Familjen Annorlunda

Att stava fel…

Hörrni, var det ingen av er som noterade att jag stavade fel i rubriken häromdagen?  Eller var ni bara finkänsliga och tänkte att det var väl själva fan vad hon börjar bli kass på stavning;)

Säg till, jag avskyr att framstå som nån som inte kan stava. Ibland autokorrektar datorn/mobilen som hej kom och hjälp mig, och ibland slinter jag på tangenterna. Jag KAN stava, men erkänner villigt att vissa ord ibland kräver både tankekraft och så google för att bli rätt, och jag skyller det på att alla dataprogram har stavningskontroll och grejor, man behöver inte tänka själv längre;)

Nu hade jag skrivit fort och fel, och det stod Ganster istf Gangster i rubriken…. Jag fick ett mess i morse som sa att inte för att vara sån alltså, men nog borde jag ändra rubriken:) Och jag tittade, och såg inte riktigt vad som var fel, men den hade stört mig från det jag skrev den, utan att jag ägnat den mer funderande än så;)

Men nu har jag ändrat, och sinnesron är tillbaka, så gott det går;)

Jag hade noll sekunder över igår kändes det som, eller egentligen noll sekunder på rumpan, mestadels av dagen rullade bara förbi, men jag återkommer i eftermiddag med lite svammel, nu ska vi till kyrkis:)

Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anne

    Haha.. Jag är också språknörd och njuter av att läsa din blogg för att läsningen flyter och jag gillar ditt språkbruk. Följer faktiskt inte bloggar som är på slarvigt, ofullständigt pratspråk. Lider när texten är full av felaktiga talesätt och uttryck. Ibland tycker jag själv att jag är jobbig men det sitter stenhårt i ryggmärgen. Autoreagerar.

  2. Nettan

    Nu när du skriver det så vet jag att jag läste om rubriken någon gång för jag inte riktigt hängde med, berodde nog på stavfelet men jag trodde bara det var jag som var trött ;) Men så här jag lättare dyslexi också, som jag för övrigt fram till bara typ ett år sedan trodde hette dyselexi ;) Som sagt, stavning är inte helt min grej och jag tackar stavningsprogrammen för att de finns!

  3. Monica

    Du hade stavat fel till bläddrat häromdagen. Du skrev pläddrat men du säger nog så tänker jag. Sedan säger jag jox och inte jux som du, men det handlar nog också om hur man uttalar det!

    1. Monica

      Ursäkta jag blandade ihop dig med en annan blogg, glöm det jag sa, du stavar mycket sällan fel!!!

  4. Lena S

    Såg ditt stavfel men det var väll inte hela världen, tänkte jag. Det händer alla.
    Höstkram Lena

  5. Nina

    Ser oftast inte om något är felstavat, stavar ofta fel själv och även om någon påpekar att det är felstavat så ser jag det ändå inte. Har någon släng av dyslexi, kanske har att göra med att jag har en ynka pytteliten skvätt kungligt blod i mina ådror..vad vet jag?

Comments are closed.