Familjen Annorlunda

Hemma igen

Hej:)

Jag kom hem, precis som jag skulle i fredags, men sen har det varit som om proppen drogs ur och all energi bara rann ur. Det var precis likadant förra gången jag kom hem från Hola, helt klart är det jobbigare än man tycker:)

Jag skulle önska att den här utbildningen höll på i flera år, för jösses vad jag trivs! På Hola, som är en supermysig skola, med alla kurskamrater, med lärarna, med det vi får lära oss. Med ALLT. Att komma dit är som att kliva in i en bubbla, jag har ju ingen mobiltäckning*, och även om det går att ha koll via wi-fi så är det som att det är ingen större idé. Jag är inte slav under min mobil, utan vet jag att barnen är omhändertagna så kan jag lugnt låta den ligga kvar i väskan. Hemma så har jag ju såklart en helt annan koll, för då måste jag, då är det jag som har allt ansvar, men nu ligger ju faktiskt det på mamma och pappa :) Jag kan inte göra så mkt från Hola, och jag vet ju att om det skulle hända något allvarligt så skulle de få fatt i mig, det finns ju fast telefoni. Alltså kopplar jag bort allt sånt.  Jag har kollat igenom instagram på kvällarna, och om nån messat på fb, och jag har surfat lite, men mest får både mobilen och datorn ligga oanvända. Det blir inga bilder tagna heller, det måste jag ändra på, för det vill jag ju ha:)

Alltså känns det som att vara i en bubbla. Inga nyheter, jag har helt enkelt inte orkat gå ut i köket och slå på tv.n, och inga större intryck från omvärlden. Väldigt rofyllt. Kolsvart ute redan vid 18, och när man släcker lampan i rummet för att sova så vet man inte om man redan stängt ögonen eller om de är öppna, så svart är det:)

Sovit som en stock, och vaknat om inte pigg, så i tid. Mobilen ringer 30 minuter före vi brukar samlas för att gå upp till matsalen vid 7.30, och jag kliver upp och gör mig i ordning, packar ihop det som ska med upp, och så får det räcka. Om jag inte velat se lite vaken ut så hade jag lugnt kunnat kliva upp tio minuter innan, för jag är snabb, men eftersom jag inte vill skrämma ihjäl mina kurskamrater så får det bli 30 minuter :)

En fantastisk frukost, med fil/yoghurt, bär, olika musli och flingor,fröer och frukt, ägg – både kokta och äggröra, bröd, korv, juice, smoothies och massa sånt, snudd på i klass med en fin hotellfrulle:) Iom att vi kliver upp och är där när de öppnar vid 7.30 så kan man sitta i en timme och äta, för vi börjar vid 8.30. Sen är det korvstoppning, men med intressanta saker så det känns inte jobbigt.

Lunch i matsalen, och de lagar all mat själva, från grunden, så ni kan ju bara ana hur god den är! Till den är det en enorm salladsbuffé, och på fredagar efterrätt.

Den missar jag iofs nu, för jag har bokat resan på ett annat vis på hemvägen. I stället för att boka hela vägen från skolan så bokade jag från Kramfors, på så sätt kommer jag hem fyra timmar tidigare, och slipper sitta de timmarna och bara häcka på skolan. Jag och en kursare delade i stället på en taxi, och fick byta tåg i Sundsvall, så kliver jag av hemma i Uppsala medan hon byter i Stockholm för vidare resa mot Göteborg :)

Kalasbra!

Ditresan funkade dock kanon så den kör jag samma.

Och med det får det vara nog om skolan för nu:)

(* jag gick förbi butiken där jag bytte abonnemang och passade på att ”skälla” lite på den säljaren över att jag hade noll täckning. Han menade på att det borde jag ha, för det skulle gå på 4g men det funkar inte heller. Surt att tjejerna som har tele2 har täckning..när jag bytt från det, haha, men här hemma funkar det klockrent. Han skrattade och sa att det var ju tur att jag inte ringde och skällde ut honom…hm, men du, jag har ju ingen täckning så jag KUNDE inte,annars hade du garanterat fått en ilsken påringning mitt i natten, hehe. )

 

Här hemma hade det funkat toppen, småkillarna gillar att ha mormor här, och även om de tydligen varit rätt så ”aktiva” så hade det hela varit rätt så friktionsfritt. Trixie blev firad med fika på kvällen, min syster kom åxå så det var ju bara jag som fattades och det verkar ha känts ok.

En grej som jag skäms över, var att jag helt och totalt missat att Corrinda skulle iväg och spela RM i basket! Hon messade när jag var på tåget att vi inte betalat nån avgift dit och jag visste ju om det, men var helt övertygad om att det var den helg som kommer, så jag tänkte inte mer på det, förrän pappa sa att han kört henne och ett gäng andra spelare till tåget innan han hämtat mig. Eh?? Vad? Jo hon skulle ju till Sundsvall och spela basket…Jaha…okeeeey.

Nu har hon tvärkoll på allt gällande basketen själv, den har aldrig legat på mig, det är ungefär den enda i ungarnas olika aktiviteter som inte varit mitt ansvar utan någon annans, så jag skyller väl på det. Men skäms lik förbannat.

Och nästa helg var det konfirmationsläger:)

Corrinda har dock som sagt koll själv, och det är ju inte direkt första gången som hon åker iväg och spelar basket så för henne är det ingen big deal.

Jag blev extremt stolt när hon ringde mig och meddelade att hon blivit Matchens lirare i första matchen ♥

matchens lirare

Det är inte hennes första sån här tröja heller:) Corrinda är duktig, och jag är stolt:)

Som jag sagt förut så har jag inga stora krav på ungarna, bara de blir ruskigt berömda och snuskigt rika så får de bli det på vilket vis de vill, och basket verkar vara hennes grej. Att vi måste flytta till USA för att tjäna fett med kosing är ju inte ett dugg tråkigt, jag är helt med på det ;) och kommer se till så hon väljer Californien typ;)

 

Jag kom hem lagom till fredagstacosen, bara att sätta sig till bords, och Janelle, Simon och syrran kom strax efter.

Sen drog de hemåt, och ungarna hoppade i säng, och jag har ingen aning om vad jag pysslade med, men trött var jag:)

Lördag var det tänkt att vi skulle åka på galapremiär på Kapten Sabeltand, men eftersom småkillarna inte är helt pigga så fick det bli ändrade planer. Det blev en hemmadag i stället, och jag smet iväg och tränade och storhandlade sen. Funkar det med.

Det är lite roligt, men jag sa ju i mitt sista inlägg att nu ska det bli ordning på kosten..och som hemuppgift fick vi bland annat att föra kostdagbok:)

Antingen på sig själv eller på någon annan, och sen ska vi utvärdera kosten, och ge lite goda råd runt omkring, och det ser jag på ett tecken på att det är meningen att jag ska få arslet ur vagnen nu. Vi pratade appar, och många enades om en som heter Lifesum, så den har jag nu nerladdad och reggar allt matintag på. Märkligt att det är så mkt enklare att avstå från att peta i sig något, en liten godisbit eller en kaka bara för att det är så tråkigt att se hur många kalorier det blir :)

Blir bra det där, bara jag får dricka glögg till jul, och äta pepparkakor (som jag enligt gammal tradition ser som medicin- bra för alla möjliga magproblem, och har man inga kan man alltid motverka, hehe)  så kan jag nog äta som man ska. Träningsvärk har jag så man kan nog anta att jag tränar som man ska åxå ;)

Fast jag funderar på att skaffa ett löpband. Ja men herregud, jag VEEEET, jag hatar att springa, men jag har sämre kondition än jag har lust att ha, så varför inte? Vi har en crosstrainer, men jag är inte helt förtjust i den. Så, vad har ni för löpband, och vad är bra/dåligt med dem?

:)

Söndag idag, och efter att ha sovit länge hela familjen så var det frukost, och så småningom iväg och handla. Novalie skulle på kalas, och vi behövde en present, och samtidigt ville jag fylla på rengöringsförråden, så det fick bli Rusta.

Nu har vi schampoo, balsam, Ajax, diskmaskinstabletter, toapapper, roll on och rakhyvlar ett tag igen. Extremt rolig shopping ;) Novalie fick en matta till sitt rum, det är kallt på golvet där nere och den gamla har sett sina bästa dagar, men roligare än så blev det inte.

I morgon ska jag åka och köpa jeans till Robban. Jag frågade om han kunde tänka sig att köpa sig ett par själv, han är ju ändå på stan varje dag, men si det hade han inte tid/lust/ork att göra. Varför man ens ska ha fler än ett par kan han inte riktigt begripa ;) Men jag vill gärna tvätta dem ibland, och nu har han faktiskt bara ett enda par som passar, så det är akut. Han har ju vuxit, min son, och är säkert 175 cm lång, från att för ett år sen vara säkerligen minst tio centimeter kortare. Nu vet jag inte vart jag ska hitta några bara, förr köpte jag på Cubus, där jag hittade en modell han gillade, men deras största storlek är för liten nu misstänker jag. Kanske H&M? Eller måste man till typ dyraffärerna? Han är ju smal som en pinne så det kan bli ett delikat uppdrag, och det roligaste är att han inte ens kommer uppskatta det. Otack är världens lön;)

När börjar tonårskillar gilla att köpa kläder? Aldrig?

Annat är det med tjejerna, släpp loss dem i en affär och de har inga problem att hitta sånt de vill ha direkt ;)

 

Nä, nu är det mitt i natten, jag skulle gå och lägga mig, men då började Vikings, och jag missade ju det i torsdags så då fastnade jag..Det där med att kolla på nätet är inte min grej, jag vill se det när det går på TV. Gammaldags jag vet.

 

Köpte en pumpa och lite dödskallar på Citygross, så nu kan det bli Halloween.

halloween

 

Fick en avstämning i kassan ( självscannar) och tjejen som kollade mina varor ( alla rätt) hade en dotter som valt en sån dödskalle till julgranen förra året:) Jag tror att den här ska få stanna kvar över jul den med, gillade den.Den är superglittrig, det framgår inte, och den andra har ljus i olika färger som blinkar. Japp, jag gillar sånt;)

 

Nu – natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. stina

    Jag, har ett. Attractband svart! Använt max 8 ggr, då jag hellre väljer gym med olika pass:-) idiotiskt köp och ska läggas ut på blocket för 1800 kr. Då får köpare även olja till mattan/duk, måste.oljas in regelbundet + under lägg som skydd för golv…..kostnad par hundra…..

  2. Karin

    Min son är drygt 1.75 och mkt smal. Bakrnavdelningen var några åren sedan pga benlängden. Vi köper jeans på JC sedan några år. Tum 25/26 skinny fit och med benlängd 32 brukar passa bra. Vi brukar köpa Crocker tror jag attr det är och en modell som är lite smalare. Brukar kosta 499 om det inte är på rea vilket det är ibland. Fördelen med JC ä r att de är väldigt duktiga.

  3. sussan

    jack and jones köper min 14-åring kläder, han är lång o smal, 188 cm redan, de byxorna sitter kanon bra, har även börjat köpa från stylepit.se, de har alla möjliga märken, inklusive jack and jones, plus att de har rea ofta =)

    1. Lina

      Jag håller helt med om Lager 157, snygga kläder och jag går alltid därifrån med massa plagg till hela familjen utan att jag känner mig ruinerad :) !!!

  4. Rasmusmamma

    Dressman har bra jeans till billig peng ofta erbjudande och deras slimfit passar perfekt till våran smala kille.

  5. Gunilla

    Min dotter är 1.85 och smal. Hon hittade byxor på JC sist till bra pris. Ett litet tips. Lycka till.

  6. Viktoria

    Hej!
    Jag brukar åka till JC med mina tonåringar. Man får bra hjälp och de har många modeller och prislägen.
    Lycka till!

  7. Lena

    Hm brukar ha mycket jeans till smala ungdomar. Till både killar och tjejer. Riktigt snygga brukar de vara.

  8. pCamilla

    Förlåt, men vad har döskallar med jul att göra? Kanske är för att jag inte gillar döskallar….

    Carola: Ja egentligen var de ju till Halloween, men vi är ju alla dödskallar so whats not to like;)? Har vi väl kommit så långt så är vi ju alla väldigt lika:)

    1. Viktoria

      De har kanske inte så mycket med julen att göra, men det gör inget eftersom det var Halloweenprylar.
      Iofs en högtid som jag tycker känns rätt onödig – det var ju inte alls sånt firande och överkonsumerande den här årstiden när jag var barn.

      1. Lina

        Döskallar har väl allt med allhelgona-helgen att göra i och med att det är många som besöker gravar då? Bus eller godis-grejen har vi inte anammat i vår familj men att låta barnen pynta med några pumpor och spindelnät är ganska mysigt, och att åka till gravarna och tända ljus och lyktor är en stämningsfull tradition tycker jag.

Comments are closed.