Familjen Annorlunda

Intensiv dag idag

Vaknade 7, frukost 7.30, och sen har hela dagen rullat på i 180. Vi har lyssnat på föreläsning om massage, och jag som inte alls gillar att ta i folk satt där och funderade på om man kanske skulle bli massageterapeut..? Då är det en bra kille som snackar :)

Jag var stel i höfterna och nacken i morse när jag vaknade och det har bara eskalerat under dagen, redig träningsvärk i nacken men jag fattar inte riktigt från vad. Ont gör det hur som helst :)

Efter lunch pratade vi stress, och det är intressanta grejor det här, inte minst för att jag har ett praktexempel på hur illa det kan gå om man stressar, och aldrig fokuserar på det som är det viktiga på riktigt i livet, i en alldeles omedelbar närhet. Eller fd närhet såklart.  Lite orolig blir jag allt för att all den jäkla negativa stress som jag lever under ska svepa in som en tsunami och dränka mig totalt, efter att den kastat runt mig som i en torktumlare, men jag tycker ändå att jag, när jag läser mer och mer  har de rätta redskapen för att hantera det.Jag hoppas innerligt att det är så.

”Du är så jäkla stark”

Det har jag fått höra så ofta, och jo, kanske. Men jag har ju inget alternativ. Eller visst har jag, men lägga  mig ner och dö är så förbaskat tråkigt så det räknar jag bort ;) Jag ÄR stark. Jag ska fortsätta vara det åxå, och jag tror att den här kursen kommer hjälpa mig klara av att hålla fokus på det som är viktigt. Min familj. Mina barn ♥ Mig själv.

Häpp:)

Efter middagen var det återigen samling, och nu pratade vi presentationsteknik, lite föreläsnings-lära alltså, jag kanske ska göra slag i saken och föreläsa som ni brukar säga? :)

Och sen spånade vi idéer till den Hälsodag vi ska anordna i mars, och där tappade jag allt fokus jag nånsin haft, det var då 9-10 timmars undervisning, så det var inte så förvånande.

Hem till rummet, och så byta om till träningskläder, tillbaka till gympasalen där en av kurserna håller i gympa, och så köra ett pass med henne. Eftersom jag kände att jag inte var helt slut, så körde jag lite burpees och tabata-knäböj på rummet, tills det skakade bra i benen. Då plankade jag en stund:)

Haha.

Jag måste ta tag i mitt midjemått! På riktigt nu. Vad säger ni om detta: Det är två månader kvar till mitten på december, när man vill äta lussebullar, pepparkakor och dricka glögg mest hela tiden, och kanske äta julgodis;) Glöggen och pepparkakorna viker jag inte en tum ifrån, jag älskar det:)

Jag tränar som vanligt, men äter mer mat, och bra mat.  Som det är nu äter jag frukost och middag, jag gillar ju inte att äta, det är tråkigt, men dricka kaffe och äta en banan, eller en macka…det går bra minsann…;)

Nu har jag varit här i snart tre dagar, och som alla vet så räknas inte de kalorier som intas på bortaplan ;) men snart är jag hemma igen, och då blir det ordning på torpet.

Det låter som en bra plan va?

Vill ni vara med kanske? Hur vet jag inte, men om så är hittar vi på nåt!

 

Nu har jag duschat, ätit banan och kex ;)( de räknas inte – bortaplan ni vet,*s*) och grejat lite med de andra två kurserna jag läser, och packat, Det är utcheckning 8.00 i morgon, och jag vägrar kliva upp före sju så allt är så förberett som det går. Hemfärd vid 12.30 och borde vara hemma runt 17.00 alldeles lagom till tacosen…whihoooo;)

 

Nu ska jag sova!

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag har kämpat med min övervikt i flera år.

    Min personliga tränare rekommenderade mig att kombinera efedrin med min dagliga träning för att få bästa resultatet.

    Gissa om det blev någon resultatförbättring!

    Vissa påtalar för mig om nackdelarna men jag överbevisar de med fördelarna.

    Beställ din Efedrin på http://www.potensmedel.com

  2. Ulrika

    Hoppas att du fick god råd om hur du ska hantera din stress. När det gäller midjemåttet får du aldrig ordning på det med maten, det är muskler som gäller, dvs mer plankan, träning och åter träning som gäller. Maten – jo visst, så lite skräpmat och halvfabrikat som möjligt, men det undviker ni ju redan. Lycka till.

    Carola: Äsch då, i mitt fall är det maten och inget annat än maten som är anledningen till midjemåttet:) Eller nog kan jag tajta till ännu mer med mer styrka och plankor, men i dagsläget har det varit alldeles åt helsike mkt fuskande med mat..hade jag inte tränat hade jag varit fet. Jo.

  3. Emma Björnfot

    hej! Har börjar följa dig ända uppe från kiruna. Nu är ja nyfiken vad de är för utbildning du läser? Har nyss börjat läsa din blogg så inte kommit så långt bakåt i tiden =) och de där med att ”du är så stark” de säger folk bara för att de ska känna sig bättre till mods! de hjälper dock inte ett föga att höra dom orden när man egentligen bara vill sitta på en stubbe o grina! ha en toppen dag,kram på dig!

    Carola: Jag läser till Hälsocoach, på folkhögskola:)

  4. Lina

    Du är grym! Fattar vad du menar när folk säger att du är stark. Jag har ett jätteproblem med missbruk i min närhet. Kaos, oro, ilska, ångest, sorg…Får också höra att jag är stark. Det är väldigt skönt att höra, men, det finns ingen plan B, ingen nödutgång, det är bara att kämpa på som gäller! Som det är för dig! Kram på dig

    Carola: Åh vad tråkigt att höra, fan vad folk kan ställa till det för andra med sina problem.. Kämpa! <3 Kram!

  5. Hanna

    Carola. Du har styrkan att ta dig igenom det mesta här i livet <3. Sen tror jag också att den här kursen är bra för dig utifrån att den påminner dig om vikten av att även ta hand om sig själv, inte bara andra. Jag vet att du redan är ganska så duktig på det, med din träning mm, men jag menar själsligt. Att ta den där stunden till ex avslappning, att reflektera och låta själen vila ett tag. Kan verkligen rekommendera mindfullness. Om det känns bökigt att köpa böcker mm finns det en app som heter Pausa som man kan ladda ner. Och där träna på att släppa alla tankar ett litet tag, och bara vara i nuet och samla energi.

    Är för övrigt så imponerad av dig, ditt sätt att möta livet och omfamna det! Du är en fighter Carola, och jag som bara har 2 barn förstår inte för mitt liv hur du får till allt i ert liv. Du har säkert ett magiskt trollspö som ligger och skräpar nånstans, hi hi :)

    Hoppas du får en fin hemresa och en skön fredagskväll och helg.

    Kram Hanna

    Carola: Jag ska ta patent på mitt trollspö och sälja det dyrt sen:) Men jag tror att jag har ett tankesätt som underlättar:) Jag skiter i att det inte är städat i matkällaren, bara hallen ser hyfsad ut;) osv:)
    Kram, och tack <3

  6. Kristina Å.

    Vilken utmaning det verkar vara men också väldigt roligt. Du kanske kan få nån kursare-kompis att massera dig, det verkar behövas. Du beskriver allt så målande så jag blir själv inspirerad att börja samma utbildning ;)

    Varje söndag kväll tänker jag att nu, nu är det dags att skärpa till mig … men för sjutton gubbar vilken dålig karaktär jag har när jag inte helt bestämt mig. Jag gillar ju dessutom allt som är sött och gott och fett. Varför kan man inte älska t.ex. morötter på samma sätt som man älskar choklad? Så klart jag vill ha vikten under kontroll men också må bra och då är väl inte socker och fett jättebra.

    Ha en mysig helg och njut extra mycket av tacos-middagen.

  7. Helena

    Det är jobbigt att alltid få höra att man är stark. Jag har fått lära mig att det är den som vågar vara svag som är den starka. Det har hjälpt mig.
    You rock!

  8. Helene Brandt

    Du har kommit en bra bit på väg!!! Tror att din utbildning är, så bra för dig! Kör hårt Carola!!!! Jätte många lycka till !!!!! Kram från Skåne

Comments are closed.