Elsies päron

Picknickfestivalen

Vi kör Picknicktema den här veckan, ett sådant fint tema. Hade fikapicknick igår (med mandelkubbar – det är verkligen torrt.), jag och Bibbi skall iväg på en Picknicklunch nu snart (det hårda livet som mammaledig..) och tänkte innan den passa på att tipsa om en som innehåller mer godbitar än vår lilla picknickkorg, den som är snäppet större, den geniala, den finfina Picknickfestivalen!
Dels för att jag verkligen vill rekomendera er att gå på den här, och dels för att jag vill skryta om min duktiga kompis Anna Reimegård som är en av eldsjälarna bakom hela tjofräset.
Bara namnet säger ju att det här är det bästa av två världar, Picknick kanske inte är så svårt för oss barnfamiljer att få till, men att få kombinera det med en festival. Sweet!
Jag saknar festivaler, men har blivit på tok för vuxen och bekväm för att åka på dem, och så barn på det. Då är sådana här varianter perfekta lösningar. Tänk att få lite festivalkänsla, bra musik, picknickkorg och även hoppborg, cirkusskola, ansiktsmålning m.m
Sen är den här festivalen faktiskt även en kulturupplevelse med ambitioner att förändra genom att alla människor kan träffas förutsättningslöst. Utan pekpinnar och högjudda protester vill de sprida budskapet att ökad mångfald och gemenskap bidrar till ett bättre samhälle. (Foton: Nadim Elazzeh)
Anna Hertzmans ovan (Foto: Per Jahnke) och Isak Strand vs TOE nedan, kommer bland andra att spela på Apslätten
Kolla in fler band,  (alla har inte släppts ännu) och lyssna på dem som skall husera på Apslätten här. Eller på Hisingen här. Så vad kostar då den här stora folkfesten? Inte en endaste krona och den går av stapeln på vår Nationaldag 6 Juni. Antingen tar man med sig en egen picknickkorg eller köper mat på plats från  något av alla matstånd där det serveras allt från asiatiskt till turkisk mat. I år så utökar festivalen och finns inte bara på Appslätten här i öster, utan även på Hisingen. Det var värst vad hon brer på då! Jaa men jag tycker att det här är så bra. Så det så.
För mer information, vägbeskrivning, tider, program m.m så kikar ni in på hemsidan här och Facebooksidan hittar ni här.
Då ses vi där då?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Daniel

    Hej!

    Vilken bra grej! Tack för tipset och för en superb blogg. Har lagat massor av dina recept och samtliga haer blivit succé här hemma. Tack!