Elsies päron

Hummersallad & barnsäkra ljus

Här kommer ett gäng bilder från nyår och förrätten. Hummersallad som serverades med en parmesanaioli och svartrökt sidfläsk. Dryck till detta goda var Simonsig Chardonnay (nr 2032).

 

Egentligen inte så mycket att säga om maten. God aioli med mycket parmesansmak, svartrökt sidfläsk som kan ihandlas hos en bra chark och att Hummer verkligen lever upp till sitt goda rykte. Herregud så gott det är!

För att klyva en hummer itu så sticker man in en kraftig kniv bakom ögonen och skär igenom mittlinjen. Som med de flesta skaldjur så är det väl lite individuellt hur och vad man äter. Vill man ta bort något så ta bort tarmarna och magen som sitter strax bakom ögonen, fast man kan äta allt.

Slutligen måste jag tipsa om något, som väl visserligen inte är någon nyhet och det är säkert många som tycker att det är ganska trist. Ljuslyktor, med ledlampor i måste väl vara en dröm för alla småbarnsföräldrar och kanske även lediga brandmän. För visst saknar man känslan av att kunna ha levande ljus högt och lågt, men med en ettåring och en treåring så är det kört. Dessa är mönstrade, ger ett jättefint ljus och kom från billiga Rusta. Sen finns det även nu massa blockljusvarianter som ser är nu mycket roligare ut än de gjorde för några år sedan. Vårt hem är nu fyllt med ljus.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.