Familjen Annorlunda

Se där, ni roade er själva minsann;)


Här tror man att ni ska sakna mig när jag för en gångs skull lämnar er åt er själva, men det gjorde ni ju inte ;)

Ni har haft fullt upp i kommentarsfältet, det är kul att ni har så många åsikter, och att de går stick i stäv med varandra, eller klickar som väloljade lås:) Som jag sa så får alla göra som de vill, jag förutsätter att man gör det som passar ens egen familj bäst i alla lägen, men det finns de som inte vågar följa sitt hjärta och den känsla de har att det är rätt att stanna hemma, och dem vill jag ge lite styrka att våga. Ni med starka åsikter och skinn på näsan klarar av det själva oavsett vilket val ni gör, men för dem som gärna vill, men får mothugg, kanske inte direkt, men genom att lyssna på hur ”alla andra” gör så kan det lätt kännas som att man är den enda i hela världen som vill vara med sitt barn och inte lämna i väg det. Tro mig, även jag har känt så, men gjorde ändå som jag kände var rätt för oss, och i efterhand kan jag bara säga att jag aldrig ångrat det :)

Hur fan ska man kunna ångra det förresten ? Tid med sitt barn är alltid väl investerad tid:)

En del av er blir förbannade som alltid på att jag tycker som jag gör, och dessutom har mage att säga det, men så länge som jag inte tilltalar er personligen så behöver ni inte känna er anklagade. Känner ni att ni gör det rätta för er, så varsågoda att fortsätta med det.

Om jag inte skulle kunna acceptera andra människors val så skulle jag ha ungefär NOLL kompisar, för vem vill hänga med nån som alltid ska ha sin vilja igenom och alltid vet bäst och inte låter någon annan ha en egen åsikt?

Jag är svinigt bra på att acceptera att andra gör sina egna val, jag kan diskutera med dem, fördelar och nackdelar hit och dit men varför ska jag bestämma hur andra ska göra?

Att berätta hur jag ser på saker och ting, med för och nackdelar och allt däremellan, det är inte samma sak som att tvinga folk att tycka som mig. Det är något som många förstår, andra inte:)

Jag gillar inte dagis. Du kanske inte gillar pannbiffar, eller röda bilar. Jag tycker att dagis är till för att föräldrar som jobbar ska kunna ha sina barn där under tiden. Du kanske tycker olika. Skit samma. Vi kan väl vara vänner ändå?

Av mina vänner är det få som stannat hemma så länge som jag, men tadaaaaa….vi är vänner ändå :)

Men oavsett så är det alltid roligt att läsa om hur olika val man kan göra, och hur man kan lösa det, motivera det och få det att fungera för sin familj:)

Ska vi släppa det? Eller vill ni prata vidare?

 

Okey, vill ni höra om min lilla weekendresa? :)

Förra sommaren var jag och syrran på Robbie Williams i Göteborg, och hade en del otur med vårt hotellrum, och som kompensation fick vi en ny vistelse. Den gällde till och med sista september i år, så vi var ju rysligt ute i god tid skulle man kunna säga och hånflina stort och mena precis tvärtom;)

Men man behöver inte vara i god tid, bara man är i tid skulle man kunna säga, och med hjälp av min äldsta dotter, Janelle som kom och barnvaktade sina syskon en hel helg så kom vi iväg.

Vi hade tänkt åka bil, och stanna nånstans på vägen för övernattning, men ju närmare resan vi kom, ju mindre lockande kändes det att köra i sju timmar eller vad det kan ta, (och tillbaka bara nån dag senare!) och till sist bokade vi flyg. Jag har en syster som jobbar på SAS, och för dem är ju flyg ett rätt så solklart förstahandsval, medan det för mig är något som jag förknippar mer med resor utomlands. Dessutom så gillar jag inte att flyga. Förr tyckte jag att det var aptråkigt, efter att man satt sig till rätta, lyft och planat ut, fått kaffe eller vad det kan vara så var det bara en evig väntan… Jag har mestadels flugit långt – USA, Hawaii, Thailand,och det är ju många tråkiga timmar. Men nu? Jag tycker det är fruktansvärt obehagligt. Flygrädd kan det nog kallas med ett annat, mer riktigt ord. Lite pinsamt ju :)

Dock är det onekligen att föredra tidsmässigt, så det är bara att bita ihop. Nästa gång ska jag dricka vin eller ta en rohypnol ;) kanske båda för full effekt..hehe. Ni får lov att påminna mig, för jag glömmer lika fort som jag landat hur jobbigt det var. Tror att det till stor del är min kräkfobi som ställer till det här, när det skakar och ruskar så blir man ju lite åksjuk.

Men, det gick såklart bra:)

sasVi landade i Göteborg vid halv sex, och tog flygbussen in, för att sen virra runt en stund innan vi fick fatt i nästa buss som tog oss till Radisson Blu, där vi skulle sova första natten. Jag kände till ett Radisson och det ligger mitt i stan. Det gjorde inte detta:) Men stunt samma, vi skulle inte göra mer än äta middag.

radisson

radissonDeras grej verkar vara olika stolar, fåtöljer och soffor, fanns hur många coola varianter som helst.

Vi kilade vi upp till relaxavdelningen för att bada bubbelpool. Det fanns tre pooler, en ute, två inne, och alla med ett flertal män i, och jag drabbades av svår jagvillintevisamigibikini-ångest, och drog badrocken tätare intill, och surfade frenetiskt på mobilen tills en pool blev ledig, haha. Men vafan…orka konversa fransmän som ska kallprata liksom;)

Jag kan svära på franska och thats it, och det är ju lite otrevligt att svara För helvete, på ett hej kanske;)

Snygga..

radissonLite bubbel i bubblorna av alla de slag;) och sen dusch och tillbaka till rummet för att fixa oss till maten. Alltså kamma håret, deo under armen och en ny tröja. Man ska inte överdriva.

radisson

Glas och hotell verkar vara en vanlig kombo? Här fanns det iaf frostat glas i dörren in på toa, jag har berättat om en annan vistelse där badrummet var en glasbur, med gardiner på UTSIDAN…jojo. Det fanns dock inget lås på dörren. Jag låser alltid in mig på toa. På Hola hade jag eget rum med toa, och dörren ut i korridoren var ju låst, men jag vill låsa om mig när jag ska på toaletten så är det bara. Syrran är lika. Vi överlevde:)

 

Vi åt mat på hotellet, värsta goda burgaren, och några öl.

radisson

Oj såg inte sådär väldigt smaskig ut, men den var fantastisk. Efter att ha suttit och babblat länge och väl började vi gäspa och åkte upp till rummet, såg på Tv och somnade.

 

Vaknade av klockan, och upp och duscha, och ner till frukosten. Först måste jag ha yoghurt, och eftersom man kan sitta och äta i hundra år, så lyckas jag peta i mig en smörgås med diverse tillbehör, och juice. Jag dricker nästan aldrig juice annars, men här hör det till. Kaffe såklart.

radissonSen….går man in på andra frukosttallriken, godiset:)

radisson

Jag älskar croissanter. Skulle kunna äta enbart det och aldrig ledsna, men nästan enda gångerna är vid hotellfrukost. Tur det misstänker jag ;)

 

Jaha, och proppmätta och belåtna åkte vi upp till rummet, plockade i väskan och checkade ut. Frågade om enklaste vägen till Liseberg, eftersom nästa hotell ligger precis där, man vill ju inte berätta för personalen att man ska byta boende.. och det var buss och spårvagn. Jahapp. Rullade iväg våra väskor, missade en buss precis, och fick vänta lite på nästa, men solen sken och allt var bra så vad gjorde det? Inte ett dugg.

Vi klev på, och sen av på rätt ställe, men där fick vi lite problem. De bygger lite, och hade stäng av den hållplats vi skulle från, och vi virrade runt lite. En man frågade vart vi skulle hän, och sen sa han med bestämdhet att det var den och den spårvagnen vi skulle ta, så vi lallade dit, bara för att inse att det nog knappast gick något alls här om det inte flög eftersom det stod betongsuggor i vägen och var ett stort hål i gatan… En tjej visade oss rätt, men på vägen dit kom samma man igen, och blev lite irriterad på oss för att vi inte gjorde som han sagt..Nu kände vi  en svag doft av gammal alkohol och insåg att han kanske inte var den mest pålitlige vägvisaren, så vi smet:)

Och kom på rätt buss, och av vid rätt hållplats.

Traskade till Scandic Opalen, och ställde in väskorna i bagagerummet för att sen åka tillbaka ner på stan.

Vi tog spårvagnen till Haga, och sen gick vi därifrån ner mot Nordstan, och flanerade och kikade in i de butiker som såg spännande ut. Solen sken ju och det var helt fantastiskt att promenera.

Jag köpte min väska i Göteborg förra året, och nu hittade vi samma butik och jajamen, en ny väska:)IMG_3171Missäy, eller nåt sånt heter butiken. Har för mig att den finns även i Stockholm? Men det gör inget, det ska handlas i Göteborg för att gillas ;)

Lite annat smått och gott shoppades det loss på, och vi satt sen i solen och bara hade det bra en lång stund innan vi gick tillbaka hemåt. Nu var vi hungriga, och hade googlat fram att det fanns goda räkmackor i Gothia Towers, och eftersom det ligger precis intill hotellet så passade det oss utmärkt. Men, det var ju fasligt höga torn..med en pool som hängde på utsidan och hade genomskinlig botten…typ 20 våningar upp eller så. Folk är ju galna.

Hissen gick på utsidan, och restaurangen hette Heaven 23 så det är ju lätt att gissa att det var just 23 våningar upp vi skulle. Syrran är lika höjdrädd som jag, så vi ställde oss i varsitt hörn av hissen, så nära huset vi kom, och sen blundade jag och andades långa djupa andetag tills vi kom upp :)

Haha, ja jag vet det är fan störtlöjligt. Knäsvag och yr klev jag ur, och det tog ett tag innan balansen stilade sig, men då var det ju en alldeles fantastisk utsikt.

heaven23

Massor av folk, vi var i baren, och fick vänta en stund på att ett par ätit klart, men alltså, de här räkmackorna var värda att vänta på:

heaven23

Det kan ha varit den godaste jag ätit i mitt liv. På allvar. Mätt blev man ju åxå:)

Ölen var god den med, och sällskapet trevligt, utsikten great och det kändes som ett väldigt trevligt ställe.

Sen var det ju bara den där detaljen att har man åkt upp lär man åka ner. Syrran förespråkade de hissar som gick inne i huset, men det är ju ännu värre. Om de stannar så är man ju fast i ett jäkla rör, blind liksom, men sitter man i en glasbur på utsidan av huset så kan ju Keanu Reeves se vart man är och komma och rädda en…:) (Speed )

Så det blev hörnet igen, andas djupt och…men? Det var inte alls läskigt ner, bara mysigt och vackert med alla ljus:) Mörkret gör ju att man tappar lite höjdseende. Tack för det.

Vi gick till hotellet, checkade in, och kom upp till en tjusigt rum på våning 11, med både sittgrupp

scandic opalenoch sängar

scandic opalen

Glasdörr till toan(?) men frostad och med lås:)

Hela ena väggen var fönster, från golv till tak, och det var härligt.

scandic opalen

Vi gick en promenad, köpte godis:) haha, det var ju lördag, och satt sen en stund i baren innan vi gick upp och åt vårt godis och kollade på en konstig sciencefiction film.

Vi är sådana partypinglor att det inte är klokt åt det! Man kan ju tycka att när jag för en gångs skull KAN så borde jag gå ut och slå klackarna i taket, men för det första så vet vi inte vart man går ut i Gbg, och för det andra så är vi inte direkt roade av det. Att gå på nån klubb och supa skallen i bitar är inte min grej längre helt enkelt. Att vakna bakis är nog en av de vidrigaste saker som finns, och det utsätter jag mig helst inte för;)

Jag har ju i så många år haft roligt utan en enda droppe alkohol, så det är inte nåt jag känner hör till för att man ska ha kul. Men att sitta och dricka en drink eller två i baren med trevligt sällskap funkar.

 

Jaha, nu är klockan massor, jag måste hoppa i säng, så ni får vänta lite med resten av min helg:)

Nati natti :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jennybenny

    Kul att börja läsa här & följa en ny blogg för mig :) Så skoj att se vilka mina ”kollegor” är :)

  2. Chocochock "50 nyanser av choklad"

    Ja visst är croissanter gott!!
    Finns det croissanter och färskpressad juice på hotellfrukosten, då får den full pott :)
    Har nyss varit i Berlin och där har jag inte bara förätit mig på hotellfrukostar.
    Herregud vad mycket choklad det fanns…. Jag var i himmelriket.
    Har bloggmaterial för ett år framåt nu tror jag :)

  3. Åsa

    Din blogg – alla Loppi bloggar – ser konstig ut, i alla fall i iPad, lite svår att överblicka. Det var bättre förr…

  4. Nina

    Vilken härlig helg du och syrran haft, så väl unt! Men alltså menar du verkligen att toaletten hade glasväggar med full insyn och med lås?? Hur tänkte dom där liksom?

  5. Helena

    Där håller jag helt med Lina, det handlar inte om att lämna bort utan till något man tror på. Och även om man inte gör det så är det idag ytterst få familjer som har möjlighet att vara hemma tills barnen är tre år eller tills de börjar skolan. Dessutom så slår detta om man nu gör det valet, hårt mot ens egen pension, speciellt om man har en man som drar vilket inte är helt ovanligt. Att du Carola inte ångrar dina prioriteringar just nu förstår jag mer än väl men att det kostat och kommer att kosta dig ekonomiskt står ju helt klart. Pengar och umgänge med barnen kan/ska inte ställas mot varandra men blir lätt en realitet, tyvärr!!

    1. Ammi

      Håller helt med dig Helena och även Lina. Har gillat att läsa Carolas blogg då den är så jordnära och ”normal”, man känner igen sig. Men på senaste tycker även jag att det blivit för mycket provocerande inlägg. Att skriva att alla gör som de vill och det som är bäst för dem, men använda formuleringar som att stärka dem som ”vill vara med sitt barn och inte lämna i väg det” är ju ett slag under bältet. Att skriva att ”dagis” är till för föräldrar som jobbar tyder ju på att du Carola skulle behöva göra ett studiebesök på inte bara ett utan flera ”dagis”. Det heter numer FÖRSKOLA för där finns en egen läroplan, precis som i grundskolan och gymnasieskolan. Dessutom är de förskolor som byggts eller renoverats på senare år designade och anpassade helt efter barnens behov, INTE VUXNAS. Det tas även hänsysn till hälsa och miljö genom att välja färger, material, uppvärmning etc som testats och godkänts. De som jobbar på en förskola kallas pedagoger och förskolelärare. De har en HÖGSKOLEutbildning och gör ett hästjobb! Barnen serveras i möjligaste mån ekologisk mat från en genomtänkt näringsriktig meny. Barnen får lära sig att använda modern teknik, matematik, naturkunskap, språk, social kompetens etc. Alla ni mammor därute som misslyckats med amning, ”lämnat bort” era barn på ”dagis”, stressar till karriären varje morgon och samlar på egna pensionspoäng och hemska slantar på bankkontot: Ni är bra som ni är! Era barn kommer att älska er lika mycket som alla ”hemmabarnen” älskar sina mammor. Ha inte dåligt samvete bara för att ni valt annorlunda. Var stolta över er själva, era fina barn och deras superbra förskolor. (Ville bara stärka dem som inte valt som alla ni hemma-mammor) Nu ska jag natta mina barn så de orkar upp till förskolan svintidigt imorgon för jag är mitt i karriären och måste betala amorteringar på sommarhuset. Kram på er :-)

      1. Anette

        Håller helt med Lina, Helena och Ammi här uppe. Allt är inte så där svart eller vitt. I vår familj har barnen varit på förskola, men det betyder inte att dom varit där långa dagar eller att vi skulle älska dom mindre än s.k. hemmamammor. För MIG har det också alltid varit viktigt att barnen haft en närvarande PAPPA, jag skulle aldrig vilja ha monopol på att sköta barnen. Jag tror att om det skulle bli skilsmässa för oss så skulle han aldrig aldrig kunna lämna barnen, för så pass nära står dom varandra idag, alltså barnen och pappan. Den äldsta är nu 13 år.

        För mig har det också varit viktigt att förtjäna mina egna pengar och på det sättet bidra. Pengar ger oberoende, jag har mina egna ben att stå på ifall det skulle hända mannen något.

        Sen om förskolan. Vi har alltid haft enbart positiva erfarenheter av den. Härlig personal och barnen har trivts. Jag tycker inte man kan säga att man inte gillar dagis om man inte själv har erfarenheter av att ha haft sina barn där?!

        Carola: jag har haft dagis! På heltid till Janelle och Patricia och 15 timmar för Robban och Corrinda. Bra ställen med toppen personal :)
        Jag kanske formulerar mig tokigt men dagis är bra! Men inget för mig då jag hellre tar hand om och uppfostrar mina barn så som jag vill. Jag gillar inte alla smittor som florerar på dagis, speciellt inte när jag haft en liten bebis, och har svårt att se vitsen att stressa och sjåa iväg ett barn för att sen gå hem och mysa med ett annat. Jag utbildade mig för att jobba på dagis, jag tycker det är toppen att det finns! Men det finns alternativ:)
        Och om skilsmässa.. Jag trodde aldrig han skulle dumpa barnen, han har varit en toppenpappa! Närvarande och engagerad, men något hände. Jag tror inte det hjälpt om han så varit hemmapappa för det han gjort är inte rationellt. Att skiljas visst, men resten är inte klokt nånstans, och det är väldigt mkt ni inte vet här. Det kan man inte förutse så det kan hända alla. Oavsett hur man fördelat ansvaret hemma

        1. Anette

          Ok Carola, det var ju visst så att dom varit på dagis :). Ber om ursäkt för misstaget!! Och ja, det är säkert mycket vi inte vet om vad som hänt och hur tokigt allting blivit. Kanske det verkligen är så att en mänska kan ’flippa ur’ på nåt sätt som man aldrig kunde tro?! Allt gott till dig, gillar dig även om vi ibland kan ha olika åsikter!! :)

  6. Lina

    Det är inte så svart eller vitt att de som väljer bort förskola är de som vill vara med sina barn medan de som väljer att låta barnen gå på förskola inte vill vara med sina barn. Det är inte konstigt att det blir fart på diskussionen när precis ALLA som har barn såklart har fattat aktiva beslut kring sina barn och sina liv och det finns inget rätt eller fel, det finns bara individuella val men en sjuhelsikes massa sociala normer och värderingar som jag tror de flesta av oss påverkas av mer eller mindre. Det är fullständigt onödigt att framställa sina val som bättre än någon annans, jag tror ALLA vill vara med sina barn och att ha barnomsorg handlar inte om att ”lämna bort sina barn”.

  7. Helena

    Förskola betyder lek med andra och jämnåriga barn, barnkultur (sånger, sagor, barnböcker) och skapande (måla, rita, skapa i lera m.m.). Vidare: social träning utanför familjen som är jättebra. Från tre år är det kanon att få tillgång till allt detta, i grupp och tillsammans med andra barn. Drömmen är 5-6 per dag, det är ganska lagom. För de flesta är förskolan ett måste och inget dåligt alternativ alls. Sen vill jag såga en sak Carola: det känns mer och mer som om du har börjat färktas med dina läsare, att du hånar dem och läxar upp dem. Ja det finns taskiga människor jag vet men börjar detta bli en slagsida så blir det inte bra, då d fina och snälla kommentarerna knappt observeras av dig.Det ger en lite tråkigare ton i din blogg än tidigare faktiskt. Jag har alltid gillat att gå in och läsa här men nu känns det inte riktigt bra längre. Du lan välja att läxa upp mig i ditt nya inlägg, alternativt undersöka om jag har en poäng med min reflektion. Allt gott till dig❤️

  8. mormor Mia

    Vad jag vet så har inte ett enda dagis byggts för att barn har ett behov att vara där. Nej, dom finns för föräldrars behov av barnomsorg när de jobbar. Att man måste vara inskriven i barnomsorg som arbetssökande betyder inte att barnen MÅSTE vara där. Som föräldraledig tycker jag att barnen ska få lov att vara hemma, det kan inte finnas behov av barnomsorg när mamma/pappa är hemma hela dagarna. Så tycker jag, rätt eller fel, ja vem f*n vet det.

  9. J

    Man får inte alls göra som man själv vill..?!?!
    Så fort man väljer ngt utanför den sk normen..så hackas det o pikas på en…
    Jag har också valt bort dagis/dagmamma till mina minsta barn…
    Vet inte hur ofta jag får slängt i ansiktet ngn spydig kommentar..
    Nu sist var det ngt om jämställdhet…men om jag o min gubbe är överens ..vad är då problemet…?!?!
    Kan inte jag vara jämställd med min gubbe om han jobbar o jag är hemma?! Jag vårdar ju våra skatter..:-) det viktigaste vi har..
    Om jag som hemmafru känner mig nöjd med det ..varför stör sig folk på det? Ungefär som om jag inte är vuxen nog att välja själv..?! El är det så att jag inte förstår mitt eget bästa? Vad vill man ha sagt när man hånar mig/Carola för ens livsval?!
    Och nej jag skulle aldrig kommentera ngn annans val i livet…….även om jag tycker att dennes val är helt galet….!
    Tittar på min bäbis som fyller ett nu i dagarna..& tänker ..hur i hela världen kan man lämna bort en sådan liten…?!?! Usch skär i mitt mamma hjärta…men återigen så skulle jag aldrig döma ngn annan…..

  10. Kristina Å.

    Låter som en superhärlig weekend och tur med vädret hade ni också. Vi bodde på Gothia Towers över midsommarhelgen och åkte upp till Heaven 23 men räkmackorna hann vi aldrig med, får bli nästa gång. Inte måste man parta loss, räcker gott och väl med lite shopping, god mat och dryck och sen sussa sött!

  11. Ida

    Kanske dags att släppa diskussionen om förskolan nu? Vad är det att diskutera gång på gång? Nu vet alla att du inte vill ha dina barn på förskola och det är inget som vi läsare behöver ha massa åsikter om. Var och en gör det som de själva vill. Låter som du och din syrra haft det riktigt trevligt.

  12. anna

    Hej Carola! Hihi! Du, är en super skön tjej/mamma. Fick mig ett gott skratt av din resa, längtar till slutet:-) Hihi! Nu. Ska jag hoppa i säng…

Comments are closed.