Familjen Annorlunda

Bränna pengar:/ och min variant av PMS;)

God morgon måndag på er! Jag har inte sovit i natt, eller rättare sagt har jag sovit väldigt dåligt. Varför? Tja säg det? Ungarna sov så de kan man inte skylla på:) Vissa nätter alltså. Jag har ”glömt” aka struntat i/skjutit framför mig, välj valfri usel ursäkt;) att köpa en ny termostat till mitt element. Den  gick ju totalsönder före jul och jag hade inte tid då, och sen har det fallit lite i glömska. Tills varje kväll när jag går in i sovrummet för att lägga Jamie, och några timmar senare ska sova själv. Det är varmt där inne. Inte för varmt, utan rätt härligt. Om det inte hade varit för det lilla faktum att elementet är på andra sidan huvudgaveln av sängen. Så när man väl lagt sig så strömmar värmen rakt in i huvudet. Typ;) Jag har funderat på att vända mig och lägga mig i fotänden, men av gammal vana gosar man ju ner sig som vanligt, och när jag inser att det är varmt om huvudet så orkar jag inte ändra;)

Det kanske bidrar lite, så jag lär väl åka och fixa.

Helgen har svischat förbi som vanligt. Tänk att det är liksom Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fre……..*blinka* Måndag tisdag…. Vad hände med de två helgdagarna?

Varenda vecka:)

Vi har haft rätt fullt upp iofs. I lördags så skjutsade jag iväg Trixie till ett kalas på lekland, och eftersom Janelle och de mindre snackat ihop sig om en shoppingrunda på Gränby så var det vad som stod på agendan.

De har/hade presentkort som de ville använda, och de gillar att strosa runt och kolla. Inte småkillarna dock, som var tvungna att haka på för ingen var hemma, och det var en del gnäll från deras håll. Men trots ointresse så hittade de varsin fleecetröja de ville ha:)

fleece batman minion

Tunna så de passar fintfint under jackan. Prilliga så det förslår, inte min melodi, men det är inte jag som ska ha den på mig:)

Lovelia ville ha inneskor till skolan, och blev så förtjust i de här:

minion converse

Lite för tidigt att köpa vårskor, så hon bestämde att de får vara inneskor nu, och så bli uteskor senare:)

Från H&M och allt kostade 149Kr/st.

Novalie köpte huvtröja och mjukisbyxor, och nån tröja, och sen var det dags att hämta Trixie igen. Janelle var kvar ett tag till efter att vi åkte och då fyndade hon. Det är svårt att leta grejor till sig själv när man ska shoppa med ungarna, de har absolut ingen ro då.

Hämtade henne, och sen hem. Då hade jag ordentligt ont i huvudet, så det blev en kaffe och lite kvarg, innan vi startade Operation Bort med Julen. Fy farao.

Det är inte speciellt superkul att plocka fram allt, men det är ju hundra tusen gånger tråkigare att plocka undan eländet. Tid tar det åxå. Men de är till stor hjälp, och de sprang runt och hämtade alla tomtar och ljusstakar och sånt, medan jag packade ner det. I år röjde jag en del i jullådorna, så det blev lite omfördelning, bättre plats kan man ju tänka sig, men nej:)

Sen var det granen som skulle bort, den barrade ju satan, och det sticks. Även här var kidsen fantastiska på att hjälpa till, och det gick undan. Vi har massor av ljusslingor i den, sju eller åtta stycken, plus en stjärna som lyser så det är mycket sånt att ta reda på. Det var klart framåt halv tio-tiden på kvällen och då var jag trött och seg och hängde i soffan framför en film.

Söndag, umgänge.

Det pratas ju om PMS. Normalt en förkortning av Premenstruella spänningar, men jag lider av liknande två gånger per månad. Arg, irriterad, lite illamående och smått äcklad. Jag kallar det för PMS jag med, men i betydelsen Pre Moron Sickness:) På svenska IKK – Innan Idioten Kommer;)

Jag blir sur och grinig och sjukt irriterad varenda gång det ska umgås, och det sitter sen i några dagar efter. Trots att jag undviker i det längsta att se honom, och definitivt inte pratar med honom. Det har ju han för länge sen gjort klart att det är både onödigt och oönskat så jag känner inte att jag behöver anstränga mig.

För min egens sinnesfrids skull så håller jag mig undan. Men det hjälper inte.

I går hade han tagit med en kärra för att de skulle åka pulka. Alltså släpkärra. Och det är ju bra eftersom han gav de fyra minsta varsin snowracer i julklapp. Men, då blir jag irriterad över att han som kommer nån gång ibland minsann sett till att ha det enkelt och förspänt för sig, bara att lasta in kidsen i bilen och åkdonen på kärran, medan jag som åxå behöver ta bilen till backen inte har minsta möjlighet att få med allt på en vända. Och eftersom de fick varsin vill de såklart ha med alla så hur löser jag det?

En skitsak i det hela, men jäklar så irriterande. Men så har det blivit.

Nåväl, jag skrattade lite i smyg åt att Doris rymde så de fick jaga henne en stund;) och sen hade jag fullt schema på egen hand. Eller nja, med sällskap av syrran, Janelle och Corrinda:)

Först åkte vi och kollade på när hon spelade match, mot ett lag de sist spöade med över 100 poäng, och där de tjejerna mordhotade alla mammor…” Jag ska döda din mamma”  Igår spelade de rätt kasst, men vann ändå stort. Inga mordhot;) Det är alltid kul att se när hon spelar, och för Janelle var det första gången någonsin. När hon bodde hemma kunde hon inte bry sig mindre om sånt, men när hon flyttade så har syskonens aktiviteter blivit roligare.

Sen så for vi till Bauhaus och jag öppnade plånboken för första gången den dagen och köpte en dusch. Eller sånt där det kommer vatten ur:) med ett stort duschhuvud där högst uppe och en vanlig sen, med tillhörande blandare. Svindyrt, men eftersom jag inte hade nån i duschkabinen för där satt det nån panel man inte kan ta loss, så var det nödvändigt.

Sen in på Elgiganten, där jag först snurrade runt och försökte hitta tvättmaskin och tumlare, men gav upp rätt snabbt och fick fatt i en säljare. Han rekommenderade en Elektrolux. 7 kg, och med 10 års motorgaranti, fem år vanlig garanti. Det låter utmärkt. Jag vill inte ha nåt fancy för jag använder inte andra funktioner än att tvätta, jo handtvättsprogram vill jag absolut ha. På den här fanns det nåt uppfräschningsprogram, och tadaaaa.. det fanns ånga i så man kan ”stryka” sina kläder direkt där.;:) Hur det funkar vet jag inte. Den var på kampanj, så det var ett helt ok pris. En Elektroluxtumlare till det. Jag tumlar ALLT. I princip. Kan det inte tumlas köper jag det oftast inte, även om jag på senare år blivit mer noggrann med all klädvård, och faktiskt hänger en hel del, men utgångspunkten är att allt tumlas.

Tio minuter senare gick vi ut därifrån, syrran i djup chock över att jag bestämt mig på en grisblink:)

Jag har ju svår beslutsångest, och det brukar ta tid när jag ska bestämma mig, men både med duschen och maskinerna så tog jag blixtsnabba beslut. Jag är less på att vela, och det är ändå ingen jättestor skillnad på de olika märkena.

Min tumlare har gett upp för över ett år sen, och gått på reserverna, jag plockade bort ett element av nåt slag som inte funkade, och fick den på så vis att torka, men all fukt har då åkt ut i tvättstugan, så jag har fått ha dörren öppen. Tvättmaskinen ska bo kvar uppe och även den sjunger på sista versen. Jag hatar att köpa nya vitvaror hela tiden, men jag har inte riktigt tid att handtvätta;) Att sätta ner den gamla igen vore kontraproduktivt, jag skulle få byta den inom kort och då betala för att nån skulle komma och installera den, nu gör ju de här killarna det. De levereras hem på torsdag eftermiddag.

Sen kände jag mig färdigshoppad. Deluxe. Spenderbyxorna måste av, och det snabbt, annars blir det blodpudding hela månaden;) men vi hade Starbucks kvar.

De har precis öppnat i Gränby, och vi hade bestämt oss för att fika där efter basketen.

starbucks uppsala

360kronor fattigare men med gott kaffe och bakverk i magarna gick vi sen vidare. Fy fan så de kan ta betalt för kaffe alltså…Men gott är det:) Och dagens alla kalorier kan intagas på en och samma gång, för det är ju inte direkt nån dietvariant:)

Vi satt och babblade och fikade en lång stund, och så småningom reste vi oss och gick förbi Ica för att fixa frukosten till idag. Jag köpte den inte, men blev glad av att se den:

rocky

Handlade bröd och mjölk och så hem.

De flesta barnen får mat av han den där när det är umgänge, men inte alla, så de som inte ätit gjorde det. Jag nöjde mig med allt fika från Starbucks:)

Sen hade jag några timmars stuvande i matkällaren framför mig. Alla julsaker bor där, och när jag omfördelat lite så blev det lite att plocka om där inne. Passade på att kasta iväg lite skit som bara stått i vägen också.

Sen var jag då äntligen klar med dagen. En kvällspromenad med Doris, och sen en rätt kass film med Ben Affleck, med nån verklighetsbakgrund om en fritagning på 80-talet. Jag blir alltid lite beklämd även hur människor kan behandla andra människor när jag ser sådana där based on a true story filmer. Inte så lite för den delen. Det är ju sjukt och ruttet hur vi behandlar vår egen ras.

Jaja, såg klart på den, hade en skruttig Loppa i soffan intill med huvudvärk och ont i magen, och sen läste jag lite innan jag skulle sova. Som jag då alltså inte gjorde. Sov alltså ;)

Idag var det segt att vakna, och alternativet att ligga kvar finns ju inte, men jag ska nu gosa ner mig i soffan hos Lovelia och Jamie och så ska vi se nån film på Netflix. Eller kolla Youtube, jag struntar i vilket för jag vill mest bara åt det här med att blunda en stund:)

Vi hörs!

Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Jag förstår dig så jäkla väl!
    Min son är hos pappa ibland, när det passar ochdey passar sällan trots att vi bor precis i samma kvarter- när sonen väl är hos pappa så är det fest dygnet runt…sen kommer han hit till allt tråkigt med en mamma som pluggar och inte kan köpa allt, åka på lekland och som vägrar servera pizza och tacos varje dag!

    Jo, just det- det kan man göra om man ses ibland och resten av tiden kan jobba 24/7 för att tjäna massa pengar medan jag pluggar och tar allt ekonomiskt ansvar för tre barn (ett är bara hans men han betalar ingenting för honom)….

    1. Ina

      Då kan jag säga till dig Charlotte att jag haft detsamma och gråtit många gånger att dottern bara tyckt det varit tråk och vardag hemma, men nu när hon är vuxen är det mig hon står närmast, är tryggheten och det som betyder något. Så den där festen helgpapporna bjuder på betyder inget sen när de blir vuxna utan se det som en tillgång att de får lite skoj då och då för de kommer alltid älska dig ändå

  2. Elsa

    Fast jag som också har många barn( 5 egna och fyra bonusbarn) har också behövt transportera ett gäng barn och ett gäng ”åkfordon”. Jag skulle inte fått in 5? Snowracer i min bil, vi tog ofta två bilar när barnen var mindre och alla skulle /ville med till pulkabacken, vi hade ändå inte fått med en snowracer per barn. Så de har fått turas om , vi har tagit med nåt av varje- en stor madrass, några mindre madrasser, en snowracer och några tefat- typ. Sen får barnen turas om. Vi har dragkrok och tillgång till släpkärra men hade lastat den full iallfall. Så även om de fick en var så behöver de väl inre använda dem samtidigt ? Det kanske finns annat att åka på? Turas om? Åka två och två? Känns som att du just i det här fallet gör det till ett större problem än vad det behövt vara…

    1. familjenannorlunda

      Nä, det är bara ett EXEMPEL på att även småsaker irriterar. Jag löser det ju:)
      När han bodde här var tänket logiskt och klokt… Men nu är det enbart efter hans ego.. Och det är det som irriterar.
      Och när de nu fått varsin ( helt onödigt kan jag tycka det kunde räckt med en eller två, men det lägger jag mig inte i) så vill såklart alla ha sin egen och köra race mot varandra.

  3. Helena

    Jag tänkte så här: jag har fattat precis hur jävlig, dum och ego han är. Både du och barnen drabbas av detta, jag vet. Men en dag tror jag att du kan slippa det inre lidandet som du nu genomgår. Att han genom sina taskigheter inte längre kommer att kunna komma åt dig. Att du står likgiltig inför dem. Jag hoppas den dagen kommer Carola och jag förstår att du plågas av tvånget av kontakt med honom.

    1. familjenannorlunda

      Jag håller med:) Hoppas åxå på det.. Men.. Tja :(
      Men.. Nånstans känner jag mig extremt överlägsen honom, jag har varit rak och ärlig inför mig själv, barnen och alla andra. Som en öppen bok:) och DET är för jäkla skönt. Den känslan kan han aldrig ta ifrån mig och han kommer heller aldrig kunna uppleva den för egen del. Det är liksom den lott man får dras med när man är en taskmört ;)

      1. Helena

        Så sant, ett stort problem är att han inte fattar hur taskig han är..för skulle han göra det så kommer hans liv att rämna. Så klart är du överlägsen honom, på alla sätt och vis men känslan kanske inte är sådan när han gjort som han gjort. Jag tycker f.ö. att du har så grymt mkt fint att erbjuda dina barn och han har typ noll. För att han valt att ha det så.

        1. Jenny k

          Håller med Helena i vartenda ord hon skriver. Du har så otroligt mycket fint att erbjuda dina barn. Kärlek, o närhet❤️. Du lär dem ärligt vad som är rätt o fel. Leder dem framåt i livet till ansvarsfulla vuxna.. Kram.

  4. Helena

    Carola: som jag föstår dig när du beskriver hur dåligt du mår av denna ”man”…men som jag också önskar dig att bli fri från honom och det som kan kännas så tungt och bittert, att slippa det oket och de känslorna. Att bara kunna känna dig likgiltig inför honom. Man kan nog tänka att det kan vara roligt för de fyra minsta att kunna åka sina snowracers samtidigt, d.v.s. ett komplement till det du har att erbjuda dina barn. Det tror jag du kan komma att tycka den dag du uppnått total inre frihet från honom, jag är säker på att en dag är du fri <3.l jag vet att det går att komma dit.
    Sen hoppas jag innerligt att du ska skriva krönikor om vårdnad och ansvar, jag längtar efter att få läsa dem. Be strong and go on!!!

    1. familjenannorlunda

      Det handlar inte om att jag behöver bli fri från honom. Det handlar om att hans beteende hela tiden är egoistiskt. HAN kan ta med alla barns snowracer nedan jag får lyssna på tjatet om att åka pulka och inte kan. Inte utan strul och hjälp iaf. För jag löser det såklart på nåt vis! Så länge det funkar för honom så skiter han i alla andra. Att de fick snowracers är toppen:) en jättebra grej istf skit, och hade även jag haft drag och släp så hade det varit bra även de övriga 29 dagarna per månad. Och inte bara stått här i vägen och hånflinat åt barnen – nä ni får vänta tills pappa kommer om två veckor… Det är ett uselt exempel:) ni kommer aldrig förstå :) om ni inte sitter i samma sits.
      Kanske inte ens då:)
      Jag kommer ju aldrig bli helt fri från honom.. Det är väl det som gör mig mest irriterad. Att behöva ha kvar nån man mår dåligt av på alla sätt och vis i sin omgivning. Hade det varit en vän som betett sig likadant hade man ju aldrig träffats igen, men här tvingas jag.. Till den dag någon av oss dör.
      Men som sagt, exemplet dåligt och omöjligt att begripa:)
      Jag ska fundera på krönikorna :)

Comments are closed.