Familjen Annorlunda

Höstlov i all ära,

..men tiden räcker inte till ändå:)

Vi håller ju på med omflyttningen av rummen nu, tjejtrion har flyttat ner och Jordan har fått deras gamla rum, och hittills är det bara bra.

Ska visa er snart :)

Just nu är det en massa saker på drift i hela huset…det blir alltid så när vi flyttar om… Men det är mest positivt med att möblera om och byta rum, för det blir ordentligt städat, och borttappade saker kommer fram.

Ett antal nintendo ds spel har vi hittat :)

Väggarna i lekrummet fick sig en ordentlig avtorkning, listerna som varit bakom sängen var ju inte allt för fina, och det är snart dags för en omtapetsering där..vi målade på den gamla tapeten när vi flyttade in, och nu börjar den ge upp på sina ställen, och finns det en liten skarv att pilla på, så är det risk att hela våden ryker…Än har inte Jordan upptäckt det, men det är en tidsfråga :)

 

Igår tog Perra med sig Jordan och skjutsade Too till Arlanda, för hemresa till Thailand.

Nu kommer hon inte på besök förrän till sommaren, tidigast…hon fryser :)

Åhh Jordan tycker så mkt om henne :) Och det är väldigt ömsesidigt.

Jag tror att Jordan mer än gärna följt med henne, han ser resklar ut:

  Hm…om han åkte till Thailand, med Too som bara pratar thai….då skulle han ju med all säkerhet komma tillbaka och prata thai som en infödd :)

Och jisses så bortskämd han skulle bli….!  Och så skulle han slippa alla vinterkläder och kalla månader, han som ogillar att behöva ta på sig ens skor när han ska ut….Thailand är nog hans grej.

Min med :)  Men tills vi flyttar dit så får vi ta ett djupt andetag och uthärda vintern på de här breddgraderna, som det är nu så klagar jag inte alls!

 

När de vinkat av henne, så åkte de och satte sig i kö för att byta däck på min bil, så nu har jag vinterskorna på :)

 

Jag var iväg på ett återkopplingsmöte på Womens Wellness, efter att ha varit testpilot hos dem i tre veckor, och jag har ju bara varit supernöjd med dem, men har ingen större lust att betala vad det kostar att träna där.  Jag är dessutom så otroligt nöjd med Friskis och Svettis, och jag längtar dit. WW har känts otroligt enkelt och behagligt att kunna ta med Jamie, även in på passen, det är inte så på Friskis, där kastas det vikter lite för vilt för att det ska kännas ok att ställa honom där….;)

Men det största anledningen till att inte fortsätta träna där att att det är bara för kvinnor, och för att få till logistiken så både Perra och jag kan träna så behöver vi vara på samma ställe.  Dock kommer jag sakna vardagslyxen på WW :)

 

Hem igen och äta, rester…Jag vet inte riktigt hur det har blivit med de här recepten… Middaxkassen ni vet , den är för fyra personer, så vi har ju kompletterat upp så det ska räcka till oss alla, och det blir en jädra massa över :)

I måndags stod jag och rullade kalkonköttbullar hur länge som helst, och de var jättegoda, och hela den måltiden var en tiopoängare:) men ungarna dissade det, så jag och Perra har fått massa köttbullar. Inte mig emot.

I tisdags var det makaronilåda, det gör jag rätt ofta, men inte sähär och det var tydligen hur gott som helst. Perra lagade maten och det blev massor, så mkt att det räckte till två middagar :) Så det åt vi igår .

Idag var det älgskavspanna, mkt gott det med, men ungarna gillade det inte….Det var himla enkelt, så det receptet ska jag modifiera lite efter tycke och smak, så kommer de äta :)  Ta bort Syltkrukans svarta vinbärsgelé tex …;)

 

Vi hade bestämt att gå på Tintin, men eftersom vi ville se den med engelskt tal, så blev det den sena föreställningen 21.15, och den är från 11 år , så vi delade upp höstlovets biobesök på två olika, småbarnen fick se Smurfarna idag  ist.

  Tintin är nostalgi .

Om Trixie hade varit en pojke så hade hon hetat Tintin ..och det namnet har varit på tal även till Jordan. Jag tycker det är så fint.

Perra hade varit snäll och åkt och hämtat biljetter tidigare, och då pratade han med kassörskan, och sa att jag skulle komma och ha en 3 månaders bebis med, behövde man en biljett till bebisen?

Ja det var tvunget…  Sen bad han om platser på ytterkanten så jag skulle kunna gå iväg om han blev ledsen och skrikig..

Nu måste jag här bara inflika till biograferna  : Om jag tar med en liten bebis på bio och inte betalar för honom så funderar jag inte en sekund på huruvida jag ska gå ut om han skriker, det är en självklarhet. Men…om jag betalat en biljett åt en bebis….då känns det sådär att missa filmen, faktiskt. Var går gränsen för när en bebis stör?? Var går gränsen för när en högljudd skrattande farbror stör, eller fnittriga flamsiga tonårstjejer??

Jag skulle ju inte på riktigt sitta kvar med en vrålande bebis, men om han nu har en biljett??

 

Nåväl, Perra hade ju pratat med personalen om att Jamie skulle komma med, och fått ok på det.

Vi åkte ner och parkerade en bit bort så vi fick en liten promenad, mötte upp min syster som skulle med, och jag knöt in Jamie i sjalen

  Hoho, mamma, är du där uppe?

Det var varmt och skönt ute, ingen blåst utan bara fint höstväder, underbart.

Patricia kunde inte följa med, men Janelle, Robban Corrinda, Novalie och Jamie och jag tillsammans med Syster yster och en liten kompis var förväntansfulla

Ja ni vet…Iphonekameran… ;)

Shoppade loss på popcorn och läsk, och sen var det  dags att gå in, och då tittar biljettrivarkillen på mitt lilla följe och säger:

-Alla måste ha fyllt sju.

Novalie var bakom alla, så jag fattade inte vad han menade, vem såg ut att vara under sju?? Syrran?? ;)

– Jamen det har alla gjort, :)

-Jaha.

Han såg allmänt förvirrad och tafatt ut så jag tryckte min långa remsa med biljetter i handen på honom, och började räkna in min skock, samtidigt som jag föste in dem. Inombords suckade jag över sega biljettrivare .. ;)

När jag så själv klev förbi honom så viftade han lite mot Jamie i sjalen

– Meh, han har ju inte fyllt sju.!  Han lät jätteförvånad

Eh…jo, men han är väldigt liten ?  :)

Nu började jag ju ana oråd, skulle han krångla nu? Jadå, han talade om att alla måste vara sju år fyllda och det var ju inte bebisen så….?

Så vaddå? Ska jag lämna mina övriga barn ensamma? Ska jag lämna Jamie till honom ??

Jag upplyste honom om att vi ju pratat med biljettkassörskan tidigare på dagen…då ville han veta vem vi pratat med, men nu började jag känna att det kokade lite av ilska, och svarade att det visste ju faktiskt inte jag, hur skulle jag komma ihåg det?

-Men, men , men….började han, men då fick han onda ögat och så sträckte jag fram handen med en uppfodrande knyck och viftade med fingrarna efter biljetterna  :)

Trams kan jag tycka, vi hade pratat med biopersonal, Jamie hade en egen jäkla biljett och han är en bebis.

Jag fick mina biljetter och hörde honom säga till sin kollega: – Ja, det är tur att filmen är barntillåten…men..

Ja det är ju tur att det var Tintin och inte Zombisarna anfaller, som vi skulle se, för hu vilka mardrömmar bebisen skulle haft…;)

Blä, sånt fjant.

Ja jag veeeet, regler och sånt, men jag tror på fingertoppskänsla och servicemind :)

 

Anyway, bara man kommit förbi tråkmåns i dörren, så var det ju hur trevligt som helst!

3D, allt annat är ju mesigt, eller??

Janelle ser inte 3D, vet inte varför för hon har inga synfel, men hon har väl nåt defekt nånstans ;) Perra ser inte heller, men han är opererad i ögonen som liten så det är därför.

Vi satt ganska långt fram i salongen, men inte så att det blev jobbigt, och Jamie var först väldigt intresserad av bioduken för att sen somna, bara för att vakna av att de sköt nån kille, då pep han lite så jag blev lite nervös att han skulle börja yla så jag skulle behöva gå ut till biljettkillen ;) men han tystnade direkt. ( Kan bero på att han fick munnen full av mat ;) )

Sen sov han, och jag fick se hela filmen . Jag har alltid gillat Tintin, och hade höga förväntningar på filmen, och den var faktiskt lika bra som jag hoppats :)

Novalie förstod inte så mkt eftersom hon inte hängde med att läsa texten, men det hade vi pratat om hemma och hon ville gärna se den ändå, och nog hade hon utbyte av den trots språket.

Vi såg filmen på Spegeln, och det är ju en riktig bio, med sköna stolar och lite plats för benen, en stor salong så det blir biokänsla :)

Det är så kul att se film som det är tänkt, på stoooor duk, men det blir av alldeles för sällan…får lov att ändra på det!

Man borde väl kunna räkna in bio i kategorin Vardagslyx va?? Så man unnar sig det lite oftare :)

Sover som en stock när det var dags att gå hem:)

Jaha, rekommenderar vi Tintin då?

Ja, det gör vi :)

Robban och Janelle vill se den igen, Corrinda kan tänka sig det och Novalie vill ha den på dvd sen. Jag, som inte ens är förtjust i tecknat, kommer absolut se den på dvd när vi köper den :)

 

Och  egentligen så är det ju vår yngste son som borde heta Tintin, för han är ju en copycat vad det gäller frisyren:

 

Nej, nu är det mitt i natten IGEN!

Vi som har massor att göra imorgon, det går inte an att sova hela dagen då….Jag får återkomma :)

Natti natti :)

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. beauty

    Hur kan man ta med en bebis på bio?? Ljudvolymen lär ju inte vara anpassad efter en liten bebis..

  2. beauty

    Hur kan man ta med en bebis på bio?? Ljudvolymen lär ju inte vara anpassad efter en liten bebis..

  3. Sara

    Va, var ni tvugna att betala för en 3-mån bebis på bion?? De tar ju som sagt inte upp nån plats och kollar inte på filmen fy vad dåligt.

  4. Sara

    Va, var ni tvugna att betala för en 3-mån bebis på bion?? De tar ju som sagt inte upp nån plats och kollar inte på filmen fy vad dåligt.

  5. Fia

    Ja du vet min åsikt om att betala för bebisar på bio:D Jag kan verkligen inte förstå logiken… De tar inte upp en plats ens och tittar med all säkerhet inte på filmen. Vad ska man säga?? Idioti kanske;)

  6. Fia

    Ja du vet min åsikt om att betala för bebisar på bio:D Jag kan verkligen inte förstå logiken… De tar inte upp en plats ens och tittar med all säkerhet inte på filmen. Vad ska man säga?? Idioti kanske;)

  7. Carola

    Min son kan inte heller se 3D och det har att göra med att han skelar och bara använder ett öga i taget

  8. Carola

    Min son kan inte heller se 3D och det har att göra med att han skelar och bara använder ett öga i taget

  9. Viktoria

    Vi har en son här som heter Tintin, dock bara i andranamn. Har för mig att Tintin hade 75-årsjubileum det året han föddes, 2004.
    Fånigt att behöva betala biljett till en bebis! Åldersgränsen kan jag förstå om det hade varit en vuxenfilm och han hade varit ett par år och blivit stressad av ljudet, men en barnfilm?!

    Jag ser inte heller 3D. Åtminstone så tror jag att jag inte ser det som det är tänkt för skillnaden är marginell på filmerna för mig.

  10. Viktoria

    Vi har en son här som heter Tintin, dock bara i andranamn. Har för mig att Tintin hade 75-årsjubileum det året han föddes, 2004.
    Fånigt att behöva betala biljett till en bebis! Åldersgränsen kan jag förstå om det hade varit en vuxenfilm och han hade varit ett par år och blivit stressad av ljudet, men en barnfilm?!

    Jag ser inte heller 3D. Åtminstone så tror jag att jag inte ser det som det är tänkt för skillnaden är marginell på filmerna för mig.

  11. Maggda

    Vilken idiot på bion, jag hade med blivit förbannad.. Spelar väl ingen roll hur gammal han är, han är i målsmans sällskap.. Ja det finns folk till allt..

  12. Maggda

    Vilken idiot på bion, jag hade med blivit förbannad.. Spelar väl ingen roll hur gammal han är, han är i målsmans sällskap.. Ja det finns folk till allt..

  13. Jessica

    jag kan inte heller se 3d, är visserligen halvblind på ena ögat så det är ju därför..minns fortfarande den totala förvirringen hos mig när jag var liten och det var populärt med 3dglasögon man skulle ha och se mot nåt program som gick på tv(?)…funkade ju aldrig och jag fick ingen förklaring till varför. stackars mitt yngre förvirrade jag.. :D

  14. Jessica

    jag kan inte heller se 3d, är visserligen halvblind på ena ögat så det är ju därför..minns fortfarande den totala förvirringen hos mig när jag var liten och det var populärt med 3dglasögon man skulle ha och se mot nåt program som gick på tv(?)…funkade ju aldrig och jag fick ingen förklaring till varför. stackars mitt yngre förvirrade jag.. :D

  15. Mamili

    Vi gav vår dotter namnet Tintin när hon föddes i somras och kollade en del och det är faktiskt flest tjejer som har det som förnamn enligt nån statistiksida. ;)

  16. Mamili

    Vi gav vår dotter namnet Tintin när hon föddes i somras och kollade en del och det är faktiskt flest tjejer som har det som förnamn enligt nån statistiksida. ;)

  17. Maria med 4

    Ni får väl satsa på en tia, så blir det en Tin-Tin oavsett ;-)
    Skämt åsido, det skulle vara intressant att läsa dina tankar om eventuellt fler barn!

  18. Maria med 4

    Ni får väl satsa på en tia, så blir det en Tin-Tin oavsett ;-)
    Skämt åsido, det skulle vara intressant att läsa dina tankar om eventuellt fler barn!