Familjen Annorlunda

Jag är hemma:)

Borta bra men hemma bäst, så är det bara:)

Jag funderar rätt ofta på hur man bara kan resa sig och lämna det här livet, för mig är det nämligen totalt obegripligt, för det finns inget som ens kommer i närheten av att få komma hem och mötas av alla de här underbara skitungarna.

Vad i hela världen kan vara viktigare? Jag fattar inte.

 

Jag var så jäkla trött på tåget hem, satt där först och blundade, sen med min dator en stund, sen en bok, och sen gav jag fan i allt och bara blundade tills vi var hemma:) Otroligt najs. Lite orolig för att somna och dregla och snarka bara;)

Den här resan satt jag så jag såg in i bistrovagnen, och jag funderade på att gå och köpa en kopp kaffe, men orkade inte, och var fundersam på om det ens är gott kaffe på tåg? Är det det? Eller sånt där fulkaffe som smakar beskt..?

Ditvägen hade jag bokat fönsterplats, och jo…jag satt närmast där fönstren är, men hade minsann en vägg där..? Dålig utsikt alltså ;)

Hemvägen satt jag mot gången, och jag vet inte vad som är bäst. Lite fundersam på om jag missade, eller om man inte kan boka om man vill åka fram eller baklänges? Jag fick åka bakåt båda vägarna, och vad jag minns så fanns inget sånt att kryssa i på bokningen? Det skulle ju inte vara fel att få åka framåt, jag kan ha lite tendenser till åksjuka ibland, men nu gick det bra.

Summa summarum så vad tågresorna kalasbra:)

Jag var inte beredd på att få lock för öronen, men det fick jag vid ett flertal tillfällen, men det var de gångerna vi susande fram i 200 knyck och in i en tunnel typ.

tåg

En av tjejerna på kursen åker bil från Stockholm, och jag skulle kunna åka med henne, men jag gillade de här timmarna i lugn och ro, bara jag, och ett helt tåg fullt med andra, men de behöver man ju inte bry sig om;)

Det är något jag får lov att fundera på:) Trevligt sällskap Vs ”Egentid” ( haha, ni vet ju att jag tycker det är ett skittöntigt ord i familjesammanhang, men här kändes det rätt klockrent)

Något jag inte ens tänkt på, eftersom jag inte visste att det var noll täckning på mobilen där uppe, det var att det kanske inte var så smart att ha SMS-biljetter….;)

Jag är ju inte van att boka tågbiljetter och fattade tydligen inte riktigt hur man skulle få sin biljett på papper, så man kunde skriva ut den hemma, missade ju nåt såklart, men tänkte att visst, sms-biljett funkar ju. Ditvägens biljett kom dagen innan avresa, och det var ju rätt behändigt att ha den så, så jag var nöjd. Det fortsatte jag med hela vistelsen på Hola, tills jag på morgonen för hemfärd insåg att jag ju inte fått några biljetter? Hm varför det då?? Aha…juste;)

Så när jag klev på bussen vid skolan hade jag inga biljetter, och förklarade stressat det för busschauffören:

– Hej! Jo du…jag har ett litet problem. Jag har sms biljetter, men ingen täckning på mobilen så, alltså…eh, jag har inte fått dem…

– Jaha.

– Ja, alltså, jag hade täckning i Nyland i onsdags, men inte här, jag har ett kvitto jag kan visa dig…..

– Äsch, int behöver du vis nå kvitto heller, kliv på du bara.

– Ska jag komma fram och visa dig när jag får täckning då??

– Nä, int behöver du det int.

-Åh, tusen tack!

– Jo.

Ni som sa att alla var trevliga här uppe, ni har rätt, det sitter liksom inte fast:)

Nån täckning i Nyland hade jag inte den här svängen, vi åkte väl förbi den punkten för fort eller nåt, men när vi kom in i Kramfors var den nästintill full, och biljetterna ramlade in:)

Måste komma ihåg det till nästa gång:)

 

Jaha, nu är valet färdigt åxå…regeringsskifte.

Ja, då kommer det att ältas i evigheter om hur alliansen har förstört allt och hur svårt det nu är för de rödgröna att ställa allt till rätta….orka. I stället för att liksom se det bra som gjorts och blivit under den här perioden, och jobba vidare på det, på sitt sätt, inte ändra om och greja bara för att det inte var deras idé från början :)

De tycker ju för fan lika i det mesta dessutom.Vem vill inte ha välfärd tex?

Nä fy farao,sandlådenivån kommer fortsätta…Och för den delen….sen när blev det ok med mobbning och utfrysning? Det som typ hela regeringen och mediebevakningen ägnar sig åt när det gäller SD. I Sverige får vi ha en åsikt,det är vår rättighet att ha det och kunna framföra den, men bara om vi inte tycker som Jimmie och hans kompisar…Jag har svårt att köpa det. Jag är definitivt inte Sverigedemokrat. Men vafan. Mobbning är mobbning.

Jag kan inte säga att jag är så insatt i politiken att jag fattar vad som händer nu, men jag hoppas innerligt att det inte blir skit.

Och där har jag pratat klart om valet :)

 

I stället tänker jag berätta om igår.

Jag vaknade med värsta huvudvärken, som inte alls ville ge sig. Proppade i piller, och kaffe, och så satte vi igång med bakning, i tisdags när jag åkt kom ett bud från Philadelphia:

Philadelphia

Det var alla ingredienser till en jordgubbscheesecake:) Och fina bunkar och fat, fantastiskt.

Mamma lät ungarna äta upp jordgubbarna, hon hade ingen lust att baka, och det var ju inget som förfors av de övriga ingredienserna. Men i lördags var en bra dag att baka, och jag fick lite hjälpredor:

baka PhiladelphiaLovelia, Jamie och Trixie:)

Det var en fryst cheesecake, så vi gjorde den och stoppade in i frysen till ungarnas frustration. När jag röjt upp tog jag fler tabletter, ( ja det hade gått tillräckligt lång tid så jag kunde det) och gick och lade mig. Barnen spelade dator i mitt sovrum, och jag slumrade, och fick faktiskt bort huvudvärken, whihooo! Mådde lite halvkasst, men det gav med sig det med.

I Uppsala har vi Kulturnatten en gång per år, och det var i lördags. Det hade jag glömt eftersom jag inte varit hemma, och vi inte haft som vana att åka ner och kika på något. Det är så vansinnigt mycket att se och göra överallt att jag liksom får beslutsångest:) Men förra året såg vi Celeres Nordica och deras eldshow, och den ville jag gärna se igen.

celeres nordicaDet är riddare, tornerspel och grejor, och fräckt som fasen att se!

Ungarna satt snällt och väntade nästan en timme innan det började, och sen satt de andlösa och bara tittade. Det är musik, eld,stål, Eldslukare,hästar i stridsmundering och riddare i rustningar. Ballt.

celers nordica

En selfie innan det blev mörkt:

selfie wetterholm

Jordan ville inte vara med utan satt i vagnen framför oss:)

Lysande pinnar,kostade 10 kr,  de tar inget inträde den här dagen, men i stället går ”tiggare” runt och skramlar med säckar där man får lägga i pengar, och allt går till de sjuka barnen på Akademiska barnsjukhuset ♥

celeres nordica

Har ni möjlighet att se Celeres Nordica nångång, så gör det, för det är häftigt.

celeres nordica

När det var slut gick vi en sväng upp till borggården på slottet och kikade på nån slags ljussatt parkour, och sen ville Trixie gå in i konstmuseumet där de varit med klassen så då gjorde vi det, innan vi åkte hemåt. Hemma 22.30 med en sovande Jamie, och en nästan sovande Jordan , ocj tjejerna gick och lade sig de med.

 

I dag sen då, vaknade, seg som fasen och grejade på lite här hemma, innan jag, Jamie, Jordan och Lovelia gick och röstade. De har ju pratat i skolan om valet och partierna, och Lovelia ville se hur det gick till. Det är ju så långt mellan valen att jag liksom glömmer bort hur man gör varje gång, och det är alltid lite nervöst. Hela området vallfärdar till vallokalerna, och det är lite speciellt. Båda mina myndiga döttrar har röstat idag åxå. Annars kan man liksom inte komma och gnälla efteråt ;)

Mamma och pappa kom över och vi pratade lite om hur de haft det som barnvakter, och mamma visade lite vart hon gjort av saker och så där. Jag tror minsann att hon ser fram emot nästa gång :) Härligt.

Fixade middag, och åkte och tränade. Väl på plats visade det sig att ledaren var sjuk. Surt.

Men, jag älskar människor som kan ta initiativ, själv är jag för feg, men det var några som styrde upp så vi körde ändå. En lade ut en bana, en annan höll i uppvärmningen ( asjobbigt:) ) och sen skulle vi köra igång. Men då kom en av tjejerna från receptionen in och förklarade dagens märkligaste regel : Det fick inte vara någon musik igång på musikanläggningen om ingen ledare fanns i salen. Undrar varför? Köra ett pass fick vi men inte ha musik?

Jaha, motgång nummer två, men skam den som ger sig och vi körde igång någons mobil på tabataintervaller 45sek arbete vila 15. och sen jäklar körde vi :) Ingen musik, men ett jäklar anamma och tungt och svettigt blev det, men det är en helt annan sak utan musik.

 

Hem och handla lite, och sen äta middag och sen cheesecaken. Lovelia har nu beställt en sån till sin födelsedag:)

Gott betyg.

 

Nu har jag tillsammans med Patricia suttit och genomlidit skitserier på MTV. Vad är det för skräp??? Gordie Shore….? Vafan, på allvar? Det är sex, sex, sex, sex, sex,, och så lite mera sex. Jag har aldrig och kommer aldrig begripa underhållningsvärden i att se folk ha sex under täcken i ett rum utrustat med mörkerkameror.

Folk är ju fan allvarligt störda om det är det roligaste man kan glo på. Samma med Paradise Hotel, och Big Brother osv….Jag vägrar låta mina ungar titta på liknande, och givetvis gör tonåringarna tvärtemot;)

 

Jaha, nu ska jag hoppa i säng.

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    SD har aldrig aldrig nämt att andra generationens invandrare ska åka hem. Det har jag aldrig känt och aldrig min far. Men jag tycker det är hemskt att mina barn kallats negrer och slavar från andra invandrare där hatet mot svarta är en enorm i vissa grupper. Det är hemskt att jag har kurdiska väninnor som inte kan lämna sina män då de i så fall riskerar att uteslutas ur familjegemenskapen eller mördas. Det är hemskt att judar misshandlas och hotas av människor som kommit hit och fått all hjälp de behöver. Det är hemskt att i många grupper talar man om lättklädda tjejer som horor speciellt svenska tjejer. Men ingen av er har kommenterat mina inlägg..Ni vågar/förstår ej?

  2. Helahea

    Vad skönt att känna så när man kommer hem.
    Egentid är ett ord som jag inte använder så ofta heller.
    Men ibland är det skönt som att sitta på ett tåg man kan liksom inte göra någonting annat än att luta sig tillbaka o åka med.

  3. susann

    Och jag blev riktigt lessen när jag läser hur du känner Siri! Inga ska behöva känna så i vårt fina land!! Åsikter som Jimmie Åkessons är riktigt läskiga! Och vi ska inte nonchalera att människor tycker som han. Men inte alla!! Självklart ska vi fortsätta att hjälpa människor hit till oss! Vi har möjligheten i Sverige!
    Ibland tror jag alla ska fundera på hur de har ”förtjänat” att födas och växa upp i Sverige….

  4. Siri, 21

    Jag blir så ledsen Carola när jag läser om det du skrivit :( min mamma är pursvensk och blond+blåögd som dig och merparten av din fina familj. Jag däremot är inte blåögd och lika blond som dig. Min pappa kom hit på 70 talet då det behövdes arbetskraft. Han är inte ’svensk’. Jag däremot anser mig vara svensk. Av SD är jag oönskad. Pappa är också oönskad. Blev så ledsen av att läsa det du skrivit. Kanske mest för att jag gillar din blogg och dig av det jag läst. Bara för att du passar in för SD:a kriterier så tycker du de är förtjänta respekt. SD gör mig riktigt ledsen och känner att jag är oönskad i mitt eget land (iaf på mammas sida). Det är inte bara flyktingar som SD är emot!! :( Siri, 22.

  5. Anna

    Nora. Jag är också andra generationens invandrare och dessutom är mina barn mörkhyade-och jag känner mig inte ett dugg mobbad. Det vore bra om du också kunde kommentera mitt inlägg. Nåja nu är ju inte alla flyktingar och nyanlända per automatik goda människor. Vad gör vi med alla islamister? Med dem som harat icke-muslimer? Med dem som anser att de som inte bär slöja är horor? Vad gör vi med imamerna i moskerna som sändds till Sverige av tex Saudiarabien där homosexuella hängs kvinnor stenas och små flickor tvingas till giftemål med män som i ålder kan vara deras farfar? Vad gör vi med alla dem som är för att män kan ta flera fruar och som importerar unga flickor från sina hemländer till ett liv i tvång? Detta är realitet. Min väninna som blev så misshandlad och kuvad att hon konverterade har berättat om hur hennes exman och vänner skrattade åt de som mördades den 11 sept. Hon gick på muslimska möten där man talade om icke muslimer som hundar. Hur gör vi med män som mördar sina döttrar för de vill välja sina liv? Detta är ett problem för tusentals unga flickor och för den delen pojkar. Vad ska man göra med det enorma hatet mot judar som florerar bland människor från mellanöstern? I Malmö tvingar judar leva under rädsla och många flytta då den stora arabiska befolkningen har tagit med sig sitt hat mot dem till Sverige. Vad gör vi med dem som vill ha sharia alltså stening hägning osv? Kristna flyr i tusental från tex Irak då de mördas kuvas och våldtas av majoritetbefolkningen. Vad gör vi med dessa människor när de tar hit sitt hat mot kristna? Klarar vi det och vill vi det? En föråldrad kvinnosyn dessutom.

    1. Rutinen

      Nu är det så att 13 procent av befolkningen har valt SD, något som måste accepteras!!! Det är inte helt problemfritt att ta in alla dessa människor i landet, precis som Anna här är inne på. Nä nu får det vara nog, dags att ta hand om de som redan finns här, och integrera dem i samhället och värderingarna vi har här i väst, med lika värde för alla, män som kvinnor, homosexuella …..Helt fel hur det blivit!!!!

      1. Titti

        Nej – bara för att 13%, långt under majoritet röstat, behöver vi inte acceptera. Folkvalda är de som är i majoritet. Inga andra. Värna om yttrandefrihet – visst. Men vi behöver inte lyssna på det som är olagligt. Det är sjuuuukt att vi tvingas till det. Det är sjuuuukt att mina barn kommer hem från skolan med funderingar om vad sd är och varför sd inte tycker att deras bästisar ska få vara här!

    2. My

      De etablerade partierna kör ”strutspolitik” när det gäller flykting/invandrarpolitiken, tack vare denna stoppa huvudet i sanden för alla problem politiken så kommer SD att växa sig större och större. Dags att börja prata om hur vi ska lösa segregationsproblemen, bostadsbristen, utanförskapet, arbetslösheten, i främst förortsområdena. SD är först och främst ett missnöjesparti, dags att ta missnöjet på allvar och börja kommunicera om Sveriges framtid.

  6. Tina

    Men snälla, mobbning? SD är ett rasistiskt parti. Sedan kanske inte alla som röstar på dom är det – vilket jag innerligt hoppas…
    Jag kommer fortsätta motarbeta dom krafterna. Luktar Tyskland på 30-talet som lotta skriver. Skrämmande

  7. Jenny

    Har samma problem med att åka baklänges men det går att lösa; När du bokar biljett (iaf på nätet) kan du välja en specifik plats och på en översiktskarta se var platsen är belägen och åt vilket håll tåget åker. Alltså går det att boka en plats i åkriktningen. :)

  8. Veronika

    Det handlar om värderingar och att stoppa mobbing. De röda och SD står så långt ifrån varann som man kan komma i människosyn. Att hjälpa människor som kommer hit från krig och människor som vill återförenas med sina anhöriga måste vi fortsätta med. Med SD’s valmanifest kommer den möjligheten att bli kraftigt begränsad, de allra flesta kommer att få ett nej. Jag är glad över den humanism och medmänsklighet som de andra partierna visar när de inte vill samarbeta med människor som diskriminerar.

  9. lotta

    Usch , vilka obehagliga kommentarer. Sd är ett rasistiskt parti , punkt . Men ca 13 % av sveriges befolkning vill visst att de ska sitta rasister i riksdagen . Yttrandefriheten och rätten att säga sin åsikt diskuterade även i Tyskland på 30 -talet . ! ! ! ! Leve Solidariteten

  10. Nora

    Hej,håller med dig Elin.
    Om man inte vill öppna sina hjärtan för människor som flyr bomber och förtryck så kan man se det som en ekonomiska investering att ta emot flyktingar. Sverige står inför en arbetskraftsunderskott inom äldreomsorgen som heter duga. När fyrtiotalisterna blir riktigt gamla och behöver hemtjänst och vård så kommer Sverige liksom hela Europa ’slåss’ om utländsk arbetskraft. Tänk vad bra att vi då redan har tagit in flyktingar som då har lärt sig språket osv. Många invandrare vill och tycker också om att jobba inom vården…
    För mig har SD helt klart rasistiska undertoner. Synd för er som luras över att Åkesson verkar vara så hygglig och vill rädda Sverige. Åkesson är Sveriges största integrationshot. Om han älskar landet så skulle han kunna ägna mer tid att komma på bra produktiva inkluderande intergrationsmodeller istället för att sprida hat mellan folk.
    Carola jag är andra generationens invandrare,varje gång jag ser Åkesson och hans hantlangare så känner jag mig mobbad. Tänk in dig i det du. Vet inte om du kan förstå det… Visst yttrandefrihet, men man ska inte kränka eller hetsa mot andra folkgrupper. Det är inte en slump att så många inom partiet åkt fast när det skrivit rent rasistiska åsikter på nätet. Älskar man Sverige så röstar man inte på ett parti som dela upp folk i vi och dom.

  11. Helen

    Idag hoppas jag att Perra på något sätt visar sin uppskattning & skickar en blomma eller kanske ringer med ett tack till mormor & morfar som gör det möjligt för dig att kunna åka till din utbildning under de dagar du behöver. Go Carola <3

  12. Anna

    Vad gör vi med alla islamister och hedersmord i Sverige? Kvinnor fortsätter att leva under grov förtryck i detta land eftersom vi lamt accepetar allt. IRinkeby gick islamister omkring och delade ut flygblad och uppmanade folk att INTE rösta. När de ordnas fester i Rinkeby har islamister varit utanför och hotat folk att delta för att det är haram alltså förbjudet enligt sharia att lyssna på musik och blanda män och kvinnor. På caferna körs kvinnor bort därför män anser att det är deras domän. De försökte köra bort min väninna men hon blev helt galen. Flickor tvingas till sina hemkänder för att gifta sig mot deras vilja-samma länder som man konstigt nog har flytt från. I många islamistiska grupper kallar man oss icke-muslimer för smutsiga otrogna alltså manhatar det land som tagit emot en för att vi inte delar deras tro. Unga män som anser att svenska tjejer är horor och allmänt villebråd…..denna grova
    rasism och sexism flödar i vårt land men alla partier blundar för det utom SD.

    1. My

      Ja absolut, ja tack till fri invandring och månggifte, fria rättigheter utifrån sina hemländers lagar och regler….

  13. Elin

    Ja ”stackars” SD som blir ”mobbat”. Men själva har de tydligen helt egna spelregler med politiker som bär hakkors, uttrycker sig om att misshandlade kvinnor får skylla sig själva, uttrycker sig främlingsfientligt på en mängd olika sätt, tycker att Breivik inte skulle få nåt straff, portar oberoende medier från att bevaka deras valvaka…listan kan göras lång. Och så blir dem
    förvånade när de flesta vettiga människor inte vill ha med SD att göra. Så det där om ”mobbing” köper jag inte.
    Har aldrig kommenterar tidigare men nu var jag tvungen. Obehagligt att 13% av svenska folket sympatiserar med dessa människor.

  14. Titti

    Visst är det viktigt att värna om vår yttrandefrihet. Men om en yttrar saker som vi på 60-talet skrev på i fn-konventionrn att vi var överrens om var fel och att alla är lika mycket värda?! Vi får inte göra skillnad på månnisko, oavsett bakgrund. Men det får visst Sd?! De behandlar inte alla lika. Inte en sd-anhängare i min bekantskap gör det. Och när nått är fel måste en få säga ifrån. Annars blir det som på skolgården. Säger man inte till den som mobbar håller en med.

  15. Sofia

    Litet tips, det går att få sina smsbiljetter i förväg. Om du går in på sj:s hemsida kan du vid fliken ”köp resa” välja fliken Visa/ändra resa, skriv in bokningsnummer och ditt telenr/mailadress så kommer du uppe till höger kunna välja ”skicka mobilbiljett och skriv ut kvitto”. Det kan du göra på en gång efter att du bokat biljetten om du vill. Låter kanske krångligt men är lätt som en plätt när man gjort det en gång ;)

  16. Carola

    Tack Carola för dina kloka ord igen! Mobbing ska vi inte syssla med alls, och framförallt inte våra folkvalda politiker! Vi lever i en demokrati, alla FÅR ha en åsikt! Vi ska värna om den rättigheten! Jag röstar på SD för att jag INTE är rasist, utan vill hjälpa där hjälpen behövs. Dem som mobbar och yttrar sig om främlingshat bör läsa partiprogrammet! Nog om detta! Lycka till med studierna, du fixar det galant! Du är en superkvinna! Du roddar och styr upp allt till det bästa! Lycka till med allt :-)

    1. Frida

      Och den hjälpen behövs i ett land där dom kan bli väl omhändertagna. I Sverige alltså. Som är ett tryggt och bra land för dom att komma till. Så då är det bara för oss att släppa in dom som behöver hjälp. Svårare än så blir det inte.
      Röstar du på SD för att du INTE är rasist. Det var det märkligaste jag någonsin har hört tror jag.

    2. Ingrid

      Att utestänga ett odemokratiskt parti från makt kan aldrig vara odemokratiskt.

      Sverigedemokraterna är inget parti som skall jämföras med de andra riksdagspartierna. Det är ett parti som vilar på en nationalsocialistisk värdegrund bildat av representanter från olika nazistiska, rasistiska och högerpopulistiska grupper.

      Idag vill SD vill förändra Sverige på flera områden. Stoppa invandringen, stärka kristendomens roll i samhället samt begränsa religionsfriheten. De vill genom lagstiftning göra skillnad på människors rättigheter utifrån deras etniska, religiösa och kulturella bakgrund. De har en politisk agenda som strider mot FN: s deklarationer och är i sin människo- och samhällssyn definitivt inget demokratiskt parti.

Comments are closed.