Ett päron till morsa

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

Jag älskar förskolan! Och alla dessa superhjältar till pedagoger där ute. Inleder denna temavecka kring förskolan med några exempel på deras, fantastiska och smått övernaturliga förmågor 🙂

1) Bordsskick  – hemma vs på förskolan

Bordsskick

Hemma viner det fortfarande bebisskedar i luften medan det på förskolan, enligt säkra källor, till och med kan ”delas själv” med kniv och gaffel. Nobel-middagen, nästa? 

2) Städning – hemma vs förskolan

Städning

Och så har vi förstås dessa klassiker från päronmorsan-arkivet…

3) Påklädning – hemma vs på förskolan

Hemma vs Förskolan

 

4) Kosthållningen – hemma vs på förskolan

Hemma vs Förskolan

 

5) Sömn / vila – hemma vs på förskolan

Sova på förskolan

 

Vilka fler grejer tycker ni är annorlunda hemma vs på förskolan? Och känner ni igen er i seriestripparna? Kommentera gärna här nedan!

Det blir FLER  seriestrippar om just förskolan i veckan som sagt  – så håll utkik här! På onsdag är det t ex dags för en ”timmarna INNAN förskolan”-lista. Så länge kan ni kolla in ”Timmarna EFTER förskolan” här, om ni missade den 😉

Om ni är nyfikna på hur det går till när jag tecknar mina seriestrippar så kan ni kika in på instagram.com/ettparontillmorsa där jag lägger ut lite bakom kulisserna-grejer på min insta-stories. Ni hittar även en längre version av en rit-film på facebook.com/ettparontillmorsa nu också.

Följer ni mig på Bloglovin så missar ni inte en endaste stripp! Här kan ni göra det!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heike

    Helt underbart!!!!!!! Att jag hittade din block gjorde min dag.! Efter totala förtvivlan över vilken dålig familj jag har uppfostrad sitter jag nu här och skrattet so hjärtlig som jag inte ha gjord i evigheter!
    Tack!!!

    1. ettparontillmorsa

      Åh tusen tack, snälla du, du anar inte vad det värmer att höra! Du är inte ensam om att känna så, hoppas du vill fortsätta hänga här, då kommer det mer bevis på det ;)! Kram och ha en fantastisk dag! <3

  2. Petra

    Så otroligt härlig läsning, bara älskar dina strippar!!! ? Alltid riktigt hög igenkänningsfaktor, och väldigt bra att kunna visa min man när han tror att vår dotter är den enda treåring som beter sig så ?

    1. ettparontillmorsa

      Tusen tack snälla du, vad glad jag blir! Betyder mycket att få höra. Har också en treåring så det kommer mera strippar hela tiden 😉 Hoppas du vill fortsätta följa! Och i mitten av januari kommer en hel bok med strippar också 😀 Ha en finfin dag och tack för att du tog dig tid att skriva här!

  3. Maud von Schulzenheim

    ÄLskar dig ???
    För exakt så där ÄR det.
    Så skönt att läsa fög jag känner mig ibland som en dålig mamma som missförstår allt.
    Den här strippen är så klockren. Jag lägger mig med ett mycket lättare hjärya

    1. ettparontillmorsa

      Åh, tusen tack för de värmande orden, att mina bilder kan få dig att skratta och känna så gör mig så glad! Du är inte ensam om dålig förälder-känslan, känner vi nog alla titt som tätt, tror jag i alla fall. Försökt sammanfatta det där känslorna i bland annat denna seriestrip:

      http://blogg.loppi.se/ettparontillmorsa/2016/10/11/bilden-som-sammanfattar-hur-det-ar-att-leva-med-en-3-4-ish-aring/

      Önskar dig en fin kväll och KRAM <3

  4. Ingrid Blom Runnman

    Hahaha, det är länge sen jag var i det stadiet, med småbarn, men, minnena finns ju kvar, och det stämmer ju, klockrent =)Mina barn är idag 35,33 och 25, men jag känner så väl igen mej i dina teckningar, den trötta uppsynen, och den snopna minen, när man fick se/höra hur bra det gick på dagis/hos barnvakt ==
    Numera har jag den stora förmånen, att ha fyra ”lånebarn”, i åldrarna snart 13, 10, 8 och 2,5 som är nära kompisars barn, och som jag och min man fått ta stor del av sen dom poppade ut, därav uttycket ”lånebarn”, vi är bonusvuxna till dom fyra, utan att på nåt vis vara släkt, vi är väldigt nära vänner med föräldrarna.
    Det mesta funkar rätt bra när vi är där med dom, och genast när föräldrarna kommer hem, så bryter kaoset ut, som att trycka på en knapp =)
    Tack för dina illustrationer av en småbarnsförälders verklighet, skulel tro att du får många igenkännande komentarer =)

    1. ettparontillmorsa

      Åh, tack själv, vad glad jag blir att du gillar teckningarna och tog dig tid att skriva här – värmer! Låter väldigt härligt och fint också att ha lånebarn på det sätt som du beskriver. Så fantastiskt fint av er att kunna erbjuda den avlastningen och vad fint för barnen att få bonusföräldrar! Önskar dig en fin kväll och fortsättning på veckan – kika gärna in här igen – det kommer mera! 😉 Sitter just nu med massa teckningar till en bok som kommer ut i mitten av januari också 😀

  5. Caroline

    Har två barn,sonen är 2 år dottern är 1 år. Hemma så puttas det, det slåss, bits och rivs osv. Frågar hur det går för dem tillsammans på förskolan och sonen är så snäll och håller handen och kramas. Jaha va kul. Eller dottern som inte alls gillar att gosa/mysa hemma, Max 5 sekunder vill hon sitta i famnen, men enligt pedagogerna så kommer hon fram med uppsträckta armar och vill sitta i knät och kramas och läsa. Kul för dem!

    1. ettparontillmorsa

      Åh, det där verkar vara en klassiker det också! Skulle nog kunna bli en seriestrip det också.. Tack för att du delade med dig, kommer göra fler teckningar på detta ämne! Ha en fin dag och hoppas på snälla barn i kväll då? 😉