Världens enklaste och en av de godaste pajarna jag vet. Ananaspaj
Hade bara ananasskivor hemma men krossade dom i smooth choppern, sen var det bara göra degen.
Recept och Ingredienser
Fyllning
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl socker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 st ananas(er), krossade ca 450 g
- 1 limeskiva(or), eller ananasskivor
Pajdeg
- 150 gram smör
- 1 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
- Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något.
- Tryck ut degen i
en pajform. - Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
- Blanda crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i
den avrunna ananasen. - Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter eller
tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten. - Garnera eventuellt med tunna limeskivor.
Degen tryckte jag ut i UltraPro pajform sen i med fyllning o in i ugnen.
Godast är den när den fått svalna.
Blir något kvar…
Så är det bara sätta på locket och ställa in i kylen. Nu är jag osäker om man kan frysa denna paj men om det går så klarar formen det perfekt. Den är gjord för ugn, kyl o frys.
#mintupperwaredag
Hej! Du har lampan jag letat efter länge… https://blogg.loppi.se/chichi/files/2011/02/tavla.jpg Snälla maila mig 🙂 Tusen tack!! N