dubbelkaos

dubbelkaos

Annons

Skadat handen !

Förra fredagen vaknade jag upp med världens värk i handleden och det pulserade i hela handen, jag kunde knappt böja den och att klä på barnen etc va en kamp . Jag drog till allejouren och fick smärtstillande för att handen förmodligen var ur led. Skulle det inte gå över skulle jag åka till röntgen i Mölndal . Men en remiss skickades inte så jag fick dra till min vårdcentral till läkaren , som skicka mig direkt till röntgen . Där kunde man endast säga att jag fått förkalkning pga av ansträngning från jobbet ( vad det ens är?) ringde min läkare för att få förklarar vad förkalkning var  eftersom min hand bara blivi värre pågrund av arbetet jag gör på jobbet , men dom svara inte . Igår ( torsdag ) hade jag så ont att jag grät , jag kunde inte röra handen överhuvudtaget , ringer till vårdcentralen direkt klockan 8 och dom säger att en remiss är skickad till sjukhuset , ringer sjukhuset och dom säger att det kan ta flera dagar ?! Jag fick dra till Apoteket och knapra 1200mg Ipren samt köpa en stabilisering till handen , för vårdcentralen kunde inte sätta bandage för att stadga upp handen för dom hade inte bandage ? Vilken otur har jag inte ? Endast jobbat 3 veckor på nya jobbet och redan fått en ”allvarlig”! Arbetsskada . Blir att blanda in försäkringskassan , hoppas veklingen inte detta drabbar mig hela livet framöver . 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Preventivmedel

Jag vet inte ens hur jag ska börja formulera mig. I yngre dar käkade jag p-piller pågrund av kraftig menstruaion , funkade bra ett tag tills jag började slarva och insåg att jag hatar att stoppa i mig tabletter ! Metoden funkade inte på mig, jag prövade plåster men det kliade alldeles för mycket, så egentligen kan man väl säga att jag inte använt preventivmedel på cirka 6 år. Men jag bestämde mig ändock för att pröva en ny metod ( efter 6 års uppehåll ) nämligen nuva ring , yes tänkte jag! En ring som ska sitta kvar 3 veckor vilket jag behöver så jag slipper att tänka på det varje morgon ( klarar inte av nålar eller kopprspiral heller ) men iallafall, jag skulle läsa symptomen och jag blev helt galen, rådfrågade sambon och vi sa båda direkt nej. Alltså jag vet givetvis att abort är inte utvägen för att kunna ha ett sexliv som heter duga. Tro mig . Men det är sjukt att kroppen ska behöva handskas med så mycket skit! Jag har alltid hatat hormoner ! Jag har även p-spruta hemma men var tydligen för ung för att börja använda den då skelettet försämras av den, visst låter det bra? När ska det komma någon metod för killar undrar jag? 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Nidblödning ?

Nidblödning?I flera dagar har jag nu haft ont i äggstockarna , vissa dagar väldigt ont andra mindre . I måndags fick jag höra att jag såg deppig ut men jag hade bara ont! I tisdags natt vakna jag kallsvettig men ville inte tro på feber så åkte till jobbet ändå, en dag med svettningar med andra ord . Skämtade om att jag redan kommit in i klimakteriet . När jag skulle hem fick jag nästan panik i bussen för att jag svettades så. Väl hemma tog jag Temp och feber var ett faktum . Drog mig toll vårdcentralen jour och berättade om symptomen men dom hänvisa mig till gynakuten. Där fick jag sitta 4 timmar !! Brist på personal inom vården !! Hemskt . Jag var inte gravid och hade ingen infektion . Möjligtvis cystor : åker hem och lägger mig men vaknar upp till lite blod, först knallrött sen rosa. Min första tanke var att det möjligtvis var en nidblödning? Ska ha mens om 1,5 vecka så mens är det ju inte . Så vad har ni för erfarenhet om nidblödningar? 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Bortbjudna

I eftermiddags drog vi till Mölndal med andra grannar för att hälsa på gamla grannar som flyttat till hus! Det va verkligen så mysigt , lite som att bo på landet ( precis som jag vill ha det ) men ändå grannar och skog. Huset var enormt om man jämför vår lgh med 71 kvd. Jag längtar så till vi har hitta ” the one” , det lär dock ta ett tag då jag är jäkligt kräsen när det kommer till boende och område . Jag får ändå tänka på att jag bara är 23 år, drömhuset kan vänta lite till 😉  men en sak är säker, lägenhet är inget för mig!  Nu ska vi sussa , imorgon är det dags att leta upp skor att ha på bröllopet nästa helg.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Hur orkar man?

Igår var första dagen på nya jobbet efter 7 veckors semester. Första dagarna är alltid introduktion och jag va helt slut! Jag förstår inte ( även om det är mänskligt ) att man orkar jobba dag sen ta hand om barn. Jag får skit dåligt samvete när barnen ska behöva gå så långa dagar på fsk. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba kväll , barnen kommer gå mindre på dagis och få mer kvalitets tid med mig då jag är en morgonmänniska . Plus att jag hinner sova innan jobbet som gör att jag orkar jobba kväll. Nackdelen är att jag och sambon går om varandra, men , ledig varje fredag! Känns riktigt lyx , det är faktiskt inte öppet på fredagar då jag ska börja nytt skift som startar v37. Och barnen kan vara hemma hela dagen ! Jag förstår att alla är olika, vissa kan absolut inte jobba kväll osv , vissa har inte ens möjligheter att ändra sina arbetstider . Men jag är så glad för mina tider , dock måste jag jobba dag fram till v37.  Bara att kämpa .

Kommentera (0)

Kommentera