Familjen Annorlunda

100 år

Okey nu är jag förbannad. Inte på Just me i kommentarerna, jag älskar den personen, äntligen nån som säger det jag inte kan:) ÄN. Jag återkommer till det, men ni kan vara säkra på att inget den personen skrivit gjort mig ledsen, det är snarare de kommentarer där det hela tiden trycks på hur synd det är om honom, och hur jobbigt det måste vara för barnen att läsa elaka saker om sin pappa. Men vet ni, inte något ni skriver kan göra dem mer ledsna än de saker som han faktiskt gör mot dem..

 

Jag är topp tunnor rasande över att den där fucking jävla  människan väljer sin nya hemska brud framför sina barn. IGEN. Och idag, på en så speciell dag att den aldrig mer kommer återkomma.

Idag fyller barnens gammelmormor 100 år, jag bad i Tingsrätten om att barnen skulle få vara med och fira det, för de blev nämligen inte inbjudna när hon fyllde 99…Jag tillade att jag väldigt gärna skulle vilja komma jag med, för det är en människa jag känt och älskat i 27 år, den vänligaste som finns.

Han var högst besvärad och sa att det var hans mamma som skötte allt runt firandet men att BARNEN skull få komma, med stor betoning på barnen, så att jag skulle förstå att jag kunde glömma det.

Jaja, vad ska man säga liksom?

Tingsrätten beslutade att han skulle verka för att barnen skulle komma….

Så kom det inbjudning i brevlådan, och en sekund trodde jag att släkten på hans sida, dvs han och hans morsa, kanske äntligen tänkte sig att lägga ner sitt oerhörda hat mot mig. Varför de hatar mig? Ja fråga inte mig, jag har frågat min exsvärmor, men får inget svar. Jag tänkte att för en älskad kvinnas skull som fyller 100 år skulle man kunna tänka sig att lägga ner stridsyxan, men fick ännu ett slag i magen för det visade sig att barnen fått en inbjudan, till idag, på ett fint ställe med sommarbuffé, hela släkten samlas…men jag, mamma, pappa och min syster fick en annan inbjudan och får komma på söndag, på kaffe…särskilda från all annan släkt, den släkt som jag alltså till stor del fortfarande umgås med.

Av någon anledning anses vi fyra som bråkstakar,  och när Corrinda messade farmor och frågade vad det var för löjligt trams, så får hon svaret att Gammelmormor bestämt så här, och att hon vill träffa sina barnbarnsbarn utan tjafs…. innan hon dör… Corrinda blev förbannad och frågade: Vem ska tjafsa? Du??

På det fick hon såklart inget svar. Det är så de gör, svarar inte. Varken han eller hans mamma, som tycker att hon är neutral i detta…och att jag dragit in barnen? Jag vet inte jag hur jag skulle kunna hålla dem utanför?

Janelle messade honom att det var barnsligt och löjligt.

Patricia messade även hon att det var barnsligt, men att hon gärna kom på kalaset, förutsatt att Toy inte är där, (det är hans nya, Ratsame heter hon visst på riktigt) eftersom hon och Corrinda inte kan komma på söndag.

Övriga barn kommer med mig. Det är en markering från min sida att det är sjukt löjligt, och att om jag ändå blir inbjuden finns ingen anledning att skilja på mig och barnen, när de liksom är hos mig alltid, förutom de få umgängestillfällen han grinat sig till när det passar honom, efter hans arbete….Dessutom…en liten detalj : jag har ingen barnvakt eftersom alla som hjälper mig med barnen är bjudna samma dag, det var det liksom ingen som tänkte på.

 

Jag mailade min exsvärmor, och berättade att jag var väldigt ledsen över att inte få fira gammelmormor på hennes födelsedag ihop med släkt och vänner, och att det från mitt håll inte var några problem med att umgås med folk jag kanske inte riktigt känner att jag älskar eller ens respekterar längre, jag skulle kunna sitta och vänligt konversera hans nya om det var vad som krävdes. Jag är nämligen uppfostrad, och har en stor portion vett och etikett samt något som de två saknar : Empati och rättvisepatos. Jag skrev inte exakt så, men ni fattar. Frågade även vad jag gjort som gjorde att hon hatade mig så..det enda jag kan komma på är nämligen att jag blivit skamligen bedragen och dumpad av hennes son, och att jag bett henne hjälpa honom, sin son!, eftersom jag trott att han mådde väldigt väldigt dåligt i bemärkelsen Gått in i väggen/depression/livskris. Undrar också över vad mina föräldrar och syster gjort?

Ni fattar. Ett inte helt trevligt mail kanske, men innehållande sanningar, och absolut inte otrevligt,men skarpt. Jag fick såklart inget svar. Tro inte att jag brukar maila henne, det har hänt, men ytterst sällan. Jag var tvungen att OSA för barnens skull.( och jaaaaa, jag vill fan få sagt vissa saker alltså, så är det bara!)

 

Nåväl idag är det den stora dagen, och eftersom kalset hålls på ett ställe utanför stan dit inga bussar går, behöver barnen skjuts dit. Jag kan ju rimligen inte köra dit dem när jag är ovälkommen .. Patricia messade sin pappa och frågade om han hämtade dem.

Då hade han ingen aning om att de skulle med trots att hon sagt det till honom  i sitt förra mess…för nån vecka sen, men sen kom han på det och frågade om det var hon och Corrinda.

Patricia lade till: Jag hoppas verkligen att inte Toy är där.

Och får svaret att mormor bjudit in henne… Jaha, Patrica blev skitförbannad, och messade att då fick han faktiskt välja, ville han ha med sina barn eller ville han ha sin äckliga thailändska som förstört hela hans familj?(hennes ord)

Eftersom jag är förbannad så fattar ni ju vad han valde, han tog beslutet på en sekund och svarade henne att då fick de väl fira gammelmormor på söndag då, ihop med mamma…alltså mig. Att Patricia jobbar och Corrinda åker på läger hade han visst ingen aning om, dock borde han verkligen veta om lägret då det droppat in mail om det sista dagarna. Brydde sig inte ens om att svara Patricia när hon talade om det. Han ignorerar. Det är han väldigt bra på.

Han messade Corrinda och sa att Patricia inte ville med om Toy var där, hur var det med Corrinda?

-Inte om Toy är där, svarade hon, och på det fick hon inget svar…

Så nu har jag två väldigt väldigt ledsna barn här, som så gärna ville träffa och fira sin gammelmormor på hennes 100årsdag, som stod färdiga och klara i hallen, uppklädda till tänderna, men deras pappa valde att ta med sin nya kvinna. Risken att de aldrig mer hinner träffa henne är ju ändå rätt så överhängande, även om jag hoppas att hon får många år till, hon är helt klar i knoppen, bara kroppen som bråkar lite.

Hade jag varit i Toys sits hade jag aldrig tvekat utan aldrig ens tackat ja till inbjudan, hon har inget med 100-åringen att göra, förutom att hon lånat pengar av henne..och ja just ja bor ihop med han den onämnbara…usch.

Den här jävla soppan är sjukt äcklig.

Att verka för att barnen ska komma borde rimligen innebära att man ska se till att barnen vill och kan komma? Om då de stora tonåringarna ber om att hans nya inte ska vara där, och nu ska ju ingen för ens en sekund tro att han ens sagt till barnen att han har en ny, att han bott ihop med henne sen han flyttade härifrån, inte ens när jag ber honom berätta för barnen gör han det..Då knuffades han i stället.. .Nog borde man kunna se till så att hon inte är där?

Ser jag till mig själv hade jag aldrig tvekat i valet mellan en ny man och mina barn! Det är ju inte som att han blir ombedd att göra slut med henne, bara att inte ta med henne på en ovanlig släktsammankomst, hur många får gå på ett 100-årskalas liksom? Hon skulle inte vara saknad, mer än av honom då, men han skulle i gengäld få ha sina barn där…men VALDE BORT DEM.

Att farmor beter sig som värsta elaka kärringen fattar ingen någonting av, och det är ju hon som råddat ihop hela det här kalset, och är den som bjudit in. Även om gammelmormor väckt frågan om att särskilja oss så hade en enkel försäkran från exsvärmor/farmor att alla skulla sköta sig räckt.  Jag , mamma, pappa och syrran har knappast väntat på ett 100-årskalas för att gapa och skrika på någon, och göra bort oss inför hela släkten..?

Den där skatan som kallar sig för barnens farmor är inget annat än en elak människa, ond ända in till benmärgen och har bara feta dollartecken framför ögonen. Jag trodde att jag hade en fantastisk svärmor, men hon visade sig vara the mother -in-law from hell.

Gammelmormor är en underbar människa, och snäll mot alla, att hon medvetet skulle göra detta när vi blir ledsna är högst otroligt. Jag hoppas att hennes födelsedag var fin på alla sätt och vis. Jag älskar henne.

 

Men jag är alltså först sjukt ledsen över att inte få fira en älskad vän på hennes 100-årsdag, och till råga på allt bevisar återigen barnens pappa hur han prioriterar, och väljer bort sina barn. Och tingsrätten säger att jag måste väl lita på att han kan ta hand om sina barn?? Måste jag det? Är det att ta hand om dem att välja bort dem, när de knappt träffat honom på 19 månader?

Och jag undrar dagligen var min man är, den man jag levt ihop med i mer eller mindre hela mitt liv, för den här snubben alltså…det är inte samma kille.

Fy fan.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    If you’re separated/divorced, or an adult child of divorce, then share your expertise & insights with other people: become a divorce attorney on our award-winning website Following a divorce, then introspection will help catapult you to a higher quality of life you may have never appreciated before. how costly is divorce

  2. Linda

    Jag finner inga ord… Vilket jävla svin han är och hon… Hans mamma verkar ju helt vriden. Kan inte ens föreställa mig vad du/ni går igenom. Det är bara att hoppas att karma verkar och att all skit slår tillbaka tusenfalt på dem. Jag tycker du ska ringa ”gammelmormor” direkt och bestämma tid och dag och förklara läget direkt till henne. Eller våldgästa ett kalas ändå, bara åk dit och låtsas som inget. :-) så kan de få sätta kaffet i halsen hehe.

    Massa kramar till dig som kämpar på och håller ut. En dag kommer dina barn inse storheten i det du gjort och tacka dig.

  3. Ylvis

    Kära Carola❤!
    Fy, fitti helvete, en sån skit till ex!!
    MEN, har DU, nån bra Advokat, som hjälper DIG?
    Som ser till Ditt & Barnas bästa.
    Lider med dig & barna.
    Men du måste vara helt slut, din krake!
    Strunta i dem istället, för ett tag, så du hinner andas ”pust”….
    Bra att du skriver av dig, tänk på barna bara, vad/hur du skriver.
    Din svärmor är bara rädd att S(n)yltfabrikens pengar ska gå till UNDERHÅLL.
    Och klart som fan ska de göra det också

  4. Ann-Marie Wahl

    Hejsan Carola att Du orkar Du är helt otrolig, vilka underbara ungar Du har.Jag har handlat blåbär av ditt x. På bondens marknad, men aldrig mer, nästa gång ska jag sätta en skylt på hans bord vilken skitstövel han iärTvi vale kämpa Carola. Tur att Du har din syster

  5. Anni

    Hej!
    Liksom du och dina barn har jag och mina barn fått se sin man/ pappa bli en total främling. Det är skrämande att se den man älskat och levt med förändras över en natt. Min man/ex( skiljsmässan är ej igenom ännu) kom bara på en dag att vårt liv var ”inte roligt längre”. Han ville inte försöka prata med någon eller att vi själva skulle försöka göra något åt situationen. Han hade bara bestämt sig för att NU ska vi skiljas. Vi har tagit det lugnt och började med att han flyttade till en lägenhet medan jag och barnen har haft huset. Han har haft barnen ganska mycket ändå och så länge jag inte ”bråkar” eller ställer krav så har vi kunnat uppföra oss och prata med varandra. Nu står vi veckorna inför flytt, har sålt huset och nu äntligen efter ca 2 1/2 år känner jag hur skönt det ska bli att inte behöva ha med honom att göra, mer än det som rör barnen. Man blir dock förbannad över vissa saker. Som att han, som inte tyckte det var kul med familjeliv, har rätt till att ha barnen varannan vecka. Att han som fick mig att byta jobb nu längre inte alls tänker hjälpa mig de dagar då jag pga arbetstider får det svårt att gå ihop med lämning på dagis. Han har en mor som totalt skiter i barnen och mig, vi verkar inte finnas längre. Jag måste dansa efter hans pipa för att undvika bråk som i slutändan bara drabbar barnen.
    Ja, vi är väl många som har blivit svikna av våra ”män”. Ville bara ventilera lite och ge dig en styrkekram och jag vet att du, liksom jag kommer att vara dom som senare i livet blir lyckliga. Vi har våra barn, som vet att mamma aldrig sviker och vi kommer känna oss starka, självständiga och med eller utan man i livet igen så vet vi att vi är älskade av våra nära.
    Trots orättvisor så vinner du, jag, våra barn och alla andra som går igenom detta på att hålla sig lugna( förutom när ingen ser och hör), ha sunt förnuft och tänka en gång extra innan ord och handling sker. Vi måste göra som min mamma säger, ”låt saker och ting ta tid”, så ordnar det sig till slut. Önskar dig och dina underbara barn en lycklig framtid. Hoppas det ordnar sig på bästa sätt. Och för att återknyta det jag började med; kan en människa förändras på detta sätt, så var det ju bättre för dig( och mig) att det hände nu och inte om 20 år. Nu är du(vi) ändå fortfarande ”unga” och livet ligger framför oss och förhoppningsvis även kärleken.
    Kram och lycka till!

  6. kerstin

    ja du jag vet precis vad du går igenom, min exman gjorde samma sak,valde sitt nya liv framför barnen, och det är otroligt äckligt och titta på fadern till sina barn och tänka…. vem fan är du?? stor kram till dej och alla barnen

  7. Nathalie

    Kära du. Mår illa in i själen när jag läser om din och barnens situation. Även det hopplösa har ett slut, en dag är detta över och du kommer att känna lugn igen. Du kämpar mer än många andra orkat, fortsätt. Det är det enda rätta, du och barnen förtjänar att må bra och det kommer ni att göra. Många styrkekramar till er!

  8. Matilda

    Just me: Har du någon blogg? Om inte, kanske du kan få skriva ett gästinlägg här i bloggen?

    1. Just Me

      Oj, oj, oj.. Det var den finaste komplimang jag fått.. Hjälp?

      Vet du? Jag har haft blogg. Jag älskar att skriva, tycka och tänka. Men mitt ex trakasserar mig så det blir sandlåda istf värme och möten… Kanske han surar för kläderna och skivorna ff? ;-)

      Någon nämnde det här med svärmödrar. Psykopater/sociopater har oftast en märklig relation till sin mamma. Konstlad och uppbyggd på att barnet aldrig, på djupet blir sett. Och jag har träffat på en del genom åren. Min empiriska studie säger att det kan vara så.

      Det känns så sorgligt att så många blivit illa behandlade. Falskhet, lögner och elakheter.. Men vet ni tjejer.. Det betyder att vi alla gjorde dem till fantastiska män och fantastiska pappor. Utan oss är de ingenting, uppenbart.

      Just Me

  9. Mormor

    Hej har skrivit mycket till dig , SKaffa dig en ordentlig advokat , som SER till barnens och ditt bästa , din EX man verkar jävligt omogen , hade jag varit i din sits , hade jag aldrig lämnat mina barn till honom , han jan nog inte tänka klart , då ska man inte få ha sina barn heller , stå på dig , ja hjäper dig hörna skriv på min mail adress om du har ork KRAM

    1. Just Me

      Tyvärr har du helt rätt. Dessvärre så måste man som förälder medverka till umgänge. I annat fall kan man bli av med både boende och vårdnad. Och det händer mer ofta än man tror.

      Och den vanligaste tolkningen både på soc och domstolar är att mamman alltid är problemet. Att hon oftast haft barnen mer och känner dem mer har inte med saken att göra. Man blir så ledsen.. Så trött och känner att vad man än säger så blir det fel.

      Om någon trodde det här handlade om barnen, tyvärr det handlar om papporna. De använder ju aldrig barnen som hämnd. De är hyvvens typer allihopa. *kräks*

  10. Camilla

    Hörde en gång en klok kvinna säga…se på din mans mor. ..Där har du din framtida man ju äldre han blir. Tyvärr har det stämt på min sambo =svärmor ragata! !!

  11. Cecilia

    Carola, jag hoppas att du vet att du är en supermamma! Dina barn ska vara stolta att kunna kalla dig för mamma. Att en förälder kan göra sånt mot sina barn är hemskt, barn ska inte behöva känna de känslorna, usch!

  12. Sara

    Jag har läst din blogg från start i princip men har Aldrig kommenterat men nu kan jag inte låta bli!
    Angående barnens farmor så kan jag säga att jag märkte att hon inte va en speciellt godhjärtad människa av det lilla som syntes av henne i familjen annorlunda, och att bete sig så snorigt när man är en vuxen tant är ju bara patetiskt!! Hennes sons beteende är det vidrigaste jag någonsin vart med om, och du skriver garanterat bara ut en pyttebit av allt som sker, hur man kan välja bort sina barn är för mig oförståeligt, sparar alla elaka ord för mig själv.
    Du gör ett så fantastiskt bra ”jobb”(fel ord kanske) med dina barn o dom har tur som har en sån underbar mamma när deras far skiter i dom.
    Dina barn har verkligen världens Bästa mamma, glöm aldrig det!!!

  13. Anette

    Är jag den enda som inte är förvånad över att farmor tar sin sons parti??? Jag har nämligen varit med om nåt liknande, inte dock så att mannen lämnat mig, utan att vi stridit, jag och svärmor, om något i släkten. Och då framkom det MER ÄN TYDLIGT att jag ju bara var INGIFT i släkten och att BLOD alltid är tjockare än vatten!!!! Det var en stor chock för mig att höra då jag ändå varit en del av släkten i +25 år, mina åsikter och tankar var inget värda, jag var ju bara ingift. Inte heller farmors barnbarn är lika mycket värda då dom är födda av mig som t.ex. hennes dotters barn…. Grymt men så är det ute i världen!!

    Kämpa på du Carola!! Dina barn kommer alltid att minnas vad deras far har gjort. Att inte ens berätta för dem att han har en ny kvinna och vad hon heter etc, det är ju lågt!

    1. Just Me

      Tack, jättemycket Emma!

      Det roligaste av allting var att alla fyllisar och hemlösa gick runt i hans märkeskläder. Armani, Tiger osv, osv. Dom mest välklädda lodisarna i hela STHLM. Dom var jättefina och varma, Lite Canadian Goose, fjällräven osv var det ju oxå. Men det var dom värda. Man ska dela med sig!

      Nu ska jag på dejt.

      Ha en härlig kväll alla sköna hönor!

      Just Me

  14. Kristina

    All heder åt dig Carola och dina barn! När en pappa och farmor beter sig så direkt mot barnen när de frågar, helt ofattbart. Kan ni inte bara sticka och besöka gammelmormor en annan dag!? I smyg! Stå på dig!!! <3

  15. Elin

    Usch:( jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas.. Tänker på dig. Du är stark!

  16. Emma

    underbara Carola!! Vad du och barnen får genomlida!!! Jag började nästan gråta när jag läste detta inlägg av både ilska och sorg! Jag håller ju själv på att separera med en man som är lika empatilös och vi har två små barn ihop.Han har inte gjort annat än att jaga unga tjejer sedan vi blev ihop för drygt tre år sedan.Han skiter fullkomligt i mina känslor eller barnen.Han gapar och skriker och snackar om att jag inte har respekt för honom..För att jag blir arg när han flera ggr var hemma hos en annan kvinna och gick på nattklubb med henne för att hansa till henne att han lämnat mig fast vi då var tillsammmans..för alla unga tjejer han raggar upp på FB och för alla dejtingsidor han är registerad på osv osv…..varför så många män gör så har får jag ingen klarhet i.

    1. Just Me

      Kasta ut honom. Han är inte värde er.

      You go girl!

      Kram

      Just me.

      Ps: Jag kastade ut hans kläder på gatan (Sthlms City). Ett efter ett singla jag ner dem från fönstret. CD-skivorna singla jag ut genom bilfönstret. Och nej.. Det var inte bra..Men så skönt och bättre terapi än någonting annat. Den hämnden räckte för att ”göra klart” och skita i honom sen dess. Hämnd är bra när den är ofarlig, personriktat och inte brottslig (slåss och knuffas får man heller inte göra, men det vet ju vuxna människor redan). Och man ska inte hämnas resten av livet. Man måste ju hinna leva också. DS

  17. Sandra

    Dina barn kommer vara dig evigt tacksamma, för du trots allt orkar med så många barn och efter allt Perra med familj har gjort dig och barnen. Är det nåt man aldrig gör, så överger man aldrig sina barn! Aldrig! Och de som ändå gör det, har jag svårt för att förstå hur man står ut med sig själva. Stå på dig, ta ingen skit från dom. De är de största förlorarna!

  18. Linnea

    Hej Carola! i Januari förra året träffade jag Perra på hindersmässan i Örebro. Han stod glatt och skrattade med en kollega så jag tänkte: jag går fram och pratar lite med honom. Jag frågade: var inte du med i familjen annorlunda? :-) Direkt ändrade han tonläge och ansiktsuttryck och sade ilsket Joo och tittade sedan åt ett annat håll. jag tyckte det var lite konstigt och sade då: enligt mig är ni den bästa familjen som varit med!! jag trodde han skulle bli glad men han svarade inte ens utan såg bara rosenrasande ut. jag fattade ingenting och tänkte: jaja, slipp då, nu förlorade du en kund. nu förstår jag att det var ungefär när han lämnat er i sticket och blivit ett svin. Jag håller fast det jag sade: ni verkar vara en underbar familj och all heder, styrka och eloge till er Carola!!! ni är riktiga kämpar och ni kommer att vinna!! :-) det har ni redan gjort! och med tanke på vad jag har läst att han har gjort är jag väldigt glad att jag inte köpte sylt av honom då som jag först tänkte (men inte gjorde när han var så otrevlig!) you go allihopa!!! ni är bäst!

    1. Svandis Ros

      hahaha måste ha varit jobbigt för honom!

      Synd att de inte kommer till Öland… då skulle jag gå fram o fråga om tv programmet :p

  19. Syltkrukans ovänner

    Fy faaaaan vad taskigt farmor och Perra, fy fan säger jag bara. Säkert säger ni att det finns en annan sanning men vet ni jag köper Carolas bild av det hela då hon verkar genomärlig och renhårig. Tänkte du Perra att barnen skulle gå på kalas med Toy, Som du inte ens berättat för dem finns? Ohederliga, taskiga och grymma, det är vad ni är, shame on you!!!

  20. Linnéa

    Carola!

    Ja måste bara få fråga. Den här Toy, heter hon så? Eller har ni hittat på det smeknamnet för att det är Perras nya leksak? Om hon heter Toy så är det ju fruktansvärt klockrent och en gnutta komiskt..

    All styrka till dig och barnen!

  21. paula

    Jag hoppas innerligt att farmlr , perra i ehhmm toy (?) Läser bloggen och alla kommentarer.

    Till farmorn , att du inte skäms ögonen ur dig , krösa maja borde du heta. Vett o etikett verkar inte vaa ngt du fick med dig , att du sedan dumpar dina barnbarn , ja du , en vacker dag så kanske du behöver de, vänta dig inget annat än ett finger. Men visst , är man en riktig bitterfitta när det gäller livet som du verkar vara så …

    Perra .. ok , du vart kär , du fann någon annan … men allvarligt , vad vinner du på med lögner , vad vinner du på at dra in tkngsrätten , till vilken nytta , slösa deras tid enbart , menar du skiter ju fullständigt i dina barn. Du väljer någon som kallas för ett tuggummi som var hippt sådär 80 talet ?? De har nu bevis, att du får frågan att du får välja, så sluta slösa folks tid o pengar när du ändå skiter fullständigt i dina döttrar o grabbar .. vidrigt, finns inte ord till ditt beteende gentemot dina barn .. väx upp o ha lite mer stake än 2cm o ta ditt ansvar , var en man för fan !!

    Till toy.. ja du , hur kan man gå med på att perras beteende är ok , hur kan man inte se till att barnen får vara med sin pappa .
    Eller är ni så sjukt jävla ego ? Minns när man var 14 , kär , man dumpade hela familjen bara för att få vara med den man var kär i .. men då var man FJORTON år , man hade inga direkta ansvar mer än kanske ge hamstern mat .. nu är det barn med i bildwn , HANS barn , men lika mycket ditt jävla ansvar att han ser till o hålla kontakten , och backa när det behövs. Barnen ska ALLTID gå först.

    Nej ni borde skämmas , men vet ni det sköna i allt är att karma är ett sånt underbart påfund…

    Så watch out , karma is a bitch , enligt google translate å thailändska ระวังกรรมเป็นสุนัขตัวเมีย

    1. Ima

      Paula: Krösa Maja är väl för snällt eller? Nej jag skulle nog vilja säga ”Komendorskan” för det verkar hon ju vara. Stackars P. som tydligen håller sin mor i kjolen fortfarande.

  22. Louise

    Jag har kommenterat tidigare och återigen så känner jag så mkt igen mig i det du går igenom med ett ex som blivit personlighetsförändrad helt plötsligt,vidrig exsvärmor och otrohet med en ny ragata utan vett.
    Ingen tanke på barnen och barnens bästa någonstans!
    Vill bara säga att du är inte ensam om det som händer och tro på karma,det straffar sig alltid att bete sig som de gör förr eller senare!Kram

  23. Åsa

    Mitt i all skit så är det så skönt att veta att du har stöd i din egen familj!
    Att i slutändan kommer det att bli ”ok” om du förstår hur jag menar.

    Stor kram till dig, du är fantastisk!! Jag skriver inte stark, för du har inte valt att vara det, men fantastisk är du fanimej :-D

  24. Maria

    Fyfan vilken skit han är.
    För 14 år sen genomgick jag och mina barn ungefär samma sak och av egen erfarenhet så vet jag att det är du som kommer bli starkare och gå vinnande ur det hela.
    Stå på dig och fortsätt vare den ärliga och goa mamman.
    Ha en underbar sommar
    Maria

  25. Jenny

    Fy fn hur han beter sig mot barnen, har han ingen empati alls mer? :( dina (som han beter sig kan man väl inte kalla dem era) barn verkar jättehärliga, sjukt att man väljer sin nya partner före barnen! Släkten hans borde ju också vilja träffa barnen,finns det ingen vettig i släkten som kan banka in lite vett i skallen på honom och farmorn? Ja i hans flamma också, vad ser man hos en man som överger sina barn?

    1. Just Me

      Inte en spänn i deras ficka från mig.

      Dom borde heta Syltryggarna.. För det är precis vad dom är.

      Just me

  26. Just Me

    Jag vill skicka en styrkekram till din mamma, pappa och syster. Att se sin familj lida så och inte kunna göra något måste vara ett helvete. Så maktlösa.. Men tack och lov inte kärlekslösa.

    Ta hand om varandra.

    Just me

  27. Annika

    Nu när man börjar förstå vidden av den här tragiska soppan så blir respekten för dig ännu större. Jäklar vad du kämpar på för dina barn! Fattar inte att du orkar. Du är grym, beundrar dig verkligen!

  28. Just Me

    Alltså, när man tror att han inte kan bete sig värre, läggar han in en extra växel och bevisar motsatsen. Ivrigt påhejad av sambo och mamma.

    Uppriktigt sagt så är det bästa att sluta förvänta er något. Ni blir bara besvikna. Bind inte upp någon tid, någon förväntan eller något engagemang i honom, farmor Toy. De verkar inte göra något av kärlek. Utan ”bara för att”. Totalt kärlekslöst eller bevis på någon ånger.

    Ska han träffa barnen är det dina tider som gäller. Visst du kan fråga honom vad som passar honom bäst tidsmässigt. Sen är det bara den tiden som gäller. Kommer han inte då så vill han väl inte träffa sina barn. Vill han ändra något är det en vecka innan som gäller.

    Allt för att barnen och du ska må bra. Han ska inte styra era liv.

    Undras vad som hade hänt om Toy sa att: Jag kommer senare. Låt barnen och deras mamma komma och fira först. Du ringer mig när de har åkt så kommer jag.

    Om farmor sa: Nu tar du ansvar för att det här fungerar. Du har gjort allt så skört i vår familj, nu måste vi ändra på det, barnen ska alltid veta att de är välkomna till oss. Bjud C och hennes familj också. Alla som varit viktiga för gammelmormor ska vara med. Glöm inte att det här är GMs kalas, inte ditt eller mitt.

    Om Perra lyft luren och berättat för sitt ex om upplägget och säga att: Jag vet att ni är viktiga för GM så nu löser vi det här som vuxna människor. Ringt sina barn och sagt, jag är jätteglad att ni kommer. Jag har saknat er.

    Undras vad som hade hänt? Hade C och hennes familj gått bärsärk? Hade barnen ordnat tårtkrig? Hade Gm gråtit över den förstörda födelsedagen?

    Jag vet ju inte men jag tror det inte det…

    Vad det gäller ”nya” så fattar jag faktiskt inte vad hon ser i Perra. Så jävla osexigt med en man (kan man kalla honom så?) som inte tar ansvar för sig och val han gjort i livet, sin fina barn tex. Fattar hon inte att han kommer behandla henne på samma vis? Fast.. Hon verkar ju vara lika skrupelfri. Dom förtjänar varandra. Snart är de gamla och ensamma.. Karma kommer alltid och biter en i arslet. Det gäller dem också.

    Just me

  29. Ann

    Jag skall hålla mig kort.
    Jag känner igen detta som du går igenom.
    Mina barns pappa har ALDRIG brytt sig om dom, aldrig tagit med dom när släkten skall träffas.
    Aldrig umgåtts med dom merän när det passar honom och då oftast 2 timmar sen inte mer och detta inträffar kanske 2 ggr i veckan.
    Efter ca 6 år träffade han en annan kvinna som inte ville att han träffade barnen.
    Som sagt han valde henne framför barnen. Denna kvinna skrev mycket skit till barnen på olika sajter.
    Socialen la upp ett schema där han skulle ha barnen varannan fredag mellan kl 16.00 och 18.00 och detta höll han en gång sen hörde han inte av sig.
    Barnens farmor har varit frånvarande sen vi skildes och inte brytt sig om barnen.
    Känner verkligen igen det som du går igenom.
    Listan kunde göras hur lång som helst.
    Men jag ville bara säga att jag förstår dig.
    Kämpa på

  30. Elin A

    Usch vilket kräk han är dit ex som gör så här mot sina egna barn! Och barnens farmor verkar ju helt knäpp hon med. Tycker synd om Patricia och Corrinda som inte kan vara med på firandet, hoppas de kan åka dit någon annan dag.
    Stor kram till dig och barnen!

  31. Sama

    Om gammelmormor tycker lika mycket om er som ni om henne borde det vara hon som väljer sina gäster… Måste ju vara lika tråkigt för henne att inte ha er där på sin stora dag, som för er att inte vara där:( Men för att inte dina stora barn skall riskera att inte hinna träffa gammelmormorn mer – åk dit! Eftersom du är övertygad om att hon tycker lika mycket om er skulle hon bara bli glad!! Och ni behöver inte fråga om lov hos någon annan. Åk och hälsa på, med tårta och blommor för att visa henne (inte P+farmor) att ni velat vara där. Gör det för hennes – och för er skull. Låt inte hennes barn och barnbarn komma emellan er och hennes relation, utan vårda det ni älskar! Ni kommer att ångra er annars den dag det är försent, vet jag av erfarenhet tyvärr… Ta vara på de fina människorna:)

  32. Camilla hockeymamma

    Lilla farmor nu har du väl syltat fast dig rejält,vad ska allt det här tjäna till,din uppgift är att vara farmor! känns inte riktigt som du är klar med vad en farmor har för uppgift här i livet men jag föreslår att du kollar med någon väninna om vad de har för sig, om de dagarna i ända konspirerar mot sina anhöriga saboterar för den familj som finns tycker att det är fina fisken att sonen lämnat sin familj för en annan.Alltså vanliga farmödrar skulle ha skämts ögonen ur sig tyckt att det var mycket besvärande att sonen kunde göra något sådant.Vore det inte mer klädsamt om du bara skitit i att lägga dig i och försökt att upprätthålla kontakten med dina barnbarn och göra livet lite lättare för dem,livet är väl knepigt för dem ändå utan att farmor måste salta i såren ha lök på laxen osv.Farmor gör ju ett aktivt val att stöta bort sina barnbarn.Då skulle man kunna säga ja det är ju mest tråkigt för farmor att hon bäddade lite dåligt.Men vanliga farmödrar hade satt ner foten och sagt till sin son att några sympatier med detta agerande kommer inte från det här hållet.Farmor nu jobbar ju jag med tonåringar som i bland hamnar mellan sina föräldrar när de kanske lämnar varandra eller blir lämnade det kan bli djupa fåror i ett barns liv av att inte veta vad som ska hända,vart man ska bo är en sån sak eller inte veta om man kan fortsätta med sin fritidsaktivitet eller vilken skola man hamnar i.Svåra prylar som även föräldrar som skiljer sig i samförstånd brottas med.Här hade du kunnat göra en insats som vanliga farmödrar skulle ha försökt att göra.Innan någon undrar varför jag inte tar kontakt med farmor på något annat sätt är för jag tror att det bäst går fram här,farmor läser säkert eller kanske farmors granne eller så.

    1. Just Me

      Klok kvinna du!

      Min son hade haft ett helvete om han behandlat mina barnbarn så som Perra behandlar sina barn. Barnen går alltid först, no matter what!

      Just me

      1. linda

        Ja man undrar hur han mår om han och farmor vaknar upp och inser att de förstört sin relation med barnen.Mina pojkar skulle också få ett helvete om de behandlat barnbarnen på ett sådant sätt.

    2. Helahea

      Så bra sagt ! Hoppas verkligen att hon läser detta.
      Att en farmor kan skada sina barnbarn på detta sätt !! Skämmes ta mig fan !!!

    3. Anna A

      Så sant! Problemet är att den här satkärringen inte har några vänninor att fråga, annars hade de förhoppningsvis styrt upp henne.

  33. J

    Man blir stum, förbannad o inte minst ledsen! Det gör så ont att läsa hur barnen blir bortvalda av två personer. Tur att du fins för dem! Jag har varit där själv som barn men hade inte det stödet som du ger dina barn. Det finns sviter i min självkänsla än idag. Skönt o veta att dina barn inte är ensamma, de har dig och varandra. Ge varje barn en extra kärleksfull kram i dag o jag skickar en styrkekram till dig bästa Carola. Du ska veta att jag ofta önskar att jag hade ett uns av din styrka och klarsynthet. Glöm inte att tanka ork du också. Stor jättego kram till er alla!!!!

  34. Christina

    All heder till dig Carola! Vilken tur att dina barn har just dig som mamma! Stor kram till Er alla <3

  35. Elin

    Fy fan vilket svin han är rent ut sagt. Jag trodde män växte upp efter en viss ålder, men så är det tydligen inte för alla…

  36. Ida

    Blir så ledsen när jag läser vad du och barnen tvingas genomgå, måste vara hemskt. Att du sedan ska behöva försvara dig stup i ett känns så trist. Det är ju din blogg, alltså är det bara du och ingen annan som bestämmer vad som ska skrivas i bloggen. Jag förstår inte hur man kan svika sina barn på det sättet och det låter väldigt märkligt hur barnens farmor betett sig, så tråkigt när det ska behöva bli så. Du måste få tillåta dig själv att vara svag och be om hjälp också, du får inte glömma bort att tänka på dig mitt i allt. Dina barn kan i alla fall vara glada att de har just dig som mamma, inte alla som skulle klara av att det du gått igenom även om jag förstår att du kanske inte haft något val.

  37. anna

    ush : ( håll ditt huvud högt, och ta med de barnen som inte kan gå på söndagens kalas, nästa vecka istället eller en annan dag i sommar, åk bara ni, utan att fråga exets släkt om lov. kram

  38. Pernilla E

    Att överge sin partner på det sätt som hänt i ditt fall är skit, men att överge sina barn är förkastligt.

    Jag är förundrad att du orkar.

    Stor kram till dig

  39. Lisbeth

    Jag gjorde som en annan här ovanför och började skriva. Men det blev alldeles för långt och veligt.

    Herrejösses, vilken j-a soppa du och ungarna hamnat i.
    Stå på dig, du gör rätt. Det visar ju barnens reaktioner.
    Till skillnad från den frånvarande, tar du hand om och skyddar barnen, sätter deras bästa före ditt eget. Nu när det har gått så lång tid börjar han förmodligen att upptäcka att sviker man sina barn gång på gång, kostar det i förtroende och kärlek. Men man kan inte både äta kakan och ha den kvar
    Kärleken, tilliten och förtroendet från barnen som han (och hans mamma) trampar på och slänger bort, kommer de få kämpa mycket hårt att få tillbaka. Om det ens går.
    Du är en fantastisk mamma, som kämpar så hårt. Och verkligen försöker att få det att funka med barnens relation med sin pappa. All heder till dig!
    Fy faan för ynkliga, fega karlslokar som inte står för det de gör, elaka kärringar, och energisugande troll som bara finner glädje i att slå ner på den som redan har det jobbigt. Små, patetiska ynkedomar är vad de är. De borde skämmas!
    (Jäklar i min låda vad skönt det var att skriva detta – har en liknande historia i bagaget och blir skogstokig när jag ser andras barn råka ut för sådant som mina fick gå igenom..)

    Önskar jag kunde stötta dig på ett bättre sätt.
    Stor kram <3

  40. carina

    ojojoj…..om min och svärmor hade betett sig så här…huuu, då hade det inte varit kul att vara i deras kläder det kan jag lova, hur är det möjligt att bli sån?? men hur klarar du dig rent ekonomiskt, det är inte billigt att ha många barn, jag har fyra, nu vuxna, men minns som igår matkostnader och klädkonto, fritidssysselsättningar osv osv, det var massor av pengar som gick åt…..

  41. Marika

    Började skriva, blev så långt och rörigt.
    Men skickar en kram till din fina familj <3
    Och avslutar som du gjorde, FY FA-AAN!

  42. Helena

    Vet du Carola, jag tycker så sjukt jävla synd om dig och barnen i detta, fy fan vilken jävla typ han är, Perra. Och jag tror han varit rätt svinaktig som person men att kanske inte fattat det tidigare? Jag tror inte han bara bytt skepnad över en natt, tyvärr. Vore jag som du skulle jag försöka glömma hans del av släkten faktiskt, det verkar vara för smärtsamt att försöka hålla i och kvar. Så klart går ni till hundraåringen på söndag men låt det räcka med det. Varm, varm kram till dig och barnen

  43. Emma

    Att P är ett as som inte längre är värd att kallas pappa står helt klart. Vad jag inte riktigt förstår är varför du är arg på den nya. Det är ju P som svikit sina barn och sin fru och lämnat ert gemensamma liv.

    Du kämpar och jag vet att du gör allt för att barnen ska ha det bra.

    Kramar

    Carola: Bland annat för att hon lovat mig att backa när jag bad henne om det innan det hela gick överstyr…och för att hon skiter i att han var gift och hade en familj…sådana kvinnor har jag svårt för. Finns inga ursäkter. Man kan göra slut först, och det gäller dem båda, han är ytterst ansvarig men hon är ungefär lika god kålsupare hon.

    1. Louise

      Håller jag med dig om till 100% Carola!Hur fan är dessa kvinnor funtade?!Jag skulle för mitt liv inte vilja veta av en man som var gift och skiter i sina egna barn!!

    2. Matilda

      Varför hon är arg på den nya? Kanske för hon stal hennes man? Det är väl en rätt bra anledning till att vara arg eller? Jag kan inte ens sätta mig in i situationen hur man kan göra så mot en annan kvinna och en annan familj. Visst har man hamnat i såna situationer man har träffat en man och sen fått reda på att han är gift och har familj osv. och då backar man ju direkt. Då har man inget där att göra. Man sätter andra före sig själv. Folk säger ”Vi kunde inte stå emot det var för starkt”. Eh, skitsnack! Det är bara att göra det. Det är bara att stå emot. Svårare än så är det inte.

    3. Ima

      Vem skulle inte bli både ledsen och arg som Carola har all rätt att bli. Kanske ska man som kvinna tänka mer än en gång när man träffar en man som har fru och 9 barn. Nej då ska man nog avlägsna sig innan man blir ”kär” om man nu kan kalla detta för kärlek. Kanske ett sätt att få det bra här i Sverige. Det är hon ju inte den första att se till att få genom att göra så här. Kram till dig Carola och DINA barn.

  44. Susanne

    Stackars barnen och ja dej med Carola. Fy fan vilka skitstövlar! Ditt x har verkligen tappat det. Måste vara skrämmande hur en människa kan bli så förändrad. Kram från en annan nattuggla

  45. Helen

    Hej Carola!
    Jag blir helt chockad när jag läser om hur två ”vuxna” människor beter sig. Hur kan man bete sig så förfärligt elakt mot barn/barnbarn?? Jag förstår fullständigt om barnen säger upp all kontakt med pappa och farmor, för all framtid, eller åtminstånde tills han har vett nog att göra rätt val i livet. All heder åt dig som lever med detta dag in och dag ut, vecka efter vecka. Säga vad man vill, DINA barn har väldig tur som har DIG!!

    Många styrkekramar till dig och barnen<3

  46. Camilla

    Jag förstår att det är jobbigt för dig och barnen. Men att säga så fula ord om ditt ex nya kärlek är inte speciellt trevligt. Jag hade hållt de fula orden för mig själv.

    Carola : Fula ord? Du vet inte vilka fula ord jag säger när du inte hör ;) och vet du….det finns inga ord för det fula hon gjort, och alltså är inga ord tillräckligt elaka

  47. Karin

    Carola! Jag har läst din blogg väldigt länge men nu blev det lite rörigt, vad har GammelMORMOR med P:s släkt att göra, varför ordnar hans mamma kalas för din mormor? Eller är det jag som är trög och inte förstår? KRAM!

    Carola: Haha, jaha, alla tänker inte som oss:) Okey, gammelmormor har vi haft två av, både min och hans mormor har vi kallat så, jag vet inte hur man annars ska säga utan att säga farmorsmor och mormorsmor…det är långt och krångligt så vi har sagt samma till båda med deras namn efter så länge min mormor levde. Det är alltså hans mormor.
    Kram :=)

Comments are closed.