Familjen Annorlunda

Målarböcker för vuxna:)

Så här inför jul så har man ju en del funderingar på julklappar. Kanske till den som har allt, kanske om man ska ha nån slags julklappsspel och behöver en grej som passar till alla. Eller som jag som gillar de här målarböckerna för vuxna alla dagar på året:)

I samarbete med Roliga Prylar vill jag idag tipsa er om att de har målarbok för vuxna som inte bara innehåller mindfulnessmönster, ( de har det med) utan även lite mer intelligenskrävande:)
Roliga prylarSom The Lord Of The Rings tex. Eller Harry Potter, Star wars, Games of thrones:)

Finns flera roliga att välja bland. ( och de har även massa annat kul på sin sida!)

För mig som aldrig kunnat teckna, det mesta ser ut som det är gjort av en femåring som fått använda ”fel” hand, så är det här superkul. Man känner sig som värsta konstnären:)

Jag använder alltid sådana här pennor som jag inte vet vad de heter, men som är som färgad blyerts? Kanske akvarell? Nä, de heter nåt annat, men det går inte igenom pappret som tusch kan göra och blir mjukt och fint. Plus att man kan ”sudda” de lite om man vill ha en svagare färg. Som man gör med ögonskuggan typ:) Och sen är de härliga att måla med.

Det är en miljon detaljer, och de är snygga redan som de är utan att man färglagt.

roliga prylar

En kopp kaffe och en stund med en sån här bok och sen är jag nere i varv. Eller när jag slösnackar i telefonen med någon. Perfekt att bara låta färgerna flöda. Det är otroligt avkopplande att måla. Det är på allvar ren mindfullness. Har ni inte testat så gör det:) Alla kan färglägga, även de som inte tror det. Det är nyttigt att ta sig en stund för nedvarvning, och att ha en sån här målarbok kan göra att man enklare faktiskt tar sig den tiden. Man har något att sysselsätta sig med, och det känns inte lika ”flummigt” som det kanske gör att köra nån avslappningsövning, men det ger finfin effekt på våra stressade själar:) Lyssna på mig jag är Hälsocoach, ni vet:)

Den målarbok jag håller på med ligger alltid på en hylla i köket tillsammans med pennorna, utom räckhåll för ungarna, så jag aldrig behöver leta efter något utan bara greppar den när jag gjort kaffe:)

roliga prylar

När det är så här detaljrikt så kräver det inte speciellt mycket av en för att det ska bli fint, och samtidigt så tar det en stund så man sitter där i lugn och ro och bara låter hjärnan vila. Barnens målarböcker har ofta väldigt stora partier som ska täckas med en och samma färg och det tycker jag är så boring. Mycket roligare med små detaljer. När jag sitter med min målarbok så kommer gärna ungarna med sina och så sitter vi där vid köksbordet och målar och småpratar. Det är mysigt ♥

Det enda jag har svårt för med de här målarböckerna det är att VÄLJA:) Vilken sida ska jag ta nu? Jag har ju beslutsångest de luxe:) När jag var liten ville jag måla från pärm till pärm men nu bläddrar jag fram och tillbaka och väljer den som just då känns roligast.

roliga prylar

 

Så det var mitt tips till er idag:) Det kommer fler framöver,  jag tycker det är kul så här års att både få och ge tips på saker.

De här böckerna hittar ni alltså på Roliga Prylar :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helén

    Jag började faktiskt måla för 1 år sedan. Jag var superkass i början. ok jag är väl ingen stjärna direkt nu heller. Men jag håller mig innanför linjerna numera ;)
    Det är den mest avslappnande sak jag har börjat med. Förr satt jag alltid i köket men det blev lite väl mycket att plocka upp och ner varje gång bordet skulle användas.. Ville inte heller använda bordet där datorn står. Så min älskade sambo tog mig till IKEA för att skaffa ett bord som jag har när jag målar. Nu äger jag väl drygt 60 böcker och ett antal pennor. Går lika bra med sense pennor som dessa andra dyra.
    Tips är ju att köpa pennor på amazon, ebay och liknande för det är betydligt billigare än i sverige

  2. Sofie.

    Du som gör paketkalender till alla barn kanske kan tipsa om vad man kan ge. Den lilla är inte svårt men pojkarna på 9 och 12 är svårt att komma på sånt som inte är jättedyrt.

    Carola: Det blir mycket godis. Jag har absolut noll problem med det:D Klubba, plopp, tuggummi, sådana där rör man dricker mjölk med så smakar det jordgubb/choklad/banan, chokladtomtar, nudlar:D de älskar sånt, haha. suddgummi, pennor, småspel.Svårt, men som sagt blir det mkt godis. Varje dag i 24 dagar, mammamaffian vänder sig i plågor;)

  3. anna

    Har tänkt på att skaffa en sån målarbok, verkar både avkopplande och som lite terapi, kul också, är lite rädd jag kommer måla för mkt bara och inte få annat gjort hehe…

  4. Tant H

    Enastående bra jobbat och självklart kommer Du att vara stolt och mycket nöjd! Kanske när Du har ett trappsteg kvar kommer just ”han” och slipar det sista och bär Dig uppför trappan!

  5. Anita

    Åhhh vad mysigt!! tycker målarböcker är så rogivande, särskilt med en kopp te! Ska definitivt beställa en :)

  6. Camilla

    Jag fick en liknande målarbok när jag fyllde år i februari, och jag tycker inte om den alls! Tycker inte att det är rogivande och avslappnande, tur att vi alla är olika. Min man och 7-åriga dotter tycker om att måla i den.

    1. familjenannorlunda

      Så var jag i början. Tror det har att göra med att man är så stressad och uppe i varv att det stressar att göra något ”oviktigt ”.
      Du behöver kanske nån annan form av nedvarvning/avslappning :)

    2. Anne

      Så passar inte alla böcker alla heller. Fick en med massa plottriga meningslösa ”sammelsuriumbilder” i gåva. Den gjorde mig arg, frustrerad och irriterad. Vad är det för kul med mm stora ytor? Letade själv på en som jag trivs med. Finns så olika utföranden. Jag vill slå ett slag för att gå till sin egen bokhandel så länge den finns kvar. Snart är de borta!

Comments are closed.