Elsas Dagbok

Min första…

Hej på dig fining!

Elsa här! Jag tänkte berätta för dig om min första förkylning. Det är ju lite speciellt när det är första gången och så kan det vara med mycket.

Jag är snorig. Mamma säger att att det rinner två elvor från mina näsborrar hela tiden. Du kanske tycker det är äckligt och det kanske det är men för oss är det inte äckligt.

Sen har jag hosta. Jag har hostat så jag kräkts lite men det är inte farligt utan barnläkaren Malin du vet sa att det är slem som jag sväljer eftersom jag inte kan snyta ännu. För kännedom så tränar vi på att snyta och fräsa men det är inte så enkelt.

Det VÄRSTA med denna förkylning är när mamma och pappa ska torka min näsa hela tiden! Jag gillar det INTE! Jag höjer rösten och säger ifrån men det hjälper inte alls. De torkar ändå.
Mamma och Pappa har nu börjat berömma mig och klappa händerna varje gång det ska torkas och tro det eller ej, det funkar! Jag gillar att få beröm, hihihihi. Så jag höjer inte rösten lika högt och ofta nu som i början.

Att få koksaltlösning i näsan är väl sådär! Mindre roligt men skönt efteråt.
Annars är det fullt ös på mig. Jag är lite som vanligt fast lite mer mammaig emellanåt. Mitt tålamod är inte lika långt som vanligt precis. Men förkylning går ju över som tur är.

I morse hjälpte jag pappa att torka golven. Det gick bra tycker jag.
Jag åkte omkring i min gåbil smuttandes på två smoothies. Det var gott tills jag upptäckte skurhinken. Då tänkte jag att det kunde ju vara roligt att ”råka” tappa mina smoothisar i skurhinken. Så jag testade… Det gick hur bra som helst! Men jag fick inte tillbaka dom. Hallå pappa, det var ju kvar lite i dom båda! Jag hade tänkte äta upp det som var kvar.
En blandning av skurvatten som luktar gott och god smoothie det vore nått det :)
Jag tänker testa detta bus nästa gång pappa torkar golven, men säg inte nått till honom. Det blir en suprise (överraskning) liksom :)

IMG_2691
Skurhink med smoothie
IMG_2698
Hallå där nere i skurhinken, nån där?

Nu ska jag leka lite. Hoppas du har en finfin dag.
Och kom alltid ihåg att du är VÄREDEFULL!
Kramar Elsa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. åsa.emilsson

    Tjingeling!
    Mormor gillar dina bus! Passa på när du är lite krasslig för då är mamma och pappa mer toleranta. Mamma kan förklara det ordet.
    Puss och kram
    Mormor

    1. Josephine

      Jag förstår precis vad du menar mormor! Jag får glass i stora lass (frysta smoothies) och sånt jag tycker om! Det finns liksom fördelar också med att vara snorig:) Puss!