Elsies päron

Svensk midsommar på stan

Godmorgon på er denna midsommardag! Och är det en tung morgon för er så hoppas jag att det var en kul afton och att ni får sova lite till. Här ligger vi nerbäddade med kuddar och filtar på golvet och ser på barnprogram, äter knäckemackor, dricker kaffe och varm choklad.

En ovanlig midsommarafton hade vi igår, vädret var väl visserligen precis som vanligt. Vad är det med ostadigt väder och den här helgen? Någon form av förbannelse finns där. Det ovanliga har snarare varit att vi inte har åkt någonstans eller haft besök utan firat Midsommar hemma i stan. Att bryta vanor, mönster och traditioner är oftast intressant eftersom man nästan alltid överraskas av nya ting. Nu är såklart just den romantiska bilden av hur ett midsommarfirande skall gå till en ganska fin bild, och jag tar gärna mer av den även i fortsättningen. Fast när något känns så självklart så är det nyttigt att se något annat.

Ni var helt enkelt inte bjudna någonstans? Jo, faktiskt! Har typ skitmycket kompisar! Vi behövde nog några lugna dagar till att börja packa och fixa lite inför semseterresor. Så det blev midsommar i stan, firandes i Trädgårdsföreningen.

Fördomsfullt får jag väl säga att det var överaskande trevligt, och framförallt var det kul på ett internationellt sätt.Det är inte ofta Gillelaget presenterar sina danser -And now we will dance the Smålandspolska. Det fanns en sådan stolthet i att visa upp vår tradition så trots, tack vare att det var en salig blandning av nationaliteter så kändes det svenskare än någonsin och jag hann tänka flera gånger att jag skulle tagit på mig min fina  folkdräkt från Vadsbo. Elsie tyckte också att det var fint, även om hon vägrade blomkrans, sommarklänning och somnade innan dansen började.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.