Familjen Annorlunda

När farmor känner sig lite dåligt behandlad så hämnas hon..

Jag väntade på en hämndauktion, jag visste bara inte riktigt hur det skulle se ut. Men nu vet jag…

 

IMG_2107

 

 

Jag kan ju bara säga att killen på fotobutiken (där jag stod i ett födelsedagsärende), hoppade högt när jag ilsket vrålade att det  var väl själva fan hur jävla elak man kan vara, bestämma att ens 100 år gamla mamma ska dras in i detta. Hon har inget internet och ingen tillgång till att läsa min blogg, men av ren vänlighet så kände sig exsvärmor tvungen att upplysa henne om hur hemsk jag är.

Jag och jag förresten, hade inte Perra betett sig som ett ruttet sviskon mot sina barn så hade jag inte blivit förbannad och hade hon svarat på mitt mail veckan innan hade vi kunnat ta det då, eller om hon ens svarat på barnens mess….men det har hon inte. Kanske kunde han låta bli att kasta ut barnen på gatan så hade jag inte heller varit så lättretlig.

Min mamma OSAde till gammelmormor förra veckan och talade då om att vi kom fem vuxna och sex barn ( Janelle räknas som vuxen här) och det tyckte gammelmormor skulle bli såååå roligt! – Jag har två bord så vi ryms! Vad roligt!

 

Visst är det väl fint hur svärmor nu bestämmer åt sin mamma vad hon ska tycka och tänka och orka med?

Och precis efter att hon fått nys om och läst mitt blogginlägg? Man kan ju hoppas att de orkar läsa kommentarerna åxå, kanske något fastnar.

Visst luktar det väl väldigt mycket HÄMND här va?

-Om Carola nedlåter sig till att snacka skit ( fast sanning i alla andras ögon) om mig/oss, då ska jag…jag  ska…hm…jag ska hämnas! Genom att berätta för min 100 år gamla mamma hur hemsk Carola är och hur hon beter sig! Ja det blir bra….

 

Jag svarade kanske inte på mitt mest mogna vis…;)

 

 

IMG_2108

 

 

Men alltså…

”Du glömmer att leva ditt eget liv, när du bara vältrar dig i elände”….

Tja…jag har fan inte TID att vältra mig i elände!!  Jag önskar att jag kunde få dra nåt gammalt över huvudet en stund ibland och bara vältra mig, men jag kan faktiskt inte ens gå på toa i fred.

Gudarna vet att det finns gott om elände här, men att jag gör så gott jag bara kan att försöka hålla näsan över vattenytan, och att MITT EGET LIV inte längre finns eftersom någon annan bestämde sig för att resa på sig och gå med den följden att jag liksom blev kvar här ensam med alla barnen. Jag är ensamstående niobarnsmamma, medan han är singel utan barn. Eller sambo då, men fri att bestämma över sitt eget liv, tycker han.

Rätt så orättvist. Antar att svärmor tycker det är jätterättvist.

Väldigt rättvist också att mina föräldrar och min syster inte heller får komma på kalas för att JAG bloggar?

De fick sms de med, i ungefär samma stil, och deras svar är att de håller med mig. Inte för att de måste, utan för att ungefär alla som vet minsta lilla om det här gör det.

 

Jag kommer få fan för det här, det fattade jag redan igår, men det måste vara nog nu. Jag har tigit om allt väldigt länge. Hon har ingen anledning att hata mig, och om jag har gjort något som jag bör be om ursäkt för så gör jag det gärna! Annars tar jag gärna emot en ursäkt.

Det här handlar inte om mig, eller honom, eller svärmor – det handlar om våra barn.

Våra barn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria piteå

    Carola: du har alltid sagt att barnen inte gillar syltkrukans saft, kanske inte är saften dom inte gillar utan vibbarna av personen som säljer/tillverkar saften. Barn känner oftast på sig saker och jag tror inte varken din svärmor eller perra blev såhär över en natt:(

  2. Lotta

    Jag tycker vi skickar det vi kan avvara till Carola så kan hon lösa ut exet. Jag vill skriva gubbjä-en men försöker hålla stilen men det är svårt. Om 10000 personer skickar 1000 kr så är det en del pengarna ju..och självklart bojkottar vi Krukjäveln okej?

  3. Mamma Emelie

    Styrkekramar till dig Carola! Kan verkligen inte fatta hur en skitstövel (läs förälder) kan göra såhär mot sina barn. Hade P varit en riktig man så hade han skött denna separation och skilsmässa snyggare men tack vare att vi fick ta del av hans mammas sms så kan vi ju dra slutsatsen av att han fortfarande är en liten pojke som fortfarande får blöjan bytt av sin mamma och ännu inte hunnit lära sig hur man beter sig i verkliga livet.
    All lycka till dig och dina barn Carola!

  4. Maria S

    Hej Carola ! Har nu läst din blogg under några år och jag måste bara säga att jag beundrar dig. En skilsmässa med barn inblandat är ingen lätt sak. Jag hade en svärmor som glömde bort att vara farmor. Hon ville styra i allas nya liv utan att tänka på barnen. Men hur illa jag än mådde under denna tid så tog jag kontakt med gammelfarmor till barnen och sa … Jag har nu skilt mig från ditt barnbarn och deras farmor glömmer bort hur det är att vara farmor. Så jag vill bar att du ska veta att vi älskar dig lika mycket nu som då men vi kommer inte på ditt kalas medans de är där, men….. Och då säger gammelfarmor ! Men ni kan väll komma när de har åkt. Jag är en vuxen person och jag kan fika med vem jag vill. Tro mig, jag blev så glad och barnen fick fortsätta träffa henne, för de ville inte veta av sin egna farmor. Idag är barnen vuxna och de vill fortfarande inte veta av farmor. Så stå på dig. Allt du gör är genomtänkt och jag kan inte läsa någonstans att du kliver på någons tår. Du är alldeles för ödmjuk mot dina med människor. Och det spelar ingen roll att du bloggar för mina barn fattade mer än vad jag trodde i början. Jag talade aldrig illa om farmor eller deras far. Men barn fattar mer än vad man tror. Så fortsätt med att vara du för du är fantastisk så som du är.

  5. Bi

    Ta o dra Dig tillbaka till där Du kom ifrån, va fan vet Du vad jag har för IP? O vem jag är, idiot! Tacka gud för FRA, för en gångs skull! Gäller alla vägar!

    1. Rut

      Bi – tänk på tonen, värst vad du gick igång på det där om IP- nummer…… Ta det lugnt, och du Bi – tänk på att bara skriva om sådant du kan stå för, så slipper du bekymra dig om utifall ditt IP nummer kommer ut, och vi får reda på vem som gömmer sig bakom ditt alias…..

      Ha nu en fortsatt bra sommar, och njut av det du har…… Tänk också på det här; ingen kan göra ALLT, men ALLA kan göra något!

      Jag stöttar Carola och barnen i denna röra, och står för att Jag tycker Perra kunde skött saker och ting betydligt bättre……Och att han borde låta sina barn och mamman till barnen bo kvar i huset.! Pengar är inte allt även om han kanske tror det nu, kommer han att bli lyckligare av de miljoner han får vid en försäljning av huset? Och viktigast av allt, kommer hans barn att bli lyckligare? !nä, tror inte det, barnen mår nog bäst av att få bo kvar, husförsäljningen kan vänta, och Perra skulle kunna betala lite försäkringar/el/sophämtning etc….. Och ställa lite av röran tillrätta!

      1. Karin

        Men det där var väl ett onödigt hot?
        Dessutom kan man inte se ip-nummer (vilket egentligen är ganska irrelevant information då du inte kan ta reda på någons identitet) i källkoden på denna bloggen så allt prat om att avslöja alias till höger och vänster är bara löjlig skrämseltaktik.
        Tror helt enkelt att folk tröttnat rejält på signaturen ”Just Me” och dennes oerhörda behov av uppmärksamhet och bekräftelse.
        Skaffa en egen blogg istället, tröttsamma människa!

        1. Ida

          Tack Karin, skönt att veta att det inte bara är jag som är trött på denna ”Just Me” som alla som hyllar hennes åsikter hela tiden. Ser hennes namn överallt, hon verkar tro att det bara är hon som rätt att säga vad hon tycker. Tror hon vet bäst om allt hela tiden.

          1. Johanna

            Jag håller med Just me till fullo! Hen sätter huvudet på spiken!

            Och Perra borde verkligen skärpa sig.

            Ser jag någon produkt från Syltkrukan, kommer jag inte att köpa…… Sorry….

            Ha en bra dag allihopa, och kärlek till er alla, speciellt dig Carola, önskar att ja kunde göra något för dig,

            – Alla kan inte göra allt, med alla kan göra något! ;)

          2. Johanna

            Jag håller med Just me till fullo! Hen sätter huvudet på spiken!

            Och Perra borde verkligen skärpa sig.

            Ser jag någon produkt från Syltkrukan, kommer jag inte att köpa…… Sorry….

            Ha en bra dag allihopa, och kärlek till er alla, speciellt dig Carola, önskar att ja kunde göra något för dig,

            – Alla kan inte göra allt, med alla kan göra något! ;) -tänk på det allihopa, och ta hand om era medmänniskor, hjälp varandra….

        2. Just Me

          Det är ganska lätt att finna ut information om IP-adresserna.

          Det är inte som det var för 6-7 år sen.

          Om man inte vill synas kan man ju använda sig av V-tunnel.

          Just me

  6. Maria

    Nu har du flera gånger låtit oss förstå att du håller koll på våra IP-adresser. Vad är grejen med det?

    Du har väl precis som jag tillbringat en del tid på nätet och , gissar jag, vet då också att folk har en tendens att känna sig lätt hotade och jagade när snacket om IP-adresser kommer på tal.

    Är det det du är ute efter?

    Om inte föreslår jag att du tar och släpper det där snacket om snacket om IP så att alla kan umgås här på lika villkor.
    Och så vet du va, att det är lite lätt neurotiskt att hålla på och peta och luska i IP-adresser. Vanligt folk håller inte på med sånt. ,)

    1. Just Me

      Nej, nej..

      Det är väl bra att ha koll på om det är 10 individer som ”tycker” något.
      Eller om det är 10 inlägg av samma person.

      Digniteten i budskapet är, för mig absolut större när det är 10 individer.

      Eller vad tycker du?

      ;-)

      Jag tror minsann att karma nafsar mig i arslet.. ;-)

      Just me

      1. Ida

        Just Me, du ska ju precis att du skulle dra dig tillbaka? Visa det då! Du fortsätter ju att svara på allt som skrivs? Ser att det är fler än jag som börjar tröttna.

          1. Ida

            Just Me, är du besatt av Carolas blogg? Du verkar ju hänga här hela dagarna och du börjar mer och mer ta över bloggen, ser ditt namn överallt. Du tror du är så himla överlägsen och ska trycka ner mig, tyvärr så tar jag inte åt mig ett skit av det du skriver. Kan bara konstatera att jag inte är den enda som är trött på dig.

          2. My

            Ida, ned det är du definitivt inte ensam om…jag trodde i min enfald att detta var Carolas blogg. Idag handlar alla kommentarer enbart om en sak…under inlägg efter inlägg. :(

          3. Rut

            Just me!

            Jag lessnar aldrig på dig, bra att sanningen kommer fram, och du skriver så otroligt bra! ;)) du får ner det jag tänker i ord ( tacksam över det) och håller det på en bra nivå.

            Allt gott önskar jag dig Carola.

  7. Just Me

    Det är inget speciellt med mig.

    Jag bryr mig inte alls om vad folk skriver om mig. Jag är trygg i mig själv och har listat ut att ingen känner mig på nätet.

    Ni ser vad jag skriver men ni ser inte vem jag är. Men ”nota bene” jag står för allt jag skrivit och jag skulle aldrig skriva något som jag inte kunde säga personen öga mot öga.

    Jag tyckte faktiskt Bi hade lite rätt i vad hon skrev. Jag höll med om det och backade.

    Men resterande där nästan alla inlägg har samma IP blir ju bara pinsamt.
    Signaturerna är väl inte så fantasifulla de heller.

    Det blir lite oseriöst.

    Just me

  8. Nettan

    Att tro eller förvänta sig att pappan ska handla efter vad många tycker här inne eller du Carola är normalt är en utopi, han har inte den förmågan har det ju visat sig i hela denna soppan. Detta beteendemöster verkar vara något som han fått med sig under uppväxten men det vet vi inte något om.Det känns befängt att någonsin hoppats på det när inget annat verkat fungera denna tid så varför skulle ett 100 års kalas ändra på det?
    Fokusera på ditt och barnens bästa utifrån det du kan påverka och sänk inte dig själv i denna soppan, tänk på att detta som finns på internet aldrig suddas ut utan kommer vara sökbart för dina barn.

  9. U

    Det jag läser här tycker jag är hemskt. Dels vad som händer dig Carola men även många av kommentarerna. Ärligt, skulle ni inte reagera på något sätt om någon skriver om er på ett mindre upplyftande sätt? Även om det är sant? Tar ingens försvar här.

    1. Anna A

      Skriv på du, det är upplyftande med lite sanning bland kommentarerna :) Carola kommer nog snart tillbaka (tror de åkt till husvagnen)

      1. Ida

        Otroligt vad alla hyllar en och samma läsare hela tiden. Vad är det som är så fantastiskt med det hon skriver?

  10. Bi

    Men herregud, Carola, snälla kom tillbaka. Det här verkar ju blivit ”Just me”s egna blogg/kommentarsfält! Önskar Dig o barnen all lycka o håller alla tummar o tår att Ni kan få bo kvar eller få ett annat bra boende. Vet att det är skitsvårt/skitdyrt i Uppsala. Men kanske P kan vänta med ”huspengarna” tills barnen blivit lite större o Du kan köpa/hyra (ha ha i Uppsala, men ställ Dig i kö nu, vilket som!) eget boende? Om inte allt för många år är det ju ”bara” Du och 5 barn vad jag kan fatta, o lite enklare att ordna rent praktiskt. Å Du glöm inte att ställa alla barn, från Jamie o uppåt, i bostadskö hos alla hyresbolagen i Uppsala (tror dock att man måste vara 16 år men, men Du fattar). Du kämpar som en tigrinna o är värd allt gott. Skit i den j-a P o hans morsa, man får välja sina krig o detta kan Du nog inte vinna. Men Du har trots allt vunnit högsta vinsten o det vet Du. You go girl!

    1. My

      Mycket bra och skrivet. Behövs mer konstruktiva råd, peppningar och tips istället för bålbränning och häxjakt. Carola kommer garanterat fixa det här och i framtiden hoppas jag att det ordnar upp sig till det bästa för alla…oavsett hur detta ”det bästa” ser ut. Livet är dyrbart och enbart det bästa är gott nog.

    2. Ida

      Bi, skönt att någon vågar säga sanningen. Jag har upplevt samma sak men när jag påpekade det fick jag bara skit tillbaka. Visst att alla får ha sina åsikter men den här diskussionen börjar urarta lite, det börjar bli för mycket helt enkelt. Skulle gissa att Carola är i husvagnen och har fullt upp med annat och att det därför är lite glest mellan inläggen vilket jag har all förståelse för. Kan tänka mig att hon har fullt upp ändå.

  11. tina gustafsson

    Stå på dej Carola, du är verkligen en toppen mamma. Som får slita massor efter att Perra lämnat er.

  12. CarolaD

    Jag känner bara…att hade P varit det minsta lilla intelligent så hade han naturligtvis varit generös så det räcker och blir över.
    Hade han haft det minsta lilla samvete….generös.
    Hade han velat gå vidare i livet utan att ha mer dåligt samvete än alla oss andra som separerar….så självklart hade han sett till att hans barn och Carola åtminstone har det så bra det någonsin går under omständigheterna.
    Jag känner varken P eller Carola…men att bråka om huset som hans barnaskara bor i är fan inte ok på något sätt!
    En riktig ynkrygg är vad han är! Usch

  13. Karin

    Kan inte annat än att tycka att vuxna människor som blir kränkta å andras vägnar är fruktansvärt pinsamma!
    Och att vräka ur sig okvädningsord om andra människor som en del har gjort i sina kommentarer är rent osmakligt.
    Varför lämna falska omdömen på Syltkrukans FB-sida? Inser ni inte själva hur jäkla barnsligt ni beter er, och det gagnar ju knappast Carola.
    Jag håller med Viktoria ovan, pepp och stöd hellre än en massa påhopp på en människa som ingen av oss känner.
    Det är jättetråkigt det som hänt och att Carola nu är ensam med alla barn och allt vad det innebär men det är knappast första gången någonsin ena parten lämnar den andre och kappast sista heller.
    Man kan tyvärr inte kräva att ett äktenskap ska hålla, dock borde separationen skötts på ett snyggare sätt (än vad vi fått information om genom att läsa bloggen), och barnens behov gå främst..
    Det är jo trots allt dem det är mest synd om…

    1. Just Me

      Du tolkar nog lite galet. Ingen kan kränka mig alls. Och definitivt inte 3:dje person.

      Du är lagom ”Mellanmjölk” och jag är mjölken som kokar över när det finns fog.

      Här finns det fog. Jag sitter inte på andra sidan skärmen och tittar på när någon mår dåligt. Och andra eldar på (elaka inlägg). Jag accepterar inte att barn blir misshandlade heller.

      Jag vet precis hur C i 1, 5 år varit anständigt tyst ”för barnens skull”. Vad har det hjälpt, ingenting. Att C håller på att gå sönder och är totalt tillintetgjord är uppenbart även om hon inte säger något.

      Om du inte gått i hennes skor, tycker jag du ska vara försiktig med var du uttalar dig om.

      Det här är ingen ”bråka om jackor, föräldramöten mm skilsmässa”. En separation där man inom ett halvår-1 år kan börja prata m varandra anständigt och i samförstånd.

      Det här är en separation där den ena parten fullständigt mejjar ner exet. Det är advokater, bodelningsmän och fan och hans mormor som står vid dörren, helt utan förvarning. Ingen vettig/vanlig kommunikation utan bara påhopp och ansvarslöshet. Möten i timmar där soc/tingsrätter förnedrar dig med egenskaper du inte har. Som säger sig stå på barnens sida men endast lyssnar på pappan.

      Klart pappan ska träffa sina barn. Men han får väl för fan lära känna dom först. Dom små vet väl knappt vem han är. Dom stora är så besvikna så dom inte vill se honom. Rätten säger att man ska lita på pappan som rymde i 19 månader. Finns ingenting att lita på. Det inser varenda människa med lite förnuft. En så´n skilsmässa är det här. Har du varit med om en så´n?

      Nej du har inte det. Döm inte, fundera på varför du tex säger att man måste acceptera en skilsmässa. I mina ögon känns det som C har gjort det. Hon står upp för att hon är ledsen och har inte velat det här. Och att hon sörjer ”familjen som inte blev” Men hon accepterar att det är som det är eller har du läst något annat? var i så fall?

      Att lägga problematiken på den nivån med lite spydig ton är att förlöjliga det som sker. Att trampa på en mamma som försvarat och förklarat 100- tals ggr var pappa är, är respektlöst. Hon ansvarar för allt och ska dessutom se till att pappan har god kontakt med barnen och uppmuntra och prata gott om pappan så barnen inte grinar när dom ska till honom. Hur länge tror du man håller för sånt när man knappt har någonstans att bo?

      Det som pågår nu är rena förnedringståget som pappan och farmor håller på med. Både mot barnen och C. Perra verkar inte ens förstå att det är hans egna barn som drabbas. Han verkar tro att barnen bodde i huset när han flytta in och ska stanna kvar när han flyttar.

      Perra tar inget ansvar öht. Kanske tror han C är hans mamma också? Jag vet inte. Men jag vet att C behöver stöd. Jag vet att Perra är den som är ansvarig. Vad en okänd kärring på nätet skriver kan aldrig bli värre än vad deras pappa har gjort och fortsätter göra.

      Det här är en sk skitig skilsmässa och det är inte barnen oc C som skitar ner.

      Just me

          1. Lola (Carola)

            Bra rutet ”Just me” !!

            O tusentals kramar till Dig Carola o alla Dina (Era !!???? ….) fantastiskt fina barn! <3

  14. Just Me

    Tomma ord i affärssyfte, uppenbart.

    I övrigt tror jag att vi ska vara lite försiktiga med hot osv. Jag är rädd att dom straffar barnen och C annars. Det är ju inte vårt syfte..

    Just me

  15. Svandis Ros

    Jag kan inte låta bli o vara liiiiite ironisk när det gäller Syltkrukans hemsida – under fliken ”Återförsäljare”…

    Till höger på den sidan står det bl.a

    Att de: Värnar om djuren, månar om din hälsa och tar socialt ansvar

    Värnar om djuren – men inte barnen/barnbarnen?
    Månar om din hälsa – men inte egen mentala hälsa?
    Tar socialt ansvar – men inte när det gäller barnen/barnbarnen?

  16. Viktoria

    Man kan tycka vad man vill om exmaken och hans släkt, ingen kan tvivla på att Carola går igenom ett litet helvete nu. MEN… det dom hänt och händer är DERAS liv och deras bekymmer. Carola förtjänar allt stöd och allt gott men att läsare ska utkräva hämnd genom att ljuga på FB, skriva om vad som borde hända med Perra och ex-svärmor det gagnar knappast Carola och barnen.
    Låt oss förfäras, låt oss tänka alla möjliga fula ord vi känner för men det kanske ska stanna vid det. Det här är inte vår strid!
    Du vet Carola att jag tänker på dig ofta och önskar att det lättar för er snart ♡

    1. Camilla

      Håller m dig Viktoria.håller absolut m alla här inne och vad alla tycker!! Men är tyvärr rädd att C får ta emot all skit som kommer efter.det kommer nog tyvärr vändas mot henne. Kämpa på Carola du är en förebild för andra som går igenom samma sak

  17. Felicia

    Fyyyy faaan säger jag bara!!! Men hämnden är ljuv, ser att jag inte är ensam om att ha lämnat en recension på deras FB-sida ; )Trots att jag inte smakat deras äckelsylt spyr jag av tanken på vilka vidriga människor som står bakom den. Stå på dig Carola <3

    1. Johanna

      Men vilken nivå är ni på som kommenterat falska anklagelser på Syltkrukans Facebook-sida? Finns det ingen tanke på vad som livnärt familjen tidigare (och nu) samt vad som kommer bidra till Carolas ekonomiska situvation vidare i historien? Jag hoppas att ni är förnuftiga och tar bort ert trams, det är barnen som drabbas.

  18. marina jansson

    Säger bara STÅ PÅ DIG ,CAROLA för du har inte gjort nåt fel. År det nån som skitit i det blå skåpet så är det väl exman och exsvärmor.

  19. Monica(en annan Monica)

    Nån som vet om det finns en allmän jakt på kräk eller måste man ha licens.???

  20. Monica(en annan Monica)

    Nu är den allmänna jakten på fiskmåsar (skiter i allt och jämt) slut,den återupptas 1/8 igen. Upplysningsvis.

  21. Susanne

    Herregud vilken jävla soppa:( Jag föraktar människor som farmor och Perra!! Lilla leksaken ”Toy” är nog bara en liten nickedocka i sammanhanget som är ”kåt, glad och tacksam” att bli omhändertagen av familjen Syltkrukan. Jag hoppas så att ryktet kommer sprida sig om denna sviniga familj, så företaget kommer ta stor skada!
    Dessvärre tror jag att ju mer skit som skrivs om Perra, desto svårare kommer han ha att komma till insikt och bli en pappa igen… Men jag kan lägga en tusenlapp på att han mår riktigt dåligt, riktigt jävla dåligt! Men så länge han har sin lilla leksak så går det att förtränga… Perra och ”farmor” Monica: NI FÖRSTÖR ERA BARNS/BARNBARNS CHANS ATT HA EN RELATION ÖHT TILL ER!! VAD ÄR SET SOM ÄR SÅ SVÅRT ATT FATTA?! Det GÅR att göra allt bättre, det krävs inte SÅ mycket av er! Carola behöver inte vara inblandad mer än att komma överens med henne om vilka tider/dagar som passar att träffa barnen, åk och bada eller nåt liknande, så P inte måste vara i hennes närhet! Och under den tiden (ett par timmar?) så kan säkert lilla Toy klara sig själv, hon får acceptera att ta ett steg tillbaka till en början om detta ska fungera!
    MYCKET bra idé av några andra här ovan: vi som kan och vill skickar ett litet bidrag till Carola (envisa människa som vägrar ta emot nåt :)). Det bästa vore förstås ett kontonr, med tanke på viss risk att brevlådan kan bevakas/plundras…?
    Carola… vad kan jag säga som andra inte redan sagt? Jag önskar att vi kunde hjälpa dig med de jobbiga personerna som finns i utkanten…. lider så med barnen, ledsen för deras och din skull! DU ÄR SUPER PÅ ALLA SÄTT! Glöm aldrig det.

    1. Karin

      Håller med, men samtidigt om vi ställer till trassel för firman så försvårar vi ju Carolas situation också. P kan ju då inte stå för lika mkt underhåll och pengar om han inte har en inkomst. Knepig sits det där, önskar dig all lycka till Carola och håller tummarna för att barnen och du kommer ut på andra sidan snart.

      1. Just Me

        Det där fixar försäkringskassan.

        Vill han betala mer… Haaahahah.. Om han råkar vakna till alltså så har han väl C:s kontonr.

        Man ska hålla sig så långt borta man kan från såna här onda människor.

        Just me

  22. Idaw82

    Fy fan vad tråkigt när det blir så här och jag måste säga Heja dig! Det är inte lätt att vara ensamstående och dessutom ha hela karlns sida emot sig( var lika för mig) kan handla om att ´mammas pojke är det alltid liiite synd om…. Men kolla hur snygg du är! Du ser ju otroligt bra ut och stå på dig, var stark och gråt när det behövs!!

    1. Just Me

      C, du har fått många käftsmällar men som föregående talare säger..

      Du är otroligt fräsch och snygg, smart, snäll, kärleksfull och rolig verkar du också vara. Ett riktigt ämne för, ”Ensam mamma söker”. ;-)

      Men… Du måste faktiskt börja äta. Du syns snart inte.

      Min doktor säger att vad som än sker så måste man äta, sova och försöka komma ut, minst en gång om dagen. Det där m motion känns ju löjligt att påpeka. 9 ungar, say no more.

      Att äta och sova löser inga problem men du får en kropp som inte rasar ihop och gör dig mer skör i situationen. Det behöver du inte just nu.

      Var rädd om dig, du betyder så mycket för så otroligt många.

      Kram

      Just me

  23. Monica(en annan Monica)

    Inte lätt att heta Monica här bland alla kommentarer,när dessutom ex-svärmor också heter det.
    Det finns bara förlorare i den här soppan, som Perra + exsvärmor förvärrat.
    De största förlorarna är ALLTID barnen.
    Ni andra är vuxna(åtminstone på pappret) och ni förväntas också bete er som vuxna.Barnen är ju inte så särskilt ”glada” i pappa för närvarande.Som någon skrev: förtroendekapitalet är förbrukat!!
    Det är ALLTID vuxnas ansvar om något går fel i relationerna att rätta till ”felen”,det ansvaret kan man inte lägga på barnen.
    Jag är säker på att Perra har insyn i bloggen och har någon som skriver åt honom här.
    Till Perra: Du har två huvuden som alla män har, använd nu det som sitter högst upp på kroppen.Har du barn eller inte?
    Om du kommer fram till att du har det, visa då att du tar ANSVAR och gör om och gör rätt.Har du tur så kanske du kan ordna till det, men det kan redan vara för sent också. Jag hoppas att du inte tänker skaffa fler barn med Toy,du förstår BARN ska inte ha BARN.

  24. Emma

    Det skrämmer mig att man kan vara så grym som perra. För många år sen togs väll beslutet att carola skulle vara hemma med barnen. Vilket gör att hon nu inte har en chans i helvete att köpa ut huset nu. Hur kan man helt enkelt strunta i det faktum att hon gjort ett jättejobb och dragit ett hästlass! Många kramar till dig carola!

    1. Catti

      Han lär inte heller kunna lösa ut huset som lör vara värt upp mot 5 miljoner om inte hans kära mamma ”griper in”, sen ska man även själv ha råd med alla driftkostnader och dessa är ju höga med ett hus i den stoleken..så därför är det väl enbart en försäljning som återstår om pengar ska delas upp. :(

      1. Just Me

        Njae..

        Vid en ”på höften” beräkning så kan C boendekostnader sluta på runt
        8 – 9 000 i månaden, ink el,sop, vatten, försäkringar, underhåll och så skatten då så klart.

        Även lånet för att köpa ut perra ingår i det. Eftersom han ska betala för skatt för framtida försäljning så ska han ha ung 1, 9 millar av C.

        Jag vet ju inga detaljer om C:s hus men har beräknat utifrån högsta möjliga ränta och kostnader för drift.

        För mig låter det ung som vad en lägenhet för henne och 7 barn skulle kosta.

        Just me

        1. Catti

          Ja nu är jag ju inte ute efter att göra beräkningar, konstaterade enbart att det är väldigt dyrt att betala och bo i ett stort hus på en inkomst oavsett om det är Carola eller Perra som bor kvar, har naturligtvis ingen aning om vilka befintliga lån som behöver övertas eller hur välvilliga bankerna är. Hade det varit en enkel sak hade väl saken varit utagerad idag. :(
          Hoppas att allt ordnar sig till det bästa på ett eller annat sätt, ovisshet är alltid det värsta, skapar ju en enorm stress .

          1. Just Me

            Men ursäkta då!

            Jag fattar nog inte vad du menar. Fattar du själv det?

            Jag fattade inte att du inte pratade om verkligheten.

            Superdumt av mig att tro det.

            Förlåt, det kommer inte ske igen!

            Just me

        2. Camilla hockeymamma

          Mitt hus är i paritet med hennes storleksmässigt min uppvärmning är från fjärrvärme och vi är mellan 4-8 personer hemma beroende på vilka som är hemma på ledighet från sina lag osv med sina resp. (på sommaren är alla här jämt)Bara uppvärmning och el är ca 45000kr/år sopor en gång i veckan 6500/år vatten och avlopp 8000kr/år förskringar 7000kr/år + vanliga hemförsäkring 3000 och sedan ränta och amorteringar på det,jag kan säga att om jag skulle bli ensam så skulle det bli svårt för mig att lösa ut min man och behålla huset,då vi bott i det ganska länge så har vi inte ens belåningsgrad 50% men priserna är så höga där vi bor och värdeökningen de senaste sju åren är nästan 300000kr/år och skulle jag då behöva låna upp pengar för att lösa ut mannen samtidigt som befintliga lån också skall betalas så skulle inte det gå eller tvärt om också för den delen men jag skulle kunna ta min del och köpa mig ett mindre boende och inte heller ha några problem med att få låna,banken kräver ju också att man ska amortera en del med,sen är ju gamla hus oavsett var man bor som ett stort svart hål som äter pengar.Så det är därför jag inte tycker att han ska tvinga fram en försäljning även om han har rätt till det då det skulle sätta hela familjens tillvaro i gungning,han kan gått ligga kvar som ägare tills det finns bättre förutsättningar för att kunna flytta.Med den ekonomin de har nu har de ju klarat av att bo och uppenbarligen finns det ju resurser att kunna ha två boenden och värdet på deras villa lär väl knappast sjunka ingen kommer att förlora på den affären,har inte hört talas om att husmarknaden är på väg utför.Ta bort kommentaren Carola om du finner den olämplig eller för privat.

          1. Just Me

            Ja, man kan ju inte påstå att det är billigt att bo.

            De siffror jag presenterade är enligt SBAB samt Villaägarna. Lånegrad 84%. – bostadsstöd,ink jämkning.

            Men egentligen vet jag inget om bostadsmarknaden i Uppsala.

            Jag tycker Perra kan skriva över sin del på ungarna. Då slipper C vara i beroendeställning gentemot honom.

            Men allt som gör att de kan bo kvar är väl acceptabelt.

            Just me

  25. Matilda

    Nån skrev att man inte lämnar bort sin del av huset. Det hade jag gjort. Om jag hade lämnat min familj ensamma med allting så hade jag åtminstone låtit dom behålla taket över huvudet. Oavsett vad det hade kostat mig. Det är väl det minsta man kan göra när man orsakat det? Så gjorde min man när han lämnade mig. Han lämnade kvar allting åt mig. Jag fick ta rubb och stubb. Han hade väl så dåligt samvete. Till och med hans exklusiva kockknivar fick jag behålla.

  26. Ninni

    SLUGGO ! !!!!Jag hoppas du har en underbar skönhetssömn inatt !
    Du har väl lite skrivkramp i fingrarna, men du får väl lite massage imorgon så kan du skriva vidare ! Det glädjer mig att du lämnar den här Bloggen !! Du har ingenting att tillföra mer än… Sparka på dom som redan ligger ! Tragiskt ! Jag står upp för en Mamma som kämpar för sina barn i Vått å Torrt ! ANMÄL mig gärna till LOPPI ! Tjingeling !

  27. Madde

    Diskussionen om huset o Perra m Toy i huset:barnen ( de äldre) vill ju inte ha med Toy att göra. Och vad jag har förstått, så har Perra inte ens sagt till de mindre ( de som är under tonåren tror jag) att han har en ny.
    Så hur blir det om soc.placerar ungarna hos honom? Jag menar: ska han låtsas att T är en vålnad eller vad ? Hon finns ju tydligen inte enligt honom. Och svärmor: gå o dra ngt gammalt över dig: du har gjort bort dig så det finns inte en så stor skåpaffär som kan räcka till för allt du skitat ner i den här sylten! Och Perra: skämmes ta mig f-n. Du är inte mer man än min lillfinger nagel. GISSA om du kommer att sakna dina barn den dagen du inser vad du gjort:men det är väl större chans att månen ramlar ner än att du inser det…. Carola: HEJA dig! Ge dig själv o din släkt en kram var från mig: och till ungarna ger du många, många kramar! Du är stark o vinner hur det än blir!

  28. kerstin

    bra carola!! be dom dra åt helvete bara!! vad är det för jävla kärring??? men du klarar även detta, stor kram

  29. Linda

    Hej! Har inte läst alla kommentarer… men bara funderar lite… kan inte ni i familjen hälsa på gammelmormor och fira henne? Ta med födelsedagsfika? Hon är väl en egen individ, och ni behöver väl inte fråga någon om lov för att komma dit? /kram

  30. paula

    catti , men sådana kommentarer får hon även , så att ingen kommenterat om ngn som vunnit biljetter till cirkus scott betyder ju inte att c o barnen bara får läsa kommentarer om perra o hans drama…

  31. Catti

    1 (!) kommentar under det långa fina inlägget om cirkusbesöket och nu 112 kommentarer här om Pers mamma, DET är också tragiskt att alla fokuserar på denna skilsmässodramatik i bloggen istället för att skriva fina positiva kommentarer om vad Carola gör tillsammans med sina barn och hur fina de är tillsammans på bilderna som publicerats. Viktigt att vi läsare fokusera även på det positiva för barnens skull. Att läsare som inte ens känner människorna som omnämns här skapar någon slags hetsjakt gynnar ju minst av allt barnen. Det gör däremot peppning, stöttning och kreativa råd/idéer för framtiden, det kan man aldrig få för lite av när man befinner sig i en kris.

  32. paula

    Måste bara säga att det sjuka är , när carola förut skrev omdenna toy , hur jordan älskade å va m på jobbet m henne lr va d var, så fick jag fel vibbar … kanske skulle sagt ngt då , så hade c haft en chans att skicka ut saten …:(

  33. paula

    Sluggo , jag ser nog skillnad på barnbarnsbarn än en ny flamma som tillsamans med barnbarnet ställt till det rejält. Det är egentligen inte så svårt för perra att ta barnens parti , det är verkliga livet , hade han skött saker bättre så hade han nog inte behövt ta ngns parti.. sedan ärekränkning, nej det carola skriver är inte ärekränking eller förtal eftersom ingt av detta är lögn … ja och det är hans val , han väljer bort sina barn , vilket är så sjukt vidrigt så det finns inte . Ynkligt för ngn som ska föreställa en karl.
    Han kunde vara schysst , se till barnens bästa att göra upp ett schysst avtal m c, så att barnen kunde få bo kvar där de är uppväxta , men istället så ställer han till det ännu mer. Han vet att carola inte kan köpa ut honom … men tror nog farmorn här är alltför pengakåt så hon har nog mycket med i spelet att göra.

    Hela situationen är vidrig o den enda man kan anklaga är herr perra .

  34. Emma

    Sluggo för dig är det värre att tala om vad P faktiskt har gjort än att han har övergivit sin familj! Vilken syn på föräldrarskapet du har.Tydligen är det ok för dig att överge sina barn utan en förklaring.Du ursäktar faktiskt det tom och då kan jag rekommendera dig att inte skaffa barn för barn ska man som förälder ta hand om.Konstig tanke för dig? Att svika sina barn är vidrigt. Att svika sina barn för en ny kvinna är oförklarligt.Sjäkvklart reagerar barnen negativt.Eller tror du att de välkomnar den som är orsak till familjens raserande? Allvarligt? En kvinna som jobbat m Perra och samtidigt låtsas framför C att allt var lungt. C var tom med och vinkade av henne på Arlanda! Fortfarande ok för dig Sluggo?? C är så genomärlig att hon inte kunde ana att hon vinkade av den som låg med hennes man….Det daltas så förbannat med män.Hade det varit C som agerat lika fegt vågar jag inte ens tanka på hur folk reagerat.

  35. annelie

    Haha gud vilket bra svar. Vilken jäkla ragata hon verkar vara. Usch o fy för satkärringar. Kram till dig o barnen .

  36. sluggo

    Om Just Me syftade på mig så har jag INTE supit till, men jag vidhåller min åsikt. Är man bjuden på ett 100-årskalas så kan man inte ställa krav på vilka av dom inbjudna gästerna som får komma, det tycker jag att en artonåring borde förstå. Antingen går man eller stannar hemma det är ett eget val man gör, hur enkelt som helst och inget att ens diskutera. Att sedan jag tycker det är en låg nivå att lägga ut all privat skit i en blogg kan ju diskuteras men jag står för min åsikt. Jag tror inte heller att Carola och barnen blir uteliggare, men vid en skilsmässa brukar en bodelning äga rum och alla förstår nog att man inte skänker sin del i ägandet av ett hus. Det finns lagar som styr vid en skilsmässa och den lagen gäller alla oavsett vad man tycker är rätt eller fel, eller hur folk har betett sig. Om Per har gjort valet att avstå från sina barn så är det sorligt och synd men det är hans val och det får väl stå för honom, det går ju inte flå folk levande för att dom gör val som tycks vara märkliga. Till sist så kanske Loppi borde ha mer koll på bloggar och kommentarer så att inte ren ärekräkning får förekomma, sen kvittar det hur rapp i käften man är. Jag har i alla fall läst färdigt på den här bloggen som inte ens är rolig längre utan bara tragisk.

    1. Just Me

      Bara för att man kan behöver man inte göra strider av allting.

      Du resonerar som en 5-åring.

      Du har svikit din barn i flera år. Ditt förtroendekapital är 0. Vill du skapa relationer med dem igen så måste du jobba på det. Gör du inte det så vill du väl inte ha relationer med dina barn. Barnen är inte skyldiga dig någonting, dom har inte svikit dig. Du har svikit dom. Man kan väl inte säga att Toy svikit dem men nog undrar jag vad det är för människa som inte initierar att få träffa dina barn? Eller räknas inte barnen som din familj längre?

      Jag tycker att en kåt gubbtjyv och en skamlös kärring som ni är ska förstå vad ni utsatt barnen för. Innan ni ställer krav på barnen. Det är fan absurt.

      Det är ungefär så det låter när du ställer krav på barnen och C. Kan du inte prata kärleksfullt om dem? Du har faktiskt hållit den där argsinta 14-åringen
      ( vilken ålder som helst ) i famnen när hen var alldeles ny. Du var viktig då, du är ännu mer viktig nu. Och du får inte svika dem igen. Barn är inga leksaker.

      Jag tycker det är jävligt lågt att pippa runt och dra från familjen utan förklaring. Så lågt att det är under vattenytan. Ännu lägre är det att skita i barnen och deras boende. Du räknar stenhårt med att C ordnar det. Fattar du inte att ni är skilda? Ta ditt ansvar… Erbjud dig att ta hem alla barnen. Du och Toy får reda ut det här ni ställt till med.

      Du, gör dig inte dummare än du bevisat hittills. INGEN är tvingad att bodela eller ta emot något om man inte vill. Fan vad löjlig du låter när du försvarar svinerierna. Det fattar du va? Vi som läser går inte på ditt ynkynk. Du slänger ut dina barn. Vad är det i den meningen du inte förstår?

      Det finns många som avstår väldigt mycket för sina barn. Göm dig inte bakom att andra gör hit eller dit. Skit i dom och koncentrera dig på vad du har för skyldigheter.

      Sluta Pärra.. Vad fan är ett hus? Ingenting.. Ett halvt hus är fan ännu mindre. Vad du tror eller inte tror om var dina barn ska bo säger allt om dig. Du ska se till att dina barn har någonstans att bo. Vad är det du inte fattar i det? Fan ditt gnäll äcklar mig. Var en riktig man och ge alla barnen din del av huset. Låt dom bo kvar. OCH Sluta bråka och känna dig förfördelad. Du har pengar, din sambo har pengar och din mamma har pengar. Vad är ert egentliga problem? Giriga?

      Ja, du har valt bort något som du inte kan välja bort. Fattar du inte det? Bara för att du inte vill ha dina barn så försvinner dom ju inte tillbaka där dom kom ifrån. Du SKA ta hand om dina barn. Allt som har med barnen att göra ska delas på 2. Sen kan du börja fundera på om huset ska delas på 2. Inte tvärt om!

      Du borde sluta och försvara dig. Alla gör fel, det är aldrig för sent att rätta till dem. Du och C ska tillsammans göra upp om barnens bästa. Du ska komma ihåg allt bra ni haft och att hon faktiskt är mamma till dina barn. Låt ingen snacka skit om henne. Hon har varit din bästa vän, tills du valde att göra illa henne. Du ska inte vara arg på henne. Det fattar du väl egentligen? Hon behöver inte vara arg på dig heller även om hon har all anledning. Titta inte bakåt, titta framåt och börja se lösningar ist för konfrontation. OCH uppenbart litar du väldigt mycket på C eftersom du lämnar alla barn hos henne. Om hon stack till Thailand, skulle du göra detsamma? Kan hon lita på att du finns där för barnen? Fundera på det..

      Du kan väl iaf försöka. Nu har du ju testat svinerimetoden. Våga testa något annat.

      Till sist ska du sluta med underliggande hot. Det finns inget olagligt i det som sker här. Se tidigare inlägg. Kanske är jag övertydlig, men du fattar att många av oss är upprörda över hur du, din mamma och Toy behandlar barnen. Om du inte psykiskt misshandlar ditt ex och dina barn så finns det väl inget att skriva om? Problemet löst.. Eller vad tror du?

      Ps.. Perra, ditt mönster att pendla mellan stöddigt, gnälligt och irriterad har en förklaring. Kanske jag berättar det för dig någongång.. :-) Ds

      Just me

    2. Sussan

      Vet många som lämnat huset o inte krävt nåt vid en skilsmässa, just pga barnen, så det är inte självklart att man kräver hälften o kastar ut sitt ex o barn…

  37. Jenny 1

    Men nu går väl iaf skam på torra land!! Vilken ragata!! :/
    Håller med tidigare kommentarer, ta med barnen och fira gammelmormor nån dag som bara ni vet om.
    Styrkekramar!

  38. Camilla

    Och just me ..vet inte vad du jobbar med? Men öppna eget och medla mellan man och kvinna. Jag skulle gladeligen komma dit och få in lite vett i min sambos skalle..så snål så han skriker när han skiter snart

  39. Marianne

    Man undrar ju verkligen vad som försiggår i hennes huvud, galna kärring! Kan inte låta bli att sitta å le åt dit svar! Jag hade svarat exakt lika dant!!! Du E grym på alla vis och du kämpar för dina barn! All heder åt dig å låt inte kärringen sätta dig på dig!

  40. tummelisa

    Vilken jävla sits du du sitter i Carola. Jag vet hur det känns när allt rasar runt en, man vill bara lägga sig ner och ge upp. Men som mamma måste man fortsätta kämpa och verka stark för sina barn. Hur många gånger har jag inte låst in mig på toaletten för att låta tårarna komma men lika snabbt torkat dom för att komma ut och se glad ut. Och så sägs det att kvinnor är det svaga könet… Det är vi som står upp när det stormar, vi som får ta hand om allt när männen sviker och drar vidare i livet!
    Kram på dig tjejen, ta ingen mer skit nu!!

  41. Lisbeth

    Carola, det här är ju så bedrövligt att det inte liknar något.
    Att du orkat vara tyst så länge är värt ett Nobels Fredspris allra minst.
    Jag hoppas att all värme som du får härifrån kan ge dig lite styrka så du orkar fortsätta kämpa.
    Vi är många, många som gärna vill stötta och hjälpa dig om vi bara kan.

    Till Monica och Perra vill jag bara säga: Skämmes ta mig fan!
    Att utsätta sina barn/barnbarn och åldrig mor/mormor för det ni gör är inte bara vidrigt. Det är grymt, elakt och fullkomligt obegripligt.
    Tvi vale!

  42. Helena

    ..och om du Monika läser detta så kan jag bara säga dig att du drar en stor nitlott i detta, en riktigt stor. Du är empatilös, osmaklig och är inte värd den kärlek som dina barnbarn skulle gett dig om du valt en annan hållning i detta. Det är Toy som skulle fått komma på söndagen..,

  43. Camilla

    Är helt övertygad. Om att ”Vissa”AV kommentarerna är skriven av någon i P bekantskapskrets skulle nog kunna vara en kill polare åt en viss person. Och till dig Just me….du äger! ! Fy f…va du är bra

    1. Syrran

      Nu är det ju så att han inte bara skitit i sin familj…även polarna är loosade! Så inga killpolare tar parti för den skitstöveln skulle jag tro.. Mamma däremot…who knows?

  44. Helena

    För mycket framför öppen ridå nu Carola…tycker iallafall jag. Ta hem Vera till er istället och fira henne ordentligt!!! Ring henne och bestäm, håll undan satmaran!!

    1. Just Me

      Allt sånt som är så självklart att man gör för man är normalstörd betecknas som en krigshandling och så blir allting värre.

      Dom kommer anmäla C för kidnappning. Låter inte klokt men det är så det fungerar. Åker hon dit så blir hon anklagad för hemfridsbrott.

      Det skulle kunna vara så enkelt som du säger men tyvärr.

      Just me

  45. Camilla hockeymamma

    Jo Sluggo anledningen till att inte gå på samma kalas som pappans nya kvinna är att de mår dåligt av det.

  46. Maria

    Jag tro inte att det kommer att dröja länge innan Monica, Perra och Toy gör en gemensam anmälan om förtal och ryktesspridning.

    1. Svandis Ros

      Att säga sanningen är INTE förtal.

      Det som skrivs i kommentarerna ligger inte på Carolas axlar – det är åsikter hos olika individer, inte Carolas åsikter.

      Fast det vore lite roligt att se om Perra, Monica och Toy skulle våga försöka – att lägga pengar på det istället för att fundera på barnen och deras behov.

      1. Maria

        Det handlar absolut om förtal, både det Carola har skrivit och många av de kommentarer som har skrivits här i kommentarsfälet.
        Om det inte klart och tydligt meddelas att var och en ansvarar för sina egna kommentarer är Carola ansvarig även för dessa. Möjligen kan det vara Loppi. se lite beroende på hur deras utgivningstillstånd ser ut.

        1. Just Me

          Jag ansvarar helt och hållet för de inlägg som jag skrivit under signaturen ”Just me” i hela Carolas blogg.

          Just me

        2. Just Me

          Hämtat från Åklagarmyndigheten:

          Förtal och förolämpling
          Grundregeln är att åklagare inte får väcka åtal för förtal, grovt förtal eller förolämpning. Initiativet till åtal ligger istället hos den person som anser sig ha blivit utsatt för ett sådant brott.

          Dvs en civilrättslig process. Då betalar man allt själv. Det kan bli riktigt riktigt dyrt eftersom ”brott inte kan styrkas”. Då betalar man allt själv. Inte kul!

          Just me

        3. Just Me

          LawLine

          Personuppgiftslagen (PUL) är inte tillämplig i stora delar när behandlingen av personuppgifter sker för journalistiskt ändamål, se 7 § PUL. Det spelar ingen roll om du har ett utgivningsbevis eller inte. Du behöver inte heller vara en journalist för att du ska omfattas av undantaget. Om syftet med publiceringen av personuppgifter är ”att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten” har behandlingen av personuppgifterna skett för journalistiskt ändamål.

    2. Just Me

      Det ska bli kul att se.

      Åklagaren kommer snabbt förstå att 9-barnspappan ställer sina barn utan tak över huvudet. Och vända det till psykisk barnmissahandel.

      Sen blir det toppen, hela stan får reda på vilka vidriga människor dom är.

      Just me

  47. Vi

    Hej, Carola. Det här var ju… inte så kul. Tänkte lite bortöver: varför inte göra en egen fest för gammelmormor? Du har många på din sida också, tack och lov, och några kunde vakta barn och hem när du hämtar den hundraåriga jubilaren. Vore inte det något? Ta hand om dig/er.

  48. Sandra

    Tyvärr så blev det illa från början. Att gå hemma i 15,16, 17 år och bli försörjd av en man. Utan att själv ha en grund att stå på. Inte bra. Man vet aldrig vad som kan hända. Nu stack Perra och du blev själv. Han har allt och du inget. Du få ta allt med era fina barn.

    1. Johanna

      Har han allt? Inte riktigt, nio barn fattas mer eller mindre i hans liv. Utan sina barn är man inget annat än fattig.

      Carola! Du är helt fantastisk!

      1. Svandis Ros

        Just det.
        Då är man fattig.

        Då kan man ligga sjuk på ålderdomshemmet med mycket pengar på banken… men ack så jävligt ensam! Trots att ha skaffat många barn tidigare i livet…

        1. Linda

          Förloraren är nog Perra och den så kallade farmor. Carola har 9 barn och det kommer ordna sig för henne och barnen med tiden tror jag,kärleken segrar till slut. Perra och hans mamma det finns inga ord för dem.

    2. J

      Men kära nån, gått hemma och blivit försörjd? Är det så vi ser på föräldraledigeheten? Trodde faktiskt att vi investerade i våra barns liv, de klarar sig inte själva en måste vara hemma mamma eller pappa. Den som ärhemma med barnen ska inte behöva lida för det senare i livet. Dvs vid en ev skilsmässa eller pension eller vad det nu må vara!!!! De vuxna som sätter barn till livet bör vara så ansvarsfulla att de begriper att det är delat ansvar. Då kanske man väljer att en jobbar hela tiden o den andra är hemma och tar hand om barnen när den andra jobbar. Upp till varje familj att bestämma!

      1. J

        Å nej, så är det inte!!! Det va kommentaren ovsnför som jag reagerade på. Carola har ju gjort det bästa man kan göra att finnas för sina barn. Vad jag menar är att jag blir ledsen när man anser att den som är hemma blir försörjd. Så ser inte jag det, för att få en familj att gå runt måste båda hjälpa till med allt det innebär. Däremot så behöver inte båda göra allt, man måste få dela upp sakerna. Men det måste varje familj bestämma hur. Dvs jag tror faktiskt inte att C har sagt P inte fårta delar av f.ledigheten utan de har valt att han jobbat på sin syltkruka. Vilken tur P har haft att C älskar att finnas för sina barn. Därför gör det så ont att C får så mkt skit nu!!! Jag hoppas hon orkar fortsätta att kämpa för sina barn o sig själv!!! Ber om ursäkt att jag var otydlig!!! Heja Carola o alla fina barn!!

  49. Karin

    Alltså det är ju bara pinsamt! Hur vuxna människor kan bete sig! (Eller inte kan kanske)
    Så ruttet att dra in andra människor ( som din familj och hennes mor)
    Pinsamt är vad det är!
    Skickar stora kramar till både dig och barnen,förstår att ni inte har det lätt.
    Jag tror och håller på dig Carola

  50. sluggo

    Men kära nån, barnen var bjudna men det passade inte dom att komma om Per hade Toy med sig. Självklart att hon skulle gå på kalaset, det är ju hans nya kvinna, alla barnen måste förstå och respektera att pappa har träffat en ny partner, hur ska umgänget kunna fungera annars. Jag hade gjort precis som Per i den situationen, aldrig jag hade lämnat min nya partner och gått ensam på kalas bara för att barnen krävde nåt sånt. Jag tror att mamma Carola ligger bakom mycket av barnens hat, som vuxen ska man aldrig dra in barn i sina vuxenproblem, peppa dom istället så att dom vill träffa både Toy o Per, hur surt det än känns så måste man prata väl om den andra föräldern och hans nya familj. Självklart förstår jag att det känns för jävligt att bli övergiven vare sig man har ett eller nio barn men sånt händer både män o kvinnor dagligen och jorden går inte under pga. det. Nej, sluta älta och lev ditt liv som det ser ut nu, ibland tycker jag du beter dig lite omoget men det får stå för mig.

    1. Jenny

      Per borde ha valt barnen framför sitt nya ligg. Allt är ju fortfarande så känsligt,så Toy borde faktiskt ha backat lite här,och låtit barnen följa med sin pappa! Och hur menar du att barnen ska kunna visa respekt när Perra beter sig så otroligt omoget? Han skiter ju i barnen och deras känslor?
      Och du kan inte på allvar mena att Carola skulle hämnas genom att ”trigga” barnen till att hata sin pappa. Hon har ju gjort ALLT för att försöka kommunicera med Perra och försöka lösa allt på bästa sätt???!!!! Det är ju liksom inte Carolas fel att tonåringarna inte är så glada på sin far,det är HANS fel!
      Och ja det är många som blir övergivna och kärleken dör ut,men varför i helvete måste man bete sig som ett arsle då?!
      Har du följt Carolas blogg? Tycker du att Perra betett sig värdigt och visat respekt? Ärligt??

      1. Jenny

        Sluggo,jag är övertygad om att Carola vill sluta älta och fortsätta leva ett normalt liv,men hennes före detta kära man gör det ju omöjligt. Så hur menar du att hon ska kunna sluta älta? Det enda hon vill är att få ett slut på tjafset,det omogna beteendet,sveket osv men både Per och hans mamma gör ju livet surt för henne. Perra bara reste sig och stack. Utan ett enda jävla ord. Bara stack,och ända sen han gjort det så har han inte gett något sken till att vilja kommunicera och försöka lösa allt med barnen på bästa sätt. SÅ HUR I HELVETE SKA HON KUNNA SLUTA ÄLTA??????? VA?

    2. Matilda

      Om du läser bloggen en gång så kommer du märka att det handlar inte om att HON blev övergiven. Det handlar om att BARNEN blev det. Vilket är två HELT olika saker. Gör om, gör rätt.

      Så du skulle alltså vägra att gå på fest utan din nya partner om barnen ”krävde” det. I den här situationen får man tillägga då, eftersom det är känsligt och ingen vanlig situation. Jag trodde det var tvärtom jag? Att man ska sätta sin barns ”krav” först i en sån situation?

    3. maria

      Njaa, kära Sluggo, nu var det väl som så att det var Patricia -som är 18år och därmed vuxen- som messade sin käre far och meddelade att hon inte ville komma dit om Perras nya skulle vara där. Vet inte heller om jag skulle benämna Toy som Pärs ”nya” – han satte ju på henne bra länge innan han hittade sin ”ryggrad” och avslutade med Carola. Du tycker även tydligen att Carola ska peppa barnen att träffa Perra – du, hon har nog fan fullt sjå med att trösta och förklara för barnen att det inte är deras fel när det där jävla puckot sviker och inte dyker upp och vill träffa dom – att få se barnens besvikelse får ett mammahjärta att blöda kan jag tala om för dig. Sen tror du att Carola ligger bakom barnens ”hat” – vaaaa?!?!
      Ta och läs igen allt innan du börjar komma med dina idiotiska kommentarer.
      Att du sen skulle välja din partner framför dina barn…………
      Fy faaaan.

    4. Just Me

      Har du supit till så här lördagskvällen?

      Inte en siffra rätt.

      Perra ska respektera och förstå att hans barn vill ha tak över huvudet.

      Perra smiter från sitt ansvar. Man presenterar inte nya partners på födelsedagskalas. Är du dum i huvvet? Så som Perra och Tao valt att kränka barnen och Carola så kräver det fingerspitzengefühl för att reparera om det nu går att reparera. Barnen har inga skyldigheter alls mot dom vuxna. Dummaste jag hört på länge.

      Det var 2 problem, skjuts och att för första gången träffa pappas nya.

      Perra hade inte ordnat skjuts till barnen.
      Perra hade inte informerat barnen att hon skulle komma.

      Tao har känt gammelmormor i 1 – 2 år. Barnen i hela sina liv. Tao skulle backat självmant. Hon behöver inte vara på festen alls. Eller komma när Perra skjutsat hem barnen. Man behöver inte starta världskrig för allting. Så dåligt skött av Perra och Tao. Riktigt dåligt!

      Klarar du vuxna människan inte av att se dina barns behov före dina egna så kan du stanna hemma.

      Heter du något som börjar på Pe och slutar på rra. Eller möjligtvis något som börjar på Mon och slutar ica? Ja det tror jag visst att du gör. Resonemanget håller samma retarded resonemang dom hittills haft.

      Självklart är det C:s fel. Att pappan svikit dem och håller på ställa dem på backen har ingenting med saken att göra? Lägg inte perres skuld på någon annan. Vilken unge som helst hade protesterat.

      Nu brinner det till i peruken här.. Perra blandade in sina barn. Vad är det som är så svårt att förstå med det? Han ska verkligen sitta ner och förklara för sina barn vad som hänt och kommer hända. Det är då ta me fan inte C:s uppgift. Ska han slänga ut barnen på gatan SKA han berätta att det är han som gör det.

      Det är ingen som pratar om att bli lämnad. Har du svårt att fatta? Ärligt sagt, vem vill ens ha en sån gris? Sluta lägg skuld på alla andra.

      Det handlar endast om hur man har agerat, hur man agera roch hur man kommer att agera. Perra drog från allting. Det får han ta konsekvensen av nu. Då smiter han igen. C är fan inte hans mamma. Han ska lägga av att gömma sig bakom mammans kjolar och inse att hans krav på barnen är större än vad hans mamma ställer på honom. Patetiskt..

      Visst sker skilsmässor för både kvinnor och män dagligen. Vad har det med Perres vräkning av sina barn att göra? Det är ytterst ytters ovanligt att skilsmässor går till så här.

      Det är bara du som ältar. Du pratar om någonting du inte fattar ett dugg om.

      Att försöka ordna det så bra som möjligt för sina barn har ingenting med ältande att göra. Fattar du inte ens vad som pågår?

      Om den där sk pappan ser till att avsluta det här på ett hedersamt sätt. Ser till att han tar ansvar för att barnen har det bra. Att vara generös så alla mår bra ska du nog se att han blir glömd på på en kvart.

      Sen är det C.s tur att ha det roligt. Och kanske träffa någon som.. Slår syltryggen på käften.. Skoja bara men som kan ersätta gamen. Och visa respekt, förståelse och äkta kärlek.

      Hur som.. Ditt sätt att resonera påminner väldigt mycket om hur P/M behandlar barnen och C nu.

      Just me

      1. Helahea

        Så stärkt jag blir av att läsa dina kommentarer Just me!
        Precis vad du skriver känner jag med!
        Kan inte säga det bättre själv.

    5. Klara

      Haha Monica själv som skriver? Annars någon med lika lite hjärna och ett svart hjärta! Monica kan inte vara nöjd över sitt eget liv och sin störda son. Pinsamma!! Hoppas de låser in sig själv så vi slipper se de igen!

  51. Annika K

    Vältrar i elände?! För att livet är ett elände kanske.
    För att hennes son inte kan ta sitt vuxenansvar och se till att hans barn har det bra.
    Hur kan man sen som farmor inte vilja träffa sina barnbarn?
    Allt det här är ju helsjukt.
    Tycker inte alls att du ska vara tyst för deras skull. Ut med ilskan bara!
    Men försök hålla dig ifrån pajkastning ( menar inte att du gjort det och jag vet det är inte lätt)
    Det kommer att gynna dig framåt

    När min pappa var otrogen mot min mamma så ställde sig farmor på mammas sida. Haha!
    Hon skämdes för sin sons beteende.

    Massor med kramar och kärlek till dig och barnen! <3

  52. Karin

    Lider med dig o barnen Carola! Hade varit intressant att få veta hur P tänker o resonerar. Vad har han för planer om hur allt ska lösas med barn, bostad, ekonomi, företag, vadagsbestyr? Ofattbart att man bara kan lämna allt o bara tänka på sig själv? Men lösningen på det kanske skulle kunna vara att P o T lämnade Syltkrukan utan ett ord till någon o flyttade till Thailand?

  53. Cleo

    usch, tänk att det är vuxna människor det handlar om. F.d svärmor verkar ju vara en mardröm utan dess like. Hade det inte varit i hennes intresse att hålla kontakt med barnbarnen istället för att bara stå upp för sin son (som är en skam för det manliga släktet).

    Det är bra att du Carola skriver precis som det här. Ingen idé att hålla tyst över deras omoraliska sätt att agera, varför ska du vara ”god” när både exman och fd svärmor uppför sig som ägg.

  54. Emma

    Fruktansvärt. Nu för tiden tycker jag att man ska vara öppen och ärlig med sina barn när det gäller sånt här annars finns en risk med att de får falsk information.Jag har själv varit med om det.Jag har fyra barn med två olika pappor. Jag har dolt saker för mina två barn som jag har med ena fadern och det har ställt mig i dåligdager efterdom han deras far har noll respekt för mig.Nu har jag börjat berätta.Man ska inte orata skit ekler ljuga utan berätta sanningen. Åter igen kan man fråga sig vad Toy såg i en man som behandlar sina barn så illa sim bara sticker utan en förklaring? Jag ser ner på män som gör så och är hellre själv hela livet än är ihop med en svikare. Farmor!Vad gör du??Mot dina barnbarn mot Carola? Tror du att din son är felfri??? Perra du levde med Carola i 27 år och lite flirt med en yngre tjej fick dig att tappa hjärnan och respekten i rännstenen! Hoppas Toy lämnar dig.

    1. Anna A

      Toy kommer ju knappast att lämna honom…. Den ”stackarn” är ju livegen, om hon lämnar honom blir hon ju även arbetslös…

  55. saftmaja

    Jag hoppas att alla som läser denna blogg + deras vänner och bekanta bojkottar syltkrukans produkter tills de har fått sitt förstånd tillbaka, vilket innebär att sätter man barn till världen så är man skyldig att vara med och ta ansvar för dem så att de mår bra, inte på detta vis som har skett i det här fallet. J.ag hoppas innerligt att du Carole och barnen ska få en fin sommar i husvagnen så att ni kan få lite positiv energi

    1. Just Me

      Det är redan ute bland min familj och mina vänner. Dom lova att sprida vidare.

      Väldigt många av mina vänner bor på Söder. Kul när det är bondens dag i Katarina allén. Inte för vännerna är våldsamma. Inte alls men jag tror de kommer bli utstirrade och inte sälja något.

      Det kan dom bjuda på så modiga som dom är. Slåss mot barn och gamlingar.

      Just me

      1. Jenny

        Vi kan ju gå in på Syltkrukans facebooksida och skriva dåliga omdömen så är det förhoppningsvis några som läser det och tänker efter lite innan de handlar därifrån:-)

  56. GC

    Carola, jag lider med dig och dina barn. Och jag beundrar dig också. Förstår att du måste vara upprörd inom dig. Hoppas du nån gång kan slippa dessa två ynkliga personer helt i ditt liv. Kram.

  57. Just Me

    Jag fattar egentligen inte det här.

    Vart ska Perra göra av sina barn när villan är såld eller att han och Toy flyttar in där?

    Om barnen och C inte har någonstans att bo så kommer soc att placera barnen hos honom. Vill dom bo där?

    Boendet för barnen är lika mycket Perras problem som C:s problem.

    Vad är hans plan för det tror ni?

    Just me

    1. Svandis Ros

      Bra fundering!

      Om vi leker lite med tanken… att soc placerar barnen hos Perra. Barn som inte vill vara hos honom, kommer vara ledsna och griniga. Vilja hem till mamma (som bor i någon garderob)… så Perra med den nya är tvungna o ta hand om barnen…

      Ja, hur skulle det se ut?!?!

      Han vill nog inte ha barnen – vill bara göra det svårt för Carola. Och inser inte att det drabbar barnen i första hand!

      1. Just Me

        Sen kan inte Toy bo hos Pärra.

        Barnen vill ju inte träffa Toy.

        Han bäddar bra den där mannen… Eller inte..

        Just me

  58. Sara

    Ursäkta.. Men fy fan vilken jävla kärringjävel!! Uu får fan rysningar… Önskar du vinner
    Miljoner på lotto så kan du ta med dig familjen å köpa en medelhavsö å slippa den där skiten! Så kan de vara kvar å göra sin jävla sylt å fortsätta vara en bittert gäng….

  59. Camilla hockeymamma

    Farmor det blir trist och tråkig stämning när du drar värjan ur marmeladkastrullen och fäktas om en hundraårig tant,bestämmer du hur mycket damen orkar och vilka hon vill träffa?Om du nu besitter ett sådant inflytande även på din egen avkomma tycker jag du ska föreslå att han ligger kvar som ägare till sina barns hem tillsammans med deras mor tills den dagen kommer då Mamman själv kan låna pengar till ett vettigt boende alternativt att fler barn har flyttat hemifrån så en hyreslägenhet finns i lagom storlek.Den diskussionen farmor ska du ta med din son.Det kallas för att ta ansvar parterna har båda valt antalet barn och att en förälder skulle vara hemma.Farmor måste också förstå att så länge man står fastkletad i golvet av saft så kommer man inte vidare,farmor ska veta att det tar många år att bli sig själv igen.Hälsningar från hockey mamman Camilla som för dagen är med den yngste sonen på wakeboard tävling i Linköpings trakten.

  60. Barbro Landstedt

    OM ngn. av mina söner , jag har fem stycken vuxna – med familjer , skulle besluta sig för att lämna sin hustru och alla barn , då skulle jag ta ett allvarligt samtal med sonen om vikten av att försöka ha en så god relation som möjligt med de han vill lämna ! Samt även att ställa sig frågan om det är värt all sorg och saknad som detta för med sig.Det är viktigt att respektera och även kunna umgås med sitt X och framför allt har barnen rätt till sin pappa , inte tvärtomJag hoppas ! Den nya kvinnan i dramat borde också hon anstränga sig för att kunna umgås som en vuxen människa med den tidigare familjen, samt även respektera den ! ! Att som farmor helt ta sonens sida och även avsäga sig kontakten med sina barnbarn, det tycker jag är helt sjukt ! Jag har själv 18 barnbarn och älskar varenda en !!! Vill för allt i världen inte tappa kontakten med någon av dem ! De är min familj och kommer alltid att vara det !
    Jag hoppas , för din skull Carola och naturligtvis för barnens , att det i sluttampen kommer att bli bättre och att stridsyxan grävs ner ! Du gör det jäkligt bra och jag är glad för att du trots allt orkar kämpa !

    1. Svandis Ros

      Ja, jag har sagt till min son för länge sedan (stackars han – vilken häxa han har till mor!) att om han gör någon flicka/kvinna med barn, så ska jag se till att han tar ansvaret! (för allt i världen får han inte bli som sin pappa som övergav sina barn i och med att han o jag gick skilda vägar.

      Så det krävs bra farmödrar! :)

  61. Linda

    Jag blir nästan gråtfärdig hur kan denna kvinna behandla sina barnbarn och sin förre detta svårdotter som ändå är mor till hennes barnbarn på detta sätt!! Det är så elakt att göra så här mot er alla inklusive dina föräldrar och din syster!! Men värst är ändå mot barnen som inte kan förstå allt detta speciellt inte de små!! Fan vad jag blir arg. Mitt tips Carola ta alla barnen och åk till gammelmormor en annan dag!! säg inget till någon utan först efteråt!! Uppenbarligen vill gammelmormor träffa er alla!! Ta en dag då du vet att Perra och deras såkallade farmor är fulltupptagna med en marknad eller liknade flera mil bort!! använd din list!! Dessa två människor ska inte stoppa er!!!

  62. maria

    Jag blir så jäkla arg. Den människan är inte värd att vara farmor, man sätter alltid barnen först i alla lägen. Inte konstigt att Perra är som han är med en sådan mor, inte för att det ursäktar något men ändå.
    Barnen går alltid före eventuell ny partner, jag o mina barns far delade på oss -93, men har alltid löst allt för barnens bästa. Och min nya man har vetat från början att barnen går först, o nu barnbarnet :-)
    Hoppas att dina anhöriga kan finnas där för dig nu, det måste vara ett rent helvete, på ren svenska , för dig att försöka lösa allting.
    Många varma kramar <3, Maria i Skåne

  63. Svandis Ros

    Att inte använda bloggen till ”krigsföring” har jag läst många kommentera om.

    Men nu när Carola har varit tyst om hela situationen för att skydda barnen och inte ”ställa till det” sedan Perra gick – och det har inte underlättat någonstans på vägen, att Perra har inte varit villig o spela enl. de spelreglerna… varför ska hon då fortsätta vara tyst?

    Nej, jag tycker hellre att hon kan köra efter hans spelregler nu ett tag o se vart det leder.

    Jag tvivlar på att läsare som är någorlunda friska i huvudet läser för att gotta sig i andras motgångar.

    Carola har aldrig påstått annat än att hon accepterar att Perra har lämnat henne.
    Däremot sättet han gjorde det på – det har hon inte accepterat och behöver inte heller göra det.
    Att han har lämnat barnen också – samma sak där, det är fult gjort!

    Hon är vuxen, mogen och klok kvinna och hon säger inget om att han har lämnat HENNE – så det handlar inte om att hon är ledsen över DEN biten… hon har mycket annat praktiskt att ro i land innan hon ens kan börja fundera på att ha tid för att vara ledsen över att ha blivit lämnat av en man hon trodde var sin livspartner!

    All heder åt dig Carola.

    KRAM

    1. Just Me

      Jag tycker också det är förvånansvärt många som tycker man ska undanhålla sanningen för barnen.

      Det ska man till viss mån, det gör man i ännu större mån. Man måste ju vara så stark och duktig vad fan man än är utsatt för.

      En enskild händelse som inte påverkar barnen är inget att älta med dem om.
      Sånt alla vet att man gör i en ”normal” separation. Lite bråk om tider, jackor osv hör till.

      Det här är ingen sån separation. Det finns inget som är normalt här. Heder och moral? Ansvar och samarbete? Det finns inte. Spelreglerna ändras helt och hållet hela tiden. Du blir kränkt, osynliggjord och skrämd. Det pågår år efter år. Oftast blandar den andra parten in barnen som får agera budbärare.

      När det ser ut så, så kommer man till flera gränser där man måste ändra sitt förhållningssätt till barnen, sig själv och exet.

      Barnen:
      När det blir långvarigt så uppfattar barnen att något är fel. De undrar och stänger mycket inom sig. Tänker ofta: Om ingen annan säger något så är det väl okej. Om ingen annan säger att dom är arg, ledsna och besvikna så ”ligger det väl hos mig”. Det kanske är mitt fel att mamma inte mår bra. Jag tycker pappa är jättedum men ingen annan verkar ju göra det så det kanske ligger hos mig, och så stänger de det inom sig. Pappa kanske inte vill träffa mig pga vad jag sa eller gjort. Pappas nya tjej är mycket viktigare än oss barn. Kan mamma också göra så? Bara lämna oss? Många frågor om varför ingen skyddar mamman dyker också upp.Vad har mamma gjort som förtjänar det här?
      Då måste du som förälder börja visa vart sanningen ligger. Även om den är svårt. Sen behöver man väl inte svara på mer än vad barnen frågar efter. Inte försköna eller ta omvägar.

      Man säger ju inte till ett barn vars föräldrar dött att dom är bara ”lite döda”. För att sen hoppas att dom fattar resten själva. Barn klarar svåra saker. Det dom inte klarar är att ”läsa av” subtila situationer.

      Alla tar också så för givet att barnens sympatier ligger hos Perra. Dom kanske är jätteglada att få se att det dom känner och tänker är sånt som andra också reagerat på. Sen, alla barn älskar inte sina föräldrar. Men även om dom inte gör det så ska man tänka på att ”föräldrar inte får överge sina barn medans barn får överge föräldrar”. Det Perra gjort är precis det man inte får.

      Gränser för att skydda sig själv måste man skapa för man kan inte alltid vara den som ska vara problemlösare. Man kan inte alltid vara den som ska stå över. Man kan inte alltid vara den som får skyllen i alla rättsliga situationer. Man kan omöjligt vara den som har alla skyldigheter och inga rättigheter. Man kan inte vara den som ska skydda exet för barnens skull, samtidigt som man på olika sätt är hårt ansatt av samma person. Man kan inte vara den enda som har skyldighet att möta barnens sorg. Man har så jävla ont i hjärtat för att man inte kan skydda sina barn från den smärtan pappan ger dem.

      Pågår det år efter år utan avslut så är man helt slut i kropp och själ. Det finns ingen energi kvar. Man vet inte vem man är och hur man ska kunna lösa det kriget. Det man försökt med är totalt meningslöst. Då måste man göra ett annat val, ta en annan väg så man själv kan börja leva sitt nya liv. Få energi och bli glad igen.

      Nu vet jag att många tänker : Men Herre Gudrun det är väl bara att leva på. Krångla inte till det. Så enkelt är det inte. Ständigt får man påminnelser om olika konflikter man ofrivilligt blir indragen i. Man vill knappt hämta posten för rädslan för brev från tingsrätten, advokaten eller soc, med nya stämningar. Man et knappt var man ska bo eller hur ekonomin ser ut nästa månad. det är ovärdigt och tär på självkänslan/förtroendet.

      Skulle skriva något om exen också. Men det är oviktigt.. Man kan inte ändra dem. Bara sitt egna förhållningssätt till dem.

      Just me

      1. Svandis Ros

        Precis så är det, vet man inte vart man ska bo om ett halvår så försvinner ju en grundsten ur livet!
        Att själv stå där i allt ansvar, markservicen när det gäller att se till att det finns pengar, handla mat, ha en fungerande bil (ska vi skratta nu?), laga mat, tvätta, bada, natta… ”bara” det är ju så jävla mycket o stå i…

        Och sen lägga till att inte veta vart man ska bo!?!?!?!

        Hur fasiken ska man då kunna skapa trygghet som ALLA behöver????

        Carola kan bo hos en vän. Inga problem.

        Men barnen?

        Hade det varit i början på 1900 talet så hade dem antagligen hamnat på fattighemmet…

        Och det är inte bara ”gå ut o skaffa jobb” – Carola har många barn! Och hon står ensam i detta???? Vem ska ta hand om barnen när de blir sjuka? Blir hon ”populär” arbetskraft när hon är borta pga. sjuka barn? Barn som ska till läkare? Möten i skolan o på dagis?

        Faktum är att det är billigare för samhället att hon stannar hemma o tar hand om barnen! Men varför kan inte hon då få betalt för det?????

        Och nej, det är inte bättre att undanhålla sanningen för barnen. De ANAR vad som pågår, barn har otrolig förmåga via sina små antenner att läsa av situationer… och istället för att de ska gissa sig fram till vad som pågår då är sanningen bättre i längden. De behöver inte veta alla smådetaljer men sanningen. Och där litar jag fullt ut på Carolas förmåga att sålla. Så de får sina svar utan att de får något förstorat för sig. (Sen vet jag inte hur man kan förstora denna situation – den är liksom större än störst!)

        Jag har försökt tjata på henne att lämna ut kontonummer för lite bidrag som kan förgylla tillvaron, men jag förstår också att myndigheter kommer räkna det till inkomst – trots att det är en gåva. Så jag kommer skicka mitt bidrag till postlådan och hoppas att det kan leda till att det blir lite roligare att hämta in posten!

        1. Jenny

          Men JA!!! Vi kan alla posta det vi vill bidra med och strunta i att skriva avsändare,annars skulle nog Carola bara skicka tillbaka pengarna:-)

          1. Svandis Ros

            Precis!

            Och inte bryr jag mig om vad hon använder kronorna till :)
            Förnya lite i husvagnen, köpa glass… bara att glädja henne och göra hennes vardag liiiiite roligare!

  64. Just Me

    Nu är jag i gasen här..

    Har jag uppfattat rätt att VD-Perra har tillgång till 8 st stugor av olika storlekar? Han har dem utanför sin arbetsplats men vill inte bo där?

    Pappa Perra har tillgång till hus. Tjänar en hel del pengar och en sambo. En mamma med pengar. Och han ska kasta ut sina barn utan att veta var de ska ta vägen med en mamma utan någon inkomst att prata om.

    Monica S tycker också barnen ska kastas ut. Fast hon kan hyra ut ett hus till sonen och höja hans lön om det behövs så vill hon kasta ut barnen.

    Det här är värre än vad jag trodde. Det finns enkla lösningar som gynnar barnen. Men dom bryr sig inte. Dollartecknen lyser i deras ögon.

    Fy för i helvete vilka onda människor.

    Önskar dem konkurs och hemorrojder.

    Just me

    1. Matilda

      ”Önskar dem konkurs och hemorrojder” HA HA HA HA!! Skrattade så jag grät. Carola, hon måste få skriva ett gästinlägg :)

  65. Jenny

    FYFAN SÅ JÄVLA FÖRBANNNAD MAN BLIR!!!
    Monica och Perra,är ni nöjda med ert beteende? Blir ni glada när barnen blir ledsna på grund av ert beteende? Så oerhört moget av er att försöka göra livet surt för Carola,och så otroligt kul för barnen när du Perra,väljer en kvinna framför dina barn. Det är inte det minsta konstigt om barnen inte kommer kunna visa någon respekt för er i framtiden. USCH och FYFAN!!!

    1. Jenny

      En sak till Monica,jag tycker det är riktigt jävla lågt av dig att använda en 100-åring som hämnd. Väx upp för fasiken!

      P.S Bob kommer nog sälja extra mkt sylt nu när ingen kommer vilja handla av er…… :-)

  66. Karin

    Kan du inte åka och hämta 100åringen en dag och fika hemma hos dig? Låt henne vila upp sig först. Annars vill jag bara ge dig rådet att acceptera vissa saker och tänka på att personer kan bara påverka ditt liv om du låter dem. Håll huvudet högt och dras inte med. Acceptera att han lämnat dig. Acceptera att lagstiftningen bestämmer hur ni ska dela egendom. Att han lämnat spelar ingen roll och ju förr du släpper det desto bättre för dig. Sedan skulle jag inte föra ett krig här. Det angår ingen annan och inget gott kan väl komma från det. Gå vidare och tugga och svälj det du inte kan påverka. Låt dem inte förstöra en dag till för dig.

  67. Just Me

    Carola och barnen, glömde!

    Perra/Monica/Vera kan bara förstöra era liv om ni tillåter det.

    Tänk på det och fokusera bara på en sak i taget i det här. Personligheter som dom är så ”kladdiga och röriga”. Gå inte in i det..

    Skicka blommor och ett fint kort från hela familjen. Nämn ingenting om Monicas tilltag. Bara ett grattis och ”ha en bra födelsedag”. I annat fall kommer bara ni må dåligt eftersom ni vet att Vera inte egentligen har med det här att göra. Vad ni än säger så kommer Perra/Monica prata mer skit och involvera fler, utsätt inte er för det. Och med tiden så kommer sanningen fram och Monica/Perra får stå med skammen som dom så väl förtjänar.

    Kram

    Just me

  68. Milla

    Perras mor Monica är en stenhård affärskvinna med skinn på näsan, hon jobbar nästan dygnet runt!
    Jag TROR hon är super nöjd nu när P har träffat en ny kvinna som hon kan styra och ställa med som hon vill.
    Kan tänka mej att hon tycker att du Carola har gått hemma som en lyxhustru.Han fattar inte som lika som många andra vilket otroligt
    arbete det är att sköta och rodda en så stor familj som du gör Carola.Perra är ju ”tvungen” att smeka sin mor medhårs eftersom han är anställd av henne.
    Vissa människor kommer inte längre i sin utveckling i livet och förstår inte vad som betyder allra mest familj och vänner!
    Carola, jag är förvånad att du inte genomskådat din empatilösa svärmor för länge sen?!
    Jag förstår inte heller din styrka som du har och var DU tankar o fyller på energi.

    1. Just Me

      Det börjar man förstå.

      Man får väl hoppas att Perra/Toy och ”affärerna” hälsar på henne på hemmet och håller henne i handen på sista färden.

      Just me

  69. Mia

    Haha, vilken kärring svärmor är. Jag minns när hon var med på tv att hon såg ut som en gris, och nu beter hon sig som en sådan också. Kan inte vi alla bojkotta den där syltkrukan så de inte säljer något!? Tanta kanske har skitit även i den krukan, och vem vill äta sån det..,?

  70. Maria

    Håller med fler på bloggen att shit happens, man kan bli stört kär i någon ny person fast man är i ett förhållande, MEN det är inte okej att sköta efterspelet så otroligt ful som Perra har gjort! Sina barn måste alltid vara prio1 och huset (jag kan förstå om han inte vill skänka hela till dig, iom att han verkar vara väldigt ego) men skriv över det på barnen och låt er bo kvar!!!
    Sen är jag väldigt förundrad över att Perra inte förstår att barnen (iaf de äldre) aldrig kommer tycka om eller vilja träffa Toy. Iom att barn inte vill skuldbelägga sina föräldrar så är det ju självklart hon som är det onde i denna situation för dem!

  71. Just Me

    Hahhha.. Nej det var inte det mest mogna svaret, Å andra sidan så får man ju svara folk på det språket dom förstår. Att ”Som man ropar får man svar” är ju heller inte något nytt direkt.

    Kan du inte bara lägga ner Monica (du är ingen riktig mamma eller farmor)? Du hotar människor efter att dansa efter din pipa. Eller du inte bara hotar. Du ser till att du får som du vill. Om sen vapnet är en 100-årig Vera eller en 3-årig Jamie bryr du dig inte ett dugg om. Det är ren och skär ondska.

    Får jag ställa en fåtöljdiagnos så är du psykopat/sociopat. Du inser inte att du har ett vuxenansvar. Du är vuxen, du ska vara kapabel att separera olika saker och känslor från varandra. Men det är du för dum för att förstå. Således kan du heller agera därefter. Det är den enda förklaringen som finns till att du håller på som du gör. Vanligt folk försöker medla. Du delar ut den ena käftsmällen efter den andra för att försvara din son som betet sig som ett praktarsel.

    Med dig som en ”lillhitler” i familjen(du förtjänar inte att kallas mamma) så är det fullständigt naturligt att Perra beter sig som han gör. Men det är inget försvar till det ni håller på med.

    Läser man mellan raderna i ditt sms så framgår det tydligt att Perra är radiostyrd av dig. Du bestämmer och Perra utför. Han har ju inte ens kunnat skaffa ett eget jobb utan hänger dig i kjolarna ff. Och du tillåter inget annat. Eftersom personer som dig ”växer av ondska och krymper av kärlek”, medans vi andra fungerar precis tvärt om, så måste du vara ond hela tiden annars överlever du inte.

    Vore det lite jävlar anamma i dig skulle du ta Perra i örat och se till att han tog ansvar för sina barn. Att han låter barnen och C bo kvar i huset. Alla vet ju att han inte behöver pengarna från huset. De är 2 st vuxna som jobbar
    (? iaf borde jobba), de har inga dagliga kostnader för barnen alls.
    Underhållet är en helt annan sak. Varför köper de inte bara en lägenhet? Du kan säkert hjälpa dem.

    Både Perra och Toy har hela tiden vetat om förutsättningarna. Det har inte varit någon hemlighet för någon inblandad att Perra har 9 barn. Alla, även du Monica vet att man har barn för resten av livet. Man kan inte bara resa sig upp och gå. Här kanske jag kan förklara något för dig.. Man skiljer sig inte från sina barn utan från sin partner. Båda föräldrarna har skyldighet att se till att barnen har det bra. Även din son har den skyldigheten. Eller finns det något som gör att han är undantagen lagen i det här fallet?

    Tittar man ”von oben” på det Perra/du och Toy håller på med så ser man hur dysfunktionella ni är. Nu kommer det fram också. Det är bra så människor kan skydda sig från er eftersom ni inte har någon moralisk kompass. Ni kan vara vilka svin ni vill vara men det ska upp i ljuset. Det är ju heller inget att dölja eftersom ni tycker ni gör rätt och har rätt, eller hur?

    Jag vet att du kommer lägga in en ny växel och hämnas ännu mer. Så fungerar personer som du. Men nu… Tror jag att du kommer bli varse vilket skåp du skitit i. Det är inget hot (sånt sysslar inte jag med) det är ett löfte!

    Just me

    1. Anna A

      Så sant, skulle kunnat skriva det själv.

      Det finns bara ett tillägg jag skulle göra och det är att det endast finns EN kärlek i Monicas liv och det är inte hennes barn, barnbarn eller ex, utan det är SYLTKRUKAN. ALLT som har med hennes älskade Syltkrukan går först, alltid…

      1. Lisbeth

        Just Me, du är alldeles fantastisk!
        Läste vad du skrev om din blogg, och jag kan bara säga att jag hoppas att du en gång tar upp den igen. Misstänker att vi är några som gärna skulle läsa den, och dessutom ta upp kampen mot nättrollen, oavsett om de är gamla ex..
        Stor eloge till dig!

        1. Just Me

          Man vet aldrig!

          Ni är så snälla så.. Jag vet inte…

          Tack, ni motiverar mig!

          Kram

          Just me

    2. Fian

      Kunde fan inte uttryckt det bättre själv.. Kärringen är uppenbart en psykopat för annars kan man inte agera som hon gör. Perra finns det inte ens nå ord för och inte hans lilla Toy (leksak) heller…. Avskum!!!

  72. Madde

    Blir så lessen när jag läser detta blogginlägg å flera andra också….
    Undrar om Farmor & Pappa verkligen INSER vad det gör??? Nääää tror INTE det….
    Tyvärr kommer barnen ALDRIG glömma detta…. För även om de är små så märker de i alla fall av VAD de håller på med å de äldre barnen LIDER jag verkligen med….. Fyyy för att någon som skall vara deras TRYGGHET gör något sådant här GRYMT emot dem…. Sen vad som än har hänt mellan dig & Perra så är barnen OSKYLDIGA!!! Spelar ingen roll om föräldrarna HATAR varandra så MÅSTE man lägga undan det när det gäller barnen!!!
    Carola är så GLAD att just DU är deras MAMMA <3 som finns där 24/7…. Förstår att ALLT känns SKIT emellanåt meen du är stora VINNAREN i slutändan…. Vad du än gör så lägg dig ALDRIG på deras NIVÅ….. Dina barn är LYCKLIGT lottade som har just DIG till deras mamma…
    SNÄLLA Perra VAKNA upp å INSE vad du har GJORT/GÖR!!! Nykär helt OK meen förskjuta/glömma barnen NEEEJ!!! inte acceptabelt på något vis!!!
    Carola ha en UNDERBAR helg å NJUT av dina skatter…..
    En STOOOR Kram på dig & din familj

  73. Matilda

    ”..när du bara vältrar dig i elände”. Är hon på riktigt sann människan? Nej, nu blir jag förbannad ska jag säga!

  74. Karin

    Hej Carola!
    Ja du vad ska man säga…
    Jag vill varjefall börja med att säga att din exsvärmor är ett praktexempel på vidrigheten själv! Fy f*n vilken satkärring!!!
    Sen tycker jag att du ska ringa gammelmormor och gratulera henne på den stora högtidsdagen, och så ska du själv berätta för henne att ni inte är välkomna till henne, enlighet hennes dotter.
    Gammelmormor får ju annars bara höra en förfalskad version om varför ni inte är där.

    Jag tänkter på dig min vän!

    Massor med kramar till dig och barnen från mig!

  75. paula

    Gud vilken mogen kvinna den där farmodern verkar vara .

    Har jag missat ngt, barnen utslängda på gatan ??

  76. Sara

    1. Ingen utav dem, varken fadern eller svärmodern har någon hjärna.
    2. Just nu känner jag frustration eftersom FADERN är helt jävla sjuk i huvudet om han tar bort kontakten med sina barn.
    3. Varför dra in en stackars 100 årig dam i detta? Stackars kvinna. Låt hennes sista tid då bli som den vill.
    4. Carola ge aldrig upp! Barnen kommer att minnas att HAN svek. Inte du. Du är en stor inspiration till mig, 19 och gravid.
    Skriv ner all du känner i bloggen om det får dig att må bra!!!
    Många kramar!

  77. Sandra

    Vad säger resten av släkten då? De som du fortfarande umgås med? Ställer de sig utanför eller har de möjlighet att tala vett med ex och ex-svärmor? Du är fantastisk.

  78. Ida

    Ditt ex och hans mamma verkar vara lika korkade båda två. Förstår inte att vuxna människor kan hålla på sådär?! Pinsamt är vad det är.

  79. Monica(en annan Monica)

    Carola, allt detta säger mer om din ex-svärmor än om dig.Du har helt rätt i att det får vara nog nu.Din ex-man verkar gå helt i mammas ledband, tragiskt av en s.k vuxen man.Har tanten inget eget liv alls? Empatilös det är vad hon är.

  80. Mallan

    Men vad har hon för fel egentligen? Hur kan man bete sig som hon gör mot den starka kvinna som uppfostrar hennes fina barnbarn när hennes egen son tappat allt förstånd? Kan bara beklaga att såna människor existerar och önskar inget annat än att din fina familj ska få må bra och umgås med de ni älskar, som gammelmormor! Du är stark Carola, glöm aldrig det. Oavsett vad den kärringen säger, är det du som gör rätt!
    Många styrkekramar till dig och barnen! <3

  81. Hanna

    Har suttit och kollat gamla säsonger av familjen annorlunda och så klickar jag mig in hit och får reda på det som hänt nu efteråt, vilken total chock! Tänker inte ens gå in på hur vidrigt gjort det är utan hoppar rakt till det jag ville säga, vilken otroligt stark kvinna du är! Man kan ju inte annat än att bli inspirerad, ensam med nio barn och ändå står du på benen och ger ditt allt för att vara en så bra mamma som möjligt. Jag hittar inte ens riktigt orden till att beskriva hur fantastisk jag tycker att du är, kämpa på och glöm inte bort att du är värd så mycket bättre, och att du har nio personer som alltid kommer älska dig mer än allt annat på jorden – bara den tanken måste ju ge dig ett stort leende på läpparna hur dålig dag du än har. Det är så värdefullt!

    / En 19åring som kommer fortsätta klicka sig in hit för inspirationen!

  82. Caroline

    Låter som en trist historia det här och att du har en riktigt tuff tid, Carola. Allt detta gissar jag tar en massa energi av dig. Som läsare av din fina (och bra blogg) så känner man såklart till bara en bråkdel av det som sker.
    Men du, använd inte din blogg som verktyg i den här historien! Jag har full förståelse att det är tufft och hårt på alla sätt och vis, men dina barn (en del av dem, inte de minsta:-) läser också här, gissar jag.
    Gå vidare nu och acceptera den nya situationen, så lätt att säga för mig :-) Använd inte mer energi på det här nu (och hela skilsmässan i sig). Du är värd ngt bättre än att bli förbannad av sms och inbjudningar hit och dit.Ta hand om dig och var rädd om dig!
    Kram från en medmänniska

    1. Ella

      Bra råd. Antar att barnens kompisar och kompisars föräldrar också läser här och det är jobbigt med kommentarer, nyfikna blickar etc som man får när smutsig byk tvättas offentligt. Barnen blir än mer utsatta och påminda om eländet när alla kan ta del av ”kriget” som pågår. Det låter futtigt, men försök ta hand om dej, du kommer såsmåningom gå stärkt ur det här för du har inget val. Kram!

    2. Matilda

      Varför ska man smussla och gömma? Det är väl bra att prata om även dåliga saker? Carola kanske finner stöd och tröst i sina läsare och därför vill dela med sig. Hade hon inte velat skriva om det hade hon väl inte gjort det? När man går igenom svåra saker vill man oftast dela det med så många som möjligt för att få så mycket stöd som möjligt. En människa behöver mycket stöd/hjälp/råd och blir ”upplyft” i svåra situationer. Angående barnen och deras kompisar osv. varför ska det gömmas undan för dom? Sanningen är väl det bästa och att man talar öppet om saker.

      1. Louise

        Håller med dig fullständigt Matilda!Varför ska inte sanningen komma fram?
        All heder till dig Carola-tig inte längre och ta ingen mer skit!
        Det är ett steg längre för dig och barnen att komma vidare känslomässigt!

      2. Just Me

        Håller med dig.

        Dessutom är det ju så att C verkligen varit sparsam med sanningen här på bloggen. I 1,5 år har hon tigit och lidit, har det hjälpt? Inte ett dugg, det blir ju bara värre.

        Det här är ju inte den ultimata situationen, visst det är i nog alla medvetna om. Men som den ”vettiga” förlåtande föräldern i en separation har man accepterat nästan allt. Tagit vad skit som helst. Ingen som inte varit där kan förstå. Man är så ledsen, så utmattad och så överfylld av all spott man svalt, ”för barnens skull” så man håller på att gå sönder. För att rädda sig själv så måste man få ut med skiten.

  83. Elin A

    Usch vad arg jag blir! Fattar inte ex svärmor vad hon gör?! Verkar ju som inte hon har något eget liv som lever genom sin mamma och sin son. Hon inser väl hur hon misslyckats med att uppfostra honom…
    Tycker du ska ringa gammelmormor och prata med henne och gratta på hennes dag och berätta att ni gärna varit där och firat henne! Stor kram till dig Carola och dina fina barn.

  84. Annika

    Nej nu mår jag riktigt illa…hur kan man uppföra sig på det sättet?! Saknas både hyfs och förstånd hos svärmor! Pinsamt!

    Carola – du och dina fina barn är värda SÅ mycket bättre!! Kram

  85. Anki

    Kan bara hålla med er andra! Förstår inte hur en vuxen människa kan beté sig som din exsvärmor gör. Hur kan hon bara ta sin son i försvar när hon vet att det är du som i alla år har fått dra det tyngsta lasset med barn och hem medans mannen kommit hem en o annan gång? Men så klart skyller hon väl på att det är du som velat ha barn och säkert lurat Perra till det. Suck! En hel del människor begriper man sig då inte på men att en farmor kan göra så mot sina barn. Ja, det går över mitt förstånd!
    Håller tummarna för dig Carola att du fixar detta och du och barnen går som vinnarna ur detta!
    Kramar till er alla från ett trött Skåneland

  86. Marika

    Har lite svårt att sova och kom in på din blogg (läser ofta men kommenterar sällan). Vilket bra svar du skrev till svärmor. Hon verkar ha problem helt klart. Har själv en knäpp svärmor som helt utan anledning sa upp bekantskapen. På facebook så skriver hon att hon inte har någon son. Det är hennes förlust att missa uppväxten av sina barnbarn. Jag och maken ägnar inte energi att bry sig om detta. Man kan inte ändra andra människors tankar och beteende utan man kan själv lära sig leva med de andras sätt att vara. Om man tycker de tar för mycket energi så ignorera och lägg energin på sånt man mår bra av. När hon blir gammal och skruttig så ångrar de sina tidigare val i livet men då får hon väl sitta och ruttna själv.

  87. en mamma

    ….ja just det….en STOR kram till dej o dina barn :) tycker du är helt enastående :)

  88. en mamma

    ….är mormor själv och skulle för allt smör i Småland inte vilja mista kontakten med barnbarnet, är ju det käraste man har förutom dom egna barnen…(livets efterätt)…farmor borde kanske måna mer om dom….

  89. Monica

    Neeeeej! Jag tror banne mig att jag trillar av stolen!!!!
    Hur i hela hvete kan man bete sig så som din exsvärmor gör????? Och ditt ex såklart.
    Jag tycker så synd om dig och barnen som skall behöva gå igenom det här. Jag lider med dig, vet inte vad jag ska säga men bara så att du vet jag beundrar dig för det du gör trots allt ni går igenom och jag kan ända säkert inte ens föreställa mig hur jävligt du har det. Vill bara ge dig en stor smaskig jättekram!!!!!!

  90. en mamma

    OMG!! vilken dj-la kärring (svärmor alltså), hur gammal är hon?
    beter sej som 5…..

Comments are closed.