Ett päron till morsa

6 ljud som bara hörs i en småbarnsfamilj

 

Världens sämsta julklapp till en barnfamilj

1) Ljudet från leksaker med inbyggda tal- och musik-funktioner. Det räcker oftast med att du bara råkar nudda saken (gärna mitt i natten på väg till toa) för att en psykadelisk alternativt extremt falsk version av typ ”Blinka lilla stjärna” eller liknande ska börja spela, omöjlig att sen få stopp på. (För övrigt borde det finnas en lag som reglerar närståendes inköp av självlåtande leksaker till småbarnsföräldrar.)

2)  Det kaotiska ljudet av hårda leksaker som hälls ut ur sina envist införskaffade korgar och kraschlandar mot golvet, gång på gång på gång på gång på gång på gång….

leksaker_vanlig_NY

3) Den först monotona klangen från samma fråga (läs: tjat) som ställs om och om och om igen tills det senare nästan uppstår en viss musikalisk rytm. ”Får jag en glass, fåååååååår jag glaaaaaaaasssss, FÅR jaaaaaaag en glass ?”

4) Tonerna från extremt repetitiva, flummiga barnprogramssånger som alltid ljuder nånstans i bakgrunden och som du alltid mer eller mindre måste försöka överrösta i din vardag. Toner som sakta, sakta äter sig in i din sömbristskadade hjärna, tills de sitter där och aldrig någonsin kommer att lämna dig… ”Stadens hjältar… Staaaaaaaaadens hjältaaaaaaaaaar e på vääääg… vi flyger över kullarna, sträck ut armarna och häng med… Dinosaurietåååååååg….. vill du inte ut och leka?

BARNPROGRAM_REMASTER

(Se även seriestripen ”Frost”-lobotomering)

5) Sorlet från riktigt illa, slentrian-snackad svengelska mellan utmattade föräldrar …

The language of löööööööve
The language of löööööööve

6) Ljudet av tusen filosofiska frågor som ställs  – om allt och alla hela tiden. Läge ge ut ett samlingsalbum med samlade spoken word-funderingar från din 3-4-nånting-åring kanske? 🙂

Ritade denna sista seriestrip till en lista som grymma bloggkollegan Frureinhold skrev – kolla in den här >> Saker en 4-åring säger som kan få en förälder att bli tokig.

Och kolla även gärna in dessa listor med seriestripar: 

9 saker du inte visste INNAN ditt barn börjat på förskola

6 barnfilmsfraser som etsar sig fast i hjärnan

Saker man tänkte innan barn

6 klassiska skräckfilmer som egentligen handlar om din småbarnsvardag

5 meningslösa saker som päron gör

Och ännu fler seriestripar hittar ni även på instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa  – följ mig gärna där!  🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Haha! Allt stämmer, men sedan med blöjfria/lite större barn och barnet blir bajsenödig under middagen, går på toaletten ochhögljutt krystar med öppen dörr… Den du! Det är ett ljud som inte fanns i livet innan barn

  2. delinda

    Åh vad jag känner igen. Tystnaden på kvällen är guld värd – utan alla dessa leksaker med ljud(om man inte råkar kliva på en haha) och barnprogramslåtar.

  3. Mamma bläckfisk

    Haha, igenkänningsfaktorn är högre än hög! Med fyra små hemma, trillingar på två år och en fyraåring, är det aldrig tyst och det är nog bara en tidsfråga innan jag drabbas av tinnitus. Än så länge är det bara fyraåringen som ägnar sig åt filosofiska frågor, och bara det får mig att undra hur jag ska överleva när trillingarna kommer upp i den åldern. De ägnar sig än så länge mest åt att öva på att prata, hela tiden, högljutt (de vill ju överösta varandra).

    1. ettparontillmorsa

      oj, oj, fattar den ljudvolymen, haha 🙂 Då ligger ju jag i lä med bara ett barn 🙂 Din beskrivning skulle nog bli en kul seriestrip låter det som – kul du kommenterade och följer – ha en fin kväll!