Familjen Annorlunda

Less

Visst är det jättekul att man får hem fyra barn som är jätteledsna, efter att pappa manipulerat ut dem till farmor och Toy. Efter att de fått besked som svider och värker i hjärtat.

Visst är det jättekul att jag fick sitta med fyra gråtande barn i famnen, nåväl Jamie grät mest av sympati med övriga, men tre grät och var fruktansvärt ledsna.Sen kom en fjärde och blev ledsen hon med. Och en femte. 

Visst är det jättekul att jag ska försöka trösta och sen har fått stoppa om gråtande ungar. Flera gånger.

Nä, det är faktiskt vidrigt och vedervärdigt. Jag orkar fan inte se dem ledsna, få höra dem berätta hur de bitit ihop, hur de stoppat in känslorna och dragit igen låset och stoppat nyckeln i fickan  och tagit på ett leende tills de kommer hem och kan släppa loss känslorna. 

Ni tror så jävla mycket många av er, dömer mig efter era egna erfarenheter  och tror att jag per automatik gör så som ni gjorde, eller era föräldrar eller nåt. Ni tror att ni har lösningar och vet hur man fixar. Ni tror att ni har rätt och jag gör fel. Ja kanske det? Men det får framtiden utvisa! Ingen av er vet hur det kommer vara om 10-15-20 år, inte jag heller, men jag är inte ni. Era historier är era och kan inte jämföras med min. Allt är relativt. Jag måste göra det jag tror är rätt.

Inte det ni tror var det rätta som ni gjorde, för hur vet ni att det var rätt? Hur vet man vad som är rätt och fel? Det går inte att generalisera, och det går inte att mästra nån med hur de ska göra/tänka/känna/agera. Det som är rätt för en är fel för en annan. Man måste göra det man själv tror på.

Ni kunde gärna fått sitta här med mig i kväll och lyssnat på barnen och tröstat dem. Ni som har alla svar och lösningar. Men nu är det jag som får trösta och försöka förklara. Jag som får torka tårar och värma vetekudde och lägga på den där lilla magen som hade sånt magknip efter att ha hållit inne med känslorna. Jag som får ta alla efterdyningar.
Inte ni. 

Så just idag vill jag tacka extra mycket för de fina kommentarerna, de som värmer och tröstar MIG, de som skickar styrka och kärlek. Till er vill jag säga att ni är guld värda! Jag älskar er och uppskattar er.

Till er andra vill jag säga …. Inget.

Eller jo, gå en mil i mina mockasiner och trösta mina barn så kan vi snacka sen.

I morgon är en annan dag, och det är bra. Men såren i barnens hjärtan är för evigt. Jag önskar att jag kunde sudda bort dem, men det enda jag kan göra är att finnas där, lyssna, försöka förklara och trösta. På det vis jag tror är rätt, grundat på min uppfostran, mina värderingar och mina erfarenheter. På ett sätt som jag står för och kan leva med.

Inte grundat på era, eller vad ni kan leva med eftersom det inte handlar om er, utan om mig och mina barn.

Och i kväll var mina barn väldigt ledsna, och det var inte pga mig.

Men det var jag som fick ta hand om dem. Och ändå… Så utmålas jag som den som gör fel. Ibland känner jag bara för att lägga mig ner och dö. Men det går ju inte, så jag torkar mina tårar, för det gör ONT att se sina barn ledsna, och går och lägger mig. 

Åter i morgon.

Natti natti.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Suzanne

    Åh vad ledsen jag blev att läsa detta inlägg. Jag hoppas att du kontaktade P och berättade om hur barnen mådde när de kom hem. Du ska även berätta för din advokat och familjerätten om detta. Inget barn ska må dåligt av att träffa sin andra förälder men tyvärr så sker det ofta av olika skäl. Det som han gjort denna gång att manipulera barnen att träffa sin nya och farmor är oacceptabelt då de sagt att de inte vill göra det. Han lyssnar ju inte till dem och vet nog inte heller hur man gör det. Barnen själva vågar/vet inte heller hur de ska tackla detta. Därför alla dessa känslor. Och du är den enda som kan förmedla detta till P. Inlägget väckte även minnen för mig som varit barn i samma situation för sådär en 55 år sedan och fick vara med om samma sak som dina barn, fast då fanns redan en baby med. Kan ju säga att jag kände mig orolig över vad min mamma skulle säga när hon fick höra om det och att jag kände att jag svek henne. Detta skedde dessutom på en julafton. Vill du prata mer om detta så har du mitt telefonnummer från Kickan.

  2. Mia

    Dom kan inte få en finare mamma än dig, när man läser sånt här tänker man tackochlov att dom har DIG ❤️ Och det räcker gott och väl!!! Bäst är du!!!

  3. caroline adam caglayan

    Stor styrke kram till din fina familj önskar ni snart får känna lycka och glädje <3
    Du är en otroligt stark mamma

  4. Helena

    Carola! Du är min förebild i att vara öppen med det som händer dig och barnen genom deras pappas handlande.Jag är den som höll tyst i alla konflikter, backade undan och höll mig till att göra som andra rådde mig, inte snacka skit om barnens pappa. Det funkar dåligt. jag har mått jättedåligt och fortfarande efter flera år kommer barnen och frågar mig hur det var egentligen. Då när han ville leva ett eget liv och jag fick lämna hemmet….Då han träffade en ny fräshare roligare gladare kvinna…Då han började gå ut och festa och gå på konserter. När han sen visade upp sitt rätta jag, var det ändå mitt fel, för att i och med att han behöll huset, fick ansvar för att vara hemma. Han hävdar fortfarande att han sitter fast i huset och att jag lämnade mina barn.Fast han har träffat en ny kvinnan innan skilsmässan gick igenom.Många gånger när jag saknat barnen och även huset har han erbjudit mig att bo och hyra av honom…
    Vad vill jag säga med detta? Jo att vad du än gjort och gör kommer folk tycka och tänka en massa. Alltid.
    Jag fick så sjuka råd i början av folk.Som att låta honom prova på singellivet och sen så skulle han komma tillbaka till mig!! Eller så kom människor och frågade mig om han träffat en ny eller gav rådet om att inte vara osams med honom, tänka på barnen.Saken är den att du blev lämnad. jag också. Och när hjärtat går sönder är man trasig. Inte stark och klok och lugn och vis.Så oändligt förkrossad över ett svek som går över allt du upplevt…. Önskar vi bodde närmre varandra! Då hade du fått en kram!!!!!

  5. Hanna

    Fy fan vad jag blir ledsen när jag läser ditt inlägg. Alltså för din och barnens skull, vilket svin den sk. pappan är alltså. Han skulle tas ifrån rätten att ens få kalla sig pappa. Jättestor kram till dig starka modiga kvinna. Jag hoppas jag stöter på dig nån gång så skulle du få en kram på riktigt.

    1. My

      Vad jag har läst så heter hon Ratsamee (Ratsit) men kallas Toy. Sen om hon är hans ”toy” eller inte lär väl visa sig i framtiden men får verkligen inte hoppas att han kommer att lämna ännu fler barn än de som redan finns idag.

    2. Emma

      det är bara hon som kallar henne Toy, om jag minns rätt. tyckte hon skrev ut det nånstans för att inte hänga ut hennes namn eller något. :)

  6. Klara

    Alltså fy fan stackars barn! De borde få vara med dig enbart jämt och hela tiden!!
    Jag har läst din logg ett tag och det är ju du som BRYR dig om barnen, gör allt för de ska ha det bra.
    All styrka i världen och 100 kramar till dig och er! Såhär ska det inte gå till jag är på din sida!
    KRAM!!

  7. Filippa

    Men kan vi bloggläsare inte starta en insamling ändå? Vi behöver ju inte ge direkt till Carola utan samla ihop allt själv först och SEN ge till Carola. Som en insamling? Fast man vill ju inte gå emot Carolas ord att hon inte vill ha pengar. Men kanske hon går med på det om det går till barnen. Eller nåt?

    1. Helena

      Fast nu handlade det ju inte om pengar som behövs utan ledsna barn och det rår man tyvärr inte på med pengar, tanken är annars fin❤️. Har tänkt på dig mycket Carola och det jag skrev. Och som jag ångrar och ber om förlåtelse för❤️ Om det är så att de suttit och kvittrat framför barnen om ett syskon (vilket man kan misstänka) så är det..fruktansvärt okänsligt gjort av en pappa som reste sig upp och försvann från sina barn och fortfarande mestadels är försvunnen. Att ha skaffat sig en dålig relation med de barn som han redan har och sedan ger sig på att skapa en ny familj….nä drömmen för er får nog vara att barnen för söka upp honom när de behöver det, inte innan. Man brukar säga att en dålig pappa som förebild är bättre än ingen pappa och ja nu har de det men kan inte tvingas till umgänge om de far illa av det. Ibland kan mammor stötta upp umgänget med pappan men du kan inte det Carola, inte efter det som hänt. Jag tror du skulle vara betjänt att få hjälp i denna fråga ja men i nuläget gör du så gott du kan och mer än så kan ingen kräva❤️

      1. Filippa

        Har jag skrivit det? Att man rår på ledsna barn med pengar? Nej det har jag inte. Så varför vänder du på mina ord och säger nåt jag inte sagt? Skrev inte ett ord om några ledsna barn i den kommentaren. Så jag förstår inte varför du blandar in nåt jag inte har skrivit i det jag menade? Tänkte vi kunde hjälpa till huset men hon har sagt tidigare att hon inte velat men så Carola vet att det finns folk som vill hjälpa till och ge om hon skulle ändra sig.

        1. sara

          Tänker också som du, Filippa, pengar kan inte dämpa sorgen men det kan underlätta livet…skulle så gärna bidra med vad jag kan…

  8. Sofia

    Du är bäst Carola❤️❤️❤️
    Kram puss å kärlek till dej å barnen ❤️

  9. Nilla

    Blir så trött på alla som lägger ansvaret på C och säger att hon ska samarbeta och att hon motarbetarar umgänget.
    Varför är det bara hennes ansvar? Hon tar sitt ansvar genom att höra och se sina barn varje dag, hon lyssnar och tar hand om dom hela tiden. Hon har sett till att P fått träffat sina barn hemma i hennes hem och han har även vad jag förståt tagit hennes bil och åkt i väg. Och vad i helvete skulle hon tjäna på att motarbeta samarbetet för ?? Hon vill nog också ha egen tid ( men utan att oroa sig för hur barna har det när dom är hos sin pappa). Hon har nog också framtides drömar som hon kan fixa och dona med om P har barna ( så länge P är en RIKTIG pappa och finns där för sina barn på dom tider som är bestämnt och i en miljö där barna känner sig välkomna och lugna). Och jag har väldigt svårt att tro att efter så här lång tid som bryr sig inte C en enda dugg om P och resten av hans familj görande och låtande så länge hennes barn inte far illa eller mår dåligt. P borde ha bett sin nya och sin mamma och hålla sig hemma hos mamman dom veckorna som han ska ha barna i början och sagt åt dom att HAN vill vara med barna och ängna tiden på dom. Han borde inte fixat ett barn till innan barna känt sig seda och hörda av honom igen (om det nu är så att dom väntar barn) och att barna fått en någon så där kontakt med hans nya, Men det är han som sumpade allt när han gjorde som han gjorde den dagen han gick ut genom dörren och inte efter all denna tid satt sig ner och haft en dialog med sina barns mamma om varför vad hur och hur dom ska få saker att funker nu när det är som det är. C gör helt rätt sätter barna först och sen sig själv. Det är deras vardag som dom lever i dom ska få må bra och det ska få funka för dom. Det är inte P vilkor som ska gälla för han är inte närvarande i vardagen och frågan är väll om han över huvudtaget kommer att sköta sina tider och åtagend över huvudtaget i framtiden. Hoppas för barna att han tar sig i kragen men tänker han inte göra det till 100 % så kan han lika bra hålla sig borta helt det är bara sårande för barna annars. Stå på dig C för barna och för dig. Bra jobbat fortsätt så du känner dinna barn och kan dom bäst.

  10. Stella

    Hej! Jag har inte läst här innan och har alltså inte hängt med i cirkusen… Men något i det här inlägget fångade min uppmärksamhet.
    Nämligen det du berättar om att dina barn kände att de fick låsa in sina känslor inom sig och inte släppa ut dem förrän de kom hem till dig. FAN rent ut sagt vad ont det gör att läsa det, så ska inte barn ha det! Jag hoppas du kan få dem att förstå att deras känslor ALLTID är okej och att de aldrig behöver dölja hur de känner. ALLRA MINST när de är med sin egen pappa!
    Nää, fy för att barnen kände det som att de inte kunde släppa fram hur de kände, vad jobbigt det måste ha varit för dem :( Jag förstår verkligen att de var ledsna då när de kom hem till dig!

    Hoppas det blir bättre för dem och att de känner sig tryggare även där, så att de kan känna att både mammaveckorna och pappaveckorna ger dem något. Jag är själv skilsmässobarn och känner igen mig sååå mycket i hur dina barn nu verkar ha det, och hoppas innerligt att det blir bättre för dem än det blev för mig.

  11. sara

    Håller med Lotta och tror vi är många som vill hjälpa till.
    Snälla Carola, kan du inte skaffa swish och lägga ut ditt nr här, skulle vilja ge dig en gåva varje månad, inte så stor kanske men tror vi är många som vill göra så! En liten gåva för att vi får läsa din blogg, helt frivilligt. Många bäckar små…

    1. Filippa

      Samma här. Tror att väldigt många skulle vilja ge nåt. Och om väldigt många ger lite var blir det väldigt mycket tillsammans.. Tror det skulle bli en rejäl slant. Hon har dock sagt flera gånger innan att hon inte vill.

  12. anna-karin

    Fy fan va lessen jag blir när jag läser detta :,( massor med kramar till dig o dina barn <3

  13. Lotta

    Carola du är både snygg, smart och rik på kärlek. Det kommer en ny och riktig drömprins till dig det känner jag starkt! Kan ej säg datum tyvärr… Du gör ett superjobb med familjen och på något jävla säg ordnar det sig. Jag har bara 4 barn så jag är ju inte i samma liga öht men jag brukar tänka på att bara vi är tillsammans alla så blir det bra. Ska vi starta insamling till Carola så hon kan köp ut sloken och bo kvar?

    1. Helen

      Jag är på!
      Jag skickar lotter varje månad. Tänker att plötsligt händer det! <3

  14. Katja

    Det sved till riktigt ordentligt i mammahjärtat av att läsa detta..
    Kramar i massor till barnen och tillsig Carola ❤

  15. Maria S

    Styrkekramar till er alla <3
    Hoppas att det snart löser sig för er så att ni kan få lite lugn och ro!

  16. Linda

    Mycket tråkigt att läsa detta! :( Men vill bara nämna att jag tror att det vissa kommenterat om nu gäller bloggen och bloggens påverkan. Kan ju vara helt fel ute. Men det är också något jag reagerat på. Jag var verkligen ”på din sida”, kommer inte på bättre ord för det just nu, tidigare men när jag såg vad vissa bloggläsare gjorde så kände jag att detta inte är bra. I och med programmet ni var med i så vet folk vilka ni är och tydligen har vissa bloggläsare även luskat ut vart ”han” bor m.m. Vad som hände tidigare var att vissa bloggläsare skrev påhittade negativa omdömen om ”hans” företag på en viss sida på nätet. Detta skrev de om här i kommentarerna också och du gjorde inget åt detta. Vad man kanske inte tänker på är att barnen endast har en förälder med inkomst, vad händer om den föräldern mister sin inkomst eller får mindre inkomst? Jo, barnen blir påverkade. Och om bloggläsare gör sådant, kan de även göra annat. Varför utsätta dem för sådan risk, även om du må ogilla ditt ex, hans nya samt barnens farmor? För det i sin tur påverkar också barnen. Jag förstår om du kanske känner för att ”ge skit tillbaka” men detta är inte rätt sätt. Hade varit en sak om folk inte hade en aning om vem ditt ex var samt om du inte haft en stor offentlig blogg men nu när folk vet det så, är det inte det bästa att vara lite mer försiktig med vad du tar upp här? Du har ju ändå ett visst ansvar när det gäller din blogg. Vill bara förtydliga att detta endast har att göra med bloggen och inget annat. Hoppas verkligen att det ordnar sig för er!

    1. K

      Vilket översitteri Linda att tala om familjens ekonomiska situation på detta viset. Har du ens läst bloggen? Verkar det som om Carola har en plan, framtidsutsikter? Hon kämpar ju som INGEN annan i Sverige för att studera och samtidigt ta hand om sina 9 barn. Det var inte hon som valde att stå ensam kvar. Neta och ni andra som pratar om att barnen behöver sin pappa, vad är det för bullshit, i Sverige i dag??!! Då vilket kön som helst kan få kalla sig mamma eller pappa???!!! De barn som en kvinna föder och pappa inte ens tillkännagivs, är det synd om dem? Vi ser ju alla samt känner tillvem som kan skapa TRYGGHET för dessa barn. Kan barnen få en paus? Kan de få känna trygghet? Eller skall de påtvingas en gravid kvinna som skall bli ”nya plast/bonusmamman”? En pappa de knappt känner längre då han så tydligt tagit sort avstånd på alla plan? Alla människor är inte bra föräldrar bara för att de har knullat en gång. Jag förstår inte hur ni tänker. Jag tänker på dig Carola, en av e tappraste jag någonsin har hört talats om. Finner inga ord för vad du får gå igenom. Kämpa på så som bara du kan. Det kommer gå bra, det måste gå bra – för BARNENS skull! Deras trygghet, deras framtid. De kan få välja om ett tag, inte nu. Du skapar tryggheten, ingen annan. STOR kram till dig finaste Carola, bästa mamman av alla

    2. Pi@

      Inte nog med att somliga tycker att det är Carolas skyldighet att se till att umgänget fungerar, nu ska hon tydligen se till, och stå till svars för, hur vi bloggläsare beter oss också?
      Alla vet ju vem som börjat koka den här jävla soppan och vi vet även vem som står med största sleven och rör om. Dock inte tillräckligt bra för det osar bränt utav helvete!

  17. Sarah

    Här kommer ett gäng styrkekramar…. fortsätt att följa mammahjärtat tror det är det bästa!!!!

  18. Caroline Roskvist

    Lyssna på DITT hjärta, du känner dina barn bäst, du och ingen annan. Det är hemskt jag vet, alla andra vet så bra. Men då har man inte gått igenom helvetet det är när man sitter där med sina barn som är totalt uppgivna och ledsna. Jag har alltid sagt att mina barna pappa kan göra vad han vill emot mig jag står pall. Men barnen skadas för livet. Jag vet hur maktlös och liten man känner sig. Det går inte och förklara man måste uppleva det! Trösta dig med att du finns där och att barnen kommer minnas det och veta att dom har en mamma som alltid finns där och inte sviker. Barnen kommer en dag förstå och då kan dom stå upp för sig själva och tala om vart skåpet ska stå. Men till dess är det vi ansvarsfulla vuxna som får ta skiten. Sträck på dig, känn stolthet för att du är du och att du tänker på barnen i första hand. En dag kommer han inse vad han har förlorat då kan han stå där mesans du får njuta av livet med dina barn. Kramar till dig Carola!/ caroline

  19. Sanna

    ”För barnens bästa” Du och din advokat borde hänvisa till FNs barnkonvention..

    Stor kram till er allihopa!

  20. Katie

    Det gör så ont att läsa Carola! Det som du och dina fina barn ska behöva gå igenom!
    Sänder er många varma kramar!

  21. Marie

    Så tråkigt att läsa. Ta hand om dig och dina barn. Du verkar vara en underbar och den bästa mamman för dina barn. Massa kramar!

  22. susanne

    Hej Carola
    Keep up the good work. Du är min hjälte, jag lider med dej och dina barn, men jag vet att du kommer att rida ut denna stormen och bli starkare på kuppen och med dina värderingar med sig så tror jag dina barn kommer att klara sig bra i framtiden, men sår i själen av ”den dära” kommer dom att få bära med sig och det smärtar mej. Inget barn ska behöva uppleva det dom gjort/gör. Styrkekramar

  23. Malin Saarenketo

    Skickar många många kramar till dig o barnen!! vad är det för fel med det land vi lever i…ett land med en massa regler, men varför inte kunna se verkligheten och vad som är bäst för de inblandade och de som drabbas mest (barnen). Hoppas såå att detta får ett slut snart så ni kan andas och leva som familj! Det är ni värda! <3

  24. Lovisa

    Kloka fina Carola! Tänk om man kunde ha dig som mamma, du gör att för att dina barn ska må bra och du får bara skit!

    Mega stor kram till dig och dina fina barn

  25. Karin

    Tycker att det är konstigt att ditt ex tvingar barnen att träffa den nya och mamman när de inte vill det.
    Han borde ju iallafall vara försiktigt i mötet med henne/dom. Man träffar väl sina barn helt själv helt utan den nya osv tills barnen känner sig redo för ett möte
    Och när och om de vill ( kan ta lång tid) så kan man träffas alla.

  26. Anna-Karin

    Styrkekramar i massor. Vilket helvete för dig och dina barn, finns inte ord. Ta hand om er!

  27. Therese W

    Förstår dej precis! Har varit med om exakt samma grej. Ja typ allt förutom att jag har endast 3 barn.
    Slutat med att de vägrar träffa sin pappa.skickar styrkekramar i massor❤️❤️❤️

  28. Magdalena

    Jag håller inte med dig i allt Carola, men OM det stämmer att han och den nya ska ha barn så är de bra illa ute, för man skaffar INTE nya barn innan man har en bra relation med de barn som redan finns och ens nya också har det!

    1. Sofi

      Kanske Perra och Toy verkligen älskar varandra och barnet ( om det nu är ett nytt litet barn på väg ) så kanske det är både planerat och hett efterlängtat.

      1. carina

        Det kanske dom gör,men innan man planerar ett nytt barn,så borde man ju ordna det med dom barn man redan har,och inte bara göra dessa barn besvikna och ledsna varje gång han träffar dem. Hur tror du att det känns för dem när han får ett nytt barn,när han uppenbarligen ”skiter ” i sina första barn. Nej,jag hoppas verkligen att du får rätten på din sida Carola,för en sak har dina barn och det är en mamma som alltid finns där:-)

      2. Nina

        Men Perra har ju för bövelen suttit och beklagat sig över alla barn han har med Carola väl? Så är det verkligen nu sant att han ska få ytterligare ett till så har han nog ett och annat att förklara i framtiden..eller vad säger du Carola?

        1. Sofi

          NÄR beklagade sig Perra över alla barnen? Det vill jag höra eller läsa själv innan jag tror på det, så länka gärna.

  29. Emma

    Jag vet alltför väl hur det är att få hem barn efter en pappa-helg. Besvikna över att inget av det utlovade har gjorts, fått hänga med på ”vuxen-saker” och anpassa sej efter pappas och den nya flickvännens behov. Som inte har egna barn och tror att hårda och många regler ger lydiga barn. Flickvännen som går rakt förbi mej utan att ens hälsa när jag står i deras hall för att hämta/lämna barn.
    Å ändå har jag ALDRIG sagt ett ont ord om varken pappan eller flickvännen inför barnen. Även att det gråts och är mycket ilska som jag inte har orsakat, men får ändå ta hand om….
    Det mina vänner alltid sagt till mej är att barnen VET vem som alltid ställer upp, vem som finns för de och älskar de villkorslöst. Så även när det är tufft och tårarnas rinner, tänk på att DU är den som känner barnen. Låt de själva bestämma!! Tvinga de inte till nånting, då tappar de förtroendet även för dej! Stå på dej hur mycket du än vill ge upp! Stormen lägger sej och efter regn kommer solsken. Kramar i massor

  30. Sara B

    Fy vilken situation. Förstår att du är ledsen. Gråter ens barn så värker det ju i hjärtat sitt. Att sedan måsta skicka dit de där de inte kan vara sig själva är ju hemskt, så jag Förstår om ditt hjärta krossas. Hoppas att du har nära vänner/familj som du kan vila dig mot, för ensam är inte stark.

  31. Annika K

    Massor med kramar till först och främst barnen. Som blir sårade så illa :/
    Massor med kramar till dig som får ta allt :(

    Kraaam!!
    Karma säger jag bara

  32. Russintanten

    Civilkurage och magkänsla är det enda som fungerar i detta samhället. Lagar och rättvisa fungerar inte.
    Carola försök att dra efter andan,vila och hämta solkraft,så klarar du detta. Dina barn är det allra viktigast,som du själv
    säger och vet. Att TVINGA någon fungerar aldrig. Det är bara ”pappan” som har umgängesrätt och om han inte kan ställa upp på avtalad tid,så är den tiden din. Många kramar från russintanten (rynkig men still going strong)

  33. Camilla

    Hej!
    Har läst din blogg en längre tid nu men aldrig lämnat en kommentar, kanske på tiden nu :)
    Tycker att du verkar vara en väldigt stark person som ser till dina barns bästa och lyssnar på vad dom vill.
    All heder åt dig.
    Kram <3

  34. carola

    Ja fy fan kan bara säga att det blir bättre du gör det bästa du kan!! Har egen erfarenhet och det är ännu inte bra men mycket bättre. Man vill ju att inte att barnen ska behöva uppleva sånt här men de klarar mer än man tror….

  35. Filippa

    Så märkligt att folk kopplar sina egna skilsmässo och strul-erfarenheter och tar för givet massa saker och säger att du ska göra si eller så beroende på hur dom ångrat sig hur dom inte gjorde eller hur deras föräldrar gjorde och kopplar det till dig. Hur märkligt som helst. Alla relationer och ”struliga” situationer är ju helt unika. Det finns ju ingen annan på hela jorden som har samma erfarenhet som Carola för det finns ju inte en enda människa till på hela jordklotet som heter Carola och som har nio barn med P och där det har hänt sig eller hänt så. Alla relationer är ju helt unika. Och inte bara det, det är ju dessutom ingen som vet säkert ens 2% av allt som händer i en relation mellan två. Jag fattar inte hur folk kan jämföra på det viset. Hur konstigt som helst kan jag tycka.

  36. Sanna

    Usch det låter hemskt, vad hände hos pappan egentligen när de kom hem så olyckliga?! :(

  37. Linda

    har inte kommenterat innan men vill bara säga att du är så sjukt stark! man blir ledsen när man läser om det som hänt. jäklar va du är bra! stora kramar och ha en underbar sommar med din fina familj.

  38. Mia

    Kram till dig och håll ut! Du gör det bästa för dina barn i en väldigt svår situation och vad andra än må tycka så är det ingen som har en aning egentligen. Vill bara förmedla att jag tycker du gör det yttersta och mer därtill under rådande omständigheter.

  39. Neta

    Mitt hjärta blöder för dina barn. Att behöva uppleva att känna inför dig att dom gjort så fel att det ger fysiska reaktioner. Jag har jobbat med barn i 40 år, inte bara mina egna utan också andras. Upplevt många separationer där barnen kommer i kläm i sin osäkerhet.
    Som barn älskar man båda sina föräldrsr. Att kunna ta ställning utan påverkan klarar man inte förrän i 12-13 årsåldern. Att dom känner så här är ju för att dom vet att du är ledsen över något pappa gjort. Dom tar på sig en skuld dom inte hade haft om du lämnat dom helt utanför dina känslor.
    Klarar man att göra det? Nej oftast inte! Men det går att reparera med mycket tålamod.
    Ge dom en chans att fortsätta ha P som pappa, barn behöver båda sina föräldrar. Stöttar dig helt i egen vårdnad du är den som får det att flyta det funkar ju inte med så lite umgänge som han har. Men låt honom inte försvinna bort från deras liv, för så kommer det att bli om det fortsätter så här. Inget barn ska behöva ha ont i magen.

    1. Saara

      Neta! Fy så elakt sagt! Att igen vända det till att det är Carolas ansvar och fel att barnen är ledsna! De är ju ledsna över något pappa och farmor gjort och den nya och inte över något Carola gjort! Du kanske har jobbat med barn i 40 år men på en förskola om jag kommer ihåg rätt och inte med barn i kris även om du säkert sett mycket, men du kan inte säga att det är Carolas fel att barnen gråter! Usch du drar egna slutsater och jag kan bara ana hur ont det skulle göra att läsa dem. Jag tror att du har helt fel och det grundar jag på mina 32 år inom mitt arbete med barn i kris.Ärlighet lönar sig alltid även om det svider så är det enklast och bäst i längden! Heja Carola stå på dig och skit i Neta och andra som vill lägga skulden på dig! Du gör rätt!

    2. Filippa

      ”Att dom känner såhär..”. Och då hade det ju också varit väldigt intressant att få veta hur du kan veta hur för dig helt okända barn känner el inte och varför? Håll käften på dig på ren svenska. Det är inte första gången du skriver elaka, bittra kommentarer. Du vet ingenting om situationen för du har aldrig levt i den. Har du jobbat med barn i 40 år? Det hade man aldrig kunnat tro.

    3. Mia

      ”Inget barn ska behöva ha ont i magen” skriver du Neta – i det håller jag med dig men resten du skriver får mig att må riktigt illa. Varför är det så många som vill ”skylla på” Carola och menar på att det är mammans ansvar när pappan brister?! Åter igen så är det här Carolas blogg och man må tycka det man tycker men måste man strö salt i öppna infekterade sår – måste du det Neta? Oavsett vilket jobb du haft spelar det ingen som helst roll när du skriver en massa nonsens i någons blogg… Du borde ha mer vett om du nu kan så mycket om barn.

    4. eva

      Men NETA det är väl ändå pappans ansvar att själv se till att finnas för barnen och inte mamman som ska se till att de upprätthåller kontakten.

      Du strör bara salt i såren på en mamma som säkerligen har fullt upp att rodda allesammans på egen hand och sen dessutom ta hand om sin egen sorg över allt som hänt.
      Barn är inte dumma de har säkert själva insett att pappan helt enkelt bara dragit därifrån.

      Hans ansvar alltså…och visst ger väl Carola honom chans att ta hand om dem men det funkar inte så att en förälder hela tiden bara ska göra det då det passar dem själva.
      Ansvar har man hela tiden… även om man skaffar sig en ny familj och ännu ett till barn med den nya frun.

      Jag menar han har nu TIO barn snart och beter sig så illa gentemot mamman som fött de nio första.
      Klart man får ont i magen av sånt här men det är då inte mammans fel.

      Vadå … ”låt honom inte försvinna från deras liv” du skriver så …. men det är ju HAN som själv försvunnit och det får han väl ta eget ansvar för.

    5. carina

      Dumt skrivet Neta,och visst är det bra om barnen har båda sina föräldrar,men i detta fall vore det kanske bättre om dom inte träffade sin pappa. Om han inte gör en drastisk förändring i hur han sköter det här nu,så kanske dom har det bättre utan honom.

  40. Svandis Ros

    AJ AJ AJ… så ont det gör!

    Så INTE snyggt av honom att köra över sina barn redan första gången de träffas! Han hade ju kunnat ägna några gånger åt att försöka övertala barnen till att träffa farmor och Troy… det hade liksom blivit mindre fel!

    Skickar styrkekramar till DIG och barnen <3 <3

  41. Lotta

    Fyfan vad känslokall han är. Kan han inte ta lite hänsyn till barnen, de lär ju inte vilja umgås mer med honom om han fortsätter så här.

    Det är ju hans kött och blod med känslor som vilken annan människa, de glömmer inte hur han sårar dem om han fortsätter så här.
    Skickar en styrkekram till dig, fortsätt kämpa för det du tror på.

  42. Karin

    usch det gör så ont i hjärtat att läsa ditt inlägg. Så här får det inte gå till!
    Jag har sagt det förut men säger det igen, dina barn har tur som har en så stark mamma som alltid sätter sina barn främst.
    Jag önskar så att ni slapp gå igenom detta.
    Skickar ett gäng stärkande kramar!

  43. Helen

    Många häröver har skrivit så fina kommentarer så jag kan bara hålla med i alla fina ord om dig som mamma och hur du kämpar!
    Vi är många, väldigt många som finns med dig i tanken! Känn vår styrka, många kramar!!

  44. Helena

    Carola, kära, fina, duktiga du<3: det kan vara så att barnen gråter för att de känner sig illojala mig dig när de träffat farmor och Toy…och därför blir förtvivlade och då är det något som inte stämmer. Den dag du ger dem tillåtelse rent mentalt (det kan du göra först när du själv är fri och den biten tror jag du behöver hjälp med för i denna fråga är du förståeligt nog ett blödande sår) att hänga med dem du förmodligen hatar mest i världen så kan det funka bättre för barnen med. Jag förstår din motvilja och ja till och med äckel i denna fråga så väl men just nu är era barn slagträn och det ska inget barn vara. Det ger en dålig mental hälsa till barnen. Hoppas innerligt att du får vårdnaden om dessa barn och att de trots allt kan få en bra relation med sin pappa för det behöver de ha. Och ja jag vet vad pappan måste förändra….om han nu är förmögen till det men jag tror du också måste titta på hur du gör. Jo du är världens finaste mamma, jag tror dig men även en sån mamma kan förståeligt nog gå lite vilse. Varm, stor, kärleksfull styrkekram❤️

    1. Neta

      Det kan ju inte vara något annat. Så länge dom inte är misshandlade eller nåt.

    2. Helena

      Rent generellt kan jag säga att en man/pappa som gjort som Perra gjort har traumatiserat både mamman och barnen, det är ett faktum. Att han får ta komsekvenserna av det är också ett faktum. Och jag står så jäkla mycket på din sida Carola men jag tror att den dag du läker ihop i detta så kommer barnen också att kunna göra det. Man kan inte beordra läkning jag vet❤️ Men man kan önska det❤️Jag vet det där med att plåstra om trasiga barn som tvingats umgås med en person de älskat men som svikit dem svårt, det är fruktansvärt för mammahjärtat❤️ Jag förstår också att du lever med en pistol mot skallen när det gäller boendet och att det måste vara vidrigt. Så förlåt om kag lät lite hård, det var inte min mening❤️ Förlåt❤️

  45. Tanten

    Mina tårar letar sig nedför mina kinder när jag läser ditt inlägg. Tack att du finns till för dina älskade barn.
    I övrigt, ja vad kan man säga mer än att jag hoppas advokaterna förstår vad de gör. Kram

  46. maria

    Hej Carola!
    Ja fick tre barn och nu har jag ett barnbarn, barnens far och jag delade på oss, det fungerade inte helt enkelt.
    Men både deras far och jag har alltid försökt vara sams och få det att fungera för deras skull, för att sånt ska fungera så måste båda vilja och inte som i ert fall.
    När man sen tittade efter en ny man så var min inställning att barnen går först i alla lägen, barn har man för alltid en partner är utbytbar:)
    Har följt din blogg sen innan ni delade på er, jag anser att du är en jäkla bra mamma som verkligen alltid sätter barnens bästa först, fortsätt du med det, när barnen är vuxna så är det du som får umgås och träffa dem och inte han
    Önskar dig och barnen allt gott
    Kramar Maria i Skåne

  47. Tjejen från Friskis reception

    Personligen har jag bojkottat syltkrukan sedan detta uppdagades (och övertalat fler till det!) du är kung, tvivla aldrig på det!

  48. SN

    Har nyligen börjat läsa din blogg och den berör mig djupt. Hur du kämpar för dig och dina barn, hur djup din kärlek för dem är. Fortsätt kämpa för dem. Känner alldeles för väl igen mig. Min dotter är i liknande situation . Som mamma och mormor har jag levt ett liv parallellt med min dotter (för att stötta henne) sen augusti -14. Att finnas å lyssna, stötta å hjälpa till med allt praktiskt är en självklarhet. Hon har en dotter på drygt 4 år, och en liten underbar son på 2 månader. Dottern är hos sin pappa varannan vecka ( det är urjobbiga veckor för alla i vår familj, hon går klädd som en, jag vet inte vad, ovårdad i håret med tovor, torr å fnasig hud, äter godis, saft å socker, får inte hjälp med tandborstningen enligt henne själv). Hon har rätt till sin pappa – Ja, men hennes bästa är inte att bo där varannan vecka. Tillfråga på allt ska han bli pappa igen om drygt en månad ( den lilla sonen föddes utanför äktenskapet, skilsmässan hann gå igenom så honom är han inte vårdnadshavare till).
    Det var mycket å kanske rörigt, men stå på dig, var rädd om dig å barnen. Jag tror på dig!!!

  49. Elin

    Usch:( det gör ont i mig av att du och barnen behöver lida som ni gör. Jag har läst din blogg i flera år men är inte så flitig med att kommentera, du verkar vara en väldigt positiv person med bra humor, och den bästa möjliga mamman för dina barn. Låt ingen trycka ner dig eller få dig att tro annat, hoppas den här mardrömmen får ett bra slut snart. Massor av strykekramar
    Elin

  50. Lisa

    Sicket svin han är rent ut sagt!
    Och jag blir faktiskt arg på dom som dömer dig också.
    Varför tror dom att dom har rätt att döma det du säger och gör?
    Bloggen är dessutom din, ditt sätt att ventilera..
    Jag beundrar dig, du är helt fantastisk, och jag önskar att han kan ge dig ensam vårdnad så du och barnen bara kan gå vidare, få torka era tårar..
    Såren av hans svek kommer ju tyvärr alltid sitta kvar både hos dig och barnen..
    Men dom vet iaf att dom alltid kan lita på dig, deras mamma som gör allt för dom..
    Stora kramar till dig och barnen.. <3

  51. khadijah

    Tänker på er. Det är så jobbigt med vårdnadstvister. Hoppas att allt kommer lösa sig till det bästa och att rätten kan få upp ögonen för vem han egentligen är… kram på er ❤

  52. Karin

    Tror inte det handlade om att du gör rätt eller fel, för det kan ju ingen veta som inte känner dig. Här på bloggen får ju läsare/kommenterare bara se en liten glimt av ditt liv, det som du själv väljer att skriva om här. Och utefter det gör folk egna analyser.
    Det en del vad jag förstod det som kommenterade om var att dom tyckte att det var fel att lägga ut ilskan runt skilsmässan och om de inblandade här på en offentlig blogg på grund av att barnen kanske läser el ngn annan som barnen känner gör det tex deras vänner el dyl. Flera skrev ju att för barnens skull så borde man kanske inte vädra sina åsikter om ngt så känsligt som runt en skilsmässa med allt var det innebär, öppet på en offentlig blogg där helt okända människor, vem som helst kan läsa det man skriver. Du gör ju så klart vad du känner för i din blogg, men det var nog det som en del syftade på och många gör ju som sagt egna analyser utefter det som du skriver om i din blogg och jämför sig då såklart med sig själva och sina erfarenheter, de känner ju inte dig

  53. Hanna

    Carola. Dina barn har den bästa mamman i världen, hos dig vågar de vara svaga och brista. Så gör barn endast när de är trygga och vet att det finns någon som tar hand om det onda. Det här inlägget ska du absolut använda dig av i rätten, de som läst barnpsykologi känner till det som jag skriver. Du är just nu nere i en svacka, men jag vet att du kommer resa dig upp, borsta av dig skiten och gå starkare även ur denna strid. Du är en sann inspiration för mig och många, din råstyrka visar att allt är möjligt. ”Kan Carola så kan jag” brukar jag tänka :). Styrkekramar i mängder, och tack för att DU finns. <3

  54. Agnethe

    Du är en (av få) personer som vågar att säga ifrån. Som vågar berätta för andra och säga sanningen som den är. Vi uppskattar dig så mycket för detta. Hoppas du lär dina barn att säga ifrån och berätta på samma sätt som du gör. ”Beserwissernas” råd om diplomati och lojalitet har redan förstört mångas liv. Här måste vi tänka nytt. Sanningen måste fram.

  55. therese

    Hej. Mina föräldrar gick i från varandra när jag var tre år.dom har inte alltid gjort rätt någon av dom men en sak har jag lärt mig. PRATA ALDRIG SKIT INFÖR BARNEN OM DEN ANDRA FÖRÄLDERN!!
    man kan säga det tyckte jag pappa/mamma gjorde fel. jag tyckte pappa var dum mot dej.
    För hur fel föräldern än har gjort så är det ändå mamma/pappa.

  56. Nettan

    Allvarligt! Ska de ha ett gemensamt ”kärleksbarn”? Om så är fallet är det vidrigt! Fy faaan rent ut sagt! Om det inte är så är det hemskt med rykten! Din situation är i mina ögon outhärdlig o jag önskar det blev ett slut på röran. Du verkar ha bra stöd från dina nära och det är bra! Håll ut!

  57. Nina

    Fy vad jag minns dom där ledsna barnen som kom hem….. usch det tog en vecka att få dom till normaltillstånd och sedan var det umgängestid igen och samma visa åter en gång.
    Familjerätten i den kommun som vi bor i ville också att jag skulle tvinga mina barn till pappa ” det skulle dom tacka mig för det sedan när dom förstod bättre” i helvete heller att jag tvingade mina barn till något dom inte ville. Mina barn, jag känner dom bäst.
    Däremot har dom tackat mig nu att dom inte blev tvingade till något dom inte ville…..
    För min del så rann det mesta ut i sanden efter ett tag, han orkade väl inte med ungarna i längden skulle jag tro.
    Förstår inte varför alla ska lägga sig i och ge ”goda råd” visst är det bra att höra hur andra har haft det men ett stort MEN dom har inte haft MINA barn.
    Berättelser hur andra haft det visst det tar jag emot men inga råd om hur det här funkar så bra så det gjorde det för mig det mottages inte.
    Stå på dig, Du känner dina barn bäst, ingen annan.
    /N

  58. ylva

    Mitt hjärta värker för dina barn. Men de har en helt fantastisk mamma som gör allt och lite till för dem. Oavsett vad så kommer de att växa upp med den vetskapen och tryggheten. Tycker verkligen att du är helt fantastisk. Vi utomstående kommer aldrig att få hela bilden så ta inte åt dig av alla idioter som sprider negativitet, som att du behöver mer sådant. Du kommer att kunna sitta rakryggad med dina barn om tio, tjugo eller whatever antal år och säga att du gjorde allt för dem.

  59. Ida

    Fy fan rent ut sagt!
    Att svika sina barn och bara ha sin egen vilja i åtanke borde det vara fängelsestraff på.
    Det finns måååååånga snälla och fantastiska pappor (dit räknas uppenbarligen inte dit exsvin) som ska ha lika stor chans att få ha/dela vårdnaden om sina barn. Precis som det finns olika typer av mammor… Men att denna pappa på något jäkla konstigt sätt kan bete sig hur som helst och ändå få ha en chans till vårdnaden av sina barn är för mig helt orimlig!
    Hans handlingar måste väl tala ett tydligt språk?????
    Jag tänker direkt på barnkonventionen.

    Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn.

    Alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad.

    Dessa två punkter känns ju väldigt aktuella i ert fall.

    Beundrar din styrka!
    ♥️♥️♥️♥️♥️

  60. Monica(en annan Monica)

    Utökat umgänge, såklart för att han ska framstå i bättre dager just nu, han vet ju att domen faller om nån vecka! Vill fortsätta att ha gemensam vårdnad(det heter faktiskt så, inte delad) och agerar därefter, finns naturligtvis bl.a ekonomiska orsaker bakom också!
    Sen att han inte klarar av att sätta gränser genemot rattstyraren och inte tvinga barnen att träffa henne är så klart bevis på en svaghet.Det är som någon sagt tidigare att mor-/farföräldrar har ingen laglig rättighet att få träffa barnbarn så övertrampen är flera.Rättens ledamöter är ju också privatpersoner så för mig är det solklart att de läser denna blogg, speciellt eftersom den blivit ett tillhygge av honom och hans advokater, alla vill veta vad som händer ! Han vill naturligtvis att Carola ska lösa ut honom från huset till marknadsvärde(förstås) så då har han kapital att bygga upp sitt nya liv med ny kvinna och vad jag förstår nytt barn! Dessutom får han kanske nån krona över att införskaffa ny bil också för snart ska ju barnvagn och div. annat rymmas för nya familjen! Undrar bara vem som tänker ut allt detta?

  61. Annelie

    Dina barn har precis samma tur som jag hade…..
    De har en mamma som inte bara ser utan även förstår vad de känner och låter de visa det.
    Vilken tur att de har dig till mamma som ser deras behov och ger de trösten de behöver!
    Jag har varit i dina barns skor och är idag en hel vuxen.
    Detta är jag för att min mamma såg hur vi barn mådde av att vara med pappa. Och så som hon har slagits mot socialtjänsten för att inte gå på vad de sa utan hon gick på sin magkänsla.
    Så Carola, oavsett vad andra tänker/säger så gå på din magkänsla och fortsätt kämpa för barnen.
    Du är en kämpe!!! All heder till dig!
    Ge barnen en jätte kram❤️

  62. Ann

    Hej!
    Usch så jobbigt!
    Jag gör alltid så som du gör…lyssnar på mig själv och det som känns rätt och bäst.
    Tycker absolut du ska fortsätta göra det,det är det enda du kan leva med,att du alltid gjort ditt bästa<3
    Vilken tur att barnen släpper ut allt när dom kommer hem,att dom litar på dig och din kärlek.
    Dom har verkligen fått den största gåvan av dig<3
    Förstår att ditt hjärta värker ,när allt du vill är att ni ska få det lugnt och tryggt.

  63. marina Jansson

    Lider med att se sina barn ledsna är det värsta som finns,du gör helt rätt stå på dig ❤❤❤

  64. Carin

    Vilken fantastisk tur det är att dina barn har dig!
    Hos dig är de trygga och hos dig kan de släppa fram alla sina känslor fastän de är värda att hela tiden känna sig trygga.
    Kan bara föreställa mig dina känslor igårkväll och hoppas innerligt att det inte ska bli fler gånger. Återigen, tur att de har dig!
    Skickar alla goda tankar jag kan och hoppas dagen idag blir bättre än gårdagen.

  65. Sofia

    Jag blir så ledsen när jag läser ditt inlägg. Tänk att barnens pappa inte respekterar deras önskemål, men så verkar han ha blivit riktigt känslokall också. Har de inte någon mobil så de kan ringa till dig? Så här ska de inte behöva ha det på sitt sommarlov. Kanske bättre att pappan umgås i ert hus så kan han inte åka iväg med dem dit han vill, om barnen ar rätt att vägra följa med. Hoppas att pappan får höra hur ledsna barnen blev.

    Du är en sån fin mamma! Tänk på att ta hand om dig själv också så att du orkar. Ta inte åt dig av negativa kommentarer som skrivs, kanske bättre att inte svara idioterna så triggas de inte att fortsätta. Andra vet ingenting om er situation. Som barnens pappa har betett sig under denna separation och även hur han har genomfört separationen, så grymt och hänsynslöst mot både dig och barnen. Det är inte ditt jobb att se till att barnen får en fin relation till pappan eller farmor. Du ska bara koncentrera dig på att överleva detta. Hoppas att ni kan få en fin sommar trots era problem.

  66. Maria

    Hej fina du !!! En klokare människa får man leta länge efter. Men när jag va i samma sits så sa jag åt mitt barn att det va okej att säga ifrån. Så när hon hade umgänge med sin far vägrade hon öppet att träffa farmor. Hon fick säga vad hon ville för mig så länge hon kunde stå för det. Han fattade till sist fast jag fick ta första skiten. Det slutade med att hon sa sina känslor öppet och från hjärtat. Farmor fick ge sig och hon släppte taget om den familjen. Hon har alltid vetat att hon har en till familj men har än i dag valt bort dom. Hade de oxå skött allt lite snyggt och lyssnat på mig och henne från början så hade saker och ting varit annorlunda. (Även han valde en annan kvinna) Stå på dig, tror du vet vad som är bäst för dina barn. Jag tror på dig och jag vet att det är två sidor på ett mynt men det jag läst under några år är så likt mitt, så jag förstår dig. Hoppas bara att ingen av barnen utvecklar typ magsår eller liknande problem. Min dotter fick tyvärr magsår av alla turer tills de andra gav sig och börja fatta att det var hennes ord och inte mina. Soliga varma kramar till dig och de dina ❤️

  67. Ida

    Skickar massor med styrkekramar till dig och barnen. Det måste ju ordna sig till sist, sådär ska ni ju inte behöva ha det.

  68. Agneta

    Jag tänker aldrig hålla med ditt ex, men i hans värld vill han väl att relationen mellan barnen och hans familj ska fungera. Han ser troligen inte felen hos sin mamma.

  69. Lotta

    Starka, starka Carola. Tack och lov att Du verkar stark och att Dina barn är trygga hos Dig. En feg pappa och dum farmor genomskådar barn direkt medan Du kan gå med högt buret huvud och säga ”Mina barn älskar mig”. Kram

  70. nillan

    Du är en fantastisk mamma, tvivla aldrig någonsin på det. Du visar sån styrka och mod som ror allt detta själv. Önskar att jag hade haft lite av din styrka när jag hade behövt den, men du peppar och ger mig och många andra tro på att vi kan mer än vi tror. Kämpa på, låt ingen slå hål på din tro att det du gör för dina barn är rätt.

  71. Monica

    Stackars barn! Det är väl inte meningen att det skall vara så här?!
    Kram till dig och barnen!

  72. eva

    Jag är en farmor och det enda råd jag kan ge dig är att lyssna alltid på din egen känsla.
    Följ den och vik inte ner dig, för DU om någon vill barnens bästa.

    Pappan och farmorn ger jag inte mycket för och de kommer knappast att ändra sin attityd gentemot dig och barnen.
    Jag skulle aldrig acceptera att mina söner gjorde som han gör. Tids nog faller det tillbaka på dem själva.

    De som ska ge goda råd grundade på sin egen erfarenhet i livet borde inse att ingen historia är sig lik och om jag var dig Carola så skulle jag aldrig ens vilja se mannen ifråga.
    Jag skulle inte fixa det efter att ha blivit så illa behandlad som du och lämnad med alla barnen medan han bara gick och och struntade i ansvaret. Man kan inte ha ansvar ”bara ibland” det ska man ha hela tiden om man skaffat barn till världen.

    Du gör helt rätt… och det är ju faktiskt så här att som farmor eller mormor har man ingen laglig rätt att träffa sin barnbarn ifall de inte vill eller ifall du inte vill.
    Jag skulle inte velat skicka dem dit vare sig det är fel eller rätt och jag skulle lyssna på min egen inre känsla.
    Du är både klok och en bra mamma.

    Önskar dig allt gott… kram till dig

    1. maria

      Hej! Jag är mormor och jag håller helt med dig I det du skriver, skulle aldrig accepterat att mina barn bar sig åt så mot barnbarnen.

  73. Johanna

    Carola, du är en så fantastisk mamma. Dina barn kommer att minnas tillbaka på den här skiten och se dig som den stora hjälten som alltid stod upp för dem och älskade dem till oändligheten. Du är stark, och kommer att klara av det här. Jag skickar några styrkekramar till dig, och såklart till dina fina barn.

  74. Sofie Pettersson

    Jag lider med dig Carola ❤️ Jag hade samma problem med min dotter och umgänget med hennes pappa, jättejobbigt!! Men jag valde att göra precis som du, lyssna på min dotter och hennes känslor. Jag tycker du gör helt rätt som lyssnar på dina barn, jag tror det vinner i längden, det gjorde det för oss!!! Fortsätt att vara den stöttepelare och underbara mamma du är för dina barn ❤️ En stor kram från mig.

  75. Ulla

    <3 <3 Kärlek till Dig Carola och dina barn! DU är en fantastisk mamma. STYRKEKRAMAR <3

  76. Jenny

    Stå på dig, Carola! Det gör så ont i magen på mig nu när jag läser detta….. Inte bara för att dina barn och du får lida, för att någon instans har bestämt detta åt er utan för att mina egna barn är med sin pappa i två veckor mot sin vilja. För att Tingsrätten bestämt det och det är så det ska vara….. Fy. Jag har hållit på nu i 3 år och kämpat för mina barn, förstår inte att allt tar sån tid.
    Och Carola, ta inte åt dig när det är folk med mindre vetande som kommenterar. För dem har inte en aning om vilket skit det är….. Andas och bit ihop…. Tyvärr är det det som vi får göra. Borsta av sig skitsnacket. Och krama och pussa på barnen så mycket det bara går, med mycket kärlek klarar dem sig länge!
    Jag längtar så in i norden tills på söndag kl.14, när jag får tillbaka mina barn efter 2 veckor. Och då kommer även jag få en del att ta tag i, med vad som har sagts och gjorts under dessa två veckor och att barnen mår dåligt av det.
    Stor kram, Carola! Vi kommer klara detta, vägen är bara lite krokig dit bara.

  77. Lisa från Skåne

    Vilken tur att dina barn har just dig till mamma som vet hur man ska behandla barn. Måste vara väldigt traumatiskt för dina barnen att hålla inne med sina känslor och inte våga vissa dem för pappa. Ta nu kontakt med folk som kan hjälpa er. Berätta för P hur barnen mådde i går när dem kom hem. Hoppas ni fått någon sömn i natt. Kram på dig och kämpa vidare.

  78. Karin

    Vackert skrivet – satsa på att bli författare! Och du gör helt rätt – styrka till dig. Och stor kram till dina barn!

  79. Birgitta

    Älskade Carola!
    Vet vad du går igenom.Har varit där själv för länge sedan. Han kommer att göra ett misstag till din fördel. Var så säker.Han verkar inte vara så intresserad av barnen i sig utan vill hela tiden jävlas med dig.Komma när det passar honom. Åka bort när det passar honom utan att meddela detta.Nä, vilken ynkrygg till karl. När han gör så här så behandlar han ju också sina barn illa.Tycker allt handlar om honom. Men det är ju barnen som skall vara i centrum. Du gör ett jättejobb med barnen. Tur att dom har dig till mamma. Kramis

  80. Johanna

    Jag känner inte dig, men följt dig längre här på bloggen å nu sitter jag här med tårfyllda ögonen till morgonkaffet. Jag lider med dig å barnen å önskar att ert helvete snart är slut å att allt får ett lyckligt slut. Det är ni värda!

  81. Annica

    Du är som en mamma ska vara ! Tänk om alla mammor vore som du! Dina barn är lyckligt lottade som har en sån underbar mamma som finns där i alla lägen! Kram på dig <3

  82. Mia

    Stackars, stackars små barn, du är trots allt vuxen och ser allt ur ett vuxet perspektiv men barnen förstår nog inte vad det är som händer med dem och varför dom utsätts för detta. Kan inte något av de äldre syskonen prata med P och få honom att förstå att ha måste gå varligt fram med småsyskonen. Ta kontakt med familjeenheten idag och berätta om vad som utspelade sig vid hemkomsten igår, har du möjlighet så spela in vad barnen säger och deras reaktion efter pappatiden. Så här kan ni inte ha det, vad är det för jävla lagar o regler som gäller i det här landet 2015 när det handlar om små barn och deras välmående/trygghet. Jag lider med dig men mest ont gör det att läsa om barnens förtvivlan, usch o fy.

    1. Nettan

      De äldre barnen skall definitivt inte behöva blandas in i detta. Det är de vuxnas ansvar och käppen i hjulet vet vi alla vem det är…

  83. Ingela

    Vill bara skicka dig en kram Carola tack för du delar med dig. Du är en toppen mamma.

  84. Eva (S-vall)

    Jag finner inga ord!!! jag känner så med dej och barnen.
    Sänder iväg styrkekramar till Dej och barnen.

  85. Lovisa

    Skickar massa kramar till dig och dina fina barn! Och hoppas för allt i världen att du Slipper idiotkommentarer

  86. MariaE

    Hoppas barnen är så starka att dom idag vägrar åka med honom om det är umgänge idag med.

  87. Amanda

    Du är så otroligt stark och klok! Jag blir så förbannad av att veta hur du behandlas i rätten och med allt som har med denna smörja att göra. Hade jag kunnat göra något hade jag gjort det, om och om igen. Men eftersom att jag, precis som du, är maktlös så skänker jag dig (er) alla mina tankar och lyckoönskningar. Vi är många som finns med dig genom bloggen och ger den tröst vi kan genom denna cyberrymd!

  88. Cleo

    Jag är mållös. Hur tänkte dom, barnen måste ju komma först, till tals och respekt för deras vilja.

    Ifall det planerades något sådant så kunde du fått informationen före, så du kunde förbereda dig.. Inte för att jag tror att du skulle godkänna det, jag hade inte gjort det. Barnens mående kommer först.

    All styrka till dig :-) Vet allt för väl hur det är att trösta en ledsen liten när den andra föräldern brister, det är så man smådör lite.

  89. mikaela

    Vill skicka en stor famn med vackra sommarblommor till dig. Det behöver du få. Kämpa o gör det du vet är rätt för dina barn. Å jag håller med om att inte tvinga barnen till nåt, det gör bara skada. Det är pyttesmåsteg nu i början om barnen ska lära känna sin far o sk farmor o övriga kommer låååångt efter, kanske om nåt år eller så. Nu har dock fadern förstört det lilla tillit barnen haft o det tar lång tid ännu längre än denna gång att bygga upp. Till alla som undrar om hans sida av historien så detta är ju faktiskt Carolas blogg o hennes tankar o jag är säker på att om den riktiga ”P” kom tibaka en enda dag så är nog Carola den som vill höra. Tror inte hon fått nåt riktigt svar o förklaring. Bara tystnad o lite svammel. Kram!

  90. jenny

    Vad du är stark! Jag förstår att du inte har något val, men du kommer alltid ha dina barns förtroende eftersom du inte sviker dom utan finns där! Många styrkekramar!

  91. Maria

    Styrke kramar till dig och barnen. En dag kickar karma in och då finns det en eller i detta fall tre som kommer sova extremt dåligt, hoppas för din skull att det händer snart.

  92. Camilla

    Jag finner inte ord……………vilken situation och rävsax du sitter i, vilken tur att barnen har dig som Mamma.
    Vilken svag jävla karl som låter sig manipuleras av morsan, varför ska hon träffa barnbarnen?????????? bara för att jävlas eller????????
    Massor av styrkekramar till dig Carola

  93. Tess W

    Eftersom du har lyckats ta hand om DINA barn så otroligt bra hitils så är jag övertygad om att DU bäst kan avgöra vad som är bäst för dem även nu! Råd är väl bra men blir lätt till pekpinnar. Önskar så att det snart får lätta för er!! Vill bara ge dig de största styrkekramar och hoppas att du även denna gång orkar bita ihop och komma igen. Hoppas också att ni får det skönt och avkopplande vid husvagnen.
    Stora kramar Tess W

  94. emma

    Ne men fy fan säger jag bara!!!!Va stark nu, en dag snart, kommer ännu ett misstag som gynnar dig och barnen och ni kan få börja leva i lugn o ro. Önskar så att jag skulle kunna hoppa igenom mobilen och hem till dig för att hjälpa till!Kram

  95. Linda

    Brukar aldrig kommentera men känner att jag nu inte kan låta bli. Blir så ledsen av att läsa ditt inläggmen kämpa på du gör helt rätt!!! Skickar massor av styrkekramar till dig och håller alla mina tummar och tår att du och dina barn får må bra och kommer ur det här starkare

  96. Carina H

    Det gör fruktansvärt ont i mig när jag läser detta inlägg, man blir först jävligt förbannad hur en sk pappa kan göra så här, sen blir man ledsen hur ´han´kan göra så här mot sina barn. hur jävla mycket pappa är han igentligen? då han lämpar över ansvaret till den sk farmor, det finns fan ingen rim och ranson i detta, det känns ju inget kul för dig och få hem barnen i detta skick du har fått nu, jag hoppas innerligt att det kan upphöra. det kan inte vara bra för barnen och må så dåligt. sänder styrkekramar till Dig och hoppas att detta kan ta ett slut nu, ´idioten´kan ju INTE tänka på barnens bästa, ett stort jävla ego som går i par skor är han och inget annat, Nä fy attan, en ändring måste det bli. och det omgående.

  97. Anna

    Vet hur det är att bli sviken av sin pappa, det gör ont och man slutar aldrig att hoppas…. Då är det skönt att ha världens bästa mamma vid sin sida, jag har det och det har dina barn oxå! Vill skicka en stor kram till dej och dina fina barn ❤️

  98. Maria

    Kämpa på! Det finns inget facit i vad som är rätt och fel utan jag tror du får följa mamma hjärtat och fortsätta skydda och trygga barnen på det sätt du tror är bäst! Kämpa på och stor kram till hela familjen, önskar så att det skall bli lättare för er alla framöver!/Maria

  99. Marie

    Jag står på din sida. Detta är inte rätt mot barnen, inte någonstans! Fortsätt kämpa!

  100. Lisbeth

    Heder åt dej Carola. En stor kram vill jag ge dej så här online. Stå på dej. Det är du värd min okända vän.

  101. Pi@

    Hoppas era advokter läser detta. Det kan inte vara rätt att barnen ska behöva komma hem med hjärtesorg efter att h umgåtts några timmar med pappan samt att blivit påtvingade umgånge med både farmor och den nya. Detta trots att de uttryckligen sagt ifrån.
    Och sen kan jag inte förstå er som försvarar P och menar att vi bara hört en sida av historien. Ja, det är sant att vi ”bara” hört Carolas version men varje gång det varit umgänge med pappan så har hon skrivit det och det är inte många tillfällen under all den här tiden. Och att sen dra utomlands i flera veckor utan att öppna käften och upplysa vare sig barn eller den andra föräldrern om det. Han ska tydligen komma och gå som det passar honom, om det sen passar övriga verkar han ju totalt skita i.

    Carola, du är en sann krigare! Du kämpar för dina barn och er överlevnad 24/7 och jag är full av beundran över hur du orkat/orkar.
    Kram på dig. <3

  102. anna

    Fy så jobbigt!
    Vad är det dom gör som får barnen så ledsna?! Borde ju gå att använda som fördel för dig på något sätt i rättsprocessen?
    KRAM!

  103. Camilla 33 år och 10 barnsmamma

    Massa kramar till dig och barnen..
    Vet hur det är att torka tårar på grund av en såkallad pappa.
    Det är fan inte kul..
    Men tro mig när dom blir större så är det inte dig som dom är arga på utan han ..känns skönt samtidigt att det är så för nu ser dom med egna ögon o vill inte se människan av eget val och
    även resten av den släkten som inte brytt sig.
    Kram Camilla

  104. Carina Hallengren

    Du gör till 500% rätt oavsett vad andra tycker och tror. Kärlek och styrka till dig och barnen. <3 <3 <3

  105. Maria

    Kämpa på Carola. Det kan vara tungt som fan när man befinner sig i stormen och ibland förstår man inte hur man ska orka, din smärta och besvikelse är en sak som du får ta men barnens smärta och besvikelse som du också får ta gör tusen gånger ondare i ett mammahjärta. Men tro mig, när ungarna är vuxna och du ser hur fina och starka de blivit trots allt då vet du vilket jävla bra jobb du gjort. Skit i idioterna som ifrågasätter, lägg all kraft på barnen och dig själv. All kärlek till barnen och dig.

  106. Eva

    Jag gillade ditt inlägg, dock ej pga att dina barn är ledsna, utan för att DU finns där när de som mest behöver dig! <3
    Sorgligt att de inte vågar/vill visa sig ledsna inför sin pappa. Kram

Comments are closed.