Familjen Annorlunda

Om att ha många barn :)

Jag ska läsa igenom ett skittråkigt stycke: Den nya folkhälsopolitiken-nationella mål för folkhälsan…usch, det hör inte till min favoritgren, jag ogillar att läsa myndighetstext eftersom den är så tråkig. Informativ i bästa fall, men ofta får man leta efter det man undrar över. Men det ska göras.

Men man kan ta små pauser:)

Min BVC sköterskas ord ploppade upp i huvudet, och det är kloka ord. Hon säger så här :

– Sverige behöver många barn! Det föds alldeles för få barn idag, så man ska ta så många man tycker att man orkar med :)

Och så klappar hon mig på axeln och ler över att jag liksom ”ställt upp för laget” alltså Sverige.

Så kan man också se på det, och då kanske de som säger att det är egoistiskt att skaffa fler barn än två ska vara tysta, eftersom vi med fler ungar gör vårt land en stor tjänst:) Vi bidrar till framtiden på ett synnerligen osjälviskt vis.

Synd att Sverige inte ger oss ordentligt betalt för vår osjälviska handling bara;) utan tvärtom straffar oss med sämre pension osv…Men så är det. Man blir inte rik på att ha barn, inte i kronor och ören.

Nu är det i och för sig inte min huvudsakliga anledning till att ha många barn, även om det är trevligt att ställa upp, utan den enda orsaken till att vi valt att skaffa många barn ( jo VI) är att det är fantastiskt underbart ♥

Kärleken och glädjen det skänker varje dag, man ger massor men man får tusenfalt igen. Det är rikedom.

Det ger en enorm styrka.

Ser jag längre fram, så borde jag förhoppningsvis inte bli lämnad  åt mitt öde och glömd i nån lägenhet på ålderdomens höst, utan vara omgiven av kärlek även då:)

 

Nu ska jag skjutsa på kalas, och sen hem till Folkhälsomålen igen.

Ha en bra söndag :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Vet inte om jag håller med dig i ditt resonemang; ”…då kanske de som säger att det är egoistiskt att skaffa fler barn än två ska vara tysta, eftersom vi med fler ungar gör vårt land en stor tjänst. Vi bidrar till framtiden på ett synnerligen osjälviskt vis”.
    Om man betänker att det är alla skattebetalare som i längden får betala så kanske det vore bättre ur ett mer globalt sätt med alla svältande barn i världen att de som vill ha MÅNGA barn kunde ta hand om åtminstone ett (adoptera) när man själv klämt ut 10 stycken!

    1. familjenannorlunda

      Fast sett globalt är det mycket som är snedfördelat och jag antar att du inte gör så mkt själv åt det? Att adoptera barn är självklart bra, men nu är ju inte alla svältande barn automatiskt adopterbara… Det är inte helt lätt att få bli adoptivförälder och rent krasst : jag har kunnat få egna barn och adoption är då inget jag ansett vara något för mig. Jag har velat ha barn och haft lyckan att kunna få egna. Om jag inte kunnat det hade jag nog inte haft nio stycken. Av många anledningar: tiden det tar med en adoption, pengarna, och så vidare.
      För mig är och har adoption aldrig varit aktuellt. Jag blir mest irriterad på ditt resonemang. I det stora perspektivet tjänar Sverige mer pengar på varje barn än vad det kostar!! Bara att räkna lite:) barnbidrag under 18 år blir ca 250.000kr totalt och på bara några år i arbetslivet är de tillbakabetalade genom skatt… Så… Jag vidhåller min ståndpunkt :)

  2. Ditte

    Nej, inte blir man rik av att skaffa många barn! Lite orättvist känns det att man inte tar någon hänsyn till hur många pengarna som kommer in i hushållet ska räcka till. Vet att man har skatt efter försörjningsbörda i vissa andra länder – tex Tyskland och Frankrike. Det hade varit toppen! Fast som du skriver så blir man rik på andra sätt och vis – det är fantastiskt att ha ett helt gäng ungar – så mycket kärlek, glädje och närhet man får vara med om…Tack för din blogg med så många fina och tänkvärda reflektioner.

  3. ☆ Jessica ☆

    Jag har inte sett någonstans eller läst att det föds för lite barn i Sverige. Jag har själv 3 barn o en till på väg. Skulle verkligen behöva en veckas semester utan barn.

Comments are closed.