dubbelkaos

dubbelkaos

Annons

Skadat handen !

Förra fredagen vaknade jag upp med världens värk i handleden och det pulserade i hela handen, jag kunde knappt böja den och att klä på barnen etc va en kamp . Jag drog till allejouren och fick smärtstillande för att handen förmodligen var ur led. Skulle det inte gå över skulle jag åka till röntgen i Mölndal . Men en remiss skickades inte så jag fick dra till min vårdcentral till läkaren , som skicka mig direkt till röntgen . Där kunde man endast säga att jag fått förkalkning pga av ansträngning från jobbet ( vad det ens är?) ringde min läkare för att få förklarar vad förkalkning var  eftersom min hand bara blivi värre pågrund av arbetet jag gör på jobbet , men dom svara inte . Igår ( torsdag ) hade jag så ont att jag grät , jag kunde inte röra handen överhuvudtaget , ringer till vårdcentralen direkt klockan 8 och dom säger att en remiss är skickad till sjukhuset , ringer sjukhuset och dom säger att det kan ta flera dagar ?! Jag fick dra till Apoteket och knapra 1200mg Ipren samt köpa en stabilisering till handen , för vårdcentralen kunde inte sätta bandage för att stadga upp handen för dom hade inte bandage ? Vilken otur har jag inte ? Endast jobbat 3 veckor på nya jobbet och redan fått en ”allvarlig”! Arbetsskada . Blir att blanda in försäkringskassan , hoppas veklingen inte detta drabbar mig hela livet framöver . 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Preventivmedel

Jag vet inte ens hur jag ska börja formulera mig. I yngre dar käkade jag p-piller pågrund av kraftig menstruaion , funkade bra ett tag tills jag började slarva och insåg att jag hatar att stoppa i mig tabletter ! Metoden funkade inte på mig, jag prövade plåster men det kliade alldeles för mycket, så egentligen kan man väl säga att jag inte använt preventivmedel på cirka 6 år. Men jag bestämde mig ändock för att pröva en ny metod ( efter 6 års uppehåll ) nämligen nuva ring , yes tänkte jag! En ring som ska sitta kvar 3 veckor vilket jag behöver så jag slipper att tänka på det varje morgon ( klarar inte av nålar eller kopprspiral heller ) men iallafall, jag skulle läsa symptomen och jag blev helt galen, rådfrågade sambon och vi sa båda direkt nej. Alltså jag vet givetvis att abort är inte utvägen för att kunna ha ett sexliv som heter duga. Tro mig . Men det är sjukt att kroppen ska behöva handskas med så mycket skit! Jag har alltid hatat hormoner ! Jag har även p-spruta hemma men var tydligen för ung för att börja använda den då skelettet försämras av den, visst låter det bra? När ska det komma någon metod för killar undrar jag? 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bortbjudna

I eftermiddags drog vi till Mölndal med andra grannar för att hälsa på gamla grannar som flyttat till hus! Det va verkligen så mysigt , lite som att bo på landet ( precis som jag vill ha det ) men ändå grannar och skog. Huset var enormt om man jämför vår lgh med 71 kvd. Jag längtar så till vi har hitta ” the one” , det lär dock ta ett tag då jag är jäkligt kräsen när det kommer till boende och område . Jag får ändå tänka på att jag bara är 23 år, drömhuset kan vänta lite till 😉  men en sak är säker, lägenhet är inget för mig!  Nu ska vi sussa , imorgon är det dags att leta upp skor att ha på bröllopet nästa helg.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Hur orkar man?

Igår var första dagen på nya jobbet efter 7 veckors semester. Första dagarna är alltid introduktion och jag va helt slut! Jag förstår inte ( även om det är mänskligt ) att man orkar jobba dag sen ta hand om barn. Jag får skit dåligt samvete när barnen ska behöva gå så långa dagar på fsk. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba kväll , barnen kommer gå mindre på dagis och få mer kvalitets tid med mig då jag är en morgonmänniska . Plus att jag hinner sova innan jobbet som gör att jag orkar jobba kväll. Nackdelen är att jag och sambon går om varandra, men , ledig varje fredag! Känns riktigt lyx , det är faktiskt inte öppet på fredagar då jag ska börja nytt skift som startar v37. Och barnen kan vara hemma hela dagen ! Jag förstår att alla är olika, vissa kan absolut inte jobba kväll osv , vissa har inte ens möjligheter att ändra sina arbetstider . Men jag är så glad för mina tider , dock måste jag jobba dag fram till v37.  Bara att kämpa .

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

psykisk ohälsa

Jag skulle kolla på sofias änglar igår men av någon konstig anledning kunde jag inte kolla. Om jag förstod det rätt handlade det om en trebarnsmamma som tagit sitt liv pågrund av psykisk ohälsa. Detta är verkligen ett tabu ämne hos många, även hos mig. Under min andra graviditet mådde jag dåligt , inte bara illamående dagligen utan psykiskt. Bara ordet psykiskt låter hemskt, ett sådant ord man vill slippa säga,Men ett ämne som är viktigt.

Det började med att jag inte ville behålla barnet, fick ångest över att kunna älska två barn ? för det kan man väl inte ? Sedan började jag må dåligt över att det var en pojke jag bar på, och så får man väl inte känna ? Nej för då kommer det pekpinnar överallt att man ska vara glad över att man kan få barn överhuvudtaget. Givetvis var detta känslor jag inte ville ha, men som jag inte kunde styra över, som vissa människor inte förstår sig på. Jag tog nästan aldrig gravidkort men ibland kände jag mig ” tvingad ” för alla andra gjorde ju det, alla andra var ju så lyckliga, så jag spelade en fasad. haschtag : LYCKLIG

Sista månaderna var tuffa, jag grät nästan dagligen, jag ville bara få det hela överstökat. Saken gjorde det inte bättre att jag blev inlagd för värkar i v33, feber v39 och fogossning från vecka 20. Jag hade en jävligt jobbig graviditet. Men då förstod jag inte att jag kanske hade behövt samtala om mina känslor kring graviditeten.

Sedan kom min son, och det var den vackraste lilla pojk jag någonsin skådat, kärlek från första mötet, kärleken fanns ! och jag blev så lättad att mina hemska känslor var över. Ovetande om att en depression låg bakom hörnet och väntade.

Första två månaderna lämnade jag dottern på dagis som vanligt 09-14, gick alltid förbi en affär och köpte mig cola och chokladbollar. Gick hem åt detta till frukost och sedan sov vi tills det var dags att hämta på dagis, detta höll på cirka 5 månader ( Med dottern var jag alltid ute och gick, var på stan, träffade kompisar, var så lycklig! ) Detta var annorlunda, sov bort dagarna.

 Sommaren kom och jag orkade inte gå till lekparken, jag orkade inte träffa nya människor, istället gick vi till ett avskillt ställe där jag visste att vi var ensamma. Tröstätandet fortsatte och fler och fler påpekade att jag blivit tjock, vilket man själv inte ser, men man är ändå så medvetande. Jag kunde aldrig ta kort på mig själv, kände mig äcklad i spegeln. Åt bara mer ändå. Mcdonalds var min räddning många gånger. Försökte mig på träning men gav upp pga foglossningen som fortfarande satt i.

När sonen var kring 6 månader fick min sambo vara föräldrarledig några dagar i veckan för jag orkade inte längre, jag hade noll sömn, hjärtklappningar, vaknade i panik på nätterna, minskad aptit, kunde inte le, inte ens mot barnen. Detta är några av symptomen jag fick. Och jag kände mig som världens sämsta mamma! Tack och lov hjälpte det att sambon fick hoppa in istället för att jobba. Sen kom våren och jag försökte flera gånger ringa vårdcentralen men jag fick alltid till svar – ring imorgon klockan 8 . Varför tog dom mig inte på allvar ? jag orkade aldrig lyfta luren igen, för jag mådde för dåligt!

Ringde en privat psykolog och insåg att jag hade mycket i mitt liv som påverkat mig, bara den stora resan till vitryssland förra året gjorde mig som en känslomässig bergochdalbana. Jag fick ju aldrig svar på frågorna som jag alltid undrar över, istället fick jag sitta och lyssna på skit. Jag insåg nog aldrig vad besviken jag blev när jag kom tillbaka till Sverige. Detta är dock en liten del i allt.

Jag började må bra först när båda barnen kunde gå på dagis samtidigt, jag kunde ta tag i mig själv och fokusera på att bli en så bra mamma som möjligt för mina barn. Nu kanske ni tänker ( hur kan man känna så när man lämnar barnen på dagis ) Jo för att jag är 200% mer mamma nu än då. Jag skaffade jobb för att få känna mig lite fri från vardagen och hjälpa till ekonomiskt ( som alltid varit en stor börda för mig med föräldrarpenning ) jag tog tag i vikten på  r i k t i g t. Och vet ni vad, jag känner mig så mycket lättare om axlarna. Det är fortfarande mycket kvar att göra då jag lider av extrem ångest, som jag faktiskt fått mediciner för.  Jag är dock väldigt besviken på vårdcentralen som gav mig två veckors väntetid. Två veckor ?? Tänk om det finns fler där ute som inte orkar vänta två veckor ?

 För mig hjälper musik och träning väldigt väldigt mycket, tack gode gud. Och när människor började säga – vad smal du blivit, vad snygg du blivit. Då började jag känna igen mig själv som människa. Dagis fröknar som inte ens är i samma byggnad har hojtat till, grannar som man knappt känner har stannat mig och frågat vad jag gör för att blivit så snygg, haha!  Det är verkligen inte roligt att inse vad mycket man förlorat på att inte tagit hjälp från start. Så ni där ute, som känner som mig, ta hjälp ! det är inte pinsamt!

IMG_8371

Annons
Kommentera (0)

Kommentera