Familjen Annorlunda

Och till er som är kvar ;)

Idag var det minsann en hit-och-dit-dag.

Först en vanlig morgon med alla bestyr, och sen en lunchdejt med Helen och Mio på Ikea. Jag som äter så sen frukost nöjde mig med enbart kaffe, medan killarna åt köttbullar med pommes. Om vi kunde äta alla våra måltider på Ikea så vore de nöjda;) de älskar allt man kan äta där.

Sen hann jag inte med att köpa gardiner till Corrindas rum, hon har lyckats riva ner rullgardinen, och den satt så att det inte gick att öppna fönstret, så nu byter vi ut den mot mörkläggningsgardiner. Janelle och Simon hade köpt skitsnygga som jag är ute efter nu. Corrinda hade utvecklingssamtal kl 14.00, och den skolan har tänkt till:)

De låter alla elever vara lediga idag, och så betar de av alla samtal. Det ger lugn och ro på skolan, och så kan lärarna koncentrera sig på just de här samtalen. Corrinda var ju rätt nöjd med sin sena tid, då kunde hon sova länge, och sen tog hon bussen dit för hon ville inte alls luncha.

Småkillarna hittade varsin pinne på vägen och sådana kan man ju fäktas med, så det gjorde de medan vi väntade på syrran, och sen gick vi in och letade reda på rätt klassrum. Corrinda har två nya mentorer i år, båda män, och jag träffade båda idag. Jag tyckte de kändes helt ok, och jag gillar speciellt att båda hukade sig ner och hälsade på Jordan och Jamie, det gör bara en viss sorts människor, och de gillar jag oftast :)

Inga bekymmer gällande Corrinda, möjligen att hon pratar lite för mycket, men det är ju liksom ingen nyhet, sen den dag hon började prata har munnen gått i ett :)

 

Vi åkte hem, och såg till att Novalie blev klar, hon skulle på dans,och precis när vi skulle åka så hörde jag Jordan ute, ett illvrål och så hejdlös gråt, och så låter han aldrig om det inte är riktigt illa. Han kom in och hade slagit sig i huvudet, men kunde inte berätta hur och på vad för han snyftade så. Vi var tvungna att åka, så efter en check att det inte blödde, eller var nån bula, så fick han en påse kyla på huvudet, och så hämtade vi upp kompis V. Jag trodde såklart att hans smärta skulle avta, men han grät och grät och grät. Hela vägen in till stan ( 10 min) och väl framme ville han inte alls gå, utan jag fick plocka fram vagnen, som han lade sig i och fortsatte snyfta.

Jag kollade igen, men ingen bula. Han berättade att han ramlat baklänges mot ett träd, och jag fattade inte hur det kunnat göra så in i bänken ont, men så var det. Tydligen hade Jamie sprungit in i honom, men ändå. Han lugnade ner sig på vägen till danslokalen och då var det väl ok tänkte jag, och vi lämnade av tjejerna. De dansar i 45 minuter så åka hem är ju inget alternativ så vi gjorde lite ärenden. Så fort han lyfte huvudet från det halvliggande läge vagnen hade började han gråta igen, och försökte bita ihop för han ville inte, och nu jäklar började jag bli orolig. Varför ger det sig inte? Jag kikade i ögonen, han fick följa mitt finger och alla reaktioner var precis som de skulle så varför så ont? Jag insåg att vi fick lov att åka in på sjukhuset om det inte gett med sig, men han hade åtminstone lugnat ner sig och var inte lika snyftig längre, och det i sig gör ju att man får huvudvärk. Inne på H&M började han kunna lyfta huvudet och kika sig omkring, och blev lite lugnare själv, så då gav det sig ju sakta men säkert. Men en dryg timme hade han skitont…Pust.

Han kunde inte vrida på skallen för då gjorde det ont i sidan av nacken, så det är en fet jäkla smäll han fått.

Hemma sen så åt han middag, var ute och lekte med kompisarna och satt och kollade på tv, så det känns bra nu. Han fick med sig en vetekudde ner i sängen så han kan få lite värme på nacken.

Efter maten bakade jag detta oerhört avancerade fröknäcke:)

IMG_3031Jag har gjort nån egen hittpå-variant förut, men fick för mig att det här skulle vara enklare. Nja, marginellt. Men gott. Jordan och Jamie är de mest nyfikna barn jag haft när det gäller mat, de smakar på det mesta. Tycker om mycket, medan annat spottas ut lika fort, men det är ju ok. Man kan inte gilla allt. Häromdagen fattade de galoppen gällande räkor, och idag åt de makrill i tomatsås. Och det här var en favorit hos Jordan, medan Jamie inte var så förtjust.  Nästa gång blandar jag ihop de fröer och nötter jag har i skåpet, med lite olja och vatten.

 

Sen lovade jag ju er att visa de sköna jeansen från me&i. men det var för varmt att ta på dem idag!

Det är mitten av september och det är riktigt varmt och skönt ute, det gillar ju jag :)

Men det kommer bild på jeansen, idag får ni se de andra jag plockade upp ur samma paket. Jag är ju ingen mysbyx-människa. Jag har jeans och tröja nästan jämt. Även om jag är sjuk och bara skrotar runt hemma så är det jeans..Jag vet inte varför, men jag känner mig mer proper då. Men man måste ha ETT par mysbyxor i garderoben, jag saknar det ibland, och de här kan vara plagget som gör att jag blir en riktig mysbyxe-freak:)

me&i

Everyday Yogapant heter de, och är supersköna. Sitter inte åt nånstans, men sitter ändå precis där de ska. Färgen är gråblå, och svinsnygg. Muddarna är långa och går att vika upp eller så hasar man ner byxbenen lite. De här skulle jag lugnt kunna bo i:) Och visa mig ute i med stolthet :)

Snygg detalj på höften. Från me&i alltså. Även tröjan kommer därifrån inser jag nu.

me&i

 

Barnen gick och lade sig, och jag har pluggat lite. Det tar tid att läsa och reflektera över saker och ting, och det tar tid att fatta deras plattform. Den är lite svår att få bra översikt i, det blir mkt klicka fram och tillbaka, men det är väl en vanesak.

 

Tack för era tumlartips! Jag skulle gärna ha en Miele, mammas tumlare är säkert 35 år, eller så och funkar fortfarande, men de är ju så förbannat dyra. Jag tvättar och tumlar så mkt att jag säkert skulle slita ut den på kortare tid än 20 år som de anger som livslängd så jag tycker det känns bättre att skaffa nån billigare. Hotpoint lät ju spännande:)  Den här jag har idag var en i mellanklass och den har jobbat bra i iaf ca 8-9 år, tror jag hade den med från förra huset…? och då är den från 05… Killen på verkstan som jag pratade med om att laga den tyckte jag var blåst som ens funderade över det;) han menade på att maskinens livslängd var överskriden för länge sen om jag tvättade/tumlade så mkt. Fast den kan inte vara så gammal? Men en 6-7 år iaf.

Jag har inte haft tid att kika vidare, men ska ta tag i det.

 

Nu måste jag fixa lite och sen sova!

Det är en speciell dag i morgon ♥

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Med Dina sjukvårdskunskaper och erfarenhet som 9 barnsmamma vet Du säkert vad Du gör.
    Hur verkar Jordan idag?
    Är han piggelin är det säkert okey.

  2. Kikkias

    Fast allvarligt hur f-n vågar du låta bli att åka in? Du är ju liksom varken SSK eller läkare????

    Carola: min unge- mina beslut:)
    Läs vad jag svarade Neta.
    Jag tvekar aldrig att åka in om jag är osäker, men det var jag inte. Inte det minsta.

  3. Hanna

    Goooodmorgon! Och du levererar som vanligt Carola, man blir så himlans glad av att läsa dina inlägg. Jag pluggar heltid och jobbar deltid, och på morgonen efter att jag lämnat av barnen på skolan så är det min tid i 30 min innan plugget tar vid. Kaffe, knäckebrödssmörgås och så din blogg. Aaaaah, underbart! Har sagt det förr men det tål att sägas igen: du är en oerhört stark och levnadsglad person som trots motgångar fortsätter kämpa och med förmågan att se det ljusa i tillvaron. En sann förebild! Jag tänker iaf fortsätta läsa din blogg, även om vi inte alltid delar alla åsikter om allt ;-)

    Ha nu en riktigt fin onsdag och hoppas att denna speciella dag för dig blir precis som du önskar.

    Kram Hanna

  4. Åsa

    Jag tycker Du ska kolla upp Jordan, när det gäller barn & huvud är det bättre med en gång för mycket än tvärtom.

    Carola: tack för omtanken. Om jag åkt till akuten hade vi fått sitta där och väntat, de hade gjort samma slags undersökning som jag gjorde och tagit en syresättningscheck på trettio sekunder. Sen hade vi ev blivit kvar för observation men knappast med det allmäntillstånd han hade = strålande:)
    Det hade inte röntgats eller gjort något mer i det läget. Alltså kändes de inte befogat. Han visar inga tecken öht på någon allvarligare skada, det var bara väldigt ont en lång stund. Det hände vid 16 och han lade sig vid 21 och var piggelin fyra av de timmarna, och jag kollade till honom innan jag lade mig vid ett och ruskade i honom och han vaknade direkt:)
    Allt ser fint ut och jag känner mig trygg med att kunna bedöma det efter min förmåga och kunskap :)
    Gör man inte det ska man såklart åka in:)

    1. Neta

      Ja du må ha jobbat på barnneurologen men det gör dig inte till läkare. Du vet lika bra som jag att slag mot huvud och nacke kan ge skador som inte visar sig direkt.

      Carola: jag använder som alltid sunt förnuft. Det behöver man inte vara läkare för att ha:) Han hade ont, han var rädd och han grät i 180= ännu mer ont i skallen… När han lugnade ner sig försvann det. Han är pigg och sig själv, och man behöver inte söka läkare då. Försök inte ge mig dåligt samvete för det funkar inte. Jag vet att jag gjorde rätt:)

  5. Annika

    Rekommenderar oxå Miele, svider då man köper dem, men vi har haft vår tvättmaskin och torktumlare i 6-7 år och tycker de är som nya ännu. 6 pers huserar i vår familj.

    Sen har meandi skitbra kläder, har köpt av deras kläder i 8 år och finfin kvalite. Beställde precis jeansen åt mig själv:-)

  6. Neta

    Det där med Jordans huvud lät ju lite läskigt, är du säker på att det inte är ett kärl som brustit? Jag skulle kolla upp det.

Comments are closed.