Familjen Annorlunda

Förutsägbara:)

Hehe, jag kan inte låta bli att skratta lite för redan  när jag skrev det igår visste jag hur kommentarerna skulle låta:)

”fy att lämna barnen utanför affären”

Vet ni… Jag har så många att lite svinn får man räkna med ;)  *ironi*

 

Det måste vara så sjukt jobbigt att hela tiden går runt och oroa sig över än det ena än det andra, och att inte våga släppa sina barn med blicken en sekund. Både för dem och för er.

Ja självklart kan det hända något, och ja jag skulle må skit resten av livet om så vore. Men, man kan inte alltid förutsätta det värsta.

Även när man står bredvid dem kan det hända saker, olyckor sker hela tiden, men jag anser att jag genom att ge dem frihet under ansvar redan som små ger dem de verktyg de behöver för att kunna klara sig på egen hand. Att det är nyttigt för dem. Det handlar ju knappast om att jag sätter dem på en bänk och drar iväg på shopping i timmar utan om att gå in i butiken, hämta det jag ska ha och sen gå ut. Typ. Dessutom en butik som man i princip ser rakt igenom från längst in till ut där de skulle sitta. Dessutom i ett hörn av köpcentrat där det är nästintill folktomt.

Jag lämnar för övrigt barnen i bilen utanför affären med:) det är vi många som gör, men få som erkänner. Nej, jag lämnar dem inte i bilen med låsta dörrar på sommaren. Nej, jag lämnar inte nyckeln i tändningslåset. Och nej jag lämnar inte ett litet barn ensamt men tillsammans med större syskon så gör jag det. Ja det skulle kunna börja brinna i bilen, men exakt hur ofta händer nu det? Det börjar ju brinna oftare i folks egna hem. Ja det skulle kunna komma en annan bil och köra på min, men det skulle kunna hända när jag precis parkerat innan vi hunnit ut åxå. Nej, det går inte att få bilen i rullning och OM så skulle den rulla exakt tre meter som längst innan den stannade genom att krocka med en annan bil. Det skulle vara lika illa med en tom bil.

Ja det skulle kunna komma någon och stjäla mina barn, men den risken är ändå försvinnande liten. Dessutom är de många och säkert inte så attraktiva bara därför;) Och de skulle säkert skickas tillbaka och ångerrätten skulle hävdas;)

 

Dagis för killarna vet jag inte ens om jag ska bry mig om att kommentera mer än att det är märkligt att dagis är lösningen på alla problem med barn…?  De är som många andra pojkar, stora som små – de hatar att shoppa. Det finns ju vad jag förstått en parkering för män på Ullared…men de kanske skulle gå på dagis i stället så skulle de snällt följa med in;) Eller jobba lite hårdare på sina arbeten.. Trötta ut dem så de inte orkar protestera:)

Mina killar är fantastiska på alla sätt och vis, och de ser en möjlighet till lek i allt. En soffa på Ikea, en kotte i skogen, en hylla man kan gömma sig under/bakom, en stege man kan klättra upp i, skor man kan prova, en trappa man kan springa i, en gräsmatta att göra kullerbyttor på, och så vidare i all oändlighet.

Kreativa och påhittiga. Precis som sina systrar som inte heller gått på dagis. Ni gör som ni vill, jag som jag vill :)

 

Dagen idag då?

Jo tack bra. Eller…nja, sådär faktiskt. Jag vaknade och kände att förkylningen var på upphällningen, men jag var så jäkla trött, det går inte så bra att sova just nu, massa konstiga drömmar, och efter att jag vinkat iväg mina ungar så stöp jag i säng igen, och idag sov Jamie (och jag!) till nio, skönt.

Sen låg jag kvar länge och läste mail, svarade på mail, kollade det ena och det andra, innan jag masade mig upp.

Så småningom kom det killar och installerade fibergrejen i väggen, så nu måste jag ta reda på hur man går vidare från här. Orka sätta sig in i det nu innan jul, det får bli efteråt.  Jag grejade på i köket under tiden samtidigt som jag pratade med Patricia.

Huvudvärk, och hes, och trött, man tackar :) Avbokade träningen i kväll igen, surt. Jag har inte rört på mig ordentligt på en vecka nu, och det känns, jag är rastlös men orkar ju inte så det är bara att vänta lite till.

Framåt kvällen åkte jag för tredje gången iväg med syrran för att köpa gran, och nu hittade jag en, den är inte perfekt, men den har små kottar! Hur gulligt är inte det?? ♥

Den här försäljaren visste vad jag pratade om när jag sa Drottninggran, sån jag hade förra året. Den heter Fresia, och de tar inte in den så ofta för den ser tydligen ut som skit när det är kallt:) men är otroligt vacker när den kommer in i värmen sen, och dess barr sitter som gjutna. De vill inte ha granar osålda ju, så därför tar de inte in dem så ofta, men nu var det många med mig som frågat efter dem så kanske nästa år….*hoppas*

Sen ett hemligt uppdrag som inte ungarna får veta om, och så hem.

I morgon är det skolavslutning, och sen jullov, och det ska bli väldigt skönt med lov. Inga klockor att ställa, och långa kvällar…som nu, fast med sovmorgon;)

Jag kommer ju ha plugg under julen med, men det är ju bara roligt.

Nu ser ju mina dagar ut ungefär på samma vis oavsett lov eller skola, vinter eller sommar. Är man morsa så kommer man ju inte undan vissa saker, som att städa, tvätta, laga mat osv..Är man sen ensam vuxen så kan man inte smita undan heller.. Det är ju bara att gilla läget:)

Jag har stor hjälp av Patricia som tycker att min mat är tråkig och därför hellre lagar den själv, och tja…man skulle ju kunna säga som så att jag liksom…eh…men alltså, okey då, jag kanske lagar tråkig mat med flit:) för att slippa…

Hon är bra på att laga mat dessutom, och det är roligare att äta när man inte gjort det själv. ♥

 

Idag fick Corrinda i uppdrag att tvätta soffans klädsel, och nu står den här i underkläderna – vitt, och det är väldigt snyggt. Nästan så att jag vill ha en vit klädsel, men är det ens vettigt att tänka den tanken? Vi har Ektorps soffor från Ikea och jag älskar dem, just för att det är så enkelt att byta överdrag, men vitt vete fan.. Nån som har små kladdungar och vita soffor, och inte är speciellt pedantisk och har noll städmani? Funkar det?

Den grå vi brukar ha är skitsnygg och passar så fint till det julröda som smyger sig in så här års, och nu ska jag gå och hänga upp det så den kan kläs på i morgon.

Sen måste jag väl sova, även fast jag känner mig väldigt pigg:)

 

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nettan

    Följer din blogg lite då och då . Gick i samma skola som ditt ex och kan inte fatta att han, som var den snällaste, omtänksammaste kunde flippa så fullständigt. Så tragiskt för barnen. Men som många skriver till dig, vilken tur de har en så omtänksam och utåt sett iallafall stark som förälder. Hoppas det blir bra i jul och att du får ha barnen hos dig där de hör hemma. Lycka till med dina studier! Bryt ihop om det behövs och res dig sedan igen på starkare ben! Ha en god, mysig, skön jul med din familj.

  2. Susanne

    Vill bara säga att jag älskar din blogg, Carola! Har jag inte haft tid/möjlighet att läsa på någon/ett par dagar får jag abstinens… :)
    Du är bäst!!

  3. Cleo

    Nej jag tror inte man ska övervaka barnen hela tiden, att du ens ska behöva skriva det =) Nu har jag inte så många barn och jag har aldrig känt behov av att lämna dem i bilen när jag går in i affären, tror inte ens de skulle vilja stanna där själva.

  4. Ulrika

    Av nyfikenhet kollade jag ju nu på kommentarerna, väntade mig rena häxjakten. Men av 24 kommentarer var det 3 som tyckte det var konstigt.

  5. Camilla

    När jag och min lilla syster var 3 och 6 år lämnades vi utanför en affär en kort stund. Under den tiden kom det fram en fylle gubbe och började prata med oss och hela han luktade sprit. När vår mormor kom ut möttes hon av två storgråtande vettskrämda tjejer. Denna händelse har lite grann gjort att jag föredrar att ha med mitt barn in i affären med mig. Jag dömmer dock inte Carolas val.

  6. Anna

    Envisades med vitt överdrag på soffan i 4 år. Men gav upp i våras när barn nr 3 kom. Tvättade klädseln en ggn/mån ungefär. På sommaren xtrajobbigt då barnen tydligen blir helt svartdammiga av att leka ute. Så nu har vi en mörkgrå klädsel som säkert är ursmutsig, men det syns inte iaf :)
    Ska kanske tillägga att vi alla äter frukost i soffan samt att jag älskar mörk choklad haha…

  7. mikaela

    Haha vad ja skratta! Vet du jag har bara 2 barn MEN ja lämnade mina barn utanför flera affärer när ja va in i dem o handla julklappar! Dem va supernyfikna o satt o glodde in i affären iaf hehe om ja skulle se nå barn som lekte som dina barn gjorde skulle ja fnissa haha ska se karln o mig när vi handlar ex på Ikea med barnen då tar vi varsin kundvagn o sätter barnen på o kör rally o snurrar runt o håller på folk glor vi skrattar o barn som ser oss kollar o skrattar haha alla gör väl som dem vill! Utan för Ica här hemma om de e mörkt skulle ja INTE lämna barnen men vadå utanför en butik e väl ej hela världen! Ha d bra!!

  8. Camilla 33 år och 10 barnsmamma

    Hahaha tänkte tanken jag med så var tvungen att kika in o se vad alla skrivit hehe
    Vi är nog många som gör så men bara några erkänner..ler..
    Man kan inte har stenkoll jämt,hur ska dom då klara sig i livet sen..:-D
    Kram Camilla

  9. Elin

    Att folk orkar klaga på allt och ingenting… Herregud, sköt dig själv och skit i andra! Jag hejar på dig Carola :)

  10. Jeanette

    Att barnen skulle bli mer stimulerade på förskolan är nog väldigt olika beroende på vart de går och hur det är hemma. För två år sedan när min son var 5 år och gick på förskola så var det en av fröknarna som inte orkade ta på barnen alla kläder för att gå ut eftersom det var vinter, så de fick vara inne hela dagarna. När sonen kom hem var han som en duracell kanin, sprang runt överallt. Full med överskottsenergi. Vi fick försöka vara ute en stund innan det blev mörkt och sen fick jag bygga upp en hinderbana i vardagsrummet där han kunde springa av sig. Men efter klagomål från flera av oss föräldrar så fick barnen även vara ute på förskolan. Så det är inte alltid så att det är bättre att barnen är på förskola.

  11. Anna

    Jag har Ektorp med vit klädsel och små barn. Funkar bra. Dock har jag plädar på sofforna också de köpa på Ikea. Tvättar överdragen var 3-4 månad.

  12. Ida

    Väldigt vad du måste försvara dig hela tiden. Vad är det folk retar upp sig på? Så löjligt att haka upp sig på en massa småsaker.

  13. pia

    God morgon Carola! He he he, jag måste skratta. Jag läste ditt inlägg om händelsen med grabbarna och tänk…. Jag reagerade inte ens på att du hade ”lämnat” dom utanför butiken. Min tanke var bara: Men, varför kunde dom inte suttit kvar tills du var klar?? Ja jag är nog lite ”ansvarslös” mamma jag med ;) Nej jag håller med dig till punkt och pricka, men var och en gör ju som dom vill. Är lite less på dessa påhopp på dig som poppar upp här. Önskar dig en God Jul och fortsätt vara den mamma du är för dina fina barn.

  14. Eva

    Vi har också Ektorps soffor, älskar den vita klädseln !! Fast nu har den hängt med typ 5 år så trots fläckbehandling är den väl inte helvit längre… Men men …. Den svarta klädseln är tråkigare tycker jag, den ser alltid dammig ut ! Mina yngsta tjejer är 3 o 5 o himmel vad mycket bus o påhittiga saker dom hittar på…. Dom är som två virvelvindar ibland :D Och, tro det eller ej, dom går på dagis!!! Lika påhittiga o busiga hemma för det ;) Inte 17 blir dom lugna o fina för att dom är på dagis , det är ju barn, fulla i bus precis som det ska vara :)

    1. J

      Härligt Eva :) barn ska vara full i bus! Jag jobbar i förskolan o inte fasen ska vi göra barn lydiga, vi är ett komplement till dem som väljer det. Föräldrarna är alltid viktigast för sina underbara barn. Jag är stolt över att jobba i förskolan och jag vet attvi gör mycket bra för barnen men herregud långt i från allt. Så till alla föräldrar som valt eller inte valt förskola till era barn. Ni är viktigast, njut av att vara föräldrar. Tillsammans fostrar vi vår framtid :)

      God Jul till alla !

  15. HN

    Hej
    Har din dotter kollat hörseln någon gång? Vår dotter var mycket tyst och sa inte mycket när hon var liten och det mesta hon sa blev fel uttalat. Efter att ha opererat öronen hörde hon och allt uttal blev bra.

Comments are closed.