dubbelkaos

dubbelkaos

Annons

Bedömning

Nyss varit hos psykologen. Hon gjorde bedömningen att KBT inte behövs . Att min ångest,ängslighet och dåliga självförtroende kanske kommer försvinna bara jag landar i det nya livet . Ångesten är något man måste låta sig acceptera. Att det inte är farlig att känna. Det var jätte skönt att prata med en neutral person som ser utifrån ett annat perspektiv. Samma sak sa givetvis hon, att allt det här beror på hur jag levt tillsammans med någon senaste året. Vilket jag redan visste, först visste jag givetvis inte . Men man måste gräva ett tag innan man ser problemen. Jag sa även att jag tror att mitt beteende mönster kommer försvinna när jag hittar den stabila mannen som jag behöver. Då kanske även ångesten kommer försvinna, har ju ofta fått höra när jag var mamma ledig – varför har du inte gjort något hemma . Vilket satte mig som mamma på plats , dålig stämplad. Ni förstår va? Jag känner själv att det är komplicerat, men ja, jag söker faktiskt efter en man.jag klarar inte av att leva ensam. Kanske låter töntigt men alla människor är olika. Men iallafall. Tog mig en ensam lunch på Göteborgs wok. Wow vad gott ! Matkoma blir.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Mediciner + KBT idag

Godmorgon ! Det gick oväntat fort ändå på akuten igår. Var hemma halv 3 inatt. Frågade efter taxi via sjukhuset och fick betala 150 spänn ! Från östra – Mölndal . Jag har fått utskrivet mediciner som jag ska äta kontinuerligt tills jag kommer till vårdcentralen. Somnade kring 4 och vaknade 10? Idag ska jag iväg på min första behandling KBT. Ska bli så spännande och se skillnaden ( om det blir skillnad ) efter alla besök. Någon som har erfarenhet ? Skriv gärna någon rad! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Sitter på akuten 

Igår kväll fick jag en allergisk reaktion på jobbet , hela ansiktet svällde upp och blev knallröd i ansiktet . Det började även klia överallt ! Idag hände samma sak, frös jätte mycket tills andra rasten vid 20.45 började svettas , blev jätte röd i ansiktet och knottrig ! Började även skaka överallt . Så fick dra mig in till akuten på östra. Fick några tabletter för att se om svullnaden gick ner men endast rodnaden har försvunnit. Får förmodligen sitta här hela natten. Inte alls kul! Undra vad jag är allergisk emot ?  Eller kan det vara stressrelaterad ? Ser ut som en galning i ansiktet . 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

När allt kommer ikapp

Vissa dagar är bättre än andra, försöker inte tänka så mycket på att jag faktiskt är ensamstående. Men ibland finns det dagar när jag tittar tillbaka på dom goda stunderna, och då gör det så jävla ont. Ifrågasätter allt, vad gjorde vi fel, när , var , hur. Finns så jävla mycket man skulle vilja ha gjort annorlunda men som inte går. Fick höra ofta att problemet låg hos mig. Jag var stickig? Ett tag trode jag att det var mig det var fel på, sökte ju hjälp hos psykologen förra hösten och försökte klura fram till vad problemet var, va ofta arg, trött och orkeslös. Klagade på allt. Kände inte igen mig själv i mitt beteendemönster. Men jag kom tillslut fram till att jag måste leva ensam därav mitt beslut till separationen. Förhållandet var ju på lägstanivå känslomässigt som det går att bli. Jag saknar alla mysiga stunder , skratt och stöttning som finns hos en partner . Jag hoppas en gång i framtiden hitta killen som älskar mig oändligt ! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

KBT

Godmorgon kära läsare ! Idag vaknade jag utvilad och nu påväg till banken. Sitter på spårvagnen och läser lite kring psykisk ohälsa. På torsdag börjar ju min KBT behandling , man ska gå kbt ungefär 10 gånger . Först täta besök sen lite glesare. I mitt fall kommer vi jobba på självförtroende och att kunna hantera ångesten. Hon nämnde också att jag kommer få uppgifter att göra som är utanför min comfortable zone. Jag har faktiskt redan gjort några saker på jobbet som absolut inte är jag. Jag skakade tillochmed efteråt ! ( sa till några killar som busvissla , frågade om dom var 12 år gaml) saken är att dom slutade. Go me! Kändes verkligen super skönt efteråt. När man läser ordet psykisk ohälsa låter det verkligen så negativt, nästan så jag förnekar själv att det faktiskt är så jag lever just nu. Men saken är att man måste kunna acceptera att man inte kan vara som alla andra, och vem säger att det är fel att leva med psykisk ohälsa ? Det vore ju nästan konstigt om alla levde det perfekta livet. Något mer jag måste lära mig är att sluta se ner på mig själv , jag kan tex kolla mig i spegeln flera gånger på jobbet för att kolla om jag är fin eller ful , varför killarna ger blickar. Istället för att säga att jag inte kan eller att jag är misslyckad måste jag börja se mina framsteg och mina styrkor. Inte låta småsaker dra ner mig på marken. Jag lever ändå med att ”det ska lösa sig ge bara fan i det” än lever hoppet ! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera