Familjen Annorlunda

Drömmar

För typ 15 år sen flyttade vi från vår lägenhet i stan. Vi bodde i en stor trea på 84kvm i Löten, mellan juni 1990-januari 1999.  Den hade ett arbetskök, en matplats utanför, som var öppet ut mot vardagsrummet, två sovrum, en liten toalett och ett badrum. Jag googlade och snodde bild från en mäklare :) Ingång från loftgång, och balkong längs med hela lägenheten:)

Ungefär så här:

DagermansgatanFast vi hade ingång till ena sovrummet även från hallen, direkt innanför dörren, det var en uthyrningsdel från början var tanken när de byggdes. En liten toa fanns i anslutning till den, som på den här ritningen blivit ett stort badrum. Väggen mellan kök och hall gick längre ut, och vi hade även en halvvägg mellan matplatsdelen utanför köket och resten av vardagsrummet.Plus att det stod en radda garderober framför badrummet, som gjorde att det liksom blev en vägg där…ingen fattar;)

Iaf. Det här är tydligen en lägenhet som ligger mig varmare om hjärtat än jag fattade.

Vi bodde först där tills Patricia föddes, men då fick vi för oss att vi skulle flytta ut till Månkarbo och bo i hus…fy faaaan vilken tur att bostadsmarknaden var kass just då, så vi fick den inte såld, utan hyrde ut den. Efter ungefär sex månader på bondvischan höll jag på att dö av tristess. Fasen folk är inte kloka ibland, de låtsades konsekvent titta på nåt superintressant åt andra hållet så de inte ”såg” en när man möttes på gatan….Vi hade alltså bara två barn så vi var inte ens konstiga ;)  Det enda bra med att flytta dit stavas KÖRKORT. Jag var tvungen att skaffa mig ett:) Vi flyttade dit vid årsskiftet och till midsommar beslöt vi oss för att flytta tillbaka :)

Innan vi flyttade så var jag skitless på lägenheten, den låg en trappa upp, och det var ett jäkla släpande av vagnen i trappan, och det var väl tusen negativa saker och typ ingen bra ;) men när vi sen kom tillbaka…åhh, min älskade fina lägenhet, jag älskade den.

Inte bara själva boendet, utan den fantastiska barnverskamheten i Lötenkyrkan som de hade, för japp, jag hängde i kyrkan där med;) troligen därför jag var så positiv till Sävja kyrka sen:) Ett par av våra allra bästa vänner träffade jag där, mamman i familjen, Anna, och jag träffades när Patricia och Annas yngsta låg i varsin tjock mage och vi hade varsin äldre tjej som gillade varandra, Janelle och Matilda är fortfarande dödspolare, systrar kallar de sig, och gjorde ju varsin likadan tatuering  nyss för att verkligen befästa sin vänskap ♥

 

Hur som helst. Den här lägenheten återkommer i mina drömmar. Ofta, ofta drömmer jag att jag bor där, hälsar på där, av en händelse råkar komma dit, eller vill flytta tillbaka. Ibland drömmer jag då att jag bor där med alla barnen, och tro det eller ej, men de ryms i en trea på 84kvm! ;) Det är till och med luftigt och gott om plats ;)

Ofta drömmer jag att jag hittar en klädkammare :)

När vi var och tittade på den, på en privat visning, så tror jag inte att vi fick nåt papper med info på, eller planlösning, och jag var helt hundra procent säker på att det fanns en klädkammare.Vi hade ju en rätt stor i den etta vi bodde, och jag måste bara ha tagit för givet att det fanns en. I och med att det var paret som bodde där som visade den, så kände jag mig inte helt bekväm i att kolla så noga, så vi hade kunnat köpa grisen i säcken….haha, men den hade ju tvättmaskin OCH torktumlare, och bara det var ju värt 270.000kr som den kostade, eller hur ;)

När vi så kom med två miljoner flyttlådor, och jag insåg att jag inte hittade någon klädkammare….tja..det måste ha satt sig djupt i hjärnan, för i drömmen så kan jag hitta ingången på de mest konstiga ställen. Ibland är det plötsligt en dörr,där jag trodde att den skulle vara, och ibland är ingången liksom under duschkabinen, så om man bara flyttar den lite..vilket inte gick för det fanns inte en millimeter över, så kommer man in i , inte en vanlig garderob, oh nej, utan det är mer att lika vid ett Walk in  -palats;)

En gigantiskt sal med guld och diamanter, och jag blir så glad för då kan ju barnen kanske få det som lekrum :)

Som jag letat efter ingången i drömmar, och sen hittat den och då vaknat upp med en känsla av triumf : Ha, det FANNS en, tänk om vi vetat det då hade vi inte behövt flytta:)

När vi flyttade därifrån så var det med väldigt blandade känslor, Janelle började bli stor så det var dags för skola, och vi ville flytta till det område vi sen skulle bo kvar, så att hon inte skulle behöva bryta upp från vänner och byta skola osv.
Antingen ville vi bo kvar i området, med Gamla Uppsala var så förbannat dyrt, och då återstod mina barndomstrakter, och det var där vi hittade vårt hus. Eftersom vi bara hade en trea så var det ju en tidsfråga innan Janelle och Patricia skulle vilja ha egna rum, och med tanke på hur olika de är, så hade de aldrig kunnat dela rum upp i skolåldern.

Men jag grät när vi flyttade, för det är så många minnen, och en så betydelsefull del av mitt liv som levdes i den där trean. Jag fick mitt första barn där, och jag fick mitt andra barn där ♥ Jag träffade vänner för livet. Jag blev liksom vuxen ( tja, så gott som, helt vuxen blir jag ju aldrig, hihi) där.

Sen trivdes jag skitbra i vårt hus, och grät när vi flyttade därifrån och hit åxå :)

Men eftersom den där lägenheten återkommer i drömmen hela tiden, så förstår jag ju att den är viktig.

 

Idag går de för 1- 1,5 miljoner kr….och vi sålde bra precis innan de började gå uppåt i pris, så vi fick inte ens ut vad vi gett för den.

När jag googlade nu för att hitta en bild, så känner jag inte igen dem, alla såg likadana ut från början men nu har alla rivit väggar, byggt om kök, slagit ut garderober, satt igen dörrar osv. och det är så jäkla fint.

Det var den när vi bodde där med, ljus och fin. En lägenhet som finns i mitt hjärta alltså :)

 

Och med det ville jag säga?

Inget, mer än att jag kom på det för jag drömde om den för några nätter sen :)

 

Idag så väckte Patricia mig före åtta…hon skulle jobba, och eftersom hon aldrig börjat eller ens haft en tanke på att åka buss före nio på en lördag, så insåg hon att det gick ju inga bussar! Vad är det för trams ? Det gick en vid 8, och nästa vid 9?

Det löste sig, hon kunde komma lite senare, men så dåligt trodde jag inte det var faktiskt. Nu måste hon ta körkort…alltså måste jag lämna in mazdan….!

Jag somnade om, och sen ramlade dagen på.

Hämtade Robban i Gamlis hos en kompis han sovit över hos, och skjutsade honom till tennisen i andra änden av stan, och sen hann  jag bara hem och hämta upp Corrinda och alla de små, för att åka tillbaka till Rosendal och sitta i kiosken.

Robban fick alltså vänta en timme efter sin tennis, och det var han ju väldigt lycklig över, eller inte ;)

Alla barn skötte sig som ljus, jag lät dem vara på läktaren, och där satt de fint och kikade, eller gick lite upp och ner i trappan, så när de med bedjande ögon frågade om vi inte kunde äta middag på Ikea så var jag lättövertalad :)

Att det ska vara så roligt? Men jag är glad att de gillar det, hade varit meckigare att gå och käka middag på finrestaurang…;)

Alltså susade vi dit, det beställdes nio tallrikar mat, ( Vi hade en liten kompis med oss) och killen bakom disken suckade tyst när han som svar på sin fråga ” Är det bra så?” bara fick ett ” Nej…sen vill jag ha…” ;) Fast skillnaden på att ge en kund nio tallrikar mat eller ge nio kunder en tallrik mat, kan inte var så stor.

Köttbullar eller kyckling , och några pannkakor.

Eftersom Novalie behövde en ny lampa, så tog vi det åxå, och att köpa lampa är ju kul när den kostar 149kr, men att köpa glödlampor till den som fan kostar lika mkt….för två, det är inte ett dugg kul.

Jag hatar att köpa lampor nu för tiden, eller ljuskällor kanske de heter ;) Jag har ingen koll! Och dyrt. Och inte fan håller de i 25.000 timmar som de ska, och ska jag verkligen spara kvitton och gå tillbaka med? Ja det ska jag från och med nu. Less på att dyra lampor inte håller sin utlovade livslängd, så nu blir det kontroll:)

 

Eftersom vi åt middag redan vid 16.30 så bakade jag scones på kvällen och sen lyxade vi med både grädde och lemon curd, eller smör och ost och sylt….mums. Jag mumsade i mig fyra stora bitar. Kolhydratsladdar :)

Och just ja, jag köpte Chisan eller vad den nu heter på Apoteket idag, nån piggelinmeducin, och nu jäklar kommer energin tillbaka, jag förutsätter att jag vaknar pigg som en mört i morgon :)

Gladiatorerna tillsammans med alla barn, det kan inte bli bättre:)

Nu sovdags, och sen välkomnar vi en söndag, jisses vad tiden går fort, det var söndag nyss det är jag helt övertygad om..

 

 

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Neta

    Samma planlösning som lägenheterna i Norra Årsta, Gräslöks, kamomill och Fänkålsgatan där finns det 4or och 5½or också. 4orna ser ut så där med det tredje sovrummet på andra sidan allrummet, 5½orna lite annorlunda.

  2. Martina

    Kanske är det så att du bearbetar en ”sorg” och därför drömmer du så konstigt. Ibland när jag känner mig låg så drömmer jag intensivt en kort period. Jag blir trött av det, jag sover liksom inte så djupt känns det som. Sedan går det bara över :) Jag undrar ofta vad det är som utlöser dessa intensiva drömperioder. Gamla minnen som kommer tillbaks genom en händelse som känns obetydlig men kanske ändå påverkar så mycket att jag drömmer?! Nåja, det är bara en tanke jag ville förmedla :) Tack för en fin blogg Carola.
    Stor kram till dig

    Carola: Ja i drömmarna bearbetar man, men just den här lägenheten har liksom förekommit i alla år, oavsett vad som försiggått i mitt liv annars. Tror att den bara betyder mkt på nåt vis :)

  3. Karin

    Hej Carola!
    Konstigt det där med lägenheten.
    Jag har också haft många drömmar om, inte vår första lägenhet, men våran andra lägenhet.
    Den första hant vi bara bo i ett halvår, sen flyttade vi till en trea för vi skulle få vårat första barn.
    Den andra lägenheten vi hade, där bodde vi då när vi fick vårat första och vårat andra barn.
    Vi bodde där ca 4 år, det är inte speciellt länge, men den lägenheten har återkommit i mina drömmar åtskilliga gånger.
    Jag skulle inte alls vilja bo där idag, men den har ju ändå betytt mycket för mig en gång i tiden.
    Tänk att man kan drömma så :-)
    Kram till dig från mig

  4. Anna A

    <3 minnen…. Tänk att de tar studenten i år, magarna :) du får väl flytta tillbaka när kidsen flugit ut

Comments are closed.