Familjen Annorlunda

Nu blir det ordning på torpet:)

Jag är ledsen för frånvaron senaste tiden, det har varit en del saker som släpat efter…några uppgifter i skolan bland annat. Jag pluggar ju heltid, men tre olika kurser, och de två förutom Hälsocoach har tagit stryk av Hola-vistelsen, men nu börjar jag komma ikapp där:)

Och vad har jag pysslat med då, kan man fråga sig?? Och svaret är rätt enkelt: Julen:)

Det ska fixas massa saker, lucialinnen som ska strykas (vilket innebär att jag måste leta reda på strykbrädan, strykjärnet hade jag koll på dock) till ett julspel i skolan, det ska bakas och tvättas och rensas och grejas. Mitt upp i allt sånt ska ju elementen tjafsa och bildäcken ska bokas tid för att bytas, vilket jag inte hunnit än:) Kommer bli akut sen när det är halt..

Idag och i går var jag iväg med min syrra för att köpa gran, som jag ju fått i födelsedagspresent:) men hittade ingen som dög. Jag hade århundradets vackraste gran förra året och det är svårslaget…

20140128-151556.jpgFast nu ser jag ju att den är ju inte riktigt lika vacker som i mitt huvud;)

Men det var svårt att hitta nån, de var vackra, men för låga, för smala, för vida, för långa, för yviga, för lite grenar, för mkt barr osv…Vi får köra en vända till helt enkelt:)

Ingen är förvånad för välja gran är ett mission impossible, jag strävar efter den perfekta Disneygranen.

 

Ikväll har jag och syrran dessutom varit hos mamma och pappa och kokat knäck. Jag är totalt värdelös på knäck, har försökt många gånger men det blir inte bra. Nu brukar jag inte ge upp, men eftersom det verkligen inte går bra så har jag sen några år tillbaka åkt hem till eliten, de som kokar svingod knäck, och så rör jag lite i grytor och kastruller ( de kokar i micron så det är en glasskål)  och hjälper sen till att hälla upp den. Häpp, så kan man nästan säga att man kokat den själv:) Kola blir det åxå när vi ändå är i gång, även om just den funkar, den har jag kokat ett antal gånger med bra resultat, men det är roligare med sällskap. När det kommer till sådana här grejer som bränner fast som napalm om man råkar få det på sig, så vill jag inte ha med barnen, det räcker så bra med att bränna sig själv.

 

I måndags var jag på logopedmöte med Lovelia. Det går framåt med hennes tal, men är långt kvar, och det är skönt att höra att det projekt hon ingår i kommer vara kvar under nästa termin och hon alltså får fortsatt hjälp på samma vis.Jag har ju trott att det ska lösa sig med hennes tal, precis som det gjorde för både Novalie och Trixie när de började skolan, men efter att ha gjort lite framsteg så tog hon hundra steg bakåt, och det funkar inget bra att lära sig läsa när man inte kan uttala orden rätt. Hon kommer behöva mycket hjälp och stöttning, och den här logopeden är fantastisk:)

Tisdagens träning med Björn som jag sett fram emot var ju bara att ställa in, riktigt redig förkylning satte käppar i hjulet för det, och jag avbokade med en suck. Syrran är risig hon med, säkert samma baciller, så det är ju bra att vi synkar våra virus;) Blir ingen träning i morgon heller insåg vi idag. Jag mår rätt ok, har hosta och är hes, låter som Zeb Machahan mellan varven ;) men värre än så är det inte, men det är bäst att krya sig från halsbekymmer. I stället tog jag ett race på Gränby med syrran och killarna, träffade mamma och pappa en sväng åxå. Köpte lite julklappar, postade julkort, fikade, och lackade på ungarna som verkligen inte är rumsrena shoppare…shit vad de stökar, bökar och krånglar.  De lovade så fint att sitta på en bänk och vänta utanför H&M för de ville inte med in, och visst sitt här då. Några minuter senare så går jag mot kassan, ser en stadig vakt, två, tre mammor med barnvagn och så fyra fötter som sticker ut under en hylla med strumpor som de alla tittar på…jomen fan vad roligt. Bara att gå dit och erkänna att de är mina, även om jag funderade på att fortsätta gå, raka vägen ur butiken;)

Då hade de ju åkt upp med rulltrappan och lekte och fjantade sig. .. Jag fick minsann en liten tillrättavisning av vakten och kände mig rätt tillplattad. Men, okey, man ska inte lämna barnen utanför butiken, men vafan de ska väl kunna sköta sig i fem sekunder.. Nästa gång kedjar jag fast dem i en kundvagn:)

Varsågoda att skjuta mig.

 

Killarna har en ”härlig” period nu, de är båda extremt aktiva och triggar varandra något så makalöst. De liksom utmanar varandra i dumheter och det blir mellan varven rätt drygt. Spelar ingen roll om vi handlar kläder eller mat, allt är en möjlighet till att spela apa. Jag försöker lämna dem hemma om jag kan, bäst för alla så, men nu är det ju så att jag inte alltid har något val utan de måste följa med.

 

Idag så hade vi då en brunchdate med Mirka och hennes tjejtrio inbokad på Ikea. Jag har inte ätit deras brunch innan, men det kommer jag lätt göra om, för oj oj oj vad mkt gott. Billigt dessutom:)

Jag fick födelsedagspresenter ♥

village candle

Nellie hade valt doften ,och det gjorde hon bra, det finns få saker som luktar så gott som jordgubbar:) Jag tycker väldigt mkt om doftljus men de måste dofta lagom, och det gör detta, perfekt.

julgruppOj så liten bilden blev, och mörk…men det är en jättefin julgrupp. Tusen tack, sötnosar ♥

familjen annorlunda

 

Barnen åt och sen röjde de…de här fyra, Lilja får sitta kvar med oss, trivs verkligen ihop och jäklar så de kan röja. På gott och ont:)

familjen annorlunda

En sånär säng/soffa skulle jag vilja ha hemma! Om nån känner sig manad att komma och bygga en, känn er välkomna:) Ta med egen såg, min är värdelös;)

Efter att vi ätit och snackat, fortsatte vi babbla på gående fot och handlade lite ljus innan vi skiljdes åt. Jag hade fått meddelande om en leverans så jag fick rappa på hemåt för att hinna ta emot den. Lite märkligt att förra leveransen från samma ställe kom till utlämningsstället, medan detta kom med bud hem? Det handlar om julklappar så mer än så säger jag inte:)

Försökte få lite ordning i mitt hem i några timmar innan jag for iväg till mamma och pappa på kvällen. Det gick sådär;)

 

I morgon ska jag städa. Skitkul, not, men lär ju göras och jag tänker att det är lika gott att köra på. Det är ju inte många dagar kvar till jul, även om jag mentalt fortfarande ( ja FORTFARANDE!!) är kvar i september.. Nu kom det lite snö iaf så kanske att det sjunker in, Lucia gjorde så den första lilla aningen att det är jul tändes, nu snö, så kanske kommer medvetandet ikapp;)

Sen lite ärenden och så får vi se helt enkelt.

Nu ska jag sova!

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Men herregud, vad är det för folk som tror att barn måste stimuleras hela tiden? Stackars barn. Det finns ju ex sexåringar som har flera aktiviteter i veckan bara för att han/hon är så rastlös hemma. Det blir ju som en ond spiral- ju fler aktiviteter barnet har desto mer rastlöst blir barnet när det inte gör någonting. Mina barn har bara fritids två eftermiddagar i veckan, (den stora vill inte ha något fritids alls) resten av eftermiddagarna spenderas hemma med mig och syskonen. De har simskola, plus att den stora har en aktivitet. Det är allt. De klarar sig fint i skolan, sover mycket och vi hinner äta middagar på kvällarna tillsammans (eftersom vi inte har så mycket aktiviteter). Vila och återhämtning ger lugnare barn än aktivitet varje dag, det tror jag på! :-)

    Det ÄR synd om barn som varit på förskola hela dagen, och som sedan tvingas gå i affärer också. Ingen hemmatid alls. Kan tycka att det är lite för mycket för små barn… så det är skönt för dina barn att de kan vara hemma med dig Carola… /kram

  2. Sara

    Jag minns när jag var liten och gick hos dagmamma ( mitten av 90-talet) när min dagmamma skulle köra och handla fick vi dagbarn alltid sitta kvar i bilen. Det kunde ta 1 1/2- 2 timmar innan hon var färdig. Men vi satt så fint i bilen och väntade iaf

  3. Anna

    Ohoo ho ho…! Du e för skön!
    Jag ogillar att ha barn med mig i butik lämnar dem i bilen om det bara är ett ”spring in ärende”, men annars kör jag faktiskt med ”fastkedjning” i kundvagn

  4. Malin

    Ojojoj…
    Jag har en son på 9 år, som alltid hatar affärer!
    Trots att han tränar innebandy/bandy/fotboll 4 dagar i veckan + går i skolan. ;)
    Kör på Carola, och God Jul till er! :)

  5. Myran

    Jag ser barn sitta tex på en bänk utanför väntandes på föräldrar ibland. Visst dom är kanske äldre och klarar det. Men som sagt det jag ville poängtera va att det inte har med stimulans att göra.

  6. susanne hallqvist

    Ett tips från en morsa med numera vuxna söner som inte gick på förskola pga. att dom fick småsyskon, ute vistelse med mycket fysisk aktivitet var det bästa i den åldern för livliga små pojkar och då pratar jag om timmar varje dag. Nu vet ju inte jag om dina barn redan är ute mycket men testa att trötta ut dom med ” utejobb”. Vi bor ju på landet så det kanske är lättare att hitta på saker här. Men ett tips i allfall. Du verkar vara en skön mamma som inte är så där präktig utan bjuder på dig och din familj!

    Carola: De har inte varit ute så mkt sista tiden, det är sånt grisväder att de vägrar, men så fort det kom snö så rusar de ut:) de älskar att vara ute.Tack <3

  7. Linda

    Vad har hon för slags talfel? Har en kille på fyra år som har problem med att uttala ganska många bokstäver, han byter ut dem mot andra, men jag tror och hoppas att det går till sig.

    Carola: Tja säg det? Jag har lite svårt att höra vilka bokstäver hon har problem med, men det är många.. Som du beskriver det gör hon med, byter ut mot andra.. Är du orolig så kolla upp det men annars kan du ju avvakta lite:)

  8. Myran

    Beror ju på ålder och hur barnet är. Inte jätte ofta men ibland ser jag/hört barn som väntar utanför. Hur som helst tycker jag bara det är så onödigt med mer stimulans snacket, va det jag ville få fram.

  9. Myran

    Brukar inte kommentera men nu måste jag bara säga hur less jag är på läsare som hela tiden skriver nåt om förskola! Det har fan inte med saken att göra! Finns det nåt barn som gillar shoppa?!! Det är vanligt att lämna barn utanför en kort stund och det har inget med stimulans att göra! Har man 9 barn så tror jag allt man vet hur ens ungar behöver stimuleras. Och det är faktist nyttigt att få ha tråkigt en stund, kan inte hända nå kul hela tiden. Tycker Carolas barn har lagom med aktiviteter. Det finns barn som har för mycket stimulans/aktiviteter och det tror jag inte alls är bra i dagens stressade samhälle. Att leka med sina barn kan man göra då och då men inte jämt, tänk så synd att förstöra deras självständighet och fantasier!

    Du är stört skön Carola som bjuder så mycket på dig själv! Skrattade gott när jag läste skjut mig, såg direkt framför mig vad folk kommer skriva

    1. Camilla

      Nja, vanligt att lämna barn utanför en kort stund, skulle inte jag våga göra. Vad som helst kan ju hända. Min dotter skulle kuta iväg på stört om hon får syn på något spännande.

      1. Mia

        Hade aldrig någonsin lämnat mina barn utanför en affär på en bänk, dom är dessutom under 5 år?
        Hjälp… Tur dom inte tog sig till Fyrisån eller någon som lockade med dom! Hjälp säger jag bara

        Carola: Just Fyrisån hade de fått gå väldigt långt för att komma till….;)

    2. Stina

      Mina barn brukar få välja om de vill sitta kvar i bilen då jag ska handla eller följa med in, ibland stannar de ute i gallerians lekpark inomhus om jag har got ärende inne i gallerian…….Det har gått jättebra….
      En gång fick de dock för sig att de skulle gå på toaletten, ocj var försvunna då jag kom tillbaka,…..de minuter som gick hann jag tänka de värsta tankarna……men sedan kom de gående så glada och spralliga….!! man kan inte gå och oroa sig jämt och ständigt………När de var fyra och fem år gick de dessutom SJÄLVA till skogen och lekte!!, Fungerade toppenbra!

  10. nettan

    Min kille på 6 år är helt hopplös att ha med i affärer, men det verkar som om det börjar vända :-) vet inte hur många gånger han bara dragit iväg, lagt sig på golvet och skrikit eller bara busat… ;-) Men hur kul är det för ett barn att shoppa? Klart han har andra intressen! Men kan utan tvekan säga att han är som värst att ha med i butiker efter en dag på förskolan eller numera skolan….
    Enda affären han älskar är Ikea, då är han så lydig och kan gå i timmar tills jag får släpa ut honom ;-)

  11. Jessica

    Carola har du glömt bort mitt juice tips mot förkylningen

    Carola: Ja….jag har det i ett dokument nånstans, men säg igen:) :) :)

  12. P

    Håller med att dom säkert behöver mer stimulans, för precis sådär blir våran mellantjej om vi inte aktiverar henne ordentligt! men för att få det behövs ingen förskola. Man kan gå till lekparken, lekland, spela spel med dom, baka, vara ute och leka, pyssla m.m inte bara släpa med dom på en massa ärenden utan avsätta tid åt att faktiskt vara med barnen. Tycker att det i allmänhet verkar som att många föräldrar inte umgås och leker med sina barn!?

    1. Rutisen

      Jag leker inte speciellt mycket med mina barn, har aldrig gjort, gillar det helt enkelt inte, mina föräldrar har aldrig lekt med mig, och jag har aldrig farit illa av det! Jag menar att ett stort problem i dagens samhälle däremot är att många föräldrar har fått för sig att barnen måste stimuleras så mycket hela tiden för att utvecklas åt rätt håll, vilket sätter stor press på många för de hinner inte med, jobb, städning, matlagning, läxor, räkningar m.m……plus att det ska lekas och stimuleras barn hela tiden……Nä, låt barnen få vara barn, och det är absolut inte farligt för barn OCH vuxna att ha tråkigt och ingenting att göra……..Jag tror att det är bra för utvecklingen att bara få tråka, och inte stimuleras med TV, kompisar, leka med föräldrar, samlingar, planerade aktiviteter hela tiden. Många människor mår dåligt idag, och bränns ut och orkar inte med,…..undrar varför (jo, för att man aldrig bara är!!!)

    2. Stina

      P- Du kanske skulle prova att göra precis tvärt om, INTE stimulera henne så mycket hela tiden…..Hon skulle säkert utveckla sin egen fantasi mer, det är inte farligt att låta barnen leka själva, eller bara tråka runt, barn behöve träning i att inte alltid stimuleras, då kommer deras egna fantasi att blomma!

  13. Lotta

    Vet du kommer hata denna kommmentar:) Killarna behöver stimulans…förskola ger det. Och jag menar inte att dom skall vara där 50 t/v.
    God Jul!!!

    1. Rutisen

      Lotta, mina barn har alla gått på förskola, men INGEN har gillat att gå i affärer!!! hmmmm….jag har kanske satt dem i fel förskola…..??? Spelar ingen roll hur stimulerade de blivit, det här med att gå i affärer, fullt av spännande grejer, ljud, människor, hyllmeter med olika saker, massa intryck…har aldrig varit deras grej…..de blir helt vilda…..och slutade alltid med skrik och gråt. Så Lotta jag håller verkligen inte med dig om att förskola skulle lösa problemet med att barnen inte gillar att gå i affärer……

    2. Anna

      Herregud en av de dummaste kommentarer jag läst på länge, skulle förskola göra så att små barn ”sköter” sig i affärer? Nä, så är det inte……många små barn gillar helt enkelt inte att vara ute och shoppa…..förskola eller ej!

  14. camilla

    Knäck supergod och du misslyckas aldrig
    3 dl strösocker
    3 dl ljus sirap
    3 dl grädde
    1 msk smör.
    nötter om man vill.

    1. camilla

      Sandora Ett tips..bara Wood Wick doft ljus..dyra men stor och brinner länge! Veken är av något slags trä.så det sprakar som en brasa.Finns bla på lyko.se , Nelly.se.

Comments are closed.