Och vad blev det av citronerna?
Tack för era tips, det blev dock ett försök att efterlikna några goda inlagda citroner som vi åt en del av på en semesterresa i Marocko.
De kom i olika former av inläggningar, det var salt, söt eller oljigt. Åts som tillbehör till det mesta och var riktigt gott. Här kommer en variant med vinäger samt lite salt och surt. Så om två veckor får vi se ur det blev.
Inlagda citroner
2 kg citroner
Lag
1.5 l vatten
5 dl vinäger ( här användes äppel och vitvin)
2 dl strösocker
1,5 dl havssalt
1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Dela dem på mitten, eller behåll dem hela.
2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt koka upp. Lägg citronerna i en stor, väl rengjord glasburk. Häll den heta lagen över och förslut. Se till att lagen täcker citronerna.
3. Låt citronerna mogna ca 2 veckor i rumstemperatur innan de serveras. Öppnad burk ska sedan förvaras i kylen.
Älskar å ha inlagda citroner i mat och försökt mig på att göra de en gång men de ruttna hihi…..undrar…ska jag hälla över vätskan varm i burken och sen stänga igen när de e kokande vatten i burken?
Hur länge kan jag ha den burken oöppnad, hur länge är hållbarheten som oöppnad och sen när jag väl öppnar burken och ställer den i kylskåpet….hur länge kan den stå där i lagen?
Jag brukar skära den i skivor/bitar m vass kniv.
/Lovisa
En bra fråga. Jag tror att det är lite smaksak, en del åt hela citronen, andra pressade ut saften och några skar upp den. Vi får se hur god den blir:) Jag tänker till exempelvis grillad fisk, men får återkomma.
Det där ska jag testa. Har aldrig gjort det själv
men det är så gott t grillat!
Jag brukar göra Limincello om jag har fina citroner
och sprit hemma 🙂
Lovisa
Hej, kanske är lite korkad… Men hur äts dem? Skivar man upp dem? Äts de som en grapefrukt? Eller pressar man dem?
Jag undrar samma sak;-)