Familjen Annorlunda

Aftonbladet:)

Idag hade jag en inbokad telefonintervju med Aftonbladet, den ska handla lite om hur man klarar av att vara ensamstående med nio barn. Jag hoppas det blev något vettig av det hela, för jag är inte den mest strukturerade människan att intervjua:)

Hur klarar man att vara ensamstående med nio barn då? Tja, det som inte dödar härdar, och en dag i taget, typ;)

Sen tror jag på fullaste allvar att det kanske inte är så mycket annorlunda mot att vara ensamstående med, säg tre barn. Mer av allt, ja, men det lämpas inte över en på en natt. I mitt fall har jag ju dessutom råddat familjen rätt mycket ensam under alla år, dock med stöd och backup från den andra föräldern.

Vi pratade om att laga mat, skjutsa på saker, fritidsintressen osv:)

Just nu har jag en sak som ligger back, och det är födelsedagskalas….för typ alla ungar! Alla de fyra små,( minus Jamie) borde haft kompiskalas, men det har inte funnits tid eller så har det varit sjukdomar. Få se om jag måste ta tag i det eller om jag kan svära mig fri och lova att det absolut blir kalas i år:)  ( igen…)

 

Innan intervjun så var jag iväg och handlade, och efter så var det bara att åka tvärs igenom stan till Fyrishov för att hämta upp Robban som hade friluftsdag och inte skulle hinna hem till halv fyra. Han och Corrinda är iväg på konfirmationsläger, och bussen gick från kyrkan 16.00. Jamie ville följa med, och passade på att sova en stund i bilen ♥

Jag hämtade honom och for hemåt, och på vägen så ringde bossen på instansen upp, hon fattade inte riktigt grejen, men jag stod på mig och har nu ett inbokat möte med henne på torsdag. Hon fattade inte vad mötet skulle tjäna till nu, utan föreslog att det var bättre efter att utredningen var färdig, men hej och hå, jag kan ha två möten;) Eller hur många det nu krävs.

Jag ska ta på mig stålbågade brillor, stärkt kostymskjorta och me&i s pennkjol;)

151808_individ_150119

Pondus tänkte jag;)

Eller, så har jag mina jeans och skinnjackan – MC-gängstyle;) Vet inte vad som är effektivast, men jag kommer att ha rejält på fötterna oavsett.

 

Vi åkte hem och hämtade upp Corrinda och sen tillbaka till kyrkan där jag släppte av dem båda, ses på söndag igen.

Sen blev det sådär svårt att räkna igen. Jag har inga problem att räkna in min skock och hålla ordning på dem när alla är samlade, men när någon/några fattas infaller någon slags antalsförvirring. Jag kan omöjligen räkna ut hur många tallrikar som ska fram på bordet, eller hur mycket mat som ska lagas;)

Idag kommer ju dessutom Janelle, Simon och syrran, vilket krånglar till det ännu mer:D

Jag hade lite ont i huvudet så jag intog kökssoffan och stoppade i lurar och lyssnade på min avslappningsläxa. Vi har ju 15 minuter/dag i läxa från Hälsocoachkursen, och det blir av ibland men ibland tappas det bort långa perioder, men nu är jag på gång igen. Det är otroligt skönt att bara följa en röst och låta kroppen slappna av, jag är usel på att göra det utan en ledare. När det var slut lyssnade jag på Thåström, dags för konsert i morgon, whihooo:)

Huvudvärken försvann tacksamt nog, det är rysligt effektivt att ta de där 15 minuterna och bara koppla av. Prova!

Barnen hade dataförbud idag, jag är stenless på deras bråk om vems tur det är så jag bestämde enväldigt att idag skulle den vila. I stället letade de reda på vårjackorna, för det var för varmt annars, och grejade på ute alla fem små tillsammans:) Det var ju alldeles underbart väder ute, och jag borde verkligen ha plockat fram en stol och bara suttit med näsan i vädret, men hade fullt upp med annat. Solen är fantastisk, men två nackdelar så här års, och de kan jag leva med alla dagar så det är inget klagomål bara ett konstaterande: Ett: det syns hur skitigt det är överallt. Fönster och alla skåpluckor och….hua, ni vet;) Två: Den står så lågt att den sticker rätt i ögonen, och när man kör bil är det en period nu som är rätt jobbig. Man ser inget, så på med solbrillorna, så kör man in i skuggan och då ser man inget för det blir för mörkt;) och …det ger mig huvudvärk. Men som sagt, det är ett litet pris att betala för solen. Jag älskar den här årstiden! Mörkret och kylan ger vika, sakta men säkert :) ♥

 

Janelle och Simon kom och strax därefter syster yster, och vi lagade tacos ihop hela familjen. Lovelia gillar att steka köttfärsen, men är supersnabb på att även erbjuda sin hjälp på att skära grönsaker:)

Simon får bla. vara förste ostrivare, och Janelle allt i allo:) Syrran dukar, och jag fick idag göra mozzarella/tomatröra. Alla drar sitt strå till stacken.

Sen sitter vi länge och äter och snackar, och det är den bästa middagen på hela veckan. Jag har alla mina kycklingar under mina vingar;) Jag kan lugnt äta tacos varenda fredag i resten av mitt liv om jag får samla min fina familj runt mig♥

 

Så småningom plockade vi av, Janelle och Simon åkte hem, Patricia är ute på galej, småbarnen kikade på film och jag och syrran kollade lite halvintresserat på Let´s Dance. Novalie gick och duschade och sen flätade hon sitt hår. I en miljon småflätor;) Eller iaf tjugo. Jag hjälpte henne med några, men talade om att vi har ett sånt där ”våffeljärn” man våfflar håret med, men det var inte lika kul tydligen.

Det är visst det där med att fläta upp dem i morgon och se resultatet som är en del av hela alltet:)

Spännande.

 

I morgon är det som sagt dags för Thåström. Jag har fått lov av Patricia att åka sista bussen hem, möjligen den första;) de går vid halv tre och halv fyra ungefär. Oddsen på det? Jag skulle bli förvånad om jag åkte hem så sent.

Men visst är det schysst av henne att jag får vara ute så länge ;)? Jag måste ha skött mig bra på sista tiden.

Han spelar på Svandammshallarna, och det är helt rätt ställe för honom, det är lite sådär nostalgiskt småskabbigt men med massor av charm. Lite som Thåström själv alltså;)

Vi har siktat in oss på en liten matbit innan och lite öl efter, och det är tillräckligt med underhållning för en kväll för en niobarnsmorsa, man ska inte överdriva;)

 

Nu är det sovdags!

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    En stilla undran, förstår inte Lord Voldemort att delad vårdnad innebär delat ansvar. Då duger det inte med några timmars umgänge utan då delar man på att köra till aktiviteter, ordna barnkalas etc. Det duger inte att träffa några utvalda barn några timmar i veckan. Pinsamt tycker jag.

    Carola: Nej det förstår inte lorden. Men å andra sidan…lagen är på hans sida så varför anstränga sig?

  2. Gratisfantasten Jessica

    Jag har en fundering.. du med så många barn, hur tänker du när det gäller ekonomi? Jag själv fick ett akut behov att lära mig spara och gjorde det lite till en grej, och förra månaden sparade jag faktiskt hela 7000 kr drygt, utan att det ens var svårt, men skulle du göra det skulle det nog antagligen bli mycket mer om du gjorde samma sak som jag gör. Det skulle vara lite intressant att höra vad du tycker, eller hur du gör när du handlar och hur du resonerar gällande vad du handlar och inte osv :)

  3. Annika

    Hej!
    Jag läser din blogg varje dag!
    Du är helt fantastisk.
    Ha det så roligt på Thåström.

  4. Linda

    Saknar er i tv rutan! Ni är ju fortfarande en cool familj som man gärna vill se mer av (minus ”den där ansvarslösa”) Jag brukar handla på city gross och har sett dig några ggr, jag har en åtta åring och ditt tålamod vill jag nästan belöna! YOU GO!! Vi är många som hejjar på er! Coola familjen!

    Stora varma hälsningar

  5. Helen

    Sitter i hotellets foajé med hela Thåströms band vid bordet intill ! Väntar självklart på att Han dyker upp för att checka ut. Kan bara säga…fyyyy faaaan så bra konserten var igår . En av dom bästa jag sett med honom ! Ha en Toppen kväll och njut !!

    1. familjenannorlunda

      Najs!! Fint folk kommer sent ;)
      Härligt att höra att det var kalas bara timmar kvar nu…..

  6. Agneta

    Åh vad kul med Thåström …. och på torsdag är vi många brudar bakom dig om skulle behövas.Jag bor i England men håller alla tummar för dig härifrån . Kram

  7. Lola (Carola)

    Låter toppen alltihopa!! :)))

    Du kommer säkert att få frågan att DELTA i Let´s Dance en vacker dag tjejen .. ;)

    Då tackar Du JA! ;)

    Du skulle klara det med GLANS!

    1. familjenannorlunda

      Haha, jag skulle vilja se det ja, ett kassaskåp på dansgolvet ;) jag är verkligen jättedålig på att dansa ;)

      1. Lola (Carola)

        Jag skulle verkligen sitta klistrad VARJE program!! Gud såå kul! Du har snygg kropp, är vältränad o har kondition som få, klart Du skulle fixa det! Vi är många här ute som skulle följa Dig, o komma med glada tillrop! :)))

    1. familjenannorlunda

      Bara tärna/skiva tomat och mozzarella, på med rapsolja( olivolja ) och salt peppar, vitlökspulver/ färsk vitlök -klart! Supergott;)

  8. Felicia

    Patricia verkar verkligen vara din högra hand som stöttar och hjälper dig med allt. Du borde verkligen vara så stolt över henne! Det verkar nästan lite som om hon har naturligt hoppat in som ”extra-mamma”, skönt för de mindre att finna trygghet där också isåfall. Nu vet jag inte om så är fallet, kan vara ute och cykla men den uppfattningen har jag!
    Lycka till Carola, hejar på dig!

    1. familjenannorlunda

      Det har hon verkligen, jag är helt trygg att lämna barnen till henne för hon fixar allt. Utan henne hade det varit väldigt mkt besvärligare och jag är så tacksam. ❤️

  9. nettan

    Hoppas du får en toppenkväll imorgon, och sista bussen hem såklart ;-)

    Bra att du stod på dig ang. mötet!

Comments are closed.