Elsas Dagbok

Vi har alltid friktionsfria toppenbraiga mornar hemma hos oss…

Godmorgon fina!

Fick för en tid sedan en fråga om hur en vanlig morgon ser ut hemma hos oss…så här kommer svaret…

Vi har alltid friktionsfria toppenbraiga mornar hemma hos oss, allt är rosa fluff fluff och mamman är supersnygg direkt hon vaknar, barnet gör precis som mamman vill hela tiden och…nääää jag skämtar bara;) 

Jag hatar att stressa och jag vill inte att Elsa ska känna utav min stress så därför går jag alltid upp minst 30 minuter innan hon ska väckas. Då får jag tid till att ordna upp mitt ansikte och göra frukost. Sen tycker jag det är otroligt skönt att ha en liten stund alldeles för mig själv…det ger mig en bra start på dagen. 

När det är dags för att väcka henne så gör jag det genom att lägga mig bredvid henne i sängen och mysa tills hon vaknar. Ibland vaknar hon snabbt och ibland så säger hon att hon vill sova längre. Då ligger vi kvar en liten stund till. 

Sen går vi upp och sätter oss i soffan där jag tänt ett ljus för att vi gillar det och så är det ju så mysigt nu när det är mörkt ute. Att tända ett ljus har blivit till en tradition nu när mörkret är här. 

Vi sitter länge i soffan och myser och kollar på barnprogram. Elsa äter oftast en gröt så det inte ska bli alltför långt till frullen på föris. 

När det är dags för att åka så borstar vi tänderna, går på pottan om det behövs förstås. Nej inte jag utan Elsa:) När allt är avklarat så är det alltid Elsa som släcker tvn. Det har blivit hennes grej. 

Mitt tips till att inte behöva ha stressiga mornar utan att få en bra start på dagen är tid, tålamod och att välja bort vissa konflikter. 

För mig är det att gå upp före Elsa, lägga fram hennes kläder och packa min och hennes väska kvällen innan. Vinner mycket tid här, tid som jag kan ägna till Elsa. Ibland väljer jag bort vissa konflikter som inte är värda att ta i det ögonblicket. Det gör inget gott för någon där och då…

Det här upplägget funkar rackarns bra för oss…visst är det dagar när tåget spårar ur men som tur är så är det inte alltför ofta. Visst är det mornar när hon inte ska gå ut till bilen utan övertalning, visst är det mornar när hon vill ha jackan bak och fram eller gå utan skor, visst är det mornar när hon inte vill borsta tänderna, visst är det mornar när jag kör operation övertalning konstant, visst är det mornar när hon säger att hon är upptagen med annat och att jag ska vänta men oftast har vi braiga mornar som vi fixar tillsammans. 

Om jag rannsakar mig själv så är det mitt fel när det spårar ur. Antingen vill jag att det ska gå fortare än vad Elsa vill eller också har jag PMS, hahahaha. Nä skämt åsido så är det för att jag vill att det ska fortare än vad Elsa vill…då ger jag mig själv en spark på smalbenet (skämt) och skärper till mig. 

Våra mornar passar självklart inte alla. Jag förstår att detta kanske inte blir så lätt om man har flera barn alla med olika viljor. 

Jag tror det är viktigt att alla hittar sin grej och det som funkar för dem, att man provar sig fram.Vi är ju alla olika och tur är väl det. Och du mamma eller pappa det är du som känner dina barn bäst och vet vad som funkar för er. Tack världens bästa Elsa för allt du lär mig…varje dag, varje minut, varje sekund. Du är fantastisk! Vi är det bästa teamet ever.

Nu hoppas jag på en friktionsfri morgon här hemma hos oss…önskar dig en fin torsdag!

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.