Ecochicas

Första skoldagen

Tänk att jag minns min egna första skoldag så väl.
Trollskolan i skånska Bjärred. Mamma var med och jag var nervös och lite blyg. Jag har inget minne av att jag kände någon. Det var upprop och inte så mycket mer än det – men ändå: Otroligt spännande!

Jag kan konstatera att det har hänt lite sedan dess nu när Rufus den här veckan har börjat skolan i nollan.

Han går i Ljungbackens skola – som även var min första skola när vi flyttade hit till Lidingö. Då gick jag i lilla 3:an.

Skolan ser exakt likadan ut – men våra första skoldagar skiljer sig väsentligt.

Rufus har 2 lärare – Berit och Gunilla- som är precis min stil. Snälla, empatiska – men ordning och redan och lite old school. Barnen får kära sig mycket om vett och ettikett, eq och hur man förväntas vara mot andra – väldigt bra tycker jag!

Och så John så klart. Rufus resurs på halvtid. En ung, rapp kille som verkar gullig – tror det blir perfekt!

Klassrummet är SÅ gulligt, genomtänkt – och super pedagogisk. Det är deras och barnens arbetsplats och de har verkligen lagt ner kärlek på varenda millimeter.Man märker att denna lärarduo har jobbat länge ihop.

De sjöng, gjorde ramsor, hade förberett namnskyltar och gjort bildstöd till varenda grej de förklarade eftersom jag förklarat att Rufus har lättare att hänga med då (med bildstöd)

Hela uppropet gick jättebra och Rufus satt väldigt still. Och var väldigt blyg….

På rasten hade de fixat så barnen från fyran kom ner och höll varsin liten i handen och tog med dem, till tonerna av ”Vi går över dags stänktsberg…” och visade ”stora” skolgården. Där blev det sång, korv och festis!

Värsta lyxen – och vilket fantastiskt fint bemötande tänker jag!

Så nöjd med skolan so far.

Att de har tagit mig och Rufus på allvar och att han nu får superstöd redan när han är 6 år känns kalas.

Enda smolket i bägaren är att alla pojkarna i klassen verkar vara fotbollstokiga. Det är ju inte Rufus alls så det har varit lite svårt det här med kompisar än så länge – men det kommer!

Men mammahjärtat gick iallafall nästa sönder när han gick iväg med sin lilla ryggsäck. Har jag en skolpojke?! Vad hände liksom?

Skolade vi inte in honom på dagis typ i förra veckan?

Känns det igen??

20140820-220842.jpg

20140820-220850.jpg

20140820-220856.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.