Familjen Annorlunda

Baka, baka liten kaka.

Jag bakar. Det händer ibland, jag är hyfsad på det, men förutom att det är nästan lika tråkigt som att laga mat, så har jag så sjukt dålig karaktär och äter lugnt upp alltihop ensam om det ”behövs” ;) Och det vill jag undvika. Bara jag börjar så är det oftast rätt kul, om det går bra vill säga.  Jag undviker i det längsta saker som ska jäsa – bullar, lussebullar, matbröd.. då hinner jag ledsna medan det jäser, och när jag städat undan allt som man ju gör när man ändå väntar , så är jag liksom färdig. Och då ska man börja baka liksom. Nä.

Ibland får jag för mig att jag ska baka mycket, som för typ sex år sen då jag gjorde en hel fikabuffe`(klicka och läs min gamla blogg och se bildbevis, haha) och ibland åker jag till Ica och köper allt.  Ingen ordning alls:)

I somras ville Jamie ha en Fåret Shauntårta, och i efterhand fattade jag att han nog faktisk sa Minion…. Han är ju inte helt lätt att begripa, det är väl själva fasen, men logopederna ska ju ha jobb de med.. Han fick ju nu en fårtårta, men sen dess har Lovelia pratat en en miniontårta. Och jag försöker väl då:)

Jag har fyra kids som fyller år på hösten, och eftersom de fortfarande är just kids så vill de såklart ha varsin tårta med egna ljus att blåsa ut, det är ju solklart. Även om vi kör ihop det hela till ETT kalas, så är det väl klart att man ska få en egen tårta, som man själv får bestämma lite över. Nu vet jag ju vad de gillar, och modifierar lite så det blir ok. Så just nu står tre ihoplagda tårtor i kylen ute i  poolrummet och väntar på sina ”kläder”. Den fjärde ska ha vit chokladmousse och hallon så den vågar jag inte lägga ihop idag, hallonen gör den så blöt. Saftig kallas det visst, men jag gillar mer när det är fast och fint inte småsunkigt.

Det är Patricias och hon får ett vitt marsipanlock på, med marsipanros. Classy classy, just precis som hon:)

Jordans har chokladmousse och vaniljgrädde och ska få en dekor med skelett;) medan Trixie får en minion som är som en figur som ska stå ovanpå, och Lovelias ska jag försöka mig på att klä hela tårtan som en minion. Vete fasen hur jag ska hinna bara, men det gör jag nog:)

Jag messade bilden på min gubbe till min kursare som är konditor och fick godkänt på den, så det känns ju helt ok, och blir det inte som jag vill i morgon så blir det något annat, det gör inte så mkt. Sen får vi äta tårta hela veckan, men då slipper jag ju laga mat, hehe.

Jag visar er mina mästerverk / katastrofer i morgon när de är klara.

Eftersom det ju är kanelbullens dag då, så köpte jag bara massa bullar till övrigt fika, folk ska i första hand käka tårta;)

Barnen hjälpte till att städa lite, och de får fixa med dukning och sånt i morgon tänkte jag, medan jag pillar med tårtorna.

Vilket väder det var idag!! Jag njuter, och tycker det är fantastiskt, och hoppas att det fortsätter. Helst ända fram till mars, då kan våren komma. Det är undanplockat ute på tomten, så gott det går, studsmattorna är kvar än så länge och de är ju ute och leker rätt mkt fortfarande, men i det stora hela ser det ok ut.

Idag meckade vi lite med Lovelias cykel. De har gjort en rockad (googlade och det stavas så, även om det ser fel ut, det är rockad som i schackspelet) på cyklar. Jamie har ju lärt sig att cykla och snodde då Jordans, som är för liten för honom, så han tar gärna Lovelias som tog Trixies och ni hör ju…nån blev utan;) Jag letade reda på en lämplig storlek, vi har ett gäng skrotcyklar att välja bland, de ska iväg nånstans men har inte orkat ta itu med det, och den hade inte ens punka, kors i taket. Bara att pumpa upp däcken och smörja kedjan. En av grannpapporna smorde den när vi stod och snackade häromdagen, men det gnisslade nånstans ifrån som var tvunget att lokaliseras. Och smörja Ruskigt rostig hade den blivit åxå så vi körde lite svinto på den, och det blev ju en rätt snygg hoj. Eller.. den ser ut som skit, men det är bara ett plus så slipper de bli bestulna på den.:)

Ja, jag är luttrad, det suger att bli av med nya fina grejor, inte bara för att det är sura pengar, men mest för att barnen blir så otroligt ledsna.Det vill jag såklart bespara dem.

 

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket, blunda lite och sen återgå till mitt extraknäck som konditor. Jag kanske kan få jobba ihop med min kursare…;)

Ha en fin söndag nu!

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria L

    Känner igen ”äter lugnt upp alltihop ensam om det ”behövs” ;)”. Hade bakat kanelbullar en gång, blev runt 80st som hamnade i frysen, sen åt jag en bulle ”då och då”. Det hinner inte ens gå en vecka när jag helt plötsligt inser att det bara finns en påse med tio bullar kvar!!!!! Jätteångest, jag hade tryckt i mig nästan allihop, men för att ”döva” mitt samvete över att nästan ätit upp alla bullar värmde jag upp de tio sista, gav fem åt sonen och åt upp de resterande fem bullarna. Jag menar, hade jag ätit upp ALLA bullar hade det varit frosseri men nu åt ju sonen av dom också………

  2. Anna mamma till Leo

    Hej Carola!
    Vill tacka dig för en superbra blogg:)
    Håller med om att baka sånt som ska jäsa är tråkigt och man hinner ledsna! Men så fick jag tipsen att antingen baka ut bullarna direkt när degen är klar (innan den jäser) och sen låta jäsa på plåten innan de penslas och skickas in i ugnen! Alternativ två jag fick var att slänga ihop degen på kvällen och ställa den i kylen över natten så hinner degen jäsa långsamt, och sen baka ut degen! Super smidigt är det att slippa vänta på deg som ska jäsa
    Kram från en trogen läsare

Comments are closed.