Familjen Annorlunda

Parken Zoo:)

I söndags packade vi in oss i bilen och ställde gpsén på Eskilstuna. Vi skulle på invigning av Parken Zoo:)

Loppi, världens bästa Loppi ♥ höll i eventet och gjorde det som vanligt med bravur:)

Det var många år sen jag var på den här djurparken, kan ha varit när Robban och Corrinda var små, så det är minst tio år sen, och det jag kom ihåg från då var de vita tigrarna och Fantomen. Inget av dem fanns kvar;)

Och mina barn undrar vem Fantomen är… dagens unga alltså;)

Jag vet att många har negativa åsikter om djurparker, men jag kan inte se att det är något fel i det om man sköter om sina djur och ger dem ett drägligt liv. Jag har sett vidriga djurparker i Thailand där man helst bara ville skjuta de stackars tigrarna rakt av där de gick i  burar som var bara aningens högre än de själva och långa..som labyrinter. Jag har även sett dolphinerescue i Las Vegas, där de räddade delfiner och hade nåt avancerat program. Det finns stora skillnader.

De svenska djurparkerna står ändå under hårda krav, från både myndigheter och allmänhet så jag tror att de sköts väldigt bra. Och ja…just den här djurparken klantade sig ju rätt rejält för några år sen, men det handlar ju om styrelsen, som fick sparken.

Och det jag såg i söndags, det är välskötta djur med glimt i ögonen, nyfikna och trygga. Djurparker fyller en viktig funktion i att se till så att de utrotningshotade arterna fortplantas.

Med det sagt så kanske vi kan skippa de tråkiga kommentarerna om djurparker:)

 

Vi klev upp vid sju och åkte vid åtta. Jag fick bara med mig de fem små och syrran. Både Janelle och Patricia hade tänkt haka på, men så blev det jobb och sjukdom i stället:(

Men då kunde vi åka i en bil och det är trevligt, så inget ont som inte har nåt gott med sig.

Vi kom fram i perfekt tid, det öppnade tio och vi traskade in strax efteråt, och blev välkomnade av Loppitjejer och maskotar:

parken zooNovalie smet undan:)

Det obligatoriska förmaningstalet: – Sköt er nu, försvinn inte, skrik inte, spring inte;)

parken zooHaha, närrå, det var bara väntan på att bli fotade:) och så kom en tiger och frågade om de ville ha bananer… och det var de inte alls sugna på:)

parken zoo

Vi traskade in, tog en skrinda och lastade av våra saker. Jag saknar att ha vagn med mig! Där hade jag alltid allt jag behövde, nu måste jag packa rygga. I och för sig får jag inte plats med en vagn i bilen heller nu för tiden… men ändå, Uppfinn en drag grej som man skjuter framför sig tack:) Ingen dramaten eller kärra, det är tungt och ojämn belastning att dra bakom sig. Rygga funkar finfint så jag bara gnäller lite;)

Man kan gå två vägar när man kommer in, den ena leder direkt till nöjesfältet med karuseller, men den måste vi spara till sist för annars fastnar vi där, så vi tog vägen till djurparken.

parken zoo

Maskotarna showade.

parken zoo

Först hamnade vi hos Pumba och hans polare:)

parken zooRiktiga vårtsvin gick här bakom, men de hade trynet ner i backen hela tiden så de hamnade inte på bild, men oj så söta de är!

Jag har filmat en hel del, ska klippa ihop det bara så kommer det på Youtube sen!

Sen var det dags för lejonen att få käk. En hanne och två honor. Hanen heter Aslan som sig bör för ett ståtligt djur ♥ Det är fotat genom tjockt glas.

IMG_3244 IMG_3246 parken zoo aslanHelt makalöst vilken styrka de här djuren besitter. Det var ett rejält köttstycke och han slet sönder det med inte allt för stort besvär. Lika mycket som jag tycker lejon är fantastiska, även om jag har stor respekt för dem, lika läskiga tycker jag komodovaraner är….

parken zoo komodovaranDen här är STOR. Över en meter lång…En riktig killer…brrr.

Och så mina absoluta favoriter, apor i alla former. Jag älskar apor. Speciellt de mindre varianterna :)

IMG_3257 parken zoo

 

Vi fick klappa skäggagamen Roger:)parken zoo

 

Så kom vi fram till de här ståtliga vackra djuren:

IMG_3270 parken zooNu är jag lite osäker, men tror att det var denna som syrran och två andra vuxna hade dragkamp med:)

De fick stå på utsidan av hägnet och dra i ett rep där det satt ett stycke kött i andra änden så att den här kompisen skulle få jaga sitt byte. Djuret väger 4o kg och tre vuxna sa att det var som att försöka flytta ett stenblock. Stumt:)

Dags för mat, och den intogs på Pampas, där man fick montera ihop sina egna hamburgare efter tycke och smak. Man fick en burgare med bröd och strips, och sne fick man välja tillbehör själv. Perfekt för oss som har ungar som inte äter det och det och det…. Alla fick som de ville, och alla åt med god aptit.

P5011729 parken zoo pampas

Och här blev jag riktigt starstrucked:)

Först såg jag en av dansarna i Let´s dance, Kristjan Lootus ( stavas kanske inte så) och Trixie som gillar det blev sådär wow, sen kom Tobbe Trollkarl och ungarna woawade. Sen stod plötsligt Richard Herrey framför mig, min gamla kärlek när jag var typ 13:) Då wooooowade jag;) Men sen… sen tittade jag framåt igen och fastnade i en blick så varm och välbekant att jag nästan nickade till hälsning innan jag insåg att det var Ingemar Stenmark. DÅ blev jag starstrucked:) Ingemar Stenmark alltså…när han åkte slalom stannade ju Sverige. Vi fick gå ifrån lektionerna för att kolla på hans åk ju:) Det är stort.

Syrran var lika förstummad hon där hon stod med en kopp kaffe i var hand och väntade på mig:)

Ungarna hade noll koll på vem han var, men möjligen mindes Trixie att han dansat i Lets dance han med.

Jaja.

Vidare till nöjesparken, tiden rusade iväg och barnen var tvungna att få åka. Jag konstaterade redan efter en timme att vi var absolut tvingade att åka tillbaka i sommar, jag hann inte alls med som jag ville:)

Ungarna hade inget emot det när jag presenterade idén för dem, så vi kommer tillbaka. Det var lagom långt att åka, och vi gillade att det var lite annorlunda djur. Miniflodhästar, fossa, komodovaran, tigrar, lejon, vårtsvin osv.

Nöjesfältet lockar alltid, ungarna älskar karuseller:)

P5011730 P5011731 IMG_9990

Alla älskar radiobilar, och det är så kul att man kan krocka med varandra:)IMG_3276 IMG_3281 IMG_3289 IMG_3295 IMG_3298 IMG_3317

Försökte flörta med Kristjan men han var svårt svårflörtad;) Men snackade lite iaf, hans barn hade så vackra namn, men nu har jag glömt vad:)
IMG_3319 parken zooOch så fort turen var slut så rusade de ut för att åka igen. Och igen. Och igen…:)

Mirka och Peter var där, och våra kids hade tävling familjevis i radiobilkörning:) Deras killar hävdar att de vann..men alltså… Vi vann ju;)

Och vi vann även på chokladhjulet:)

parken zoo

Jamies bricka, så han tycker ju att det är hans vinst:)

Han körde upp för körkort åxå:

parken zoo

Man vet att ungarna har roligt när de kommer och ser ut såhär på kinden och inte fattar vad man menar när man frågar vad som hänt??

parken zooJordan har noll ide om vad som hänt:) och han brukar kunna vara lite pipig ibland.

Allt för snart var dagen slut, och karusellerna stängde, så vi drog oss mot utgången. Tackade för oss, sa att vi snart kommer tillbaka, och fick ballonger:)

IMG_3332

 

I parken har de nytt för i år Lemurernas värld. Där kan man gå omkring bland lösa lemurer, och nu var de lite avvaktande eftersom de precis flyttat dit, men kommer nog tina upp. Lemurer är en annan favorit :)parken zooVi hade en fantastisk härlig dag på Parken Zoo, och vill tacka Loppi för inbjudan, och säga tack till parken för att den var fin, välplanerad, fräsch och kändes schysst på alla sätt och vis.

Vi kommer snart tillbaka, som sagt:)

parken zoo

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Du får uppgradera dug till en schysst rullator. Finns nog i rosa om man letar. :-)

  2. sofie

    Tips till er Carola är att kanske ta med husvagnen och bo på deras camping som ligger precis bredvid. Mysigt ställe med bra kombinationspriser på boende inträde och även inträde till deras bassänger… var där för några år sen och det var toppen… då kan man kolla djuren på deras nattöppet oxå.. :)

    1. familjenannorlunda

      Vi kan inte dra runt på vagnen tyvärr. Jag har inget drag på min bil utan lånar pappas och drar den på plats. Hans bil rymmer inte oss alla. Vi får vackert ställa oss och stå kvar några veckor på samma ställe :)
      Men till e-Tuna var det inga problem att köra fram och tillbaka:)

      1. sofie

        Ahhh synd fast tror de hade stugor oxå ;) kattnatta som jag tror det hette var superhäftigt.. :D

  3. Malin

    Härligt med en dag på zoo. Vi har varit där ett par gånger. Mysigt. Numera vill ingen följa med mig :)

  4. Jungfrumamma

    Ser riktigt härligt ut! Sålänge djuren sköts på ett bra sätt så borde inte djyrparker vara någon fara. Det beror nog HELT på vart det är.

Comments are closed.