Elsas Dagbok

Hårdhudad polis vs blödig mamma

Godkväll fina!

Som polis har jag sett och upplevt både det ena och det andra så man skulle ju kunna tro att jag är rätt hårdhudad. Men icke! I alla fall inte när det gäller Elsa. Då är jag värsta blödiga mamman. Egentligen är det inte så konstigt. Hon är ju vår älskade gogroda❤️

Ett exempel är hennes hosta från hell. Idag har jag suttit och vaktat henne när hon sov i vagnen på förmiddagen. Jag har ringt 1177 och hälsocentralen och frågat om råd.

De svar jag fått (hade iofs redan googlat och läst:) var att hon ska dricka mycket vätska och att höja huvudändan på sängen.

De ger inte hostmedicin vid slemhosta eftersom då stannar slemmet kvar och kommer inte upp. 

Läste nånstans att om du har ett barn som kan hosta så är det mycket bra. Jag väljer att tro på det för då känns det lite bättre.

Vi får se hur natten blir. Blir den hostig och kass så blir det VAB imorgon. Håll tummar och tår för att vi får sova gott.  

Sov så gott fina du. 

Kramar Mamman

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Prova varmt vatten med lite honung i, och ge nässpray. Det lindrar bra. Hoppas hon får sova gott. Krya på Elsa!

    1. Josephine

      Tack snälla du för tipsen. Har provat honungsvatten idag, men hon vägrade, hahaha. Bara vatten och mjölk som duger till den lilla damen:) Kram

  2. Elin

    Jag känner igen det där! ;) I mitt yrke inom vården klarar jag av det mesta. Men när det kommer till Astrid är jag ”bara” mamma, lika mycket som alla andra :)

    För hostans skull inför natten kan jag rekommendera löktricket. Skär en halv lök i stora bitar. Lägg dessa i en skål med vatten (vi brukar ha varmt/kokat vatten) ställ ganska nära huvudändan. Det luktar såklart illa i rummet av löken men det hjälper faktiskt mot hostan :)
    Kram

    1. Josephine

      Förstår dig så väl!
      Tack för tipset! Ska testa! Vi hade faktiskt en lök uppskuren natten som var men denna natten ska vi testa med varmt vatten. Tack igen för tipset.
      Kramar