Elsies päron

Att resa med barn & maränger

 

Godmorgon igen, 12 timmar senare. Galet att vi lämnade huset i LA vid 11-tiden den 4/7 och vaknar på riktigt hemma först nu vid 13-tiden den 6/7.

Det här med jetlag är verkligen konstigt, och ännu konstigare med barn. Fast så länge man inte har massa viktiga måsten och det funkar att vara lite seg så går det bra. För alla som tvekar på att göra sådana här långresor med barn tycker jag ändå att man skall våga testa. Våra barn är inte alls så bra på det här de varken sover, ser på film, sitter still, äter stillsamt, diggar att stå i kö eller något annat av alla resemoment. Vi hade ungefär 17-18 – timmars resa på både dit och hemväg, och de sov kanske 1.5 timme på bägge resor. Det har gapats, skrikigt, spillts och levts rövare på alla tänkbara sätt. Vi har fått springa igenom Amsterdams flygplats bärandes på ongar och på tok för mycket handbagage medan  högtalarna har ropat ut,  Final call, your delaying the flight. Våra resväskor kom inte med på hemresan och vi har väl fortfarande ganska många dagar innan vi är ikapp sovrutiner.

Trots det så är den sammanfattade känslan att det har gått skitbra. Det är märkligt, men har man något att besöka som verkligen är värt sin resa så pallar man faktiskt det mesta. Sen känner man sig alltid stärkt av att göra jobbiga saker med sina barn. Tänk om vi inte hade pallat, det är inte klokt vad mycket vi hade gått miste om då. Och sorry alla ni andra som var på samma flygplan….

Det har som ni nog förstått varit en skitbra semester, så ni får leva med lite mer bloggande från resan ett tag för det känns som att jag har väldigt mycket mer gott att återberätta. Förlåt att jag varit lite dålig på att svara på kommentarer och mejl, det kommer. Och nej, jag kunde inte resa hem i samma jeans som jag reste dit med. Amerikanska semesterkilon av sötaste och godaste kvalisort.

Först ut maränger från Fyraårsdagen som satt på glasstårtan som jag återkommer till. 

Maränger (ungefär 1.5 plåt)

  • 5 dl socker
  • 7 äggvitor
  • 100 g mörk choklad
  1. Vispa ägg och socker över en kastrull sjudande vatten så att sockret smälter. Det skall bli tjockt och uppnå ungefär 60 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt, över vattenbad eller på låg temperatur i mikron.
  3. Blanda samman choklad och äggvispet, rör bara runt litegran så att det blir ränder av chokladen.
  4. Klicka ut på en plåt och baka av på låg värme i ca 100 – 110 grader i ca 1 timme. Lägre temperatur gör att de behåller sin fina, vita färg. De skall vara spröda men lite sega, mjuka inuti.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli

    Ni verkar ha haft en fantastisk semester! Klart man inte skall se bekymren eller utmaningen att resa med barn – tänk vad mycket de får uppleva och vilka härliga minnen ni skapar tillsammans! Coola föräldrar = coola barn.

    Har verkligen fastnat för din blogg 🙂 Är väldigt intresserad av mat och bak och tycker om att testa nya recept! Men en sak måste jag fråga – hur håller du dig i form om du lagar och bakar en massa gott hela tiden? Jag älskar ju bröd och har redan testat äppelbullarna och hamburgerbröden! Smaskens! Men det börjar bli farligt 😉

    1. elsiesparon

      Hej och TACK Anneli!

      Tänker alltid att jag skall försöka skriva mer om träning och form, och skall ta tag i det. Jag försöker nog alltid hitta ett sätt där allt är tillåtet i måttliga mängder och där träning i någon form alltid får plats. Jag tror att man skall passa sig för Allt eller Inget-tänket. Dvs att man skall börja träna efter semestern, äta himla nyttigt sen, ta tag i det där ordentligt senare utan hitta ett sätt som funkar hela tiden.
      Sen prioriterar jag nog bland allt jag tycker är gott och unnar mig alltid, men käkar jag massa bröd kanske det inte blir så mycket pasta den måltiden osv.

      Ha det gott och tack för pepp!
      Trevlig sommar!