Familjen Annorlunda

Renovering pågår:)

Jomen alltså har man inte att göra så kan man ju hitta på nåt:)

Jag har nu ägnat två dagar åt lekrummet, och det går stadigt framåt.

Min syrra var här i går och hjälpte mig att måla, och vi körde en vända var i taket som är det jobbigaste jag vet, jag får så ont i nacken av det. Sen hann jag väggarna en gång med.

Det var ju en del förarbete kvar, knacka bort listerna, täcka över möbler och flytta ut de möbler som kan stå nån annanstans. Och åka och handla färg och jox. Spackla och slipa. Och vänta mellan varven på att det ska torka. Som vanligt när man går sånt här så ser resten av huset ut som ett kaos;)

Och färg lite här och var;

målarfärg

Det gick alldeles strålande, och vid fem tog vi en paus för att åka hem till min me&i säljare på utförsäljning, Jag fyndade denna:)

menad

Och en hovtröja ur en tidigare kollektion.

Nöjda och glada traskade vi hemåt,

Rummet efter en omgång färg.

renovera barnrum

 

Ungarna och jag kollade på The Lone Ranger, och först var de lite tveksamma.

– Vaddå, det här kan väl inte vara en Disneyfilm heller??

Men så fort Jonny Depp kom i rutan, som Tonto, så garvade de:) Filmen var sådär småkul, med halvkassa skämt som alla vi gillar. Och lite läskig ibland,

the lone ranger

I morse, eller förmiddags kanske, vi går på sommartid nu och alla sover länge:) så klev jag upp och käkade frukost. kvarg och frusna bär. Samma som alla morgnar, och så kaffe på det..

frukost

Sen fortsätta måla.

Jag sa till syrran att jag har tillbringat dagen inspärrad i ett vitt kalt rum där det ekar….;) och så insåg jag hur det lät. Bara tvångströjan som fattades;)

Jag har målat väggarna en gång till, sen fönstret, garderoberna, dörren, karmarna, listerna. Allt två gånger, en del av luckorna tre.

Jag målade fönstret en sista gång innan jag gav upp för kvällen och satte mig och kollade på fotboll;)

I morgon så ska jag städa undan, för nu är målningen klar, tror jag, om jag inte ser något i dagsljus som jag missat.

renoveraDet blir vitt. Skittråkigt, men väldigt enkelt och fräscht. Elementet ska få färg det med, men måste köpa det först, ska måla de nere i tvättstugan med så jag tar alla samtidigt.

 

När jag skruvade bort tröskeln igår för att kolla vad som ligger under den gamla läskiga plastmattan så blev jag lite glad, för under ligger en snygg matta :)

Och den gamla originaltapeten…..to die for:)

renoveringMattan ser ut att vara av tyg ju? Men det är en linoleummatta, och den verkar vara fräsch. Mattan ovanpå är tejpad och på få ställen så har jag lite tur så slipper jag lägga golv:)

Fattar inte det här med trender:) Den här är snygg, och den som de lagt ovanpå är skitful, beigerosa med rosa ränder…..typiskt 80-tal;)

Och nej, det är inte fuktigt, bara skugga och väldigt mycket damm och skräp.

Så i morgon ska jag riva bort den fula plastmattan och kolla hur den här ser ut, är den ok så skurar jag upp den och bonar lite. Är den ful och /eller jag inte får loss det kladdiga från tejpen så åker jag och köper laminat och lägger det, Hur man nu gör.) Jag slipper gärna, Eller, jag testar gärna också men det gör inget om det dröjer ett tag tills jag behöver göra det.

Eftersom det här är småkillarnas rum, så vet jag att de kommer sabba. Det är lite så småkillar jobbar. Småtjejer med för den delen;) Jag tycker inte att ungar ska behöva vara försiktiga, rädda om eller ta massa överdriven hänsyn till inredningen. De ska få vara barn och leka. Givetvis inte sabba med flit, och rita på väggarna hoppas jag att de vuxit ifrån, men att ”råka” kasta en bil i väggen när man blir förbannad eller stöta i med något när man leker, det ser jag som självklart.

Men nu blir det fräscht ett tag i alla fall.

 

När det är klart ska jag släpa in en säng, och resten av grejorna igen. Jag har rensat men behöver väl säkert rensa en sväng till.

Jag möblerade om i vardagsrummet här om dagen också, och fick två fåtöljer över som står och dräller i väntan på antingen ny placering, en ska ner till tjejerna och den andra ev till tippen, och så alla grejor från killarnas rum…. mitt hus ser ut som skit.

Men det kommer bli bra:)

Vi får gäster på midsommar, kanske är det klart tills dess…kanske inte.

Midsommardagen åker jag och syrran till Göteborg för att kolla på Bruce Springsteen:)

Nu ska jag kolla färdigt på The Tourist, med…tadaaaa Johnny Depp. :)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Så fint det blir – bra kvinna reder sig själv – du är fantastisk med din energi och tänk : inget är omöjligt!
    Den där tapeten tycker jag är skitful hahaaa….men det kan ju bero på att jag minns dom i mitt rum på 50-60-talet.
    Finns många saker, färger etc som jag är uppväxt med som numera är kult men inte för mig, alla färger på tapeter, gardiner möbler från 70-talet är så fult och ungdomarna idag säger coolt!
    Vi kanske ses på Ullevi!
    Kram på dig!

  2. Karin

    Så fint det blir – bra kvinna reder sig själv – du är fantastisk med din energi och tänk : inget är omöjligt!
    Den där tapeten tycker jag är skitful hahaaa….men det kan ju bero på att jag minns dom i mitt rum på 50-60-talet.
    Finns många saker, färger etc som jag är uppväxt med som numera är kult men inte för mig, alla färger på tapeter, gardiner möbler från 70-talet är så fult och ungdomarna idag säger coolt!
    Kram på dig!

  3. Emma

    Tapeten är to die for. Jag har köpt en kopia på rusta som jag satt upp i köket. Skitsnyggt!

  4. teresa

    Om det blir klisterrester prova ta medicinsk bensin och gnugga försiktigt med brukar lösa klister och kladd

    1. Ewi

      Laminat är superenkelt. Min svärmor lade golv själv när hon tröttna på sitt. Det bara klickas i som pusselbitar ungefär. Däremot är lister svindyra så var försiktig med dina gamla. Fint blir det i alla fall. Lycka till!

Comments are closed.