Elsies päron

En trött familj & Ikeabröd

 Hej måndag!

Det har varit en trött helg. Ja men trötthet är ett kul ämne, det har det inte skrivits om innan,snääälla berätta mer. Jo ni förstår en trött helg av många anledningar, vanligt helgtrötta, trötta efter att ha hängt på lekplatsen länge, Ikeatrötta, några glas vin från gårdagen trötta, trötta för att vi har flängt omkring ganska bra på vår semester, trötta för att vi har två pigga barn och trötta för att vi de senaste dagarna tagit tag i ett förråd där alla våra ouppackade flyttlådor står.

Ni vet alla de där grejerna som man inte vet vad man skall göra av, mellantingen. Man behöver det inte, det är inte så mycket känsla i det men man förmår sig inte att kasta det. Det åker med i flytt från förråd till förråd, och antagligen kommer det slängas längre fram. För det här med att slänga, få ordning i förråden, skapa feng shui det kan bli som en drog. Så jädra skönt att få rensa bort och känna fria ytor. Det är först då man kan se och använda allt man har. Ett överfyllt förråd går ju inte att använda.

Så den här utrensningen har vi suktat efter och har nu äntligen fått ett nybyggt förråd så att utrensningen kan börja. Fast att göra det med två barn, ett på armen (som för tillfället vägrar vara någonannanstans än på armen) och ett överlyckligt som undrar varför mamma och pappa inte visat det här rummet fyllt med paket tidigare. Friskt sliter hon upp alla gamla och även nypackade flyttlådor sjungandes Ja må du leva. En innebanyklubba i ena handen, benskydd på andra armen och en studentmössa på svaj.

Sen med utrensning och städ följer Ikea, så är det i alla fall för oss. Korv, åka kundvagn och massa jätteroliga barnrum där det inte verkar bo någon så man kan bara köra på utan att mamma och pappa tjatar om att vara försiktig. Sen var det även premiär för Småland, Ikeas barnrum där man skall ha fyllt 3-år för att få vara. Bollhav och som Elsie kallade dem, mina Ikeekompisar.

Så förutom de vanliga värmeljusen, servetterna, flexibla skärbrädorna och lite annat så köpte vi Ikeas egna Shake´n bake bröd. Alltså en sådan där kartong där man bara tillför vatten, skakar, häller i en form, jäser och sedan bakar av. Jag fattar att det är riktigt bra att ta med sådant till stugan, på husvagnsemestern eller om man nu är så här himla trött.. Annars tycker jag mest att det är ett sätt för företagen att få oss att tro att det är krångligt att baka, och det är det verkligen inte. Det här brödet var lättbakat, och smakade väl ok, inte mer än så. Det smakade som om det vore köpt på Lidl, tyskt, en bismak av konstgjort och hållbarhet till nästa generation. Ni vet när det inte ens smakar färskt när det är nybakat. Sen om jag bodde i utlandet och suktade efter svenska smaker så skulle jag antagligen tycka att det här smakade Bullerbygott, och bunkrat upp med paket.

MEN, vad jag skulle komma till är att tröttheten inte är av sömnbrist längre och det är så jädra skönt! Visst vill vi sova mer ändå, men vi sover (oftast) nästan hela nätter. Så alla ni som inte har kommit riktigt dit ännu, kämpa på för det är inte klokt vad man uppskattar det när det väl kommer. Styrketankar till er!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Jag var på Ikea igår o köpte en sån där bröd-mix, mest för att testa. Jag tycker det är superkul att dom säljer sånt på Ikea, hurra för Ingvar Kamprad!

    1. elsiesparon

      Hej Mikaela!
      Jag tycker oxå att det är sketakul med deras matavdelning, och tycker oftast att Ikea är genier vad gäller det mesta. Så mitt klagande var nog mest att jag tror att de hade kunnat ta fram ett ännu bättre bröd. Men hela limpan har ätits upp, så så dåligt kan det ju inte ha varit…Ha det fint!