Familjen Annorlunda

Tävling Arla

 

Idag tänkte jag att vi skulle tävla lite , om nåt som jag gillar väldigt mycket:)
Alltid lika kul att få tävla ut sånt!
Jag fick för ett tag sen en superbra kokbok från Arla, kokboken heter Arla Söndag och innehåller mat som passar för mysiga söndagar med familj och vänner. Långa härliga frukostar, bakverk, goda rätter och färska kakor som bidrar till fikastunder, middagar och bruncher. Arlas bästa söndagsrecept helt enkelt :)
Den ska en av er få chansen att ställa i kökshyllan, och använda flitigt! Min ligger och ser snygg ut på köksön, och används faktiskt ofta för den är enkel och riktigt bra:)
Sen blir det faktiskt både ett andra och tredjepris den  här gången,det är värdecheckar på Arla-produkter, som fungerar i vanliga livsmedelsbutiker. Två smaktips är nya Soup in a cup Karibisk och Exotic Sauces Thai Paneng( mums!)
1:a pris – Kokbok + 200 kr i värdecheckar
2:a pris – 200 kr i värdecheckar
3:e pris – 100 kr i värdecheck
Jag tänkte som vanligt att ni kan väl lämna en kommentar här under, men även berätta om nåt kul matminne, det behöver inte vara spektakulärt, men sådär vardagskul, jag vill ha massa roligt att läsa;)
Ingen prestationsångest!
Senast Annandagpåsk, klockan 24.
Lycka till :)
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla Sandmark

    Hej!
    Ett roligt minne som jag har är när hela klassen var på skolresa i Bulgarien. Året var 1984 och Bulgarien tillhörde då östblocket och var delvis sovjetkontrollerat.
    För oss märktes det på restaurangernas utbud. Alla hade i stort sett samma meny.
    Första kvällen skulle vi ut och äta alla tillsammans,totalt var vi 37 stycken. Vår fröken hade inte förbeställt och det blev ett väldigt sjå med hur vi alla skulle få plats, men finns det hjärterum så finns det stjärterum…
    Det diskuterades de vuxna emellan om vad vi skulle äta.Enklast var ju om alla åt samma sak och som sagt, det fanns inte mycket att välja på..
    Efter en tid som kändes som en evighet och tre läsk senare kom vår mat…
    Servitör efter servitör efter servitör kom pustandes och stånkandes med våra tallrikar på vilka det låg en helstekt kyckling och några pommesfrites…
    Alla fick en hel kyckling var och processionen påminde om den man ser på tv på Nobelfesten.
    Vi hade iallafall en härlig kväll under bar himmel och jag kan lova att alla blev mätta!
    Och tilläggas ska att kyckling, det åt vi hela veckan…

  2. Katja Själander

    Året var 1993. Jag och en kompis skulle ut för att äta ute och festa på en fredagskväll – vi var singlar båda två, 22 år, fria och obekymrade. Vi kollade i DNs bilaga på olika inneställen och fastnade för en bar som hette Pride:-) ”Lot of Guys” stod det i beskrivningen. Perfekt tyckte jag och min kompis och vi drog dit. Klockan var strax efter 21 och stämningen där inne var fin och avspänd. Vi åt middag i baren och sedan dansade, pratade och spanade in killar. En del var riktigt läckra! Men så kom det kvällens första tryckare. Gissa om vi blev chockade när alla dessa läckra killar började dansa tryckare med varandra och inte brydde sig alls om oss!!! Då GICK DET UPP för mig att vi hade läst FEL! Det stod faktiskt ”Lot of Gays ” och inte ”Lot of Guys” i DNs bilaga. Så unga och oerfarna vi var att vi inte ens reagerade på namnet Pride (begreppet var inte alls lika bekant som nu:-) Kvällen blev ju så där men en och en annan garv blev det genom åren när vi tänker tillbaka.

    Katja Själander, mamma till 4 glada söner i åldrarna 13,9,7 och 4 som dricker enormt mycket mjölk. Så vinsten är såååå välkommen hem till oss:-)

  3. Linda

    Min farfar och pappa var med ett gäng gubbar på restaurang för några år sen. Kött beställs in och serveras. Farfar skär och skär i sin köttbit, tuggar och tuggar. Säger till min pappa att det nog var det segaste han ätit. Pappa ber honom vara tyst och äta, inte skämma ut dom genom att klaga på köttet som faktiskt var riktigt fint. Farfar bestämmer sig ändå för att klaga och när kyparen kommer och tittar på maten blir han högröd i ansiktet och ber tusen ggr om ursäkt. Farfar hade fått en ”tillagad” disktrasa som egentligen skulle till svensexan bordet bredvid. Som vi har skrattat åt denna återberättelse! :)

    Låt oss nu vinna en kokbok med enkla recept så vi kan bli lite bättre på å variera våra maträtter! :)

  4. Niccopiko

    Hej Carola :) en sån bok behöver jag ta mej tusan… Min fantasi är slut efter att varit föräldraledig ett år.. Gör min första arbetsdag på tisdag… Usch vill inte att påsken skulle komma så snabbt… Men till ett gulligt matminne som jag har.. Eller mat å mat :) när jag träffat mannen i mitt liv å va hos honom å sov över så till frukost åkte vi till Ica å köpte formfranska och tacoost å åkte hem å rostade å åt… Varenda helg typ :) smal blev man kan jag säga men berodde kanske inte bara på bröder ;) hehe hoppas jag vinner denna bok så jag kan laga nått spännande att lägga i mins matlådor som helt plötsligt ska börja produceras…. Många kramar niccopiko

  5. Malin

    Hej Carola!

    Roligt med en tävling i påsktider :)

    Eftersom preskriberingstiden har passerats och jag numera själv kan skratta åt det, så vågar jag dela med mig av ett mat/bakminne som blivit förknippat med skräckblandad förtjusning…
    Jag hade dristat mig till att försöka baka en rulltårta, och läste och följde receptet till punkt och pricka. Att rulltårtan sedermera skulle SVALNA under en bakduk lästes kanske inte riktigt vid rätt tidpunkt, utan rulltårtan stjälptes upp på bakhandduken….Detta resulterade i en oätlig rulltårta serverad på en handduk istället för en ätlig rulltårta serverad på silverfat ;)

    Glad påsk!

    Kram Malin

  6. Malin Lindström

    Mitt bästa (?) matminne är från när jag gick i 5:an-6:an och vi slutade skolan tidigt pga lov. Pappa hade lovat mig och min bror att vi skulle få stuvade makaroner när vi kom hem. När jag steg innanför dörren möttes jag av lukten av bränt. Ja, några stuvade makaroner blev det aldrig, dom fick slängas och huset fick vädras!

  7. Amanda

    Det första matminne jag tänker på är när jag och min pojkvän skulle laga mat tillsammans första gången. Det var andra gången vi träffades någonsin så vi var ju lite nervösa och småfnittriga. Vi ville göra något lite avancerat så vi skulle steka biff och servera det med hasselbackspotatis och hemmagjord bearnaisesås. Vi hade det riktigt trevligt under tiden vi lagade mat och såsen lade vi mycket omsorg på. Vi hackade lök, fräste med dragon, reducerade och allt möjligt. När det så blev dags att smaka av såsen väntade vi oss båda att den skulle smaka himmelskt – vi hade ju lagt ned så mycket tid på den. Den smakade inte alls gott!!! Vår första måltid blev inte alls den höjdare som vi tänkt.
    Nu har vi nyligen flyttat ihop och lagat många goda måltider efter det, men det starkaste matminnet vi har tillsammans är nog det första :)

  8. Nettan

    Jag kom att tänka på när jag, min sambo och vår dotter som då var dryga halvåret var på campingsemester i Varberg med hela min sambos släkt. Vi bodde i en liten campingstuga och hade plockat med oss lite torrvaror, så som mjöl, kryddor, socker m.m. för att slippa köpa allt på plats. Med oss hade vi även vällingpulver, i likadan förpackning som vetemjölet….
    Fråga mig inte varför men jag fick för mig att baka en kladdkaka i detta lilla pentry med minimalisk ugn. Allt flöt på och den blev så där lagom kladdig efter att ha varit i ugnen.
    Vispade grädde och skulle lägga dottern innan vi satte oss för att fika med släkten, gissa om vi blev förvånade när allt vällingpulver var slut….! Som vi skrattade, vilken tabbe! Någon av kusinerna testade och tyckte den var helt okej iallafall, men vet inte om jag tror på det… :)

  9. Ida

    Jag och min man hade just träffats och vi skulle laga mat hemma hos mig (bodde då hemma ännu) min man glömde passa köttbullarna i stekpannan och brandvarnaren gick igång och köket fylldes av rök, då skulle min man öppna fönstret men tänkte inte på att det var en prydnadshylla överst i fönstert som var ivägen så hyllan med dyra skålar/vaser från bla kosta boda flög i golvet och gick sönder och min man skämdes så;)

    Hoppas jag vinner boken, har en från arla sedan några år tillbaka och jag bara älskar den.

  10. BelinBolin

    Ett roligt matminne jag har är från min mormor, hon hade vardagsrummet fullt av gäster och skulle som vanligt göra lite för avancerad mat så hon va super stressad. Mormor skulle laga spätta som skulle rullas i en form och toppas med massor av grejer och allra sist skulle såsen på som kokt hela dagen. Problemet var att mormor hade en sån där glasform med fin ”ställning” i silver. Tyvärr hade hon glömt glasformen och gjort hela uppläggningen direkt på diskbänken innanför ställningen. så när såsen hälldes på rann all mat iväg…. Men det samlades ihop och serverades ändå till inte ont anande gäster. Sådan var hon mormor, lite för snabb för sitt eget bästa <3

  11. Helena, mamma till Emma o Julia

    Mitt matminne är från en av dom första dejterna med min sambo, detta var för ca 10 år sedan, och jag skulle hem till honom för att träffas. När jag kom dit satt det en meny på ytterdörren, där fick jag välja varmrätt, efterrätt och dryck, och sen gå in och sätta mig i vardagsrummet medans han fixade i köket.
    Egentligen var det meningen att jag skulle ta ett bad, han hade gjort i ordning ett skumbad med tända ljus och så. Men det var lite väl för min del. Vi hade inte träffats så länge.
    Menyn däremot gillade jag skarpt och den har dykt upp ett par gånger till efter det, nu var det dock länge sen….tyvärr ;)
    Kanske denna kokbok kan hjälpa oss med vardagsromantiken.

    Håller tummarna!
    Tack för en bra blogg annars…jag kikar in varje dag!
    kram helena

  12. Malin Svensk björck

    Mitt bästa mat minne är nog mitt första:-) Jag var nog bara 5-6 år gammal och fick i julklapp en kokbok för barn. Eftersom jag var fyra år när jag lärde mig läsa så hade jag inga större problem med att läsa den. Varje helg fick jag sen välja ut ett recept och laga eller baka det med mamma till hjälp:-) ett kärt minne som säkert lagt grunden till ett stort intresse för att laga mat och baka. Det ar väl inte helt fel helt att få bossa med mamma eftersom hon var min hjälpreda då istället för tvärtom, haha!
    Nu håller jag tummar och tår:-)
    Ha en underbar påsk!
    Mvh
    Malin Svensk Björk

  13. Åsa

    Har Arlas vanliga kokbok som jag haft i minst tio år. Den känns lika aktuell än och modern än, och är väldigt bra upplagd och med Smidig spiralrygg. Varje gång det vankas pizza åker kokboken fram. Haft många uppskattade pizzabjudningar genom åren och fler lär det bli! Är gärna med och tävlar om denna spännande arlakokbok!

  14. Lena

    Hej Carola!
    Vilken trevlig tävling:)
    Ett ”roligt” matminne jag har var när jag skulle laga till en god stek i mina unga dar. Jag hade den i en glasform i ugnen och tänkte att det var lite torrt så jag hällde på vatten. Det skulle jag inte ha gjort. Formen exploderade och jag hade glasbitar i hela köket och inne i ugnen. Ja det blev ingen stek till söndagsmiddagen. Tror vi fick beställa hem pizza om jag minns rätt. Kul så här många år senare men inte så roligt den där söndagen:))
    Ha en härlig påsk!

  15. Madelene

    Så kan det gå med kokbok…
    Nyårsafton, tanken är att göra en glassaufour, en kär gammal 80-talsklassiker (behöver ny kokbok). Botten görs men vi har bara fiberhavregryn hemma, okej då den blir lite nyttigare. På med glassen och så det vispade ägget. Frågar maken: Hade du i socker? Svar: Nej. Så nu står vi där och tittar på en efterrätt med fiberhavregryn, vispat ägg och glass. Gott? Nej, hade blivit bättre om vi kommit ihåg frukten.

  16. Nina

    När jag var liten roade sig jag och min kusin ofta med att packa ryggsäck med varm choklad och mackor och åka ut på den näraliggande sjön.
    Vi åkte skidor eller skridskor och satte oss sen i en snöhög och nöjt av matsäcken.
    Men, en gång, hade vi missat och hällt salt i chokladen i stället för socker!
    Gissa hur besvikna vi var, när det inte gick att dricka! :D

    Tur att det inte var så långt hem!

    // Nina

  17. Klara

    Ja vill ha enkla recept och gärna fort ska de gå med så lite ”stå å röra om ” som möjligt! Så är de enkla o Goa recept vill jag mer än gärna vinna. Hmm matminne. Just nu består mina matminnen av kallmat och resa sig upp mellan varje tugga. Så mitt bästa matminne som jag kommer ihåg var i somras då jag och maken var ute och åt utan barn:) så skönt & lugnt. De händer ju inte alls för ofta nu för tiden:) men livet är härligt som småbarnsförälder också! :) alltid en snor, spy eller matfläck på axeln!:)

  18. Rebecka

    Detta är kanske inte en ”middagshändelse”, men vi satt i alla fall vid matbordet efter middagen. Jag var lite, kanske 3-4 år, och jag har ett väldigt stort och krulligt hår. Jag åt klubba och skulle klia mig lite i håret, men självklart fastnar klubban i håret och mamma får klippa av mitt fina krulliga hår kort. Jag grät, men kan tycka att det är kul nu i efterhand ;)

  19. Lillemor

    Mitt minne är när jag och min lillebror var små. Vi brukade göra en sats chokladbollar, dela den i två och tjoffa i oss, lika med ont i magen men gott var det!

  20. Malin

    Åh vilken rolig tävling!

    Det roligaste matminnet jag har var nog när min lillebror och hans kompis skulle överaska familjen genom att baka kladdkaka. Den såg himla god ut och jag tänkte att nu ska jag vara snäll och säga att den är skiiitgod oavsett hur den smakar. Det blev väldigt svårt dock för kakan smakade rent ut sagt skit, och vi blev tvugna att fråga om de verkligen inte hade glömt någon ingrediens. Vi fick oss ett gott skratt när min lillebror svarade: ”nej, men strösockret var slut så vi tog ströbröd istället!”

  21. Sofie

    Mitt bästa minne är när jag flyttat hemifrån och för första gången skulle laga min älsklingsrätt.
    Det var panerat fiskfläsk med stekt potatis.
    Leta som bara den i affären efter fiskfläsk men hittade inget så frågade och de tittade på mig som om jag var galen.
    Ringde sedan mamma och frågade vart man kunde köpa fiskfläsk och hon började skartta när jag sa att det inte fanns i butiken och att ingen visste vad det var.
    Fick då som 19åring reda på att min älsklingsrätt vist var panerat bogfläsk och stekt potatis och att jag som lite kallade det för fiskfläsk hahaha…

  22. Linnea

    Det första jag kom att tänka på var när jag va liten och vi satt hela familjen och åt tårta. Jag va väl inne i någon trotsperiod och skulle krångla och provocera så som barn ibland gör. När pappa tillslut tappade tålamodet skulle han dunka näven i bordet, som han brukade göra när bägarn rann över:p. Näven drämde han rätt ner på sin sked som han hade laddat med en tårtbit varpå den flög upp och träffade honom rätt i ansiktet. Jag och min syster ville fullständigt gapskratta men samtidigt va han ju arg så vågade vi det? Det slutade nog iaf med att vi alla bröt ihop, även pappa. Sen åt vi färdigt och jag krånglade inte mer…den dagen;-)

  23. Reggi

    När jag provade en rätt när jag var i bulgarien,jag läste en sak och de kom ut en annan sak. Det stod ju rätt och de servera rätt, men man kan tolka på olika sätt. Ut kom de mossaka och de gillar inte jag alls, klarar inte alls av potatis och köttfärs som sås. Det är ett minne jag minns, mer godsaker vart de den lunchen i stället

  24. Josefine

    Jag har faktiskt två roliga minnen jag vill dela med mig av! Det ena är när min pappa skulle göra mannagrynsgröt till mig (jag antar att det var första gången). Jag höll på att få en chock när jag fick tallriken då det mer såg ut som fiskbullar i dillsås eller så. Gröten, som inte längre var någon gröt, bestod av klumpar stora som köttbullar och till det pyttelite ”sås”. Jag ville inte vara taskig så jag låtsades som att jag tyckte att det var jättegott. Han såg nog på mig för efter ett tag började han skratta och och då kunde inte jag hålla mig längre. Till slut konstaterade vi att han hade haft i lika många dl (!!) mannagrynspulver som mjölk och det var därför det blivit så klumpigt. Haha, man lär sig av sina misstag – nu gör pappa väldigt god gröt.

    Det andra jag vill dela med mig av är när jag och pappa stod och gjorde hemmagjord pizza. Vi var klar med en av dom och jag stod och kavlade ut den andra när jag bad pappa ta fram bakplåtspapper. Vi gjorde klart pizzan och satte in båda i ugnen. När vi skulle äta (vi hade gjort en varsin) så får inte jag loss min från pappret. Det visar sig att pappa hade tagit smörgåspapper till den andra pizzan så den var det ju bara att slänga. Som tur var kunde vi dela på pappas haha!

    Som du kanske förstår så är det pappa som kommer få kokboken om jag vinner :)

  25. Ann-CharlotteLarsson

    Hej. Det första matningen jag kom att tänka på var kanske inte det roligaste egentligen men iaf så….
    Jag har gjort iordning oxfilé en gång i mitt 40-åriga liv. Det var på min födelsedag i slutet av december förra året. Stekte oxfilé, gjorde egen klyftpotatis och egen rödvinssås. Det var så himla gott. Det godaste jag hade ätit tror jag som jag lagat själv. Satt och åt med min man och mina barn och sa flera gånger att Gud då snare börjar det rumla i min mage. Efter ytterligare en kvart så är det bara att konstatera att javisst jag hade åkt på vinterkräksjukan som florerade omkring oss. Kändes lite surt att först äta så himla god mat och inte få behålla den. Låg sjuk i tre dagar efteråt
    Så egentligen skulle jag vara glad för andrapriset så att jag kan köpa en ny oxfilé och förhoppningsvis få ett bättre matminne.

  26. Linda Ericsson

    Hej Carola!
    Vilken rolig tävling!
    Jag älskar att laga mat och mina tre killar får vara med mig i köket.
    En kväll för några veckor sedan så säger min sjuåring: Mamma det här var det godaste du lagat på länge! Du är verkligen bäst på att laga mat!
    Vad var det som serverades denna kväll: Jo färdiga köttbullar och kokta makaroner!

    Hälsningar Linda

  27. Ida

    Hej
    Jag hade en minnesvärd middag i söndagskväll.
    Maten bestod av det-som-fanns- kylen vilket var pannkakor och korvstroganoff. Det var ju allltså inte maten som var monnesvärd utan att lill-killen sa ”mm gott, mera” – händer aldrig annars! Och stora tjejen åt också utan knot. Dessutom åt båda med bestick!! :))
    En minnesvärd mysig söndagsmiddag med trevligt samtal kring bordet!

    Kram

  28. Maria Sjöqvist

    Hej! läser din blogg dagligen och gillar den mycket. Kul tävling som jag genast hakar på, jag och min sonhustru har precis startat privat barnomsorg på vår lilla ort där vi bor. Kommunen här har tagit bort kommunala dagmammor så det har blivit väldigt efterfrågat, vi satte en gräns på 5 barn var och det har vi fyllt redan nu. Skulle verkligen behöva en ny kokbok, eftersom vi lagar mat till ”våra” barn varje dag.

  29. susie i småland

    Hej carola..
    ÅÅhh vilken rolig tävling..Älskar att laga mat, dock tryter fantasin ibland..
    Min kära make tycker att det är kul att testa lite nytt, så en gång strimlade han gurka och vände i mjöl för att sedan stoppa det hela i FRITÖSSEN..blääää..Jag var dessutom gravid just då, och kan ju tala om att stanken som blev efter hans lilla test fick mig att kräkas..Har än idag svårt för lukten av gurka…
    Hoppas allt är bra med er..
    Kram susie i småland..<3

  30. Jenny P

    Innan barnen föddes så gillade min man att experimentera lite med maten.
    En gång så skulle han panera fisk och blandade i chilisås. Vi båda åt under tystnad, men tillslut så var
    jag tvungen att säga att det var bland det minst goda jag ätit, då var han benägen att hålla med.
    Sedan dess så visst experimenteras det, men på en helt annan nivå.
    En kokbok kan ge uppslag till nya experiment.

  31. kicki

    Det är väl kanske inte så jättekul, kanske bara korkat ;-)
    Men när jag o min kompis va runt 15-16 så skulle vi göra egen pizza, och va lata och hade köpt sånt färdigt pulver
    till degen, där man väl bara ska tillsätta vatten tror jag…
    och när vi hade blandat ihop den där lilla påsen med vatten och vi tänkte baka ut degen så stod vi bara o stirrade ner i bunken…. min kompis sa efter en lång stunds stirrande: ”men va löööös den är, och va mkt det blev!” varpå jag replikerar att ” den kanske tjocknar om den får stå ett tag” och samtidigt som jag säger det så inser jag att det skulle visst varit 1,5 DL vatten i pulvret…. inte 1,5 LITER…. ;-) oooops…. kan ju säger så mkt som att den INTE tjocknade hur länge den än stod ;-) det blev hämtpizza istället den kvällen…. inte mitt smartaste ögonblick det där ;-)

  32. Michaela Lejonberg

    Nu fick a granna lite! Men ett litet roligt matminne jag har är när jag och min farmor skulle göra grynkorv. Farmor tog fram korvstoppningsmasknen och fårtarmarna åkte på maskinen. Sen gjorde vi korv och jag gladdes av stunden farmor tog fram en träslev och tryckte ner köttet som inte åkte ner… Träsleveva ingen träslev mer;-) som vi garvade.
    en annan roligt matminne va i Polen.Vi va där med skolan och på vägen hem stannade vi på ett hotell över natten. Åt på deras restaurangrestaurang. Jag ville ha fisk och beställde nån inhemsk fisk som de rekommenderade. När jag fick min mat sätt alla o bara stirrade…en STOOR. firre helgrillad och då menar jag HELGRILLAD! På tallriken låg en fisk med ögon, tunga och tänder kvar. Men sjukligt gott!! Den va toppen! Mumsig:-)

Comments are closed.