Familjen Annorlunda

Om Flashback;)

Lotta undrar om jag läst tråden på Flashback. Givetvis menar hon en tråd gällande Familjen Annorlunda, och det driftas alltid massa konstiga saker där. Jag har läst den, jag kikar in ibland, och jag kan fan inte annat än beklaga dessa människor som tror sig sitta med vetskap om än det ena än det andra.  Folk där inne vet hur jag har haft det i mitt äktenskap, att det syntes redan i TV för fem år sen(!!) att vårt liv ihop var fejk och hittepå, och att det är klart att det är jag som varit den styrande..Jag ska enligt dem vara allsmäktig och exet har dansat efter min pipa..Gosh.

Jag förstår att min soppa är svår för andra att suga i sig, för den är nämligen fullständigt obegriplig för mig och de mina, och vi lever i den. Jag har varit helt och fullt ärlig i det jag skrivit här, men ändå så vet folk en massa, saker som är direkt felaktiga. Jag kan förstå att mitt liv ihop med min exman kan ha sett konstigt ut utifrån, han jobbar alltid och jag är hemma, men grejen är att vi hade en finfin balans. Han dammsög, tvättade fönster och bytte blöjor, och jag skruvade upp hyllor, rensade avlopp och skurade golv. Och tvärtom. Vi har aldrig haft några problem i vårt liv, och vi har båda varit nöjda. Vi har umgåtts, om än inte ute på fina middagar utan hemma i soffan. Han har periodvis jobbat mkt och periodvis varit hemma mer än normalt arbetande föräldrar.

Det är liksom det som gör det hela obegripligt. Hade han varit en frånvarande pappa/make hade det inte varit så konstigt att han kunde lämna dem, men han har ju för fan varit världens bästa pappa!? Och sen hände nåt…som han aldrig delade med mig. Min exsvärmor säger spydigt att det är ju inget konstigt att han blev kär i nån annan sånt som händer…och okey det kan man ju bli, men kanske, bara kanske ska man tala om det för den första? Göra slut liksom. Än i denna dag har han inte sagt till mig att han vill avsluta vårat liv tillsammans. Än i denna dag har han inte erkänt den andra kvinnan…. Jag frågade honom öga mot öga i vintras, och han svarade med en fråga: Varför vill du veta det?

Ja det kan man ju undra:)

 

Så svaret Lotta, är: När jag har riktigt tråkigt och vill se hur snillen (aka idioter utan eget liv) spekulerar så kikar jag in på Flashback. Ibland blir jag lite glad när de tycker jag är cool som pluggar och still standing men oftast är det bara en djup suck och en skakning på huvudet över hur mkt man kan vända och tvista på saker.

Jag är ärlig med er här, köp det eller skit i det :)

Vill ni läsa hittepå grejor och spekulationer då är det inte hit ni ska, utan då är det Flashback.

Varsågoda att vidarebefordra det, ni som läser här och skvallrar där. :D

 

Vet ni vad jag har gjort idag då?

Jag har minsann skrivit en Självanalys gällande mitt liv. Det var en uppgift i en av mina kurser, och jag tyckte att jag svarade rätt så kortfattat på de stödord vi skulle använda, tex Kost, Dryck, alkoholm tobak, motion osv..Man skulle alltså berätta hur just mitt liv såg ut i dessa frågor. Och så skulle jag skicka in det och inser att vafan…det blev ju flera A4sidor långt! Så då vågade jag inte :) Fasen de andra kurserna ska ju inte behöva läsa en roman. Även om den är skitbra såklart, haha, vem vill inte höra om mina matvanor i en sida tex? ;) Så nu måste jag nog skala av den lite. Ingen kan ju komma och säga att jag har problem med att använda många ord iaf, däremot vad det gäller att vara kortfattad…ha.

Sen har jag läst alla de andras analyser, och ska snart gå in och kommentera några av dem. Hann läsa det jag skulle i Avslappningsboken åxå, så nu så. Dessutom har jag äntligen fått hugg på en bok jag jagat, jag har en grym motvilja mot att betala 5-600kr för en kursbok bara för att den ska vara ny, oftast är de ju inte direkt roliga, och vill ha dem begagnade. Jag gillar ju rea och extrapriser åxå, det är liksom roligare att handla då:)

Nu kommer den nästa vecka, hoppas jag. I morgon ska jag coacha en av mina kurskompisar, via telefon och det ska bli roligt:) Senare ikväll/natt ska jag skriva en berättelse i Skapande skrivande åxå. Fasiken, det är roliga grejor jag pysslar med just nu :)

 

Sen tog jag med mig Lovelia ner på stan, först ett stopp på biblioteket där jag fixade lånekort,(låna kurslitteratur funkar åxå) sen kikade vi ner på barnavdelningen. Jag ska ju försöka sysselsätta min femåring tänkte jag, och där finns det ett fint utbud. Nu gick jag med i Filmklubben, så ska Jordan, Jamie och jag åka dit och kolla på högkvalitativa filmer och käka popcorn :)

Det fanns annat med såklart, och ihop med kyrkis och Öf så blir det kalas.

Lovelia ska på kalas i morgon, och ville följa med och välja present, så nästa stopp var leksaksaffären.

kalas

Och det blev en målarbok, liknade Top Model, men med djur, och pennor. Jag har under åren köpt miljoners pennor av alla de slag, och tycker att de här är bäst. Vanliga som man vässar i färg.  Tuschpennor glömmer mina ungar att sätta tillbaka korken på, hur man än tjatar och så är de torkade sen. De här håller, och går dessutom inte igenom så det syns på andra sidan:) Tacksamt nog tycker barnen lika. De får även tusch såklart men de håller ju inte så länge av förklarliga skäl.

Sen ville Lovelia gå och fika, så det gjorde vi, det gäller att passa på att mysa lite extra när man bara har med sig ett barn ♥ En bit daimtårta på Waynes som kostade lika mkt som en hel tårta på Ikea;) men kaffet där är to die for.

I går kom en bud från Gevalia, de har nya kaffesorter på gång, och ville bjuda på dem och småkakor:)

gevalia

 

Fantastiskt goda kakor,de är slut redan och kaffet har jag inte hunnit prova, än till vardags kör jag mest med snabbpulver…och nu har jag knappt haft tid att ens veva ihop det, men snart så:)

Tack!

 

I går satt Jamie hos Janelle och lekte Bulleribock, och han är så usel på det, säger helt fel siffror på hur många fingrar man trycker in i ryggen på honom och så skrattar han så gott:)

-Åtta?? Jamie det är ETT!

bulleribock

 

Knäppos:) Idag hittade han en klänning, som matchar vaxduken perfekt;) och han var så lycklig, snurrade runt och tyckte han var finast i hela världen.

 

Jamie

Blunda för stöket i bakgrunden, det ser på allvar för jäkligt ut, men det är väldigt många grejor som mellanlandat där lite för länge..Jag ska snart  fixa, kanske..Vad är det med plana ytor? De drar till sig saker!

Jag har andra ställen som är skinande rena, bara så att ni vet ;)

 

Förra veckan köpte jag en kalkonstek, det var något nytt för mig har aldrig sett det förr, men idag åkte den in i ugnen. Jag gillar saker som sköter sig helt själv, och den här skulle man bara ställa in, den låg redan i en form, och sen tog den nästan två timmar på sig att bli klar, men då var den väldigt god. Ungarna gillade det, och jag är mkt nöjd med att ha hittat nåt nytt som är godkänt av alla, och även tilltalar mina smaklökar.

Nu var det två barn som inte åt hemma, Patricia och Corrinda, och det var snudd på att 2 kg stek inte räckte, men det var den största jag hittade. Får lov att hitta på nåt att komplettera den med. Mera sås och grönsaker kanske:)

Och apropå grönsaker!

Ni som hängt här väldigt länge vet att Robban inte äter grönsaker, eller frukt. Eller speciellt mkt mat;) Han är extremt petig med mat och vägrar prova nya saker.

Idag viftade jag med en sockerärta framför honom och sa att han fick hundra kronor om han åt upp den,och han nappade åt sig den och stoppade in den i munnen, tuggade på den, och jag såg min hundring flyga iväg….men där slutade han tugga, tittade på mig och frågade hur i hela friden jag kunde med den konsistensen? Smaken var väl ingen större fara, men KONSISTENSEN? Jag var snabb att säga att han fick spotta ut den och kunde behålla mina pengar ;) men att han ens provade, smakade, det är så stort. Han lät så otroligt rolig när han försökte prata utan att ärtskidan liksom rörde kinderna, att jag började skratta så tårarna rann, och ju mer övriga runt bordet skrattade åt mig ju mer grät jag:) Så nu lever jag några år till, ett gott skratt förlänger ju livet. Och med de här ungarna runt sig får man sig många goda skratt ♥

Och en hel del gråa hår, även om jag inte sett några än så gömmer de sig säkert och kommer anfalla i flock en vacker dag:)

 

Robban gick och lade sin minsta lillebror ♥ och sen dukade de fram godiset. Haha, ja så taskiga är vi, Jamie får inget:) Å andra sidan vet han inte om det heller, och får några bitar på söndagen eller så. Sen kikade vi på Fångarna på fortet. Jordan var lycklig över att Linus-Kära bröder var med, och tjejerna gillade Äntligen hemma-Björn, medan Patricia hade gillat att se Samir, men hon var ju inte hemma.

 

Jordan Novalie

Novalie och Jordan ♥

När det var slut gick de ner och såg en film och jag tittar med en halvt öga på IronMan 2 innan jag ska ta itu med pluggandet.

 

I morgon måste jag försöka röja i trädgården, det stora parasollet blåste omkull i stormvindarna, och det är massor att bära undan, måste passa på när någon stark är hemma och kan hjälpa till. Sen har jag inte plockat ur husvagnen än heller, och tja….det finns att göra:)

Sen är det träning med Peter, och det ser jag inte fram emot ett dugg, jag har ont i axlarna av Olles pass i torsdags, och Peter har ofta en tung axelpress.

På ena Friskis har de av nån anledning jag inte fattat, bytt ut skivstångsstängerna. Förr vägde de typ inget, men nu…jisses de ligger visst på runt 8 kg enligt ledarna.Bara stången utan vikter alltså. Eftersom jag inte fattat det så tog jag såklart de vanliga 15kg på axelpressen, och tyckte det kändes jäkligt mkt jobbigare än normalt, men det är klart…det var ju ca 23 kilo i stället:) Samma med marklyft, jag brukar ha 40kg, orkar inte hålla fast mer med händerna även om jag skulle orka, vi kör ju 45 sekunder, men nu var det ju 48kg.

Det lustiga är att man alltså kan öka på vikterna ganska ordentligt:)

Och jo, jag ser visst fram emot Peters pass :) Mycket.

Men det är i morgon det, nu ska jag skriva en berättelse och sen kommentera andras självanalyser:)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cleo

    Oj, flashback verkar inte vara nådiga.. Jag känner som jag gjort hela tiden, du är en förebild som orkar på alla plan.. Det är tufft att bli lämnad, (bedragen?), samtidigt sköta hem och barn, allt måste ju fungera.. Det är helt rätt att bli besviken, arg på pappan och hans familj som ställer helt omänskliga krav på dig och barnen.. Heja Carola, hoppas resten blir hyggligt smärtfritt.

  2. Malin

    Har nu varit in på Flashback för första gången.
    Jag säger bara en sak: HAHAHA!!!!
    Allvarligt! Det är för mig obegripligt hur folk som stör sig så grymt mycket på en människa, analyserar allt denna människa (du i detta fall) skriver, att de orkar lägga så mycket tid och energi till att diskutera någons annans liv på det där sättet!!?
    Jag förstår verkligen inte!
    Om jag börjar följa tex en blogg, och känner att sättet skribenten skriver på stör mig, då slutar jag läsa! Varför i hela världen ska jag lägga energi på det?! Å sen gå in på ett annat forum för att diskutera detta med andra människor?! What?!?? Dessa människor måste verkligen ha ett fruktansvärt tråkigt eget liv!!

  3. Helahea

    Jag är inte intresserad av massa skvaller på Flashback.
    Gick in där en enda gång och blev förbannad så var det bra med det.
    Var med på en sida på FB nu efter min GBP OP gjorde ett inlägg i Fredags att jag för första gången åt en knäckemacka…. Lite förtidigt…. Ett par dagar…
    Jäklar vilken tråd det blev av viktigpettrar ….
    Jag sa TACK O HEJ !!!

  4. Susane

    Hej Carola
    Jag läser din blogg varje dag och jag gillar dej stenskarpt. Du är min idol, stark, smart, rolig, ödmjuk och verkar vara en härlig person som ger energi till omgivningen. Måste fråga du skriver att ”pappskallen” (mitt namnpå pappan till dina barn) inte sagt till dej att det är slut jag har en annan, är ni inte gifta? Jag menar har ni inte lämnat in ansökan om skilsmässa? Är ni fortfarande gifta?
    Är jag för frågvis/elller personlig behöver du inte svara.
    Kamar och tack för en trevlig blogg.

    Carola: Vi var gifta. Vi var ett par i 26 år, och gifta i sex (waste of money!) Han lämnade hemmet den 4 februari 13. Han ville få mig att mig tro att han inte var ihop med Toy, han låtsades som att de bara jobbade ihop, trots att han flyttade in till henne typ direkt.På direkta raka frågor från mig( Är du ihop med Toy? Har du haft sex med henne, vill du ha sex med henne…) svarade han NEJ.Flera gånger.Han vägrade prata med mig, och jag var ju om man så säger, rätt så jäkla förstörd.Månader gick utan att han sa något. Det sista som överger en är hoppet så jag hoppades ju, att han skulle ha fått en knäpp och skulle komma hem igen, typ. Några dagar innan vår bröllopsdag i maj förra året så kom det papper från tingsrätten om att han begärt skilsmässa.Det slaget var otroligt svårt att resa sig ifrån. Han svarade givetvis inte när jag ringde honom…Som sagt, hoppet är envist och lever så länge det finns en microchans, och än idag har jag den där ”Bobby Ewing är död men kliver en morgon ut ur duschen för Pam har bara drömt”-känslan. Jag har inte fått något avslut, ingen förklaring.Bara papper från tingsrätten.
    Han hade inte stake nog att efter 26 år säga till mig att han ville skiljas, utan han gick via tingsrätten. Så djävulskt fegt och det gör så förbannat ont,fortfarande. Sen tog det ju 6 månader med betänketid, och på dagen skickade han in att han ville fullfölja..i november, och sen klubbade tingsrätten det den 13 feb, och var så vänliga att skicka beslutet så jag fick det i min hand på Alla hjärtans dag. Tack;) Så jo, vi är skilda, jag har dock inte blivit tillfrågad men å andra sidan vill jag knappast vara gift med en idiot.Jag frågade honom återigen strax innan nyår om han var ihop med Toy, och han såg mig rakt i ögonen och kunde inte säga Ja, hur jäkla svårt ska det vara? Och hur schysst är det mot henne…inte för att jag bryr mig om henne, men ändå.
    Och nu kommer farmor och säger till två av mina barn att Alla måste ju acceptera att pappa och Toy är ett par…fast han alltså inte sagt nåt, och vill att barnen ska hålla med henne om att jag är en elak jäkel som borde ha läkt mina sår vid det här laget..fast hon sekunden senare säger att pappa orkar inte ta det här just nu..gällande att prata med mig om barnens framtid..? Han som liksom är orsaken till allt vårt elände, han orkar inte, men jag borde läkt?
    Nä fy farao för svin av alla de slag.
    Lite mer info än du bad om, sorry, det är svårt att svara kort :)

    Kram tillbaka <3

  5. Frida

    Gick in och läste nu. Ja, herregud. Dom enda som vet något om ett äktenskap är väl för guds skull dom 2 som levde i det. Andra, och speciellt helt okända, har väl ingen som helst aning. Helt sjukt. Folk bara spekulerar och antar och tror. Fast dom egentligen inte vet nånting. Förmodligen har dom så tråkiga liv själva att dom måste lägga sig i andras förhållanden och liv för att få någon slags spänning i sina egna liv. Tragiskt.

  6. Jenny

    Har också tittat in ett par gånger på flashback och har varje gång börjat skratta åt vad folk skriver där. Konstigt att folk vet sååå himla mkt om familjer de aldrig träffat:-) Carola, du kan ju gå i terapi hos någon av de personerna som skriver om dig och P, de verkar ju veta så mkt bättre än dig om hur ert äktenskap var och hur man egentligen ska göra;-)

  7. Aino

    jag har också varit på Flashback och läst ibland men tycker nog att många inlägg där säger mer om de som skriver och deras livsåskådning än om dig. Jag håller på dig Carola…stenhårt!:-))

  8. My

    P tillhör helt enkelt den stora gruppen fega män som väljer handling istället för ord och han har varit väldigt tydlig där istället och verkar ju heller inte ha ångrat sig efter all tid som har gått.

Comments are closed.