Familjen Annorlunda

Fullt upp, jag behöver en pausknapp;)

Holy smoke, jag hinner verkligen inte med nu.

Min vana trogen försöker jag ta en sak i taget, beta av och så andas och ta nästa, och nästa…

Det här med att inte vara hemma de här dagarna innan konfirmationen är tufft. Jag gillar det inte, men jag har inte så stora val, och det är bara att bita ihop. Till råga på allt så missar jag Jordan och Jamies kyrkisavslutning. Missade den i julas med, men nu är det Jordans allra sista, för alltid, sen börjar han förskolan i höst. Fy farao vad snabbt allt går! Jag ogillar förändringar, och mår som allra bäst när det bara får tuffa på som vanligt:)

I morgon åker jag, inte förrän på kvällen, men de där timmarna innan ska jag hinna med väldigt mycket. Det kommer inte gå, det vet jag, och har jobbat på att byta lite tider.

Jag ser jättemycket fram emot att åka och träffa alla kursare igen, det är alltid härligt, men jag hade verkligen önskat att det inte var just denna vecka:)

Packa inför det måste jag göra åxå, och vad har man på sig när man klättrar i berg nu då?

Inte tajta jeans fick jag förslag på på Instagram;) och det hade jag räknat ut själv faktiskt, så jag har nu lagt med ett par gamla fula jeans och joggingbrallor, så får det bli nåt av det. Vi ska dessutom sova två nätter på Hola och en natt vid Skuleberget nånstans, så det blir till att ha med sängkläder till den sista övernattningen. Min syrra har ett bra reselakan, som nån form av sovsäck, säkert i siden och den får jag låna.Hoppas på att det finns filt sen bara ;) Det kommer bli bra, och kul. Få se om jag fastnar på det där rackarns berget, eller om jag har nåt av bergsklättrare i mig:D Jag tror att det låter ballare än det är, och att det handlar om att gå fast i lite besvärlig terräng..fasthakad…hm..Jag intalar mig det:)

 

Idag har jag betat av saker. Försökt i alla fall:) Tvättat, skurat kylskåpet vi har i förtältet, nu står det i poolrummet..och om någon minns så transporterade vi hem det på en släpkärra, ståendes. Jättesmart, bara det att vi tog död på varenda mygga mellan Årsunda och här;) De satt smaschade på kylen;) Vi funderar på om det är vår affärside, att åka runt med en kyl på ett släp och fånga myggor, det är ju ett sånt problem på vissa ställen;) Detta är ju mindre giftigt än det där de sprutar från flygplanen;)

Nu hade de suttit där hela vintern och var inte ett dugg svåra att få bort, tacksamt att vänta ut dem helt klart;) men när jag öppnade för att skura inuti, jag hade ställt upp dörrarna men de hade såklart åkt igen…så hittade jag en längd rostbröd. Inte så mögligt som det borde vara av att ha legat där i ett halvår, men inte direkt superfräscht heller;) Jag var helt säker på att jag tagit ut allt, men den här hade gömt sig.

Nu är det rent och fint, luktar gott och är igång, så vi kan fylla det inför konfirmationen.

Alla samtalsämnen leder tillbaka dit, gahh.;)

 

Idag kom pappa och mamma med husvagnsdraget, det ser fint ut, nu ska det ”bara” monteras tillbaka. Det var inte direkt bara att ta av det, så vi får väl se. Det får bli nästa veckas uppdrag. Sen ska väl vagnen ut på plats nångågn åxå..allt drar ut på tiden, men å andra sidan har jag inte känt något oemotståndligt drag efter att campa än…alldeles för kallt och blött:)

 

Idag gick det att ladda upp bilder, och den här fick jag av Corrinda igår:

göteborgscupen

 

Göteborgscupen, segrare:)

 

Idag har Smulan jobbat hårt på att bidra till hushållet, hon kom hem med två fåglar. Den första levde och eftersom både jag och ungarna störde henne så flög den till sist sin kos, men den andra hon kom med hade hon nogsamt tagit ihjäl ordentligt. De jamar alltid på ett speciellt vis när de har tagit ett byte, och oftast stannar de vid ytterdörren, men om man inte kommer och berömmer dem så kan de ta med sig det in..Robban fick erfara det förra sommaren när Smulan kom och släppte ner en död mus i knät på honom;)

Zlatan är för jäklig på att ta in levande möss, sist en musunge, som han sen ska leka med, och jag blir skitsur på honom. Oftast tar han fast musen igen och lommar sen skamset ut med den, men ibland får ju jag jaga reda på den och det är inte enkelt att få fatt i en mus kan jag lova. Jäkla katter:) ♥

De vill ju bara hjälpa till:)

smulanDet krasar väldigt obehagligt när de knäcker skallen på dem, kan jag meddela…

 

Det sken upp idag, och jag som sett gräset växa under flera veckor nu, men det har varit för blött, fick fram gräsklipparen, tankade i den och i med olja, och sen ryckte jag. Många gånger, men till sist startade den. I år igen:)

Men jag hann bara klippa en liten bit så dog den, för högt och för blött gräs, och sen ville den inte starta. Men jag lyckades dra så jag gjorde illa mig, såklart..surt, det kändes väldigt intebra i höger arm, från fingrarna upp till axeln. Nån härligt ( not) sträckning. Jag har ju ont i vänster redan, så nu är det rättvist:)

Skitsamma, det ser för gräsligt ut (hehe) men jag kan inte göra nåt åt det nu.

I stället åkte jag och handlade, fick med mig Jamie, Lovelia och Trixie, de i hop funkar fint, inte så mkt spring och skrik:)

I butiken sprang jag på en så jäkla snygg kille att jag nästan tappade hakan:) Alltså vi snackar 100 poäng på en 10 poängsskala. Top Notch;) Det var fan länge sen jag såg något så stiligt. Det gjorde inte ett endaste dugg ont att vi korsade vägarna ganska många gånger, helt oavsiktligt (eller?*s*)

Hans bil sen då, den var ju inte direkt att leka med, ett stort svart vidunder, nån form av pickup…holy smoke vilka bilar det finns alltså. Jag kör en buss och när jag känner mig liten intill en personbil då är det illa;)

Jag funderar alltid på varför man har en så stor bil om man inte behöver? Den måste ju vara dyr att köra? Med det sagt menar jag inte att alla som kör stora bilar inte behöver det, men det känns som att ”alla” märken bara blir mer och mer gigantiska. Jag gillar iofs att sitta högt upp och se bra, och det kanske är tillräckligt för att skaffa en stor, inte för att jag direkt har så många val;)

 

Jaja, hem packa upp, äta mat, tvätta vidare, städa här, skura där, packa lite, och så den där sista uppgiften…en jäkla gruppuppgift! Jag tycker det är svårt att jobba i grupp via nätet, och nu ska vi göra nån powerpoint till vår presentation sen..jippie, jag har glömt hur man gör;) Tur att tjejerna i min grupp kan, så jag lär ju bidra med något annat… Så det ska jag fundera på nu:)

Vi hörs förhoppningsvis under veckan:)

Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. familjenannorlunda

      Det är ju naturens lag, de svaga dör.. Så funkar det ju hela vägen. Men trist att ta hand om liken :)

      1. ella

        Ja, nu tillhör faktiskt inte vanliga huskatter till vår svenska natur. Därför är det kattägarna som måste se till att deras katter inte tar småfåglar (som redan är tillräckligt hotade av andra faror). Finns halsband med lampa, bjällror (två brukar låta mer än en) osv.

  1. annelie

    Du skriver så bra och har ett så skönt sätt att uttrycka dig.
    Följer dig sen flera år och det är dagens höjdpunkt när man hinner sätta sig ner och kolla
    igenom din härliga blogg
    Annelie
    Thibia.blogg.se

  2. Viktoria

    Ang. stor bil: Jag och en ny bekant skulle mötas upp i en parkeringsficka längs en landsväg för att sedan åka vidare till samma mål. Det visade sig finnas gott om parkeringsfickor så jag förklarade att det var jag som hade ”den stora bilen” (sjusitsig minibuss). Det visade sig att hennes bil var betydligt större på alla håll, trots färre platser. Praktiskt tydligen då hon kunde öppna bagageluckan och i princip köra in en stor syskonvagn utan att ens fälla ihop den först! Kan inte vara kul att fickparkera en sån :/

    1. Camilla hockeymamma

      Jag har en sån där stor bil,jag tycker att det är helt normalt (chevrolet suburban)och det är inte svårare att fickparkera med en sån än en mindre bil,ja utrymmet måste ju såklart finnas.Jag brukar resonera så att bilen gör två bilars jobb och den drar bensin därefter men den tar oss hem genom dimma,snöstorm alla dagar på året och är grymt säker.Nu var det länge sen vi hade barnvagnar men hockeytrunkar och som ett mått på hur mycket man kan få in så är det 13 hockey trunkar,matchställ,slip och medicinlådan två passagerare. Eller en familj på 6 till fjällen med skidor,snowboards i bakluckan,ja det är en törstig V8 med fyrhjulsdrift men jag tror inte jag någonsin kommer att äga något mindre ,så jag förstår snyggningen på parkeringen .Fler borde se det fantastiska med stora jänkare.

  3. diningandcooking

    Smulan är duktig, vår katt har liksom inte riktigt förstått det här med jakt än men sen är han ju innekatt också. Ibland kommer det in flugor som han jagar lite och leker med men han förstår inte riktigt varför de till slut slutar att leka med honom och försöker puffa till dem med tassen men äter aldrig upp dem.

    Det här med stor bil fast man inte behöver; vi tittar faktiskt på en Hyundai Ix35 som är en stadsjeep även fast vi bara är 2 personer i familjen men det är väl mest för att vi vill ha något större, det är trevligare att åka på längre bilresor och att komma lite högre upp när man kör =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  4. Sommarkurs

    Varför han hade stor bil? Hur ska han annars få plats med nio barn och fjälla?

    1. Monica(en annan Monica)

      Tjejer nog vet ni varför en del män har stora bilar! Det är inte alltid så att de tänker sig rymma 9 barn och sambo/fru!
      De är helt enkelt inte så välutrustade på ett visst ställe!(obs! Gäller inte alla, tack och lov) så säger talesättet. Vill som inte säga i klartext för nåt litet oskyldigt barn kanske råkar läsa här men xxx förlängare är ordet!

  5. Monica(en annan Monica)

    Du tog väl reg.numret och kollar på Transportstyelsens sida, det är obligatoriskt vid 100 poängare vet du! Ha, ha.

  6. ella

    Testa att sätta en bjällra på katternas halsband. Lät hemskt att de tar småfåglar.

    1. familjenannorlunda

      Jag knipsar tvärtom bort bjällrorna från halsbanden :) jag blir galen på ljudet och hur ska då inte katten känna det?? Dessutom har jag insett, när de smyger så gör de det så smidigt att den ändå inte låter..ingen ide alltså.:)

Comments are closed.