anmäla sig till cupen 🙂 Jag hade inte riktigt hunnit tänka så mycket på detta med vad han skulle ha för utrustning. Gympaskor ock kläder var ju inget märkvärdigt men sen skulle han ju ha benskydd och strumpor också. Nu hade jag sådan tur att jag hittade ett par helt nya benskydd som jag hade fyndat på en loppis för typ två år sen som nu kom till användning. Strumporna köpte vi fem minuter innan det var dags för samlingen 😉

Jag var med på första matchen och sen åkte jag hem och hämtade lite förstärkning till hejarklacken som blev mormor och Lina. Carl kämpade på bra tycker jag 🙂 Laget vann alla sina tre matcher som de hade idag. De har en kvar att spela på torsdag så det ser lovande ut för en placering 🙂

Efter fotbollen åkte vi och handlade lite till middagen som fick bli pasta sallad till barnens glädje.

Maja har idag med mormors hjälp lärt sig att ta sig fram på sin bob car. En sån stolt och lycklig liten tjej som lyser som en sol då hon tar sig fram här hemma. Så kan man inte gå så får man väl åka istället 🙂

Photo Collage Maker_s55wSz[1]

Nä, nu måste jag nog sova lite 😉

God natt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Men fy så trist! Varför ska det ens kunna funka undrar man ju, det borde ju finnas 100% skydd mot detta i skolmiljö;(. Inte bra!
    Sovmorgon det har inte vi heller. Min Lilly snart10 månader vaknar jämt i ottan;). Men men så småningom så kanske det vänder;)

    1. Linda

      Hej!

      Nej, det är skrämmande att man med dagens teknik inte kan fixa något sådant 🙁 Eller att allt ska kosta pengar.
      Nej, sovmorgonen får nog vänta tills de blir tonåringar för då kan de sova nästan hela dagarna 😉

      Kram Linda

  2. Åsa

    Fy, vad hemskt även om ens barn inte är inblandad så tar det på ens krafter. Hoppas att alla inblandade barn får hjälp.
    För en tid sedan var det barn på min dotters dagis som gjorde övergrepp på andra barn på avdelningen. Min dotter var inte inblandad men det var första gången sedan 2001 när min älsta som började på dagis som jag kände att jag vill inte lämna på dagis.

    1. Linda

      Usch, ja! Det finns nog inget värre än när det händer sådana saker händer. Paniken innan man vet om ens barn är drabbat eller inte. Tyvärr kan man inte skydda sina barn ifrån allt ont hur mycket man än önskar. Skönt att din dotter inte var drabbade i alla fall.

      Kram Linda