Familjen Annorlunda

Skärtorsdag – Glad Påsk!

Barnen frågar om det är en dag då man ska skära saker, och jag säger Nej, knäppis, det är ju för att…..för att…eh…hm?

Långfredagen är lång för att Jesus hängde på korset och mådde skit, påskdagen är glad för att han återuppstod (?) och påskdagen är ju lite seg igen, för att inte tala om annandagpåsk…

Fan jag har ingen aning, och ändå tycker jag att jag har rätt bra koll på Jesus och hans kompisar, men tydligen inte ändå ;)

Ägg har väl med fastan att göra…? Nej men herrejösses, jag får googla lite tror jag :)

Anyway så har jag precis kommit hem från Blåkulla, kvasten baktände, det var fullt av elaka häxor och fulla djävlar och festen var i full gång när jag kände att det är en dag i morgon åxå, bäst att åka hem medan man hittar, liksom ;)

PåskhäxaHäpp!

Barnen roade sig med att gå påskkärringar, och som vanligt springer de till Patricia för att få hjälp med kläder och smink. Hon är den som är bäst på det, och jag håller på att  tjata till mig en hårklippning snart, gärna innan tisdag då…hehe;)

IMG_0929

Den här lilla killen kom ut i köket , och det enda jag kunde tänka var Anderssonskans Kalle ;)  Eller Kalles Kaviar :)

Så fin och busig i kepsen att jag aldrig sett på maken.

Patricia ropade in honom i sminklogen, och sen satt han där och skrattade gott för det var så skönt att bli sminkad…hm..vad månde bliva av denna herre?

Patricia och JordanNovalie pep iväg med en kompis för att gå runt med henne, men Trixie, Lovelia och Jordan blev fixade i tur och ordning, Jamie låg och sov.

påskkärringar

 

Jordan var ännu sötare med smink:

Jordan

 

Så gick de iväg, och jag lagade lite middag. Provade den där mixen bland tacosen som någon av er tipsade om, som skulle vara lite åt nuggetshållet, och den var ju god ju! Enkelt, och de fick äta den med vanliga tortillasbröd och grönsaker, medan jag åkte till Friskis och Svettis, för ett cirkelfyspass med Olle. Nummer ett av tre på lika många dagar…Men jag ska äta godis i helgen hade jag tänkt ;)

påskkärringar

 

Jamie vaknade så småningom och då fick även han lite smink och sen fick han gå en liten sväng på gatan hos grannarna tillsammans med Novalie

Jamie

 

Jag tycker att den där mustaschen känns lite…tja, sådär andra världskriget..men å andra sidan kan ju inte en död gubbe, om än vedervärdig, få ha patent på den varianten, så okey då;)

Sen har det ätits godis så det stå härliga till, och det är ju aldrig så gott som när det inte är lördag..

 

I förmiddags kom en kille som heter Erik hit, han jobbar för Ballerina, ni vet, gofika kakorna..

Vi hade bestämt en dejt för att han skulle intervjua mig om våra fikavanor, och även få min åsikt om vad jag önskade se för nyheter från just Ballerina i framtiden, och jag var positiv till allt från kladdkaka till chokladkaka med ballerinafyllning..gahhh så gott!

I en och en halv timme ungefär satt vi och pratade, och som tack för hjälpen fick vi en stor påse med godsaker:

ballerina göteborgskexUtan att på något vis vara sponsrad av Göteborgskex, så kan jag helt ärligt säga att jag älskar Ballerinakakor…de gamla vanliga, original, men det är inga problem att klämma i sig någon av de andra sorterna heller, och det ska vi göra i helgen, ännu en anledning till tre cf- pass på raken, haha.

Vi var på kalas en gång, hos Anna, och en av de små kalasgästerna tyckte väldigt mycket om själva krämen i kakorna, så han delade på dem, slickade ur krämen och satte ihop dem igen…men påföljd att övriga barn blev rätt griniga, såklart, men de var små, och det var rätt gulligt :)

 

Sen satte jag mig och pysslade lite, jag har köpt bokstav och nummerpärlor, så jag ska göra halsband med namn och mitt telefonnummer på till småkillarna…Jag har ju fina armband, men Jamie har tappat sitt :( och jag tänkte liksom köra med både hängslen och livrem i sommar. Det blev bra, ska visa er sen! Lovelia ville ha ett hon med, och Trixie kunde väl tänka sig ett medan Novalie frågade : Måste man? så hon slipper väl ;)

I morgon måste jag handla, så det är ju tur att affärerna är öppna som vanlig mer eller mindre, inte som när man var liten och de var stängda hela påsken… Tänk vad bortskämd man är :)

Jag hade nånstans förträngt att det ska ätas tacos i morgon, tänkte väl att man kunde byta ut det mot nåt påskigt, men det gick ju inte, så det får bli tacos, vi ska äta påskmat hos mamma och pappa på lördag, så det gör inget. Ungarna får det de vill ha:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, håret har torkat någorlunda efter duschen, så det inte blir som en tovig risbuske i morgon efter en natts  snurrande :)

 

Sov gott, och natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vet. Dreamy´s fru

    Tänkte för första gången kommentera på din blogg efter att ha läst de i drygt 1 år!
    Jag har varit i samma sits som du, men med ”bara” 3 barn, 2,3 & 9 år där pappan bara drog typ 200 mil bort med någon ny förmåga! Nåja jag och ungarna klarade oss fint, lärde oss leva på nya villkor. Djur har alltid funnits i familjen, vid ett tillfälle behövde en av hundarna besöka veterinär och det var Vet. Dream som tog emot oss :) Det blev ganska många besök hos honom trots att hunden var frisk som en nötkärna efter första besöket *haha* , Så nu ( 15 år senare ) är Vet. Dream och jag gifta, så inget är omöjligt tänk på det du vackra starka kvinna. Kram

    Carola: Haha, vad roligt:) inte att hunden blev sjuk såklart men att det blev en lycklig story:)

  2. Charlotte

    Skärtorsdag kommer av skära = rena, dvs att man sklle rena sig inför påsken och också inför att det traditionsenligt är en dag då präster har tvättat sina församlingsbors fötter (precis osm Jesus tvättade lärjungarnas fötter). Vi moderna präster är såååå glada att vi slipper det, men därav renandet, skärandet.

    Ha en myspåsk!

  3. Annelie

    Glad Påsk till Er!!!!!!!
    Önskar Er några sköna och lata dagar
    Vilka fina barn du har
    Kram Annelie

  4. Magdalena Mattsson

    Ha ha den varianten med ballerina kakorna körde en utav våra kompisars barn hemma hos oss också. Vi blev bra snopen när vi skulle ta oss en kaka. Kram på er /Magdalena

  5. Malin

    Anledningen till att man äter ägg till påsk beror på att förr i tiden så fastade man ju innan påsk. Och lagom till våren/påsken så hade ju hönorna kommit och igång och börjat värpa. Därför hade man mycket ägg, och därför blev det naturligt att äta upp dom då inget skulle gå till spillo på den tiden! =) Ett tips är att söka efter filmen, Påskens hemligheter (finns även julens). De är jättebra! Berättar om alla traditioner och hur de uppkom som är typiska vid högtider, tex påskkärringen, riset, påskäggen mm. Brukar visa den i skolan då jag jobbar som lärare och ungarna tycker de är lika roliga och intressanta varje gång! =)

  6. Hanna

    Hihi så söta påskgubbar och kärringar du har. Appropå skärtorsdagen så brukar vi alltid skoja med barnen att det är finlands nationaldag :-D då jag är halvfinne så är det ju liiite kul iaf.
    Ha nu en skön påsk!

  7. Anna A

    :D Haha, Erik…. Han var så söt när han satt och delade på dom och sen la tillbaka dom så fint…

Comments are closed.