Familjen Annorlunda

Amatörernas afton och helgen som var:)

Helgen som var gick i städandets tecken:)

Med avbrott för att åka Wheelboard, perfekt som muta.

– Om ni gör det här så kan ni gå ut och åka en stund sen:)

Funkade varje gång, och när ungarna väl kommer igång med att städa, så är de duktiga. Trixie röjde i hallen och rensade ur alla lådor. Alla barn har två i var, så det är 16 lådor. Jag har två jag med men de behövde inte vare sig rensas eller röjas, jag har ordning:) I ena lådan har de skor och i den andra vantar, mössor, mobiler, papper osv. Även stenar, kottar och sniglar återfinns där… Det är ett system som funkar skitbra. Vi har en liten hall, så vanligt i äldre hus och så opraktiskt. Den är dessutom ”avspärrad” åt alla håll, en trappa ner, en tvåstegstrappa upp, en toadörr i ena änden och ytterdörren mitt på. Värdelös yta helt enkelt men det här funkar. Men det krävs ju lite av ungarna, och nu hade de slarvat allt för länge.

Novalie tog sig an köket och jag stora badrummet. Lovelia var först hos en kompis men kom hem sen och var inte jättepigg och fick feber. Jäkla skitförkylningar! Småkillarna städade sitt rum, och övriga var inte hemma.

Resultatet av många timmars städande är ett lass på tippen, hyfsat städade ytor och massor av tvätt att ta reda på:)

Jag bestämde mig för att det skulle passa utmärkt med pizza, dels slapp jag laga mat, och dels så kändes det som om de var värda det helt enkelt:)

Vi åt inte förrän efter sju, och sen fortsatte jag städa till nio då började en film, så då gav jag upp:)

Ungarna kollade med mig, och det kanske inte var det bästa valet av film…en krigsfilm… Några soldater blir fast i bergen och jagade av talibaner….Jag är inte ett dugg förbjudande när det gäller filmer, de får kolla på vad de vill. Jag tror inte för en sekund att det skadar dem eller att de skulle ta efter sjuka beteenden. Oftast, om det är en film som är ”för mycket” för dem, så ledsnar de och går därifrån. Ibland somnar de, och ibland kollar de på hela men då frågar de massor och jag svarar. Eller så förklarar jag det jag anser att de behöver veta, på ett sätt som de klarar av att begripa utefter deras ålder. Jag har aldrig haft ett barn med mardrömmar efter en film, de vet att det är just en film.

Jag tror att eftersom de får se, så är det inte speciellt intressant. Skulle jag förbjuda dem så skulle de kanske gå ner till den andra tv;n och se ändå, utan att jag märkte och inte kunde vara med och förklara.

Så tänker jag:)

Men, den här filmen var fan på gränsen, och jag bad de flera gånger att hålla för ögonen, det händer i princip aldrig. Den var baserad på en sann händelse så de lite större fattade ju att det var allvar. Å andra sidan igen så kan de behöva få veta exakt hur vidrigt krig är så att de har nån slags förståelse för vad människor som flyr ifrån det gått igenom…

Nåväl, småkillarna somnade på en grisblink

jamieJamie på golvet;) och Jordan i fåtöljen intill, så det var till sist jag och Trixie som tittade. Hon är snart elva, så slipper ni fundera om ni förfasar er över vad jag tillåter;)

 

PÅ söndagen så spelade Corrinda basketmatch och vi åkte dit och kollade.

basket

De vann med typ 83-39:)

Killarna spelade efter henne, så hon ville kolla lite, så då passade jag på att gå in i blombutiken intill.

50% rabatt på vad det nu var för växter gjorde att jag kände att jag kunde slå till på två klematis, en kärleksört och en lavendel. Jag är ju inte världsbäst på att ta hand om mina växter;)

blommor

Dock hade jag glömt att jag hade bilen full av sopor, så det blev till att sitta trångt på vägen hem;) PÅ väg dit var det bara jag och Trixie, och på väg hem Corrinda och Sara.

Men efter att ha svängt förbi återvinningen och slängt det så kunde de sträcka på benen igen;)

Jag och syrran åkte sen hem till våra föräldrar och krattade en miljon paradisäpplen….Fy böveln så onödigt med fruktträd som frukten inte blir fin på, och eller är mer som prydnad. De här går att äta och det blir finfin gelé på dem, men mest ramlar de ner;)

 

Idag då:)

Jag har haft sånt flyt hela dagen. Jag har fått massor gjort:) och det är skönt, jag har ju varit så seg och trött, som att traska runt i sirap med en huva över skallen, helt värdelöst.

Men idag så har jag städa ut husvagnen, så den är nu klar för att åka ut till sin vinterförvaring, jag har tvättat massor av maskiner, hängt tvätt ute, och tagit reda på hur mänga kassar som helst som stått överallt och skräpat. Plockat ordning i lådor, och burit tillbaka saker på sin rätt plats, samt städat och grejat lite överallt.

Och planterat:)

kärleksört klematis lavendel I den här rabatten har jag ju markduk. Ägnade en dag i somras åt att rensa och fixa den här, så det var ju bara att skära hål i duken och gräva ner dem. På den andra sidan däremot, där den andra klematisen skulle stå var det djungel av ogräs. Så den har jag nu fixat till en tredjedel;) Resten är täckt av vinrankan och jag vill inte greja där just nu, men den är påbörjad och täckt med markduk. Ska lägga nåt ovanpå den sen bara, men har inte bestämt om det ska bli bark eller sten.

 

Framåt halv sex drog jag på träningskläderna och åkte till David och körde power hour, mötte upp syrran där. Hon var ungefär lika pigg som jag var förra veckan, halvdöd, Jag vet exakt hur hon kände det:)

David brukar alltid ge oss en ”belöning” efteråt, och det brukar vara burpees. Ibland en vidrig variant av knäböj och eller utfall. Man kan kalla det ”straff” med, för att man inte gjort sitt yttersta och fortfarande står upp;) Man får välja vad man vill kalla det:) Det är svinjobbigt, men man orkar. Det är inte snyggt, men det gör inte så mycket.

Det är kul:)

Idag så hoppade han över det, och jäklar så paff jag blev. Han bara flinade, och frågade om vi blev förvånade, och jag råkade nog säga att jag blev besviken;) hehe, så det lär jag få äta upp. Dessutom så såg han att jag bara körde med en fyrakilosboll….det är liksom fusk i hans värld;)så jag lovade att jag skulle testa en tyngre. Nån gång;)

Jag skulle orka en tyngre, men får så himla lätt ont i nacken av det och då blir det migrän och det vill jag helst inte… Undanflykter, absolut;)

På väg hem sen så hamnade jag bakom nån som körde 50. På 70 väg. Gahh. men visst. Lugn och fin. På väg dit så hade jag kört bakom nån som envisades med att göra samma sak, och dessutom hade jag möte hela vägen så jag kunde inte köra om.

Hem, via affären, och där var det nån som trängde mig. Lämpa av grejor hemma och sen skjutsa Corrinda och Sara till träning, och innan jag hann köra iväg på min lilla villaväg så släppte jag förbi nån bil, som jag sen fick köra efter hela vägen till affären eftersom det inte går att köra om.

Där bad jag till sist Corrinda ta regnumret för något var nog inte helt som det skulle, den vinglade,körde från sida till sida av vägen och hade liksom ingen koll. Måste kolla upp den.

Så fort jag blivit av med den gasade jag iväg och hämtade upp Sara, och sen körde jag efter den ena muppen efter den andra:)

Amatörernas afton deluxe:)

Jag är inte världsbäst på att köra bil, men alltså…folk som ska ligga 30 km under angiven hastighet kanske inte borde köra bil? Det var många sådana ute ikväll, och det var ju perfekta väderförhållanden, torrt och fint. Varmt dessutom:) Övriga blinkade inte, eller blinkade åt ett håll och svängde åt det andra, ännu en som vinglade lite för mycket, nån som hade hellyset på och bländade mig…

Jag tillhör inte värsta sorten, som förvandlas till  skrikande galningar bakom ratten, nä jag lovar det är inte så illa:) Men, jag blir vansinnigt irriterad på folk som inte kör så fort ”man ska” eller som inte använder blinkers. Herregud hur svårt ska det vara att peta till den lilla pinnen på ratten så alla andra vet vart man ska ta vägen?

I rondeller tex… gahhh,

Det underlättar så himla mycket i trafiken om vi använder blinkers, och det gynnar ju oss alla.

I morgon hoppas jag att det är bättre, för ikväll var det helt makalöst så mycket galet jag såg.

 

Idag hade jag Lovelia hemma, hon var inte riktigt pigg efter helgen, och jag misstänker att Novalie kommer vara hemma i morgon, hon hade ont i halsen. Förra veckan var Robban sjuk och de klagar på halsont då och då allihopa. Jag kör med Coldzyme och sprayar dem som vill men de glömmer bort det så fort de känner sig lite piggare. Det verkar antingen gå över snabbt, eller så hänger det i i evigheter. Alternativt kommer det tillbaka. Jag skyller på den dåliga sommaren:)

 

Nu ska jag hoppa i säng:)

Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Hej. Först vill jag säga att jag verkligen gillar att läsa din blogg. Jag har följt dig på håll i flera år nu. Du är en jordnära tjej med båda benen på jorden.

    Jag blev lite nyfiken på hur det ser ut i din hall. Du har inte lust att ta lite kort?

    Vi har en jätteliten hall, med dåligt med förvaringsutrymme så jag försöker komma på någon bra lösning.

  2. Helena

    Jag har också fastnat för Cold Zyme. Tyckt att den är toppen att ta till när jag börjat känna av hals eller näsa. Nu har jag fått förklarat för mej att om man tar det varje gång som man känner förkylningen komma o stoppar upp processen så att säja , blir ingektionen aldrig klar och den försöker bryta ut gång på gång så ibland bör man låta sej bli klar med förkylningen. Låta kroppen få friskna till på riktigt. Trist. Allt detta enligt apotekspersonal. Tro’t om man vill…..

Comments are closed.