Familjen Annorlunda

Basketrysare:) och pepperkakasbak

Idag lämnade jag över ansvaret på de små barnen till Patricia, och åkte med Corrinda på basket:)

Hon var sugen på att baka pepparkakor med dem och eftersom jag starkt ogillar det så var jag snabb att säga att det var helt okey, det gäller att vara smart;) Jag tycker det är jättemysigt att baka ihop med dem, de första tre minuterna innan de börjar skrika på hjälp..sen blir det mest ett irritationsmoment. Jag är ju ingen bullmorsa, det är bara så.

Tur att Patricia är en perfekt stand-in:)

I år hade vi Gilles pepparkaksdeg, och den var suverän. Jag vet ju inte, men Patricia sa att det var enkelt att baka med den, lagom smidig och fastnade inte på bordet, de hade inga bakplåtspapper. Att hon lyckades bränna en plåt var inte degens fel, mera att de snackade för mycket;)

Av sex paket använde de tre…vilket innebär att det finns tre kvar, så jag åker kanske på att baka en sväng jag med:)

 
gille

Bra deg!

gille

Glada barn :)

gille

Resultatet:)

Nä, de är inte så snygga, men väldigt goda, förutom de där som är en halv centimeter tjocka;)

Kanske kan man baka ensam en kväll…? Eller så gör jag ett pepparkakshus…eller nä. De får baka upp de här med:)

Så illa är det inte, jag överdriver ju.

 

Jag skjutsade Corrinda till Fyrisskolan, där jag släppte av henne och åkte och tankade eftersom det pep så jag höll på att köra av vägen, hatar ljudet när någon lampa tänds i bilen, det är ett högt piiiiiip.. Tankade och sen åkte jag till Max för att köpa en kaffe, det var en timmes förträning innan det började och den hade jag ingen lust att sitta och titta på. Jag är förkyld, och den där näsan som droppar är rätt dryg, men jag mår fortfarande bra förutom den.

seattles best coffeDe har så förbaskat gott kaffe nu på Max:)

Åkte tillbaka till skolan och satte mig på läktaren och så började matchen. Redan från start var det här en helt annan match än de jag sett tidigare, då har de dominerat rätt mycket, men nu var det tokjämt, och de låg jämsides hela tiden, det skiljde bara några få poäng. Det gick snabbt, snabbt, snabbt, anfall,försvar, anfall,försvar Fasen jag blev alldeles svettig där uppe på läktaren bara av att titta på:)

Till sist vann de med två poäng:) :)

 

Corrinda har gjort illa en fot och dessutom varit förkyld, och hon hade ont mellan varven, det såg jag, och hon sa att hon kände att hon inte var tillbaka efter förkylningen, men det gick bra att spela ändå. Det är så roligt att se dem, men jag kan inga regler… Jag får alltid fråga tusen frågor:) Nu har Corrinda (återigen) haft basketregler-lektion med mig. Jag har aldrig spelat basket mer än i skolan och där var det liksom typ inga regler, så jag har verkligen noll koll.

Jag vet iofs det viktigaste, och vem som vinner märker man ju alltid;)

 

På väg hem så stannade vi på Willys för att handla middag, som Corrinda valde och skulle laga, och det blev chicken bits och potatiskroketter…och det var väl ok. Jag hann bara hem och hämta de fyra minsta för att sen åka tillbaka till kyrkan på avslutningen med gudstjänst, fika, dans runt granen och så kom tomten;)

Tomten i vår kyrka pratar arabiska, det ni;)

Ungarna var svettiga och varma efter att ha dansat när vi åkte hemåt mot en färdig middag, vi käkade och sen tog jag med alla ner i tvätteriet för att sortera huvtröjor…ni vet de där jag har en halv miljon av. Det blev visst inte så många som de kunde tänka sig att skiljas ifrån, men iaf några var för små.

Installerade ungarnas tvbox, som legat i en kasse sen husvagnen…och den ska ha nån jävla mottagarkod, och jag vet inte vad det är?? Jag har provat alla koder vi normalt har, och tusen andra, men nix. Jag vet att det var lika när jag fick dem och skulle installera från första början, då fick jag ringa Boxer och få reda på att koden var typ 4478 edyl, och hur i  helvete man ska komma ihåg det? Det finns säkert uppskrivet på ngn pappperslapp, men tja;) Jag får väl ringa i morgon. Dit med.

Måste få på nya vinterdäcken, de här suger verkligen, så jag måste boka tid för det, och sen ska jag på logopodmöte, ringa boxer tydligen, handla, och julshoppa. Borde till Ikea och Rusta och Gränby, hej och hå.

Jag hinner det jag hinner. Mest av allt ska jag dock kurera mig, för på tisdag ska jag träna med Björn. Han lovade att vi skulle få testa ett nytt pass, och det vill man inte missa, så är det bara.

 

Nu ska jag hoppa i säng:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Jag överlämnar också mer än gärna pepparkaksbaket till någon annan. Här är det mormor som rycker in och tar julbakandet med barnen. Dit åker barnen två och två för att baka och då blir det inte bara pepparkakor utan även lussebullar, mandelmusslor, lördagskakor, nonstop-kakor och kanelbullar med kristyr…
    Jag kan sysselsätta mig ändå såhär i juletider och ”vardagsbakar” gör jag tillsammans med barnen resten av året.

    1. Olga

      Vad är lördagskakor?
      Jag har själv bakat i många år men lördagskakor har jag aldrig stött på förut.

  2. Marie

    Gud så skönt att veta att man inte är ensam om att inte vilja baka pepparkakor med barnen… Jag har i 2 år lejt ut pepparkaka baket till mormor. Hon får, som hon själv säger, guldkornen med dem och jag säger ja tack gärna :-)

  3. lindisha6barnsmamma

    hahahah inte bara jag som inte tycker om att baka pepparkakor.barnen tröttnar ju snabbt här med så fort de har ätit tillräckligt pepparkaksdeg ;)
    .tycker oxå att gilles pepparkaksdeg är den bästa och så klart godast. :P

  4. Vanessa

    Hej! Egentligen förstår jag att du är sjukt upptagen innan jul- men en självisk önskan:uppdatera oftare! Jag älskar att läsa din blogg!

    God jul!

Comments are closed.