Familjen Annorlunda

Världens godaste müsli:)

Jag gör egen müsli när jag känner för det, nu var det länge sen, men mitt upp i Näringsläraläsandet så fick jag för mig att NU! NU ska jag göra den, och så gjorde jag det:)

Den är så god att jag är lite gladare på morgonen för jag vet att den står och väntar, och ni vet hur morgontrött jag är… Men den här ihop med kvarg, gärna med lite bär åxå….det är gudagott!

Receptet, på en höft, ta så proportionerna känns bra:)

 

Müsli

Havregryn, fiber eller vanliga

Pumpakärnor

Solroskärnor

Valnötter, mixa dem

Linfrön, ibland hela, ibland krossade, oftast både och

Chiafrön

Physilliumfrön

Kanel ( mycket, älskar kanel)

Kardemumma

Ibland ingefära(torkad) 

Vill man kan man ha torkad frukt, men det gillar jag inte. Och vill man ha det sött kan man ha i råsocker, eller honung.

Det har jag inte heller för jag gillar när det inte är sött:)

 

Lägg allt på en plåt, med kanter, och blanda ihop, och sen häll på Rapsolja, och moja runt, så det blir lite blött.

In i ugnen på typ 125 – 150 grader kanske 12-15 minuter, det ska bli lite gyllene. Rör om några gånger.

Låt det svalna på plåten, och förvara sen i tättslutande burk.

Det är bara massa nyttigheter i det här, massa bra fetter och bra kolhydrater. Jag har den ofta på kvarg som sagt, men ungarna kör yoghurt, och det går utmärkt att ha på en chiapudding. Vill man så kokar man havregrynsgröt på det – svingott säger de här hemma som äter sånt, inte jag;)

Eller så kör man det som dessert – turkisk yoghurt, lite bär, lite honung och så toppa med detta:)

Det är bara gott, när som helst och hur som helst, och urlätt att göra!

müsli

 

Prova, och så berätta vad ni tyckte!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. familjenannorlunda

      Som vanligt är det allt med måtta som gäller:) Jag har för länge sen slutar bry mig om alla dessa larm och kör på sunt förnuftmetoden:)

Comments are closed.