God förmiddag! Hoppas ni har en skön, ledig dag. Här kommer dagens baktips, Rödbetsbröd
-
50g jäst
-
5 dl vatten
-
3 rödbetor
-
1 msk honung
-
1 dl solrosfrön
-
2 dl havregryn
-
vetemjöl special
-
salt
Ovanpå
-
Pensla med vatten
-
solrosfrön
-
flingsalt
-
Skala och skär rödbetorna i bitar. Koka i hälften av vattnet under lock. Mixa, häll i resten av vattnet och låt svalna till 37 grader.
-
Lös upp jästen med röddbetsvattnet.
-
Häll i alla ingredienser och börja arbeta degen, avsluta med salt och tillräckligt med vetemjöl tills degen släpper från kanterna.
-
Jäs ca 1h
-
Baka ut till två limpor. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
Pensla bröden med olja, solrosfrön, havregryn och flingsalt.
-
Baka av bröden i 180 grader tills de fått fin färg och låter ihåliga när man knackar dem i botten, eller tills de nått en innertemperatur på 98 grader.
Och till brödet tycker jag man skall ha en stark ost, god färskost eller allra helst en Chèvrekräm med mejram.
- ca 60 g chèvre-färskost
- 2/3 dl (lätt)crème fraîche
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1/2 msk hackad färsk mejram
Blanda chèvreost och crème fraîche med en gaffel, rör i peppar och mejram.
Senaste kommentarer