Familjen Annorlunda

Plötsligt händer det:)

Igår bloggade jag inget….anledningen?

Jo, jag var plötsligt pigg och glad :)  Vaknade såklart inte glad och pigg för det har nog aldrig hänt någonsin i mitt liv, och lär inte hända heller, men det är ju bara så det är, vissa är inte morgonmänniskor.

Men bara jag vaknat, fått fixat mig, ätit frukost, druckit kaffe och sånt där morgongöra ( ehum förmiddag  – det är lov) så hände något.

Eller det hände fler saker, Lovelia kom upp och ropade att Jordan kräkts! What? Vad kom det ifrån? Strax efter kom en gråtande Jordan som lade nästa kräk utanför badrumsdörren..tre steg från toan, typiskt.

Jaha? Jag tackade Gud eller nån för att jag Ett : Tackat nej till kryssningen som för övrigt VISST GUNGADE! Stabilisatorer suger;) Mirka och Peter ljuger inte och de säger att det var ett ordentligt gungade, alltså hade jag mått dåligt…och TVÅ att vi inte fick ihop det för att gå på Premiären av Sofia den första, som vi var bjudna på. Det hade varit väldigt otrevligt med en spyunge.

Han gick och lade sig i fåtöljen och somnade, och sen sov han i flera timmar, för att sen vakna och vara pigg som en mört och frisk. Tja, gärna för mig:) Men jag vet att det kan vara lurigt, så jag ropar inte hej än.

 

Men jag fick väl ett adrenalinpåslag av att torka golv och mattor, och sen bara fortsatte det, i fjorton (14) timmar städade jag :)

Haha, och det syns inte. Om man inte öppnar skafferiet, skåpen, lådorna, vitrinskåpet , städskåpet och stora vita skåpet i vardagsrummet , för där är det tip top :)

Det här är nåt jag surat över i flera veckor, det har suttit som en pain in the ass, och irriterat, för eftersom det varit så stökigt så hade det liksom inte gått att ställa/lägga in nåt mer, det som ska vara där. Nu är det ordning och reda och en del rensades bort.

Hittade roliga saker, som ett gulligt papper som Janelle skrivit i skolan, massa foton på fel ställe och bara en massa oreda, och jag skulle kunna hålla på än utan att vara färdig, men klockan halv tre eller så på natten kände jag att det får nog vara nog :)

Pigg var jag, men började känna att det sved lite i ögonen, så krypa ner mellan lakanen var rätt beslut. Sen sov jag gott, och nu har jag varit iväg och tränat, och det kändes både roligare och ”lättare” än på länge, trots att det var ett tufft grispass som vanligt.

Jag har nu bestämt att jag är back on track. Chisan drickat, från apoteket, c-vitamin och magnesiumbrus, och lite sol på näbben, eller vad det nu är, men jag känner att det kanske lättar lite nu:) Ta i trä!

Middag:

räkor

Äggröra, räkor, spenat. Orka laga avancerat ;)

 

Idag så var Jordan fortsatt pigg, så han, Jamie, Lovelia och Trixie fick följa med och handla, det ekade tomt i skåpen, inte bara för att jag rensat ut, utan för att det liksom blir så. Jamie, det lilla monstret har minsann kommit på att han har en röst, och den kan man använda för att göra morsan tokig.. Jag hatar, verkligen HATAR när barn illvrålar utan någon anledning, och det gör han nu, så fort han inte får som han vill ( och det är ofta) så häver han ur sig gallskrik .. Så vi började vår shoppingrunda med en vrålande Jamie som ville gå själv. Det hade han fått, hela vägen från bilen och in, men sen drog han iväg till de där karusellerna som står utanför kassorna, och vägrade komma när jag ropade, och då är det liksom så att då får man sitta i vagnen. Det kallas Frihet under ansvar, och är min uppfostringsmelodi :)

Jag kan väl inte tycka att det är livsfarligt att behöva sitta i vagnen, men enligt Jamies vrål var det det ;) men han fick vackert lov att sitta kvar, och gav sig ju efter en stund.

Väl hemma sen så var det mina ungar och grannungar på tomten i en enda röra, lekte och stojade i solen, och det är ju bara så härligt:)

 

På väg hem från träningen hämtade jag ut min nya kompis från posten:

tefal

Minns ni att Jamie eldade upp mitt strykjärn i julas? Nu har jag ett nytt :) och ve honom om han sabbar den här godingen :)

Det ska vara The best of the best, och med hjälp av massa ånga kommer allt i det här huset att vara oklanderligt välstruket…typ ;) Man kan stryka saker när de hänger….gosh jag har alltid velat ha ett sånt, sen jag såg det första på TV-shop för en miljon år sen, och nu står den på köksbordet, och ska testas i morgon :)

Jag rapporterar om ni måste åka och köpa ett eget, eller om det är så kul att ni kan lämna er stryktvätt här ;)

 

I morgon ska vi till El doctore, Först Corrinda med sitt nageltrång, och sen Jamie med sin tunga, Han lär inte gapa, men det behövs å andra sidan inte, för det har blivit så fint sista dagarna. Från att innan helgen sett ut som skräp,där jag trodde att det aldrig skulle läka eller hade lät ihop fel, så ser det nu fint ut. Om det går fort md barnen så kanske jag kan be honom titta på min senknuta, så slipper jag åka dit nästa vecka, och han kan ta riktiga patienter i stället ;)

Troligen inte, de är lite tungrodda på vårdcentraler, och har jag tid nästa vecka får jag nog vackert vänta…men det gör inget.

 

Idag när jag tränade, efter en veckas ofrivilligt uppehåll, så insåg jag att jag det där onda i vänster överarm som jag haft inte gjorde ont längre :D så det kanske var bra med vila…

Oj vad spretigt det blir idag, men ni fattar hoppas jag  trots att jag svamlar ? ;)

 

Ni vet att jag hade problem med min lärare….och berättade för skolan, och vips har jag fått bästa Oscar i stället :)

Och fått bekräftat att en lärare inte får bete sig som hon gjorde, via ämnesansvarig, så nu skiter jag i det uppdraget och kör vidare. När det är Oscar måste jag ju plugga ordentligt. Han tyckte ju att jag skulle föreläsa och trodde jag skulle vara suverän där, efter att ha ”träffat” mig via en webkamera i 20 minuter, plus en idog malkonversation, så jag liksom gillar honom :)

Nu får jag försöka sitta med det i morgon, nu är jag alldeles för trött, och igår hann jag inte för jag städade ju, hihi.

 

Påsk på intågande! Hur firar ni? Alla dagar, ingen dag, en dag? Påskägg? Påskpresenter?

Jag tycker det är rätt trist att pynta till påsk så det gör jag inte så mkt, men lite blir det ju, nån tupp, och lite påskris.

Vi tar inte in björkris, sen evigheters evighet, eftersom vi har haft allergiska vänner, så i stället brukar jag klippa lite av det trädgården erbjuder – syren, fläder, äppelgrenar, det blir fint, om det råkar få stå kvar…katterna är ju ruggigt nyfikna på alla fjädrar som lockar så:)

 

Nu ska jag kika runt lite innan sovdags, och vi hörs i morgon!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Men vilket jäkla ryck!! Ohh vad jag önskar mig ett sånt…
    Påsk blir det lite lagom av i år. Dottern har ju flyttat upp till Uppsala och sonen jobbar inom hemtjänsten och vill självklart jobba alla röda dagar. ( storhelgs tillägg )
    Men jag o gubben skall allt äta gott och umgås med vänner och släkt ….
    Härligt skall det bli ❤️

  2. Tessan

    Vi gör ungefär samma varje år. Den/de som vill får pynta äppelträdet utanför köksfönstret med påskfjädrar. Barnen får varsitt påskägg med godis på påskafton och så målas det ägg om man vill och oftast äter vi en massa ägg också samt typ ett mindre påskbord som ser ut ungefär som ett julbord :-) I år tänker jag bryta mattraditionen och göra lax och romsås till mat istället och någon efterrätt. Orkar inte stå och laga en massa rätter känner jag redan nu. De yngsta klär gärna ut sig till påskgubbe/gumma och tigger godis av grannarna. Kantänka mig att åtminstone de två yngsta vill göra det i år också, de övriga har vuxit ifrån det numera ;-)

  3. Pernilla E

    Jag och sonen har fixat och donat. Vi har satt påskfjädrar i stora busken vid vår entré och så har vi klippt grenar i trädgården som vi hängt ägg och andra vårdekorationer i och satt in i huset, dock utan vatten eftersom jag är allergisk. Påskliljor, pärlhyacinter och penséer är planterade i krukor på altanen och entrétrappan.

    Så mycket mer gör vi inte då planen är att åka hem till mina föräldrar över påsk, så det blir säkert promenader i nationalparken, lek i lekparker, påskäggsjakt ute i trädgården för barnen och god påskmat. Primörer, lax och lamm är påskmat för mig.

  4. Cecilia Alin

    Hejsan
    Vi ska fira påsk hos mina föräldrar som bor 35 mil bort. Ska visa upp vår lille guldklimp som blir 11 veckor på påskafton, ja min föräldrar har träffat honom men inte de vänner vi har där.. Så nu har vi det svåra att packa och veta vad som ska med… kommer säkert bli en massa som vi inte använder men bara vi inte saknar välling å liknade saker så ska det nog lösa sig. Det blir vår första långresa så det ska bli spännande.

    Just nu sitter jag å kollar på er på tv, 12:an (en ny kanal från 4:an) sänder familjen annorlunda i repris på kvällen och det går att köra på play vilket är toppen den här tiden på dygnet när man har guldklimpen i sovande i famnen i väntan på att det är dax att äta igen. Så kul att se det igen och kunna jämföra med hur ni ser ut nu. Du väntar Jordan..

    Önskar dig och familjen en härlig påsk och ffa ett mysigt lov :)

    Kram

  5. Neta

    Jag gör en påskampel till altanen, stoppar några grenar i en ampel med grus o sätter i lite fjädrar. Köper lite gula blommor som inte behöver vara påskliljor men det kan vara det med.
    Nåt pynt här o var mest för barnbarnas skull, men maten som nog är ganska traditionell delar vi upp på fler dar.
    Men påsken inleds alltid med räkfrossa och en romtårta med lite skaldjur i också på skärtorsdagen med goda vänner.
    Annars vårpyntar jag nog mer än påskpyntar ute t.ex. med penseer och några lökväxter i en korg, lite fina blommor i en väggkruka utanför dörren m.m. för det kan jag ju ha länge.
    I år blir det nog grillpremiär på påsken dom har ju lovat upp mot 20 gr hela helgen.

Comments are closed.