Familjen Annorlunda

Om att ha något att se fram emot:)

Det är ju inte direkt nån hemlighet att jag avskyr vintern. Jag skulle gladeligen snabbspola från nu till mitten på april, för fy vale vad jag ogillar att frysa, att det är mörkt, att virus och baciller anfaller från höger och vänster och när man minst anar det, att inte kunna gå ut och hämta posten utan att klä på sig en kvart först, att skrapa rutor på bilen, att använda motorvärmare, köpa nya vinterdäck fast sommardäcken är finfina, skotta snö, tvätta leriga overaller, missa allt dagsljus om man råkar blunda en sekund mitt på dagen och att frysa inomhus fast man har värmen på. Fy fan.

Jag gnäller som fasen mellan varven, men försöker ändå gilla läget, för vad kan man annars göra?

Att ha något att se fram emot hjälper:) och nu har jag hittat en asbra morot att ta sig igenom vintern, för den 7 mars 2015 så spelar Joakin Thåström i Uppsala :) ♥ och han släpper ett nytt album efter årsskiftet.

Ahhhhh! Blir ju kanske ingen Bibel, men han är lik förbaskat fantastisk.

Thastrom-Imperiet

snt_str_m5_jpg_1066070aNär jag suckar över hur magisk han är så tittar mina ungar på mig som att jag verkligen, verkligen har tappat all vett och sans;) och kanske att det är svårt att se, men jag älskar den här snubben och hans musik. Rösten och utstrålningen är fasiken enastående.

Så sjunde mars gott folk, Svandammshallarna, ett par öl och så skapas det magi :)

Det ska jag se fram emot.

Vad finns det mer? Jo Underbarabarn-mässan såklart.underbarabarnEtt annat kul event, eller TVÅ ju, på måndag, och sen hoppas jag att det rullar på med roligheter som kan förgylla vardagen. Jag tycker att det kan komma fler konserter, hör ni nån som ni tror jag skulle gilla att gå på så hojta gärna till:)

Sen är ju grejen med vinter den att de här förbannade virusen ställer till det, så även om man längtat och sett fram emot något kan det ju skita sig, men det tänker jag strunta i. Jag försöker verkligen lära mig att ta ut glädje i förskott, för det enda som kan hända är att man varit glad i onödan, och det är ju ändå aldrig fel att vara glad.

Jag är annars väldigt duktig på att måla fan på väggen, och har tankesättet att man ska inte jinxa saker för då blir de inte av…som att om jag längtar efter Thåströmkonserten så blir det inställd bara därför…det funkar ju inte så, men säg det till my mind;)

Övning ger färdighet hoppas jag.

 

Idag blev det storhandling, pust. Lika roligt varenda gång, och det är ju bara att inse att varje handling är en storhandling :) Och hur kan det komma sig att jag kan gå den vanliga rundan, packa kassarna fulla och ändå inte ha handlat nån mat att ha till middag? Tröttsamt att inte tycka att det är kul att laga mat, och framför allt att det är kul att planera maten kanske ;)

Jag ska skaffa mig en profil på Match.com säger mina tjejkompisar, och jag tror att jag ska skriva att det viktigaste är att en man ska ha, förutom en biljon kronor, ett stort intresse av att laga mat. Och städa. Och snickra. Och rensa avlopp. Och meka med bilar. Fast…? Vad ska då jag göra;)? Nä jag skiter nog i den där profilen. Tror inte att jag orkar eller ens kan engagera mig i nån man. Eller ha tid :)

 

Novalie har varit väldigt ledsen idag, ibland blir det jobbigare än vanligt för henne, och idag var en sån dag när hela hennes liv kändes skit. Hon är elva år, och så klok. Småsyskonen fattar inte lika mkt som henne i den här soppan, och de äldre kör sitt race, pratar med sina vänner och kvar i mitten med alla funderingar och frågor blir Novalie ♥

Jag kan inte ge henne några svar, och det är svintufft att se hur hon lider. Det blev massa bara sitta och kramas, och sen ville hon vara hemma från skolan i morgon så det får hon. Lilla gumman ♥

 

me&i

Fina tjejen i fina jackan från me&i

 

Jag måste kika över ungarnas vinterkläder ordentligt. Jag vet att de har både jackor och byxor, och även overaller, men måste kolla så att det passar i storlek. Det är finemang att ha tre tjejer på raken för det som inte passar i år, funkar på en syrra, och kniper det kan Jordan och Jamie använda det åxå, men då brukar det vara urtvättat, och reflexerna har ramlat all världens väg osv.Novalie fick en ny jacka i fjol som var lite för stor, och övriga borde bara kunna hoppa ett steg. Eventuellt behöver Jordan en jacka men det borde finnas nån i gömmorna. Förresten kom jag på precis nu att det ligger en Spindelmannenjacka som jag budade hem från Tradera till Robban när han var liten, i garaget och väntar, jag hittade den i våras när jag röjde:)  Det jag i år är osäker på är skor. Jippie. not.

Det finns få saker jag tycker är jobbigt med ungarna, men att köpa skor hör dit. De vill alltid ha de snygga och helt värdelösa dojorna, och jag vill ha de praktiska och helst billiga…och det går sällan att få ihop i en och samma sko;)

Det slutar alltså oftast med gråt och tandagnisslan från någon, ibland dem och ibland mig;) De äldre barnen har dessutom skorna på sig hela dagarna i skolan, så då kan de ju inte vara jättevarma. Usch, ser inte fram emot det, men det brukar ändå gå rätt fort.

 

Oktober alltså. Kanelbullens dag på lördag:) Hitta de små glädjeämnena och se fram emot dem var det ju. Corrinda spelar match hemma på lördag, den vill jag se och hoppas på att kunna komma loss. Fast hon tyckte inte att jag skulle komma, det var visst inte nåt kul lag de mötte eller så, jaja. Får se.

Nu ska jag ge mig på mitt arbete i Folkhälsoarbete, igen :)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. my

    En ide kan vara att hon skriver ner sina känslor i ett brev till sin pappa, och antingen skickar det till honom eller nöjer sig med att ha orden nedskrivna. Tips jag fick av en kurator i samband med separation och sorg.

    Carola: hon skrev ett jätte långt sms till honom, där det lyste förtvivlan och sorg. Ett sånt mess jag hade lagt mig ner och grinat över, men hon fick ett iskallt svar om inget alls tillbaka ..
    Ska säga åt henne att skriva i en bok åxå kanske ,tack!

        1. My

          Bra i så fall, men jag vet ju att hon ”biter ifrån” både här och där så det var väl därför. ;)

          Carola: Jag menade inget mer än att tacka för ditt råd. Jag är väldigt ledsen om du tolkade det på annat vis. Men här ser vi åxå ett utmärkt exempel på hur lätt det är att misstolka.
          Jag kommer fortsätta bita ifrån, för jag ser ingen anledning till att ta skit. Så enkelt är det:)
          Men jag tyckte på riktigt att ditt råd var bra, och ville bara tacka.

  2. atina med 4

    Hej!
    Roade mig med att söka på äldre inlägg från 2011.

    Det var lite annorlunda då.

    bla vilken skillnad det var på ert kök före och efter

    barnen var mindre , andra funderingar

    intressant läsning att ibland gå tillbaka, ett steg och komma ihåg

    Ha det

  3. Dagens Eko

    Om behov finns, så har jag 2 par viking gore tex *stavning* storl 37, kängor – som behöver nytt hem. Hör av dig :)

    Carola: Tack, men jag har nog ingen med den storleken i år:) Tusen tack för din omtanke <3

  4. sussan

    Hej, usch va jobbigt när barnen är ledsna =(

    Tänkte på kläder, du har inte facebook? Jag är med i några köp o sälj sidor o har hittat massor av fina jackor i nästan nyskick till min tjej för 50 kr, en bekant till mig sålde en snygg didriksson jacka för endast 150 kr, kanske vore nåt att kika på om ni har sånt där du bor =)

  5. Majsan

    Så jävla tragiskt att en elvaåring ska behöva tka livet är skit.. på det här viset. Hjärtskärande.
    Kram och all världens pepp till henne.

  6. Monica

    Lilla gumman <3 Känns i hjärtat..Har alltid tyckt att hon är så himla kär den tösen :)
    Ge henne en STOR KRAM från mig:tanten från skåne//Monica

  7. Karin

    Du har så himla fina ungar ich dom i sin tur har en så himla fin mamma ❤️ Det värker i hjärtat när jag läser om Novalie ❤️ Tur att hon har dig och sina syskon. Kanelbullensdag ska vi fira med bullbak :) inget slår doften av nygräddade bullar

  8. Lotta m nio

    Av mina tre stora barn hade speciellt sonen stora funderingar och led av det stora svek han o systrarna drabbades av. Många tankar o tårar.

    Jag tror att vi börjat få helt klart med vintermunderingen nu =) Känns bra!
    Är nog bara enstaka stövlar o kanske lite vantar som behövs =) Vi har en liten lågbudgetbutik på orten o den är som ett litet Mini-Gekås och där finns lite vantar o mössor till Ullaredspriser ;) grejt ;)

    Kram till er alla.

  9. Ulrika

    Stackars Novalie, hoppas du hittar något sätt att få henne på andra tankar, lite mys en kväll med mamma kanske? Till de stora tjejerna har jag sett att de har fodrade Converse, kanske??

  10. Helahea

    Stackars Novalie att behöva känna så här! När man är 11 år är man så känslig och mitt emellan varken stor eller liten.

  11. Maria

    Känslig 11åring har jag också. En som funderar och funderar på saker. Lätt att börja gråta men ibland får man ta en dag och bara vara och försöka bena ut alla funderingar. Det löser du det vet jag.
    Klart du ska försöka se corrinda spela basket. Alla matcher är ju roliga. Vilken serie spelar dom i? Stockholm? Har två barn som spelar basket och dom är med i fyra serier tillsammans detta år. Blir många matcher här

  12. Anna

    Det är inte bara kanelbullens dag utan också djurens dag :)! Fasen på pappor som sticker inte bara från sina fruar utan sina barn! Hur funkar de egentligen?

  13. Malin

    Usch nu fick jag alldeles ont i magen för Novalie. Lilla vän.
    Inte lätt det dina barn går igenom, och fy friden för att se sina barn lida så!
    Kram på er allihop!

  14. Sandra

    Mitt hjärta lider med Novalie… Har en dotter vars pappa valt alkoholen ist för sin dotter… O hon har oxå såna dagar när allt bara kommer…. Men så svårt o veta vad man ska säga.. Jag vet vad jag vill säga men de kan jag ju inte säga… Skulle vilja skicka en stor kram till dina fina barn❤️ KRAM

  15. GC

    Hälsa lite extra mycket till Novalie från en bloggtant. Verkligen en söt och rar tjej. Hoppas att hon är glad igen imorgon.

Comments are closed.