L som i livet, leva, leka och lära

Sonens första jobb – Jultidningar

Har funnits sedan jag själv var liten, tror jag, och nu är det dax för Sonen.
Efter i flera år köpt från Bästa H’s killar så får jag nu lägga pengarna på familjens nya säljare. Han hörde från Tant H’s son att man kan tjäna pengar/premier så nu har han sikte på egen dator.

IMG_0593.JPG
Vissa tycker att detta är hemskt att låta ”barnen” gå omkring och sälja men jag tycker det är ett jätte bra sätt att låta Sonen lära sig. Lära sig vad saker är värda, att allt inte är gratis utan man måste jobba lite för det. Även om det betyder att jag och Pappa handlar ”lite”.

Fick tipset av Tant H’s Son att Jultidningsförlaget är bäst. Bästa premierna och cash! Så vi litar på honom, orkade inte ens öppna all den andra reklamen från alla förlag som damp ner i lådan idag.

Lovat att gå runt i området med honom så han får knacka dörr, men först inom familjen och vänner.
Han har övar på oss ikväll.
Knack, knack (låtsas knackar på dörren)
Jag öppnar …
” Hej jag heter X och säljer jultidningar, böcker, filmer och lite strumpor mm. Allt från … (vad hette det nu mamma….) . Jag sparar till en dator och undrar om du skulle vilja titta i katalogen. Och köpa nåt sen”

Sen en kortare och en längre variant. Vem kan motstå sån försäljare?
Inte jag! Så jag är första kunden på listan. Köpt julpaket med kort etc, strumpor, linnen och två böcker bl.a. en om Yoga. Är nyfiken på det…

I helgen ska han öva på Farfar, Moster och Mormor. Han sitter med listan och prickar av vad han ligger på premietrappan efter min beställning. Så otroligt söt när han satt med iPaden och räknade ut min order.
(betalar gör jag när jag får min beställning).

Pappa skall titta i katalogen nu…

❤️ stolt moder ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ChiSho

    Jag skulle vilja köpa en sådan traktor. Lyckligtvis kommer jag snart att ha råd med ett sådant köp, för jag satsar på sport på webbplatsen https://campobet.se/sv/ , vilket ger mig en stor extra inkomst. Jag tror att om det här ämnet inte är främmande för dig, bör du besöka den här webbplatsen. Han är pålitlig.